- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz kopa1 #128449 üzenetére
"Ha mindenképp saját Routert akarsz használni, dupla betárcsázás kell és a boxokat a HGW-n kell hagyni."
Azert ebben az esetben nem art leirni, hogy eleg sok minden ugrik, amiben pluszot adna ez az uj box. Mivel nem lesz egy alhalozatban minden massal (kvazi olyan lesz, mintha "neten keresztul" kene csatlakoznod hozza) ezert pl a built in chromecast nem fog mukodni, egy csomo app max trukkozessel, port forward-al (Plex, Kodi, meg minden mas, ami amugy siman menne ha egy LAN-ban lennenek).
Szal jelenleg igy eleg felemas.. Plusz ugye nincs Netflix....
En jelenleg ezert kivarok... Ket lehetosegben remenykedem:1. Engedelyezi a Telekom a TV GO-t Android/Google TV-re (erre jelenleg semmi esely nincs, beszeltem mar tobb platformon sok supportossal, meg a fizetos telekom supportot is felhivtam, de azt mondtak ez tudatos dontes, meg a hosszu tavu terveik kozott sem szerepel az Android/Google TV platform tamogatasa)
2. Unicast + Netflix tamogatas a Box-ra. Unicast ugye be lett lengetve pont @kopa1 emlitette meg az elso boxos hsz-eben, Netflixrol viszont nem hallani semmit sajnos....
-
Renwick
őstag
válasz vampire17 #128452 üzenetére
Pedig az 1-es pont előbb-utóbb meg fog valósulni, ezt a platform bejelentésekor is elmondták. Ha megnézed a csoporton belüli társszolgáltatókat, kb. mindegyiknél kész van már az app android tv-re, egyedül az MT lóg ki a sorból. De ahogy korábban is volt már róla szó, mindenkit egyszerre nem lehet unicastre tenni kapacitáskorlátok miatt - de majd ezt idővel csak leküzdik valahogy.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Hétfőn jönnek hozzánk bekötni az optikát (2000/1000), eddig VDSL volt. Ez egy panel lakás, a lépcsőházban húzták végig a kábelt, onnan fog bejönni a lakásba.
Mik a tapasztalatok, szépen dolgoznak a szerelők, vagy érdemesebb házilag átfúrni a falakat? Kell ugye a bejáratnál egy lyuk és egy másik az előszobából a nappaliba. (Nem szeretem, ha látszanak a kábelek, mindenképp kábelcsatornát akarok feltenni)
Más:
Lecserélik a régi STB-kat is (2db) új smartboxokra. Jelenleg ugye a HGW-ből megy két UTP a két STB-hoz. Gondolom ez lesz a helyzet az ONT-nál is. Viszont (és most itt egy kicsit gányolós rész következik) a két szoba között falban vezetett UTP kábelnél a nyolc érből az egyikben szakadás van útközben, annó nem is működött a STB, csak úgy, ha azt az eret felcseréltem egy nem használttal, tehát nem a szabványos kiosztás van jelenleg. Arról lehet tudni valamit, hogy az androidos smartbox a kábel összes vezetékét használja-e vagy működhet ezzel a gányolt módszerrel? (sajna nem csőben megy az UTP, nem tudom áthúzni, újat kihúzni meg elég melós lenne, persze ha nincs más lehetőség akkor ez lesz)
-
viktorhu
veterán
válasz Fernet #128456 üzenetére
Keresnek majd egy rejtettebb helyet a sarokban, és ott befúrnak. Ha akarsz kábelcsatornát, akkor tedd fel előre egy behúzószállal. Nálam eleve elő volt készítve a falban a csatorna meg a kábelezés minden szobába, és a szerelő szépen behúzta az optikát a behúzóval, és bekrimpelte a szobákhoz vezető utp-ket is, még végig is tesztelte őket.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
A F@st 3890V3 HGW-ből eltűnt a tűzfal menü? -
-
válasz vampire17 #128452 üzenetére
Úgy tudom a Netflixnél az a gond, hogy dedikált gombot akar a távbirizgán és ez ugye az új smartboxokon nincs ilyen. Ki tudja hány távot kéne cserélni ez ügyben?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Lajcsika
tag
Aki szeretne az androidos smart tv boxon használni egy jó billentyűzet, egér, touch pad, stb. alkalmazást annak javaslom a Cetusplay letöltését a boxra és a mobiljára. Mobilról szuper jól lehet a beviteleket és a mozgást pl. böngészőben alkalmazni.
-
Jabby
őstag
válasz #46824192 #128466 üzenetére
Nálam a SW. verzió FAST3890V3_MAGYAR_sw18.76.10.13c-1,
GUI verzió5.14.0, s kb. 1 hete nem találom a tűzfal menüt.Ami a nagyobb gond, hogy rendszeresen újra indul a HGW.
Két hibajegy volt, sz első szerelőpáros kicserélt, illetve megszüntetett csatlakozókat az oszlopon és a lakáson belül, a második páros kint talált hibát, de a probléma nem oldódott meg, csak ritkábbak lettek az újra indulások közötti időintervallum.
Most van, hogy 4-5 órán keresztül is van net, nem pedig 5 percenként indul újra. -
vampire17
addikt
válasz Renwick #128454 üzenetére
Én is felhoztam már példaként a többi környező szolgáltatót,ebben a topicban is. De ez sajnos nem jelent semmit.... Az a nagy difi, hogy míg a többi Régióban ez egy fejlesztési folyamat része volt, addig nálunk az egész Android os box, csak egy kényszer megoldás alapanyag hiány és a covid miatt... Nekem azt mondták a Telekom osok hogy cél is megtartani hasonló szinten a "tudását" mint a régi box nak.
-
-
Kaba
veterán
válasz Cranberries #128473 üzenetére
Nem a beüzemelés miatt kell.Ellenőrzik,hogy rendeltetésszerű használat miatt romlott el vagy egyéb ok miatt(pl.rongálás).Amennyiben a saját hibád miatt hibásodott meg a táv,akkor kártérítési díjat számolnak fel.
A Telekom üzletben is lehet vásárolni távirányítót.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ehhez viszonyítva a "régi" iptv távirányítót meg utánad dobálják ha kéred. Telefonos kérésre egy szóra küldték az újat. De pl. T pontban is egyszer rákérdeztem van e és csak úgy adtak egyet. Azt sem kérdezték ,hogy a kutya ette meg vagy én léptem rá a sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
-
DevKiller
senior tag
válasz Cranberries #128473 üzenetére
Mert még új a szolgáltatás, és mint írtad az elkerülendő hibák miatt viszi ki HSZI.
Továbbá ez egy kezelési szabály, ami több mint valószínű, hogy később változni fog.HONOR 50 5G 128/6 GB (Telekom HU/ Telekom HU)
-
Abel-0101
aktív tag
Sziasztok
2hónapja bekötötték IPTVT (telekom), és a szerelő beállította, hogy tudjam írányitani a set top boxot a Samsung TV kapcsolómmal, de most valamiért nemtudom már irányítani, szerintem valamilyen kód kellene amivel tudom a set top boxot a samsung kapcsolómmal párosítani.
A válaszokat előre is köszönöm -
Zeki
nagyúr
Internet vagy IPTV ott is, ahova nem ér el a kábel
AZ OKOSWIFI.Kérdés, akkor az IPTV box ezek szerint wifi képes? Vagy hogy lesz ott IPTV ahol nincs kábel?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz DevKiller #128477 üzenetére
Vicces, hogy a bekötést (régiről újra) csinálhatja a júzer, de egy távirányítóhoz küldenek szakit.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
válasz frovery #128480 üzenetére
Nem használhatjuk, de tökéletesen megy róla.
Mikor beüzemeltem az okoswifi mellé a boxokat (vagyis egyszerre csináltam a mesht és a boxokat is) a box automatán csatlakozott a meshhez (gondolom az aktív wps miatt). Akkor tűnt fel a dolog, amikor észrevettem, hogy kimaradt egy kábel, de minden működik.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Abel-0101
aktív tag
Elemcsere megvolt, müködik egyébként a tv kapcsoló, de valamiért a boxot nem tudom irányítani, valami kóddal kellene szerintem, már probáltam a resetet boxal, ujrapárosítást, már el vagyok veszve ez ügyben, 1hónap alatt mindent végig probáltam, kódot nem találtam, csak a box kapcsoló-TV párositást://
-
Abel-0101
aktív tag
Ez (stb) nem smartbox, de a lényeg, hogy igen van ez a 992-(márka kód) funkció, de ezzel a box kapcsolójával tudom írányitani a Tv egy kis részét, viszont nekem ennek az ellenkezője kellene, TV kapcsolóval írányitani a set top boxot.(1414/1422, senki se tudott segiteni, hétfőn megpróbálom felhívni a samsung márkaszervizt).
-
Kaba
veterán
válasz Abel-0101 #128486 üzenetére
Az STB távval csak ki és bekapcsolni tudod a tévét és a hangerőt szabályozhatod.
A tv távval amennyiben multifunkcionális(okostáv) az STB-t is tudod vezérelni.Ehhez a tv menűjében kell keresned a "thome"-ot az összepárosításkor.A thome a legtöbb tévén működik pl az LG-n is.
A Samsung szervíz nem valószínű,hogy tud segíteni.
Amit még megtehetsz,hogy a Samsung tv topikban is rákérdezel. -
Abel-0101
aktív tag
Amit egy hónap alatt megtudtam, az annyi hogy az stb kapcsolóval össze lehet párositani a TV-vel, Piros-Kék gomb 992-2448 al, utána lehet írányitani a tvt a box kapcsolóval is, igen van univerzális(okos) távíranyitó amivel beállitásba be lehet állitani(forrás-univerzális távírányitó...), de a szerelő a samsung távirányitót párosította a boxhoz, nem tudom hogy, lehet valami kóddal, amiatt is akarom majd felhívni valamilyen samsung szervízt, akik tudnak mester kódokat.(azt hittem valaki tudja itt), a samsungos topikba megfogom kérdezni koszonom az informaciot
-
Abel-0101
aktív tag
Hátha tudtam volna, hogy a szoftverfrissités kiszed ilyen funkciókat nem is frissitettem volna a szoftvert...
Ez a Tizen szoftver valami siralmasan rossz...
Bánom hogy samsungot vettem, sony bravia ég és föld...
A másik idegesítő dolog az hogy a samsung appsba, nincs semmi alkalmazás szinte...
Az alapok megvannak és ennyi[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Abel-0101
aktív tag
válasz szabogabor10 #128493 üzenetére
Hát épp ezaz... android rendszerű tv mérdföldekkel jobb (sajnos), tizen=lassú, lekorlátozott, tul hypeolt rendszer..
-
Abel-0101
aktív tag
"Köszönöm szépen. Jelenleg nem rendelkezünk arra vonatkozó hivatalos információval, hogy a jelenlegi szoftververzió megszünetette a beltéri egységek vezérlését, illetve hogy probléma lenne a frissítéssel. " Samsung munkatársak válasza, arra hogy szoftverfrissités miatt törlödött volna a funkció
-
legenda
-
poli27
veterán
Akinek v3 as sagemen az új 18 as FW van, azoknak megy a vowifi? Csak mert nekem elszállt mióta felraktam...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest