- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gyurma888 #112550 üzenetére
Lehet, hogy frissíteni akart az ONT, de valamiért nem sikerült neki és "megakadt" újraindítás közben, ezért kell manuálisan újraindítani. Legközelebb, ha ilyen hiba van hívd fel őket, hogy nézzenek rá távolról mit látnak, fontos addig nem szabad újraindítani. Ha nem a legfrissebb rajta a szoftver akkor pedig manuálisan küldjék le a frissítést.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz gyurma888 #112552 üzenetére
Miért akarod LAN-LAN összekötni őket?
Ha mindenképpen ezt akarod, akkor célszerű az a saját eszközt átrakni az ONT alhálózatába, mert némelyik szolgáltatós eszköz megzavarodik, ha átírod.
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül hogy miért így jön le a játék 1000/1000-res optikával? A netemnek nem hinném hogy baja lenne, mert cli-ben 840/855 körül mérek általában. Lehet hogy steam-en van valami szűk keresztmetszet a nemzetközi szerverrel? Steam-en általában így jön le ez a játék. 100 Mb/s-al kéne lejönnie, de itt valamiért olyan 3 - 5 Mb/s-okkal, valamikor meg csak Kb/s-okkal tölt de még mindig sok van hátra. Nálam lenne valami baj, vagy a nemzetközi szerveren van szűk keresztmetszet, ahonnét töltöm?
[kép][ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
-
balcsida
senior tag
válasz b.roland82 #109719 üzenetére
Szia!
Erre a jó pár hónapos hozzászólásra csak annyit tudok reagálni - nálam is teljesen ugyanez a hiba. A szerelő a WiFi-re fogta egyelőre, de erősködtem, hogy nem az - erre azt javasolta, hogy kicseréljük az eszközt, bár az általad leírtak alapján az sem segít.
Megoldódott esetleg nálad vagy inkább szolgáltatót váltottál?[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Sagemcom 3890 v3-at kaptunk.
IPTV is van.
Mit kell ezen beállítani, hogy tuti biztonságos legyen?
WPS-t letiltottam.
A tűzfalat "alacsony"-ról "Magas"-ra állítottam.
UPnP IGd-t letiltottam.
Haladó beállítások UPnP ki.
Az átállítás előtt órákig ment rajta az asztali PC-m direktben. Remélem nem kapott be semmit sem addig.A "foglalt címek hozzáadása" gondolom a statikus IP címek kiosztását jelenti.
DHCP-nél az IPv4 cím élettartamát mennyire érdemes álíltni? Ilyennel még nem találkoztam.
Az érdekes, hogy az elküldöttnél egyformán 4,0 GB-ot ír a statisztika több LAN csatira. Ez nem a fogadott? és esetleg fel van cserélve, mert a fogadottra meg alig ír valamit.
Egyelőre úgy tűnik, hogy egész tűrhető a wifije is. (vettem ugyan egy Asus routert, de lehet, hogy csak switch kellene, ha jó lesz a Sagemcom.)
Bár switchből meg csak az SG1005D van. Lehet, hogy kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz Essejó #112546 üzenetére
nem sokat, pontosan nem tudom mennyit fizetünk érte, de olcsó azt mondta aki a szerződést intézte. Ha eszembe lesz konkrétan megkérdem. Iskolába is évek óta fizetünk több fix ip-t is. soha se volt anyagi gond.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Keef_Lee #112564 üzenetére
Mindenesetre azt észrevettem, hogy a jelzett beállítások után a pingem felment 6-ról 12-re és a speedtest nem talál servert.
A switchel kapcsolatban azt találtam ki, hogy úgy kötném be, ahol már nem szolgál ki settopboxot. Akkor is gond lehet? Mert az SetTBox udp forgalmának elindulása után "szivárog" a másik ágon is a forgalom, ha jól értem a problémát.A settopboxok (3 van) egyéni kedvencek listát használhatnak? Mert valahol azt olvastam, hogy szinkronizálja őket, de egyelőre nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Keef_Lee #112566 üzenetére
Ha a műsorújság appból húzod rá a csatornasorrendet, akkor az előfizetésedre húzod rá (összes STB-ra), nem pedig 1-1 STB-ra.
Ahogy láttad másnak ment hiba nélkül IPTV-vel is, de teleszemeteli a hálózatodat. SG105E, ha jót akarsz.
-
-
Keef_Lee
senior tag
válasz DJ. Ru$y #112568 üzenetére
A lényeg, hogy megoldható az egyéni.
Kicsit elszomorít, hogy az Asus routert AP-be használva, szinte semmivel sem vagyok előbbre, mintha switchet használnék. (esetleg annyival, hogy tud "szemetelés" nélkül osztaniA Sagemben viszont nem enged statikus IP-ket felvenni, mert van amelyikre azt írja, hogy már foglalt (wifis DHCp-n volt, de most nincs azon az IP-n semmi).
Az STB-t meg átállítottam másik IP-re, azt hagyta, de nem akar az stb. arra a címre átállni. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz OldMike #112569 üzenetére
A 105E nem menedzselhető... Nem is kell, az IGMP Snooping tulajdonsága fontos, ettől viszont nem lesz menedzselhető, automatikusan tudja ezt a funkciót. Pont az IPTV miatt kell az IGMP, mert teleszemeteli a hálózatot a folyamatos IPTV forgalommal a többi LAN porton is.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz viktorhu #112571 üzenetére
Igen van olyan kliensem is, de a STB-ben nem találtam ilyet.
Ez a Sagem meg, amíg nem akarja elfelejteni a DHCP-vel ideiglenesen kiosztottat, addig szerintem IP ütközést is csinálna.
Egyedül az ARP listában látom a a korábban csatlakoztatott eszközt. "nincs kész" állapotban, aminek az IP helyére kellene rakni egy másikat. (Azt se tudom mi az ARP -
DJ. Ru$y
félisten
-
Keef_Lee
senior tag
válasz DJ. Ru$y #112574 üzenetére
Mert belerondított oda a DHCP-vel, ahol a fixek vannak beállítva. PL. Nas-t nem olvassa a raspberrym, mert elvette a helyét a STB.
De kikapcsoltam az STB-t és újraindítottam a Sagem-et. Elfelejtette a dhcp-ket és így a fixeket osztotta ki Hurrá! Mondjuk nehezen barátkozunk egymással egy kicsit.Most megy a dilemma, hogy a friss drága routerem switchnek használva megfelelő kompromisszum-e
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Végre megoldódott a GPON probléma
Valamit rosszul blankolt még beszerelésnél a csávó,mert kijött és kb 5 perc alatt megcsinálta.
Azóta zölden világít."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
OldMike
őstag
Üdv!
Szeretném olyan fórumtársak segítségét kérni, akiknél koax rendszer van, mostanában kaptak Sagemcom F@st 3890 V3 HGW-t, és előtte Sagemcom F@st 3686AC V2-t használtak. Az érdekelne, hogy a két készülék wifi teljesítménye (2.4 GHz, n only mód) hogy viszonyul egymáshoz, amennyiben ez szubjektíven vagy objektíven megállapítható. Nekem még a 3686 van, de felmerült a csere lehetősége a másik típusra.42LM660S
-
taki01
őstag
Tegnap bekötötték hozzám is az 1000-es koax netet. Jelszintek
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
válasz kabelmania27 #112581 üzenetére
Igen osztás nélkül.
-
MAGUS7
tag
Sziasztok! a rendelésem elakadt "IT hiba miatt" Xbox meg nagyobb Tv csomagra váltottam,ez az "IT hiba" mennyire szokott elhúzódni ? hétfőn adtam le a rendelést telefonon,a Webshop szokásosan hibás ugye,de még nem történt semmi,ráadásul ha nem telefonálok be,nem is tudnék róla hogy elakadt,ilyen esetben az a készülék ár számít amiről az ügyintéző tájékoztatott amikor leadtam a rendelést igaz ?
[ Szerkesztve ]
iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Tegnap kijött egy frissítés a TVGO -hoz, de azóta nem tudom elindítani a lejátszást. Vag ynem tudok belépni, vagy ha sikerül akkor megint feldobja, hogy telepítsem a klienst amit már elötte telepítettem.
Másnál előjött már ez a hiba?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MAGUS7 #112584 üzenetére
Mivel fogalmunk sincs milyen hibáról van szó, így megbecsülni is 1 naptól az 1 hónapig lehet kb. Azon az áron kellene kapnod, amin rendelted, ha nem azon az áron kapod, akkor nyilván elállhatsz a rendeléstől.
-
törölt tag
válasz Darkness #112585 üzenetére
Ilyen esetekben ha Androidos készülékről van szó, Beállítások --> Alkalmazások --> (itt meg keresed a problémás programot jelen estben ) TV GO --> Tárhely ---> Gyorsítótár törlése, Adatok törlése opciókat kell kiválasztani. Ez a módszer gyakorlatilag azt csinálja hogy vissza állítja az alap beállításokra a programot. Szükséges lesz újra bejelentkezni. Elméletileg utána probléma mentesen kell hogy működjön. Ha továbbra is probléma van 1414.
Most látom IOS feltételezem ott is van valami hasonló megoldás a programok alaphelyzetbe valló állítására.[ Szerkesztve ]
-
Darkness
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #112592 üzenetére
Túl vagyok ezeken az opciókon. nem hozott megoldást. vagy a belépésnél fut hibára, vagy ha nem akkor a lejátszásnál dobja fel, hogy telepítsem a klienst... (s a kör bezárult)
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
madle
őstag
Sziasztok,
szeretnék szolgáltatást kötni egy családi tulajdonú ingatlanba. Neten meg tudom oldani, vagy be kell mennem? Illetve mit kell magammal vinnem? Édesapám a tulajdonos, tulajdoni lap vagy valami meghatalmazás?
-
-
Pubszon
veterán
válasz Essejó #112597 üzenetére
Tavaly ősszel kötettem be optikai netet az albérletbe és semmi nem kellett. Utána saját lakásba hozattam át, ide sem kértek semmit.
Mondták is, hogy ez névre szól nem kell a tulajdonos beleegyezése.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest