Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tornas

    őstag

    válasz Rundll32 #7181 üzenetére

    "kb 2 percig képes ellátni áram szünet esetén, ami szerintem baromi kevés egy 850 VA-shoz képest...."

    Nem a teljesítmény számít, hanem az hogy hány Ah-ás akksi van benne. Ha jól olvasom, akkor a tiédben 9 Ah-ás akksi van, ami nem olyan kicsi. 100 W-on szerintem több, mint egy óráig is vinnie kéne azt a 100-as izzót az UPS-ednek új állapotú akku esetén.

    "A gépem fogyasztását megmértem üresjáratban 100 Watt körül van."

    A monitor is rajta van az UPS-en? Mert annak a fogyasztása is beleszámít. Számít az is, hogy CRT vagy LCD monitorod van. Mert a CRT használatától letérdelhet a még sokkal nagyobb UPS is. És az sem mellékes, hogy a géped üresen 100 W-ot fogyaszt (feltételezve, hogy pontos a fogyimérőd), de terhelve valszeg 2-3 szorosa is összejöhet+ monitor. Ha pedig terhelt állapotban ér az áramszünet nem meglepő a kevesebb áthidalási idő és ehhez hozzájön még az akku öregedése miatti kapacitáscsökkenés is.

    "Viszont, ha csak egy hagyományos izzóval szerelt lámpát dugtam a szünetmentesbe ami egy100Wattos égővel van bekapcsolva akkor kibírt 31 percet is..."

    Ebből szerintem az derül ki, hogy megérett a cserére az akkud. Mint fentebb is írtam, a 31 perc már kevés 100 VA-on (jelen esetben 100 W az ohmikus jelleg miatt) egy 9 Ah-ás akkutól. 2-3 szoros teljesítményen a 2 perc is abnormális ami szintén az öreg akkura vallhat.

    Ha viszont úja az akksi, akkor még szóba jöhet az is, hogy újra kell kalibrálni az UPS áthidalási idejét a szoftverével. Feltéve, hogy ennél az UPS-nél van erre mód...

    "Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

Új hozzászólás Aktív témák