Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Klusi86 #19367 üzenetére

    Szia mivel ennyire sok cuccod van lehet jobb lenne valami erősebb, egy inkább 1200VA-es cucc, amit kinéztél annak a nagyobb testvére: CyberPower UPS 1200VA (VP1200ELCD) 55k

    Érdemes mindig a '"legrosszabb" forgatókönyvre készülni, tehát amikor kb. az elméleti max fogyasztás környékén kap el az áramszünet.
    A PC-d mondjuk 250W - monitorral - akkor a NAS simán 100-150W , router 10W, modem 10W A gateway passz talán 10-20W ez kb. 400W
    A fő probléma hogy sok az eszköz, és minden eszköznél egyenként van némi veszteség ami összeadódik nálad akkor lenne: PC-monitor-NAS-modem-router-gateway tehát 6db eszköz rákötve, ezért lenne jobb valami combosabb.
    Ha lenne egy konnektoros fogyasztásmérőd - egy ilyen pl.: [link] - akkor azzal tesztelhetnéd pl. tolsz valami gépigényesebb programot - amit te szoktál tehát ha soha nem játszol akkor azt a progit amivel munkát végzel és mondjuk pörgeti a CPU-t vagy a VGA-t stb. -és persze legyen minden cucc bedugva és ha adott intervallumban pl. 1 óra - a legmagasabb áramfelvételi tüske (ez a kis eszköz meg tudja jegyezni az adott időtartam alatti legnagyobb áramfelvételi tüskét függetlenül annak időtartamától pl. az induló áram vagy hasonló idejére esőt -
    és ha ez mondjuk a CP 1000VA-es esetén ami 550W tartásra képes "elméletileg" akkor ha a fogyasztási max "tüske" 400W alatt marad akkor veheted a kisebb 1000VA-est is de ha 400W környékén vagy felette akkor inább vedd a nagyobbat.
    Ha a számításaim jók akkor az egész hóbelebanc 400W körüli fogyasztásával inkább az egyel erősebbet venném, biztos ami biztos alapon.
    Értelemszerűen az időt is kitolhatod tehát ha azt az 550W tartásra képes eszközt megtolod 450W-al lehet nem lesz meg még az 5 perc sem. de ha a nagyobb tesót akkor lehet kihúzza 10-20 percig is. (több időd lesz lekapcsolásra)

Új hozzászólás Aktív témák