Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz jézusom #19269 üzenetére

    Első körben szerintem tisztázzuk a mértékegységeket. :) Nem "kelvin-watt-per-óra", hanem kilowattóra: kWh, ami a szünetmentes akkumulátorában tárolt energiára utal.

    Az irány viszont jó, szóval igen: gyűjtsd össze, hogy mekkora teljesítmény igényt (W, illetve VA) szeretnél milyen hosszú ideig (percek, órák?) kiszolgálni, a szünetmentes teljesítményét és akku kapacitását pedig e szerint méretezd! Fontos, hogy ha 12 V-ra is szükséged lesz, azonban egy kommersz UPS alapvetően csak 230 V-ot állít elő, ezért egy 12 V-os tápegységgel, illetve annak (nem 100%-os hatásfokából eredő) többlet fogyasztásával is számolnod kell.

    Az okosabb UPS-ek általában USB-n keresztül egy eszközt képesek lekapcsolásra utasítani (pl. egy NAS-t), illetve információt elárulni az aktuális állapotukról. A korszerűbb, menedzselhető modellek saját hálózati hozzáférést (és kommunikációt) is biztosítanak.

    Először is tehát az lenne az ideális, ha megálmodnád, pontosan mit várnál el egy ilyen UPS-től? Elég, ha szabályosan leállítja a NAS-t? Vagy szükséges, hogy az NVR-t is képes legyen szabályosan leállítani (egyáltalán az NVR képes ilyesmire)? Szeretnéd távolról látni az akksi(k) és az erősáramú hálózat állapotát is? Vagy kell, hogy jelezzen Neked (pl. telefonon, SMS-ben vagy e-mailben), ha áramszünetet érzékel?

Új hozzászólás Aktív témák