Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sparks

    senior tag

    Kérdésem lenne, hátha valaki szakérti:
    Van egy SOHO SH1000-esem, aminek a hátulján van egy AC BREAKER feliratú kioldó kapcsoló. Leírása szerint ez egy "overcurrent protector", ami azt a jelenséget produkálja, hogy időről időre kiold. A dolog szépséghibája, hogy ennek az inverternek pont az lenne a szerepe, hogy folyamatosan működjön, akkor is, ha mondjuk elutazunk 2 hétre. Okosotthon és riasztó is megy róla, így ha ez kiold és közben lesz egy áramszünet, akkor nem kapcsol vissza az eszköz töltésre, hanem szépen lassan lemerül az akkumulátor, hiába jött vissza az áram.
    Amikor kiold, akkor a kijelzőjén ráadásnak a szokásos 225V/225V helyett ilyen 194V/225V van:

    Próbáltam már mindenféle beállításokat, de nem vettem észre javulást.

    Ha visszanyomnám a kapcsolót (AC breakert), akkor nem is megy vissza, hanem azonnal leold újra. Ha kihúzom az áram alól, és utána nyomom vissza, majd bedugom, akkor ismét jó lesz, megy a szokásos módon. Van, hogy hetekig OK, aztán van, hogy pár naponta leold. Hibás lehet ez a darab ? Más is tapasztalt ilyesmit ezzel a típussal? Vagy túláramot kapna néha és azért old le? Semmi más eszközzel nem tapasztalom, hogy túláram lenne a hálózatban néha.

    Sajnos a cég éppen szabadságon, nem tudom őket felhívni, ha valaki segítene, nagyon megköszönném!
    :R

    Még egy érdekesség: ha a konnektorba fordítva dugom be az eszközt, akkor azonnal lecsapja a biztosítékot. Tehát 1 féle polarizációval működik csak. Ez természetes jelenség?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák