-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
arkone #58574 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy a "Samsung TV támogatja-e a NAS -t". Ez értelmetlen, ha nem tesszük hozzá, hogy milyen szempontból.
Pl. Samsung TV -n van DLNA? Amennyiben igen, akkor támogatja. Korlátok vannak, amiket emlegettem is (Samsung -on pl. Divx, DTS stb. stb.), de igen. Ez is egyszerű - NAS van, TV van, akkor márcsak ki kell próbálnod, hogy az érintett médiát rendben lejátsza-e? Amennyiben gondod vagy kérdésed van, akkor azt felteszed és meglátjuk, hogy tudunk-e segíteni.
Samsung TV -re lehet tenni pl. Emby klienst? Igen, akkor e tekintetben is támogatja ... Ezt mindjárt ki is próbálhatod, hogy az egyik TV -re feldobod az Emby -t és megy-e ?
@sellerbuyer
Igen, ez érdekes kérdés. Nálam DS218+ mellett - gyugyo79 -nél DS918+ mellett van DX517. Borisz -nak meg DX1215 van/volt. Megérheti (nekünk igen).
Azért HDD fiók darabszámra vetítve olcsóbb alternatíva egy bővítőegység. Külön NAS -t sem kell konfigurálni/karbantartani. Otthonra egy NAS az ideális - akár úgy, hogy igény szerint több férőhelyes és/vagy erősebb NAS -ra cserélünk, ha kell. Ez utóbbinak alternatívája a bővítőegység, ha egyébként elég erős a NAS -unk. Pl. egy DS918+ -nál erősebb CPU és jóval több HDD helyet Synology vonalon többszörös áron kapsz csak. Egyébként, ha csak másolgatás lenne az a párhuzamos használat, akkor e miatt nem kell második NAS. Amennyiben meg annyi program/VM/Docker futna temérdek felhasználóval (ami már inkább vállalati környezet), akkor az már más kávéház ...
Második NAS -ban akkor lehet érdemes gondolkodni (átlag otthoni felhasználás tekintetében), ha a második NAS -t (a régebbi/gyengébbiket) leginkább csak backup -ra használnánk - azt is pl. offsite backup -ként egy távoli helyszínen (pl. családon belül egy "spájzban", ahogy korábban írtam). Ez komoly előny lehet, ha ez szempont.
-
arkone
aktív tag
válasz
arkone #58572 üzenetére
De ha másik oldalról közelíteném meg a kérdést: Amennyiben adott egy ds218+ NAS, mi a legjobb megoldás arra, ha TV-n szeretném nézni a nasra letöltött filmeket?
Most kérdeztem rá Samsung oldalán chaten a supportot, a Samsung nem támogatja a nas rendszereket. Viszont ha dkess által említett Emby-t vagy Plex-t használnék, akkor? A legtöbb esetben 1 TV-re lenne streamelve, de max 3 TV lesz a lakásban.
-
dkess
őstag
válasz
arkone #58567 üzenetére
HDMI -s Qnap -ot ne. Egyfelől még a DLNA -nál is kompromisszumosabb - másfelől ne a TV közelében legyen a NAS ...
NAS -t kábelen leginkább a router mellé érdemes rakni. Amennyiben lehetséges, akkor "spájzban" vagy előszobában ilyesmi helyeken.
ChromeCast (ahogy rjg írja) jó ötlet - persze lehet valami olcsó mediabox vagy egyéb médialejátszó is.
Persze lehet próbálkozni DLNA -n keresztül is. Ekkor a Samsung TV támogatása lesz a mérvadó. Amennyiben jól tudom, akkor pl. Divx, DTS (+ egyéb HD hangformátumok) stb. élből kuka transzkódolás nélkül. Ilyenformán a mesék, filmek file formátuma (a Samsung TV támogatása miatt) igen lényeges szempont lesz, de ez nem NAS témakör. Más TV márkákkal általánosságban nem gond a DLNA sem ...
Lehet próbálkozni pl. Emby -vel is. Samsung TV -re van - NAS -on meg az Emby server. Bizonyos funkciók fizetősek - így pl. a HW transzkódolás is. A DS218+ azért elbír szoftveres transzkóddal is - 1080p -vel biztosan, így amennyiben nem tucatnyian szeretnének transzkódot igénylő filmeket nézni egyszerre, akkor mehet az ingyenes verzió is. Én az (ingyenes) Emby -t csak internet felé használom - a családban különböző távoli helyszíneken jellemzően LG TV -ket szolgál ki (természetesen LAN -on is megy). Itthon Panasonic TV -re csak DLNA -t használok ...
DS218+ -om van nekem is.
-
rjg
őstag
válasz
arkone #58567 üzenetére
A NAS nem média lejátszó, (a Qnap-nak vannak modelljei HDMI kimenettel) a tv-k legtöbbje viszont nem az összes videó formátumot játssza le. Szerintem érdemes egy külön, plusz harmadik eszközt, egy média lejátszót, vagy ChromeCast-et venned erre a célra, ennek költsége elenyésző a NAS és tv mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Windows 10
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NBA és kosárlabda topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest