Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz bigmafa #58691 üzenetére

    1. Igen, be lehet állítani.

    2. Igen, pontosan - a "sima" verziók valamivel gyorsabbak valamint kétszer akkora RAM van bennük (512 MB vs. 1 GB - ugyanakkor egyik sem sok ...).

    Tulajdonképpen programok futtatása (stb.) nem is ezek között van igazi nagy különbség, hanem mondjuk ezek és az Intel CPU -s NAS -ok (ezekből nincsen 1 lemezes NAS) között. Utóbbiak jóval több funkcióval (pl.: Btrfs file rendszer támogatása; igp -vel rendelkező azaz Celeron -os típusok esetén HW transzkódolás stb. stb.), támogatottsággal (a külsős programok terén főleg, de alapból is), sebességgel, több RAM -al (illetve a RAM bővítés lehetősége). Ugyanakkor ez utóbbiakra Neked nem feltétlenül van szükséged a leírtak alapján.

    Ez alapján az ajánlás:

    Amennyiben a "Ransomware ellen védjen valahogy" illetve a "Verziózás" (+ Snapshot -ok pl.) fontos szempont, akkor arra Btrfs -t támogató NAS lenne az ideális. Sajnos ilyenből nincs 1 lemezes. A következő listán találhatóak a Btrfs -t támogató Synology NAS -ok listája: [link] . Amennyiben találsz olyat, ami tetszik illetve a büdzsébe belefér, akkor érdemes ezek közül választani ...

    Amennyiben az előbbiek nem számítanak mégse, akkor teljesen jó választás az összes többi feltétel tekintetében: DS118, DS120J . Avagy ezek elődmodeljei, amelyik boltban még kapható (persze ezen újabbak ajánlottabbak).

    @djkcs

    Amennyiben jól látom, akkor annak a HDD -nek az 1 TB -os verziója (és csak ez a méret) benne van a támogatási listában. Ugyanakkor ez egy nagyon low-end desktop (asztali géphez) való HDD. Azért nem teljesen véletlenül maradt ki a kompatibilitási listából - ezt azért vedd figyelembe ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák