Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pappzo

    csendes tag

    Sziasztok!

    4 lemezes NAS-t vennék.
    Eddig sosem volt, nincs is jártasságom benne igazán.
    Kifejezetten otthoni felhasználásra lenne, alapvetően filmek és képek tárolására.
    Filmeket jellemzően egy régi Popcorn B110-esen nézném róla, etherneten keresztül (nekem még teljesen megfelelő lejátszó, még akkor is ha csak 100 Mbit-es ethernet modem van benne), illetve egy Samsung Smart TV-n (etherneten csatlakozva) DNLA támogatás is van benne. Jellemző adat forgalom erre lesz (filmek).
    Nem jellemző adatforgalommal még 2-3 laptop egy asztali gép és a család telefonjai esetleg szinkronizálnának rá, de ez minimális adatforgalommal.
    4 db 4 TB WD RED HDD-t terveztem bele venni. RAID 5-be, vagy mit javasoltok, ha 1 HDD elvesztésével nem akarok adatot veszíteni? Tudom így kb 12 TB-t fogok csak látni, de semmi gond, biztonság fontosabb!
    Synology DS416 család felé húzok, talán a szoftveres támogatás miatt persze felmerült még a QNAP is a többit nem is ismerem. Esetleg még típus?
    A kérdésem mi a különbség a DS416 és a DS416J között? A sima ugye kb 30e Ft-tal drágább kb mint a J-s, de mi az a plusz amit kínál?
    Talán fontos még, hogy Torrent klienst is futtatnék rajt. De ha ezt írom rá is kérdeznék, hogy kb. milyen képességű a kliens?
    Mire érdemes még figyelnem?
    Egy másik topikban figyelmeztettek, hogy imádkozzak, hogy ne omoljon össze a RAID5. ennyire sérülékeny? Mit ajánlotok akkor 1 lemez elvesztése melletti adatbiztonságra 4 lemez esetén?
    Bocsánat, ha nagyon kezdők a kérdések.

Új hozzászólás Aktív témák