Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    válasz veloke #145103 üzenetére

    Nos, pont ebben az esetben ez biztosan nem helytálló. :)
    Kinek mi tetszik, az egy dolog, ízlésről nem vitázunk. De pl ez a Seiko Ananta "Katana" olyan műszaki tartalommal és kidolgozással büszkélkedhet, amit jó néhány svájci gyártó is megirigyelhetne. Fénykép nem tudja visszaadni a részleteket, de a mutatók, indexek a katana pengeformájára mintézva, finoman szögben megtörve, ívet adva. A számlap, feliratok festése érdekes: nem tudom mi lehet, de egyszerre fényes és matt hatású. A rotor mintázata szintén a penge formáját, ívét követi. A tokon legalább három különböző kidolgozottságú csiszolást lehet felfedezni, olyan átmenettel, mint a penge hamonja. A tok ívelt, óriási mérete és súlya ellenére az egyik legkényelmesebb érzetű óra, ami a kezemen volt A szerkezet "in-house" automata chrono. Nem egy modulos alapwerk, nem valami "belerakjuk mindenbe" szerkezet. Saját, Seiko fejlesztésű, használatú masszív chrono. Részletgazdag, aprólékos, hibátlan. Gyakorlatilag minden részlete a nevéhez kapcsolódó rejtett szimbolikát tartalmaz. Az egész toronymagasan a tömeggyártás felett áll. Árát tekintve a hasonló tulajdonságokkal bíró patinás, svájci gyártók termékeinek fele-2/3-a kb. Maximum.
    A GS esetében hasonló a helyzet: hibátlan kidolgozás, saját szerkezet, innovativ hozzáállás. Szerencsére jó néhány típusát megcsodálhattam kézben, közelről az elmúlt időszakban.
    De ha nem nézzük ezeket a több százezres/milliós csodákat, akkor ott van az "elit" belépőszintje: a Presege széria. Képről sem gyenge egyik sem, de szerencsére kézben is megnézhettem Fagyálló "Alpinist" óráját. Őszintén, le a kalappal! Képről tök jól néz ki, és valóban részletgazdag kidolgozás, odafigyelve az apróságokra is. Beleköthetetlen (mondom ezt úgy, hogy stílusát tekintve pont az a modell nekem nem jön be). Svájciba ugyan ez a minőség vastagon a kétszeres áron kapható meg. Minimum.
    Nekem teljesen megváltozott a véleményem a Seiko órákkal kapcsolatban, pedig nagyon "svejci" imádó voltam/vagyok... :)

    szerk: basszus egyetlen ok miatt nem vettem eddig Orientet: nem tetszik a logo-ja! :DDD Pedig vannak tök jó cuccok, de az a virágkosár a számlapon... :B A Star-széria már rendben! :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák