Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C0RVUS

    tag

    válasz g0n21 #142954 üzenetére

    Hát fénykép nem lesz ottani gyárról. Ha ennyire billegős a fő marketingérték, nyilván odafigyelnek ilyesmire. (Egyébként sem kell saját gyárra gondolni, cégéres gyárkapuval.)
    Azonban van egy-két nyilvános infó, ami alapján józan ésszel másképp nem áll össze.
    Ha van egy olyan törvény (vagy csak egyesség?), hogy elég az összetevők értékének(!) 50+ százaléka a szvisszméd felirathoz, akkor konkrét öngyilkosság lenne egy cég részéről, ha nem használná ezt ki maximálisan. Nem a középkorban vagyunk, amikor a céhek még a minél kisebb árréssel menőztek.
    A svájci minimálbér 22 frank/óra. Nem tudom, hogy hány munkaóra kell egy mechanikus óra nulláról való elkészítéséhez, de az én szerény és laikus véleményem szerint még az összeszerelés is nehezen férne bele 160 ezer forintba, pláne, hogy valószínűleg nem minimálbérért dolgoznak az óraiparban.
    Ha ezt összerakja az ember, akkor jogosabb lenne a kínábangyártás cáfolatára követelni bizonyítékot, mint fordítva. Azonban a WUS fórumain sem véletlenül izzik fel újra és újra a téma - egyértelmű cáfolattal én legalábbis még nem találkoztam.
    Amúgy viszont, ha a minőség hozza az elvárhatót, szerintem nem kellene erre ennyire érzékenynek lenni.
    A "J"-s Seiko-ban is biztos van némi emócionális plusz, de nem hallani különösebb minőségbeli különbségről.

Új hozzászólás Aktív témák