Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz blakey #67168 üzenetére

    Én azt szoktam csinálni, hogy néha bevilágítok a rácsokon, hogy látok-e ott valamit. Ha van bent apró virágdarab, vagy falevél töredék, akkor miután lemosom az autót, a végén még egy másfél literes flakonból öntök oda a rácsra végig vizet, hogy öblítse le.
    Utána bevilágítva ezek a szennyeződések már nincsenek ott. Csak remélem, hogy nem az lesz, hogy egyszer valamelyik lefolyó járatot eltömítik. Egy járatot látok, ha pont úgy világítok, az elég nagy, úgy 3 cm átmérőjű, ez az üreg bal részé van, kb ott, ahol a kormánykerék. De gondolom van a két szélén is csak azokat nem látom, remélem azok is hasonlóan nagy átmérővel bírnak.

    Egyébként meg bekaphatják a gyártók. Az IS-en a műanyag rács alatt volt még egy szúnyogháló sűrűségű fém háló, hogy azt, ami átjutna a műanyag rácson, tutira megfogja. Egyszer kíváncsiságból kiszedtem a rácsot (sokkal egyszerűbb kiszedni, mint a Crosson) és gyakorlatilag a várakozásnak megfelelően nullához közelített az ott lévő szennyeződés. A pollenszűrő sem olyan volt, hogy komplett virágdarabokat lehetett látni benne, hanem inkább csak a fekete koszt, kormot, port.
    Nem nagyon láttam ezt alkalmazni másik autókon, amelyeken néztem. Pedig filléres tétel lenne, de ugye mindenen spórolni kell. Sőt majd egyszer megnézek egy újabb IS-t, azon van-e. Simán elhiszem, hogy amit régebben beleraktak, azt később már ők sem, mert autónként lehet optimalizálni 0.01 centet.

Új hozzászólás Aktív témák