Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    See S01 (2019)
    Ha idemásolnám a Severance-ról írt postomat, elég sokban stimmelne. Remek alapötlet, nagyszerű világépítés, erős atmoszféra, vegyesen közepes / jó karakterek - szóval kitűnő indítás, és nagyon élvezetes első pár epizód. Külön kiemelendő a látás nélküli akciójelenetek intenzitása, elsősorban a harc a falnál az 1. epizódban, majd a hajós ütközet a 4-esben (minden hibájával együtt is).
    Sajnos itt is ugyanabba a problémába estek bele a készítők, amit rengeteg egyéb sorozatban láttam - itt van ez szuper alap, amire aztán nem tudnak mit építeni, mert sem történetben, sem karakterben nincs szinte semmi érdemleges mondanivalójuk. Ezért az egész szezonból lett egy érdekes, színes, de igazából felesleges helyszínekkel megtűzdelt road movie, majd a végén egy naaaaaaagy konfrontáció, aminek során az addig felépített szálak felét lerombolják, és pár karaktert nullára (ie. segghülyére) írnak. Mindezt nemcsak ötlethiány miatt, hanem hogy minél több szálon tudják visszarángatni a nézőt a következő szezonra. Szerintem ez nagyon gáz, és egyre inkább tendencia, én meg rosszul viselem a manipulációt, úgyhogy nem is folytatom a See-t.
    Még egy pozitívum a végére. Általában a sorozatokban nem szoktam a színészekkel nagyon foglalkozni, mert az igazán kiugró alakítás ritka, és szerencsére az átlagosan jó alá is ritkán mennek a fontosabb karakterek. Itt viszont most két színészt is megemlítenék.
    Jason Momoa alakítása azért volt érdekes, mert bár maga a karakter totálisan nem alkatidegen neki, a szerepben rejlő belső konfliktust és vívódást váratlanul plasztikusan jelenítette meg, nem feltételeztem volna róla ilyen beleélő képességet.
    A másik érdekesség a Witchfinder General-t alakító Christian Camargo, aki kb. a 7. epizódig egy kíméletlen, hatékony, de relatíve kispályás arc volt - hogy aztán teljesen váratlanul átmenjen total badass-be. Az volt a benyomásom, hogy a legjobb lenne mindkét marakodó nővért eltennie láb alól, és magához ragadni a trónt ;] Ez részben nyilván írói hiba volt, de teret adott az utóbbi időben látott egyik legjobb grand vizier alakításnak - Camargo remek arányérzékkel vegyítette a céltudatosságot, a kíméletlenséget, a szükséges mértékű, de annál nem nagyobb gonoszságot, valamint a nagypályás látásmódot.

    Befejezem, ahol elkezdtem - a Severance-hez hasonlóan ez is 7 pont, és ebben is sokkal több volt.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák