Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz chipesz #41869 üzenetére

    Maniac

    Hasonlóan érzek. Az elején könnyen megfogott magának 10 rész erejééig, mikor belenéztem a kiemelt reklám buzdítására. (Jó volt tudni, hogy biztos lesz konkrét vége a story-nak, és nem csak évek múlva.) Biztatóan indult, látszott hogy sokat dolgoztak a világon, hogy kicsit fura legyen és megpróbálják majd képre hozni a hallucinációkat (és valóban nem csak beszélgettek a fantáziájukról, hanem meg is mutatták). Hullámzó volt a teljesítmény, de mindig elég hogy gyorsan letekerjem.

    Az első pár rész után elvesztette a varázsát a "valóság" rész (mert kb. annyi az egész, hogy minden hardware technológia megrekedt 1980 körül, amit látszólag legalább olyan szinten tudnak hasznosítani, mint mi a 2018-as kütyüijeinket), viszont nekem nagyon tetszettek a kibontakozó Annie-Owen történet lehetőségei (sőt, még a Mantleray családé is), noha kiszámítható volt, hogy (legalább plátóian és átmenetileg) egymásba szeretnek (még az is, hogy majd váltakozik melyikük mikor épp miben hisz, és emiatt hogy viszonyul a másikhoz), de érdekelt pontosan miképp.

    A végére nálam teljesen elveszett a fonál Mantleray körül, szerintem nem is akartak már következetesek lenni (a fiktív világ saját szabályrendszere sem próbált önmagában belül konzisztens maradni) semmivel a kísérletet illetően (mint a számítógép és más szakmai gondok), már csak a párokról szólt a történet és nem kellett tovább a körítés.

    Viszont a végén egyáltalán nem éreztem sem úgy, hogy tényleg megértettem volna a mondanivalóját, vagy akár csak hogy érzelmileg elöntött volna. Egyszerűen csak véget ért. Boldog a vége, de nem teljesen láttam miért és hogyan, ezért nem tudtam velük együtt örülni (mondjuk én se vagyok "normális" :DDD). A párok története érzelmileg szépen alakul ugyan, de minden más tekintetben problémás marad (hitelüket vesztettek, vagy körözött szökevények lesznek mind).

    + még ott volt már valahol az 1/2-2/3 része óta, hogy próbált egymásba mosódni a két pár története, amit tovább kalapált, ahogy a legvégén felváltva beszélnek, de szerintem emögött nincs semmi más, csak hogy piszkálják az ember fantáziáját (ami viszont elvesz a lezártság érzéséből, erőlteti hogy picit nyitottan maradjon a vége).

    /// Az Emma-s felvetések: szerintem nem állt neki rosszul a szőke haj ehhez a szerephez, és én szinte csak "elborult" jellegű filmekben láttam még (jó, tudom, sok filmje van, biztos nem mind ilyen, de a lényeg hogy nem ez neki az első) és ha megnézitek IMDB-n, akkor producer lehetett, és régi vicc, hogy "mire vágyik minden sikeres színész/nő?" -> hát hogy producálhasson :)) ;]

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák