Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eagl3

    veterán

    válasz Thulcandra #1079 üzenetére

    Kösz, h. megosztod a tapasztalatod velünk :) .

    Én kb. 3-4 évig cigiztem, most épp leszokóban vagyok. Ez az első próbálkozásom, nemis próbálkozásom, inkább elhatározásom :). Szilveszter előtti napon nyomtam el az uccsó cigimet.
    Napi 1-1,5 doboz cigit füstöltem. Teljesen mindegy, h. hol voltam, mitcsináltam. Elegem lett belőle teljesen. Hihetelenül büdös, káros és még drága is.
    Nem telt el sok idő, de már most fittebbnek érzem magam, érzem az ízeket, illatokat.
    Néha nem könnyű megállni, h. ne gyújtsak rá. Mindenki dohányzik körülöttem.... anyu, munkatársaim, haverok nagy része. Szeretem az időt elütni néha 1-2 kocsmában.
    Ez mind eléggé befolyásoló tényező, csodálkozom is magamon, h. nem gyújtottam rá azóta, az összes kolega ámul, h. amikor csak tehettem már gyújtottam is a cigit, egyik napról a másikra letettem és nem szívom már.
    Amúgy abszolút nem kívánom, az-az első 4-5 napban elmúlik. Utánna már csak a szokás marad, h. valamit csinálni kéne. Hiányérzetet kelt.

    Mondanám h. tedd le, jóljársz stb. stb. de ezt sztem tök felesleges mondani bármelyik dohányosnak. Igazából a lényeget már érzed teis: "...egy barom vagyok, be kell, hogy lássam.". Már csak az hiányzik, h. elhatározd, nem akarsz többé cigizni. Anélkül nem fog menni. Nem mondom, h. nem kell akaraterő hozzá, mert igenis kell, de ha nincs elhatározás és csak szenvedésnek fogja fel az ember a leszokást akkor sosem fog leszokni. Örülni kell, h. nem dohányzunk. Ennyi a lényege.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák