Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SiD-

    tag

    Nandito!

    Nem akarlak elkeseríteni, de ez a konverter, amit vettél, nem a legjobb fajta.
    Hasonló nekem is van eladó 2000Ft-ért (SFX konverter), de ezek sajnos nem viszik az ''újabb'' (kb 1993-94 utáni) játékok egy részét.
    Konverterben a lehető legprofibb a Datel Universal Adapter Pro (a Datel Action Replay is jó + azzal már lehet cheat-elni)
    Mellesleg ha ezekkel a konverterekkel játszol NTSC játékokat, akkor szembe kell nézni azzal a hátrányossággal is, hogy a játékok nem fognak az eredeti sebességükön futni (kb 14.5%-kal lesznek így lassabbak), valamint a PAL-NTSC TV sorfelbontás közti különbözetet két szép fekete csík formájában fogod megélni és ezáltal a játék eredeti képaránya is eltorzul (szélesvásznú effekt), minden olyan ''nyomott lesz''.
    Amikor erre ráébredetem (kb 1994 körül), akkoriban kezdtem el NTSC konzolokat és játékokat gyűjteni, így végre eredeti formájukban játszhattam a játékokat, ahogy a készítőik szánták őket. A PAL verziók kb 2-3 éve érték el az NTSC ''eredetik'' minőségét és szerencsére manapság már majdnem minden PAL játékban van PAL-60Hz opció.
    Kis érdekesség: az igényes PAL optimalizálás egyébként létezett korábban is, csak elvétve (a 16-bit-es időkben egyáltalán nem): először Sega Saturn-on láttam igényesen optimalizált PAL gamékat: Sega Rally, Virtua Fighter 2, Panzer Dragoon Zwei és még jónéhány Sega stuff.
    Sajnos a Saturn életpályája végefelé dobta a Sega ezt a jó szokását és az uccsó játékok megintcsak alul-felül fekete keretben, nyomottan, lassabban futottak (Burning Rangers, Panzer Dragoon Saga).
    Aztán láthattunk N64-en is néhány igényes PAL konverziót (pl. Lylat Wars), ugyanakkor más játékok iszonyatosan szenvedtek a lassúsággal (Mario 64, Wave Race stb.)
    A hivatalosan választható 60Hz opciót először Dreamcast-en vezették be (ebben is elől járt a DC) aztán _lassan_ PlayStation 2-n is átvették, de addig is születtek olyan borzalmas PAL konverziók, mint pl. a Devil May Cry első része és még sorolhatnám.
    Na ennyi vót az estimese. :D

Új hozzászólás Aktív témák