- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- 2026-ban érkezik a Samsung válasza a duplán hajlítható Huawei-re
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
Új, hivatalos ROM-ról valami információ esetleg?
-
adam_
senior tag
Látom sokan írnak az új ROM-ról, talán kijött a hivatalos is, vagy lemaradtam valamiről?
-
adam_
senior tag
Hogyan lehet megoldani (ha egyáltalán meglehet), hogy egy adott program ikonját a "tálcára" kirakja, és ugyan úgy ki lehessen húzni, ha szükségem van rá mint pl.: az órát, naptárat vagy hasonlót...
Pl.: Mint ahogy ezen a felületen az e-mail értesítő ablak ki van húzva az általam nevezett "tálcáról"...
Remélem érthető, hogy mire gondolok.
Köszönettel!
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz berigazek #7944 üzenetére
Én sem tudok fájlt fogadni. Ez miatt viszont nem szeretném szervizbe vinni, más alternatíva? Annyira nem "létszükséglet" nálam a bluetooth, de azért jó lenne, ha ez a funkció is működne már rendesen. Nekem a kezdetek óta nem jó a bluetooth-os fogadás, a küldés tökéletesen megy.
Egy picit más. Ha a töltőn tovább van, és már a kis led is zöld rajta, jelzi, hogy fel van töltve és én még tovább hagyom rajta, az valamilyen szinten árthat a készüléknek (túltöltés vagy hasonló létezik...), mert fogalmam sincs ?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz matyics #7951 üzenetére
De ez alapjában miért van, hogy nem megy a bth "fogadás része"? Nekem és berigazek kollégának rosszalkodik csak a bluetooth, vagy másnak is akadnak/akadtak gondjai ezzel? Az elkövetkezendő napokban úgy is tervezek egy rom frissítést, attól várok némi javulást, legalább a bth-on javíthatna majd. Mellesleg a bth-s gondok hardveres, vagy szoftveres problémára vezethetők vissza? (De tényleg nem szeretnék ez miatt szervizbe menni, és hogy ott tartsák a készüléket napokon/heteken keresztül...)
Meg mostanában sokszor lefagy az Omnia, ez is idegesítő. Néha pedig lassú is, a kezdetekben ilyet nem sokszor csinált... Ügyelek is arra, hogy miket telepítek rá, de ennek ellenére mégis fagy,lassú. Tényleg kellene már rom-ot frissítenem.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Az óra mellett a kis nap mit jelent? Már kint van az óraátállítás napjától kezdve folyamatosan, és nem is tudom kivenni onnan. Nem zavaró, de érdekelne, hogy miért van kint és, hogy mikor fog az onnan eltűnni...
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Az iPhone-os játékokat lehetséges futtatni az Omnián? Ha igen, akkor hogyan?
-
adam_
senior tag
Szeretnék ROM-ot frissíteni, de félek, hogy elrontok valamit és vihetem a szervizbe a készüléket.
De ennek ellenére nagyon szeretnék már egy új ROM-ot felrakni saját magam az Omniára. Nagyon el kellene már neki, lassúnak is találom már mostanság (ez szerintem a sok "kacatnak" tudható be, ami rajta van) valamint sokszor fagyogat is. Az új ROM-tól várom az aksi probléma megoldását is, és egyfajta gyorsulást is szeretnék elérni, mert nagyon idegesítő, hogy órákat kell várni, amire behoz valamit, ha meg be is hozza az alkalmazást, sokszor lefagy az egész. Nem is beszélve egy jó "lomtalanításról".
Természetesen az újításokat is szeretném élvezni, amiket egy új ROM nyújtana.Jó lenne ezeket megcsinálni, de nem állok eléggé optimistán a dologhoz, viszont vágyom arra, hogy egy stabilabb, "új készüléket" kapjak egy új ROM által, minden felesleges körítés nélkül.
Hogy kezdjek hozzá? Szervizbe nem akarom vinni, érzek magamba annyi erőt, hogy megtudjam csinálni, csak még sosem csináltam ilyet, és kellene egy kis instrukció.
Köszi,
adam_[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Upsz, kétszer ment el.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Azt lefelejtettem az előző hozzászólásomból, hogy a bluetooth se akar működni, azon belül is a fogadás része.
-
adam_
senior tag
-
adam_
senior tag
válasz polonic #9315 üzenetére
Azt, hogy melyik ROM-ot válasszam, logikusan a legújabbra kell, hogy essen a választásom nem? Ergo, az a legjobb?
A BTH-s problémáról meg csak annyit, hogy már a küldő telefonon kiírja, hogy nem lehetséges a fájl küldése az én készülékemre, nálam nincs semmiféle kérdés, hogy mentse-e, vagy nem...
A telefonon lévő adatokat (telefonszámokat, SMS-ket ...) hogyan tudom lementeni, hogy ezeket ROM frissítés után ne kelljen újra a telefonba táplálni?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
ROM frissítésekhez kérhetnék pontos leírásokat linkkel?
-
adam_
senior tag
Hogyan tudom lementeni a telefonszámokat, sms-ket, hogy ne kelljen a format után újra bevinnem őket? Valamint melyik ROMfrissítési módot ajánljátok, és egyáltalán érdemes befrissíteni a telót?
-
adam_
senior tag
válasz erdoke #10646 üzenetére
Jövő héten készülök "nyaralásra", ahol nemigen lesz töltési lehetőségem, ha merülne a teló, ezért nem ártana ha egy picit tovább bírná mint 2-3 nap. A másik pedig az, hogy mostanában már elég sokszor írja ki azt a "Kritikusan kevés a memória" c. figyelmeztetést, pedig én nem is telepítek semmit rá mostanában, mégis valami problémája van, tele van minden kacattal, de igaz, hogy azok is Storage Card-on valamint a My Storage-ba vannak, és nem magán a telefon memóriájába. Ezek miatt is már eléggé "instabil" az egész, és nem ártana egyfajta tisztítás az egészben, hogy újra gyors legyen, mint új korában. Mert igen, lassúcska is már.
Félek neki állni a ROM frissítésnek, mert amiket találtam leírásokat, nekem magasak. Pedig gondolom ez lenne a megoldás... Nincs valami egyszerűbb alternatíva, hogy újra jó legyen a telefonom? Mert így csak a bosszúságot okozza.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
-
adam_
senior tag
Most lehet én vagyok ehhez elég tudatlan, de ha behal a készülék az új ROM frissítésnél, és visszateszem rá a régi ROM-ot akkor már az se fog rajta menni és azért kell a szervizbe vinni a készüléket? (Csak a látszat kedvéért, hogy a szervizben lássák úgy, mintha az eredeti, régi ROM "halt volna meg?) Mellékesen egy ROM frissítés milyen "károkat" tud okozni a telefonban, ha behal mindenképp szervizbe kell vinni?
Egyre jobban "parázok" ettől az egésztől, pedig nem ártana neki... mármint a ROM frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Lefuttattam a PIM Backup 2.8-at a telefonomon és egy *txt file-t hozott létre ezzel az üzenettel:
2009-07-07 15:05:27 Spb Backup was unable to create the backup file. Sfx module not found. Ez most micsoda?
-
adam_
senior tag
Mindjárt fogom "formatálni" az Omniám, és ezen folyamat után mik azok az alapvető programok, alkalmazások amiket mindenképp ajánlott feltelepíteni a készülékre? Ezen felül keresek olyan programot/programokat amelyeket telefonkönyv, névjegyzék létrehozására szolgálnak, ujjal könnyen "vezérelhető", audió, videó lejátszó programot, amik elég sok típust lejátszanak, és ti is előszeretettel használjátok (akár MP3 hallgatásra is megfelelnek), valamint képnézegető/szerkesztő program sem ártana, amit még használnék. Mik ezek? Elég sok programnál nálam előnyére szolgálna, ha ujjal könnyedén vezérelhető lenne. Valamint ha "formatálom" az Omniám, akkor a bluetooth-os fogadás is megjavul, ami most jelenleg nem igazán működik?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Az hogyan kivitelezhető, mit kell beállítani ahhoz, hogy az Omniám fogadja az e-mailjeimet is? És ez mennyibe kerül?
-
adam_
senior tag
De úgy nem olyan drága, ha lekér egy e-mailt naponta, nem? T-mobile-nál vagyok... Ja, azt hozzátenném, hogy nem az Outlook fiókhoz szeretnék csatlakozni, hanem az egyszerű windowslive.com-os e-mail címemhez, ezt hogyan kell megoldani? Mert itt kér mindenféle domént, és hasonlókat is...
Itt tenném fel azt a kérdést is, hogy az mennyibe kerül ha egész nap folyamatosan fel van kapcsolódva az internetre, pontosabban a web 'n walk-ra (pl. e-mail lekérés miatt) szóval elég elhanyagolható adatforgalom mellett, az mennyibe kerülne?
Valamint az SPB phonebookjában hogyan tudnám átírni a neveket hosszabbra, azt írja, hogy a SIM nem engedélyezi, hogyan lehetne átállítani, hogy a teló memóriájába mentse, ezáltal hosszabb neveket is megadhassak ott?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
válasz Viktor0610 #10815 üzenetére
Köszi szépen, az e-mail címes beállításos kérdésemre is tudnál válaszolni?
-
adam_
senior tag
válasz Viktor0610 #10817 üzenetére
Értem köszi! Rákötöttem az Omniát ActiveSync-re és nem akarja befrissíteni az SPB-be pl. az időjárási részt, pedig régebben automatikusan saját magától befrissítette azt is, most meg nem csinálja meg. Amúgy ha rámegyek a kis időjárás Widgetre, csak tölt-tölt és nem csinál semmit, legújabb SPB Mobile Shell van fent, 3.0-ás. Nem tudom miért csinálhatja...
-
adam_
senior tag
válasz erdoke #10819 üzenetére
Hát nem tudom, hogy nálam lehet-e a gubanc vagy sem, mivel küldtem egy "teszt-emailt" de a telefonom semmi áron nem akarja letölteni, folyamatosan felhasználónevet és jelszót kér, hiába írom én be neki... nem tölti le... Jó lenne amúgy is, ha ezt automatikusan csinálná, mármint jelszó és felhasználónév kérés nélkül. Hotmailes (windowslive) fiókról van szó.
-
adam_
senior tag
Erre valaki #10820
Valamint a Windows updatet miért nem engedi Omnián keresztül? Az ellenőrzés még megvolt, de utána hibát ír (ellenőrizze a dátumot és az időt, meg valami hasonló szöveget ad ki). Semmilyen módon nem lehet frissíteni az Omnián keresztül a Windows-t?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Ilyen "lopásgátlós szoftvernek" pl. Wimp [link] van valami értelme, érdemes feltelepíteni az Omniára?
Meg még a legújabb SPB Mobile Shellben az időjárás widgetre rákattintva rengeteget tölt, még mindig a "szerverek" rosszalkodnak, vagy nálam van a gubanc?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Nálatok is kifagy (illetve sokat tölt, és nem csinál semmit) amikor rámentek az időjárás widgetre a legújabb Spb Mobile Shell 3.0.1-ben? Rosszul telepíthettem fel, vagy mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
adam_
senior tag
Hogyan lehet visszahívásos SMS-t küldeni az Omniával? Mert amikor tárcsázok valakit, utána nem tudom beírni a kettőskeresztet, mert nem tudom felhozni a billentyűztet...
-
adam_
senior tag
Ha abszolút nincs már pénz a telefonom, akkor nem is lehet már ilyen "szolgáltatást" igénybe venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Külpolitika
- PlayStation 5
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest