- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi Mi 10 Pro - dupla vagy semmi
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasarus1988
tag
Hello!
Már korábban is olvastam róla a topicban, de válasz igazán nem érkezett rá!
Egy olyan programot keresek, ami képes számolni a bejövő/kimenő sms forgalmat valamint a hívásidőket. Ezt már meg is találtam fizetős formában (ha valakit érdekel a program neve: CallStat 2.0), de igazából egy ingyenes programra vágynék, vagy ha ez nem megoldható (halkan kérdezem meg), akkor esetleg tudna-e valaki mondani hozzá egy kulcsot?
Köszönöm szépen!
A másik dolog csupán egy köszönet nyilvánítás a topicban hozzászólóknak, ugyanis a topicot olvasgatva rengeteget tanultam. Az Omnia életem első PDA-ja és az első nap után én is visszaakartam vinni, de idővel kiismertem és azóta el sem lehetne venni tőlem!
-
lasarus1988
tag
válasz lasarus1988 #2155 üzenetére
Valaki esetleg erre tud mondani valamit?
-
lasarus1988
tag
válasz ziggi_zug #2170 üzenetére
A SoftKey-ket "FdcSoft SoftkeyAppletEx" ezzel a programmal is át lehet rendezni. Telepítés után soft reset és megtalálható a Főmenü/Beállítások/Személyes/Soft Key menüpont. Onnan a két SoftKey-t bármilyen programra beállíthatod.
Nem tudom ez a zene lejátszást mennyire segíti, de mindenesetre ingyenes.
-
lasarus1988
tag
válasz lasarus1988 #2155 üzenetére
Ehhez a hozzászóláshoz még mindig senki? Már a harmadik oldalt böngészem végig és a szemem lassan kifolyik. Még mindig hívás és sms számlálóról van szó.
Illetve ROM frissítéssel kapcsolatban: mennyibe kerül mire ezt véghez viszik?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Hello,
pannonos Omniám van és végre sikerült kilőnöm a belépő gif animációt de a hangja megmaradt. Kerestem a windows könyvtárban poweron..... poweroff.... hangfájlokat, de egy darabot nem találtam. Valaki esetleg tudna segíteni hol vannak ezek a csodás pannonos hangok?
Illetve milyen registry módosítással tudom elérni, hogy az üzeneteket a silverbox-ban nyissa meg?
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
válasz Skynet258 #2364 üzenetére
A silver inbox ezen megoldása valóban működik azoknál akik samsung today 1 illetve 2-őt használnak. Én csak kiraktam az üzeneteket a mai képernyőre today-ek nélkül.
Az animáció illetve hang gond azóta megoldva, csak már nem tudtam szerkeszteni a post-omat. Total Commander-rel kell megnyitni a Windows mappát és máris látható lesz minden (Shutdown_Pannon.gif; Startup_Pannon.gif; PowerOn.wav; PowerOff.wav). Ha keresünk ezek után magunknak saját gif illetve wav fájlokat, akkor a fenti nevekre átnevezve My Device\Windows könyvtárba bemásolva, felülírva érvényesülnek a beállításaink egy soft reset után!
-
lasarus1988
tag
Mivel kellőképp fáradt vagyok ezért elkövettem azt a csúnya hibát, hogy szinkronizáltam az Outlook naptárát a mobilommal. Ezért minden napra kaptam egy szép bejegyzést, mint névnapi emlékeztetők, illetve a születésnaposok emlékeztetőit megduplázta!!!
Ha valaki tud erre mondani valamit, hogyan lehet egy lépésben törölni minden bejegyzést (hard reset nélkül) annak lógnék egy sörrel
Sajna az i900.eoldal.hu-n lévő ilyen program oldala nem elérhető.
Köszönöm a segítséget!
-
lasarus1988
tag
1. Az S2U2 a My Device\Program Files-ba fog települni hiába akarod máshová rakni.
2. Ha nem tudsz angolul (mint ahogyan én sem) fel lehet rakni a magyarítást hozzá így könnyebb lesz beállítani.
3. Ez a kézzel lezárás nem világos. Nekem a jobb felső gombra van rakva, egyszeri megnyomásra és tökéletesen fut. Amúgy beállításoknál van egy funkció amivel azt állítod, hogy hány másodperc múlva aktiválódjon a program.
4. A háttérképet is lehet változtatni többféleképpen is:
a) vagy beteszel egy wallpaper.jpg illetve egy wallpaperL.jpg-t a My Device\Program Files\S2U2\gfx mappába
b) ugyanezt eljátszhatod .gif-kel
c) My Documents\My Pictures mappában lévők között válogat ha minden igaz
d) Storage Card\My Pictures mappából válogatUtóbbi kettőt még nem próbáltam de valószínűleg működik.
Sőt még az is beállítható, hogy mindig változtassa a háttérképet illetve az animációk gyorsasága is változtatható!
Remélem segítettem, ha valamit rosszul írtam le egy nálam okosabb személy remélem észreveszi és kijavítja.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
1. Hogy miért nem lehet máshova telepíteni azt nem tudom. Talán registry módosítással későbbiekben áthelyezhető, de erről még nem tudok.
3. nem értem minek zárod le a gyárit is. Én simán beraktam a jobb felső gombnak (Főmenü\Beállítások\Személyes fül\Gombok) és akkor csak azt indítom el, de akár soft keynek is beteheted! A gyárit egyáltalán nem használom, sőt igazából ki is lehet iktatni, hogy azzal lezárhasd a vasat! Illetve van egy olyan beállítása az S2U2-nak, hogy "Start, ha háttérvilágítás le" szépen magyarra lefordítva Ezek után ha használat után békén hagyod akkor a beállításaid szerint (fél,1,2,3,4,5 perc múlva) kikapcsol a háttérvilágítás és indul az S2U2. Kioldani meg a slide-dal lehet.
4. A háttérképet én nem szoktam váltogatni és valószínűleg az lesz a baja, hogy nem wallpaper.jpg és wallpaperL.jpg a file név.
-
lasarus1988
tag
válasz polonic #2674 üzenetére
S2U2-nál nekem ugyanez a probléma. Bejövő hívásnál veszettül vibrálni kezd a kép, de nem látom WM-es hívásablakot. Persze nem mindig csinálja. Ha régóta van szundiban akkor csinálja, ha csak pár perce tettem szundiba akkor nem.
Van esetleg erre megoldás, hogy legalább WM-es hívásablakot átengedje? Vagy egy patch ami javítja S2U2 1.33 saját hívásjelző hibáját?
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
válasz SonicVersus #2687 üzenetére
Keresgetésem véget ért!
Az S2U2 probléma megoldódni látszik, ám de kompromisszumok árán. Egy régebbi verziót találtam 1.22b ami átengedi a WM-es hívásjelzést, sőt az S2U2 teljesen háttérbe vonul. De mivel régebbi verzió ezért egy-két funkciót még nem ismer, akit ez érdekel az olvassa el az 1.35-höz tartozó History-t.
A fenti címről letölthető az említett 1.22b-s változat.
Sok sikert!
-
lasarus1988
tag
Hello,
csak egy rövid kérdésem lenne miszerint:
Bluetooth-on keresztül tudok csoportosan is (mondjuk képeket) küldeni? Ma kellett volna 5-6 képet küldeni és mivel nem találtam az opciót így maradt az egyesével átküldözgetés. 5-6 képnél még nem gáz, de mondjuk 10-20 képnél, mp3-nál már kellemetlen!
Illetőleg S2U2 1.35-öt használok. Bluetooth küldés közben bekapcsol, ám amikor valamelyik funkciógombbal felébresztem akkor kiakad és SR a vége. Másnak is csinálja ezt vagy csak engem tisztel meg vele?
Köszönöm a válaszokat!
ui.: Hivatalos ROM-ról valami hírmorzsa?
-
lasarus1988
tag
válasz bmwk1200s #3349 üzenetére
Nem vagyok (még) profi a szakmában, de annyi biztos hogy ami a videón látható az nem hivatalos ROM, Manila2D-nek hívják.
A ROM-ot útmutató segítségével bárki felrakhatja, ellenben ugrik a garancia. Azt viszont nem tudom vitt ROM-ot telepítenek-e Neked, a hivatalos helyen (valószínűleg nem)!
A Manila2D-vel állítólag gyorsabb és szebb lesz, de én nem merem megkockáztatni a ROM frissítést kezdő winmo-sként. És egyébként is van már papírnehezékem
A vodás ROM a legrégebbi------> elég lassú, bugos, de használható és hamarosan jön a hivatalos új ROM
Ezután jön a Pannonos ROM (nekem is ez van)-------->fényképek lehetnének szebbek és ha egy kicsit gyorsabb lenne azt nem sajnálnám, de különben hibátlan
Végül állítólag a legújabb ROM a T-nél van---------> Valaki majd megmondja milyen
-
lasarus1988
tag
A Manila2D egy főzött ROM. Tehát ROM frissítés kell hozzá, hogy használhasd. Eoldalon találsz róla némi infót, akik használják állítólag dicsérik. Ha megkockáztatod, hogy frissítesz, akkor ugrik a gari és egyáltalán nem biztos, hogy nem papírnehezéket csinálsz. Mint ahogy az sem biztos hogy ha elsőre sikerült akkor másodszorra is menni fog a ROM frissítés!
Kátránykettő:
Az említett ikonok megjelenése még nem okoz gondot (persze azon kívül hogy a készenlétük zabálja az aksit) így anyagi vonzatuk sem lesz a szolgáltatónál. Mindegyik ikon (3G, HSDPA, GPRS) külöféle alapokon működő mobilszélessávot biztosít. Hol blokk kódolást, konvolúciós kódolást alkalmaznak, ED-vel illetve ARQ-val, hol pedig más technológiát vetnek be. Amennyiben nem használod az internetet csak WIFI-n keresztül, szintén az eoldalon találsz megoldást nodata.cab néven.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
AYEL:
Hát először is ne intézővel próbáld megkeresni, mert az nem mutatja meg a rendszerfájlokat. Total Commander vagy Resco Explorer megmutatja. Előbbi ingyenes míg a másik fizetős.
Ha van ismerősöd akinek megvan ez a fájl akkor másold át a tiedre is. Talán megjavul. Ha nincs akkor HR biztos megoldja, de előtte PIMBackup-pal csinálj mentést.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
válasz scofield82 #3376 üzenetére
Én még nem próbálkoztam vele, de elvileg az Omnia ismeri a H.263, H.264-es videokodekeket. Próbáltál már MPEG4-es videót betenni My Documents mappába vagy My Ringtones-ba?
Ilyen programról pedig még nem hallottam. Google
-
lasarus1988
tag
Hát a T-nél ha jól tudom még mindig 99 két éves hűséggel.
Pannon-nál 79990 2 éves hűséggel ha leadsz egy régi telót.
Vodánál nem is néztem annyi féle kategóriájuk van.
Függetlenül GSM boltban drágább és ajánlom figyelmedbe ZSU írását. Tanulságos
-
lasarus1988
tag
válasz M.Andrea #3602 üzenetére
Sajnos eddig az a tapasztalat, hogy ez a funkció nem működik senkinél rendesen. Megoldás még nem született rá és a korábbi verziókban sem működik.
Alvó üzemmód idejét pedig a winmo állítja nem S2U2. S2U2 csak azt állítja be (esetedben 10 sec), hogy mennyi idő múlva tegye vissza ha nem használod.
Egyébként Beállítások\Rendszer fül\Tápellátás\Akkumulátor fül illetve Külső áramforrás fül, ezen a két helyen tudod beállítani mennyi idő múlva menjen aludni.
-
lasarus1988
tag
válasz Ladenair #3610 üzenetére
A megoldás valóban nem a köpködés. Azonban, mint kezdő PDA-s és kezdő winmo-s az Omnia hazahozatala után kb. 2 órával vissza is akartam vinni. Bekapcsolni is alig bírtam. De mivel végig olvastam az itt található mostmár kb. 4000 hozzászólást tudtam mit vállalok. Rentgeteg információt szereztem róla, jóformán az összes tesztet elolvastam róla és ezek alapján úgy döntöttem, hogy ez nekem tetszik és használni is fogom tudni.
A fagyásokról meg annyit, hogy október óta 1db HR volt (az is csak azért mert véget ért a tesztelő korszak és már tudtam mit akarok látni az Omnián) és összesen 2db fagyás az is S2U2 hívófunkciója miatt.
A T*Omniáról pedig annyit, hogy:
-gyorsabb proci dolgozik benne
-nagyobb képernyő felbontás (+1-2mm-rel nagyobb kijelző)
-DVB-T vevő (itthon teljesen felesleges, mivel még teszt fázisban van és még azt sem tudják pontosan hogy milyen PSK-val moduláljanak (QPSK-val megy tesztben))
-létezik belőle 4GB változat
-3,5G támogatásÉs azt hiszem ez minden amiben különbözik az Omniától. Ezek után szeretném tudni, "szerinted miért adták ki a T Omniát a sárgák???"
-
lasarus1988
tag
válasz GabeszPapa #3618 üzenetére
Lehet hogy valamelyik telepített program okozza. Amennyiben már minden telepített programot eltávolítottál vagy megbizonyosodtál róla, hogy biztos nem ő a hiba forrása és még mindig fent áll a probléma, akkor HR. Ha még ezután is csinálja szerviz!
Milyen ROM van rajta? Milyen programok? Program telepítés után vagy már alapból csinálta?
-
lasarus1988
tag
válasz GabeszPapa #3622 üzenetére
Hát iGO, TC nekem is fent van, de nem okoz gondot, GPRS-t nem használok. Szerintem minél előbb szerviz, de lehet hogy nálam okosabbak megmondják a diagnózist.
-
lasarus1988
tag
válasz M.Andrea #3626 üzenetére
Hát nem tudom mi értelme van ennek a kütyünek de ugyanilyen tokot rendeltem. Ha megjön megírom a véleményem róla.
Feleannyiért! Ha pedig fotózni támad kedved, nem vagyok biztos abban, hogy egy PDA-ba épített kamera a legjobb választás. Akkor inkább egy komolyabb kamerára költsük azt a pénzt.Bár ez csak az én személy szerinti véleményem, nem bántásként írom.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
válasz csemike87 #3867 üzenetére
Gyanítom, hogy először indítottad el az iGo-t! Na mostan akkor:
1. Írj be egy címet
2. ne érdekeljen hogy berlin közepéből akar odavinni
3. tedd szépen le és hagyd békén mondjuk az ablak mellett
4. várjál kb 10-15 percet mire elsőre műholdat talál
5. ez után már rendesen használhatodHa nagyon nem akar műholdat találni:
Főmenü/Beállítások/Rendszer fül/Speciális GPS-----> XTRA bekapcs, közben azért legyen valamilyen internetkapcsolatod a telefonnal (WIFI, 3G, GPRS), majd ezután alsó gomb lenyomása (XTRA adatletöltés)
Ekkor elkezd homokórázni, mi pedig szépen megvárjuk amíg végez (ha megszakítod nem ér semmit az egész, olyan mintha nem is csináltad volna meg)És ha esetleg túl sok idődet rabolja el a homokórázás akkor eoldalon megtalálod a megoldást némi registry átírással.
A koordinátákat pedig a keresés menüpont alatt találod ott aholl a címre is kattintottál!
És egy javaslat a kezdők kedvéért: i900.eoldal.hu először itt nézz szét, majd fórum kereső (én mindig megtaláltam ami nekem kellett) és ha nem találtál választ, kérdezz
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Na mármost elsősorban az i900.eoldal.hu-t tudom megint csak ajánlani. Azon az oldalon kipróbált programok vannak és rengeteg segítséget találsz a telepítésükhöz is. Ha internetre csak WIFI-t használod először a nodata.cab programot telepítsd és lődd ki belőle azokat amik neked nem kellenek. iGo telepítése, első használatba vétele (lásd egyik előző post-om). Ha ezek megvannak kezdheted testreszabi az Omniát. Programok, skinek, játékok vagy amire használni akarod. Google a barátod és ezen kívűl két kifejezetten ezzel a témakörrel foglalkozó oldal is létezik. Az imént említett i900.eoldal.hu illetve amin már jártál Skynet258 oldala.
Ha elakadtál szívesen segítünk de előbb keress utána kérdezz!
-
lasarus1988
tag
válasz Ferike2008 #3989 üzenetére
Egyáltalán nem tölti be vagy egy képernyőt kapsz kereszttel a közepén?
Ha utóbbi akkor az aképernyő kalibrálási képernyő. Stylus-szal tapizd meg pontosan a kersztet és tovább fog lépni. Utána jön egy kis ismertető a dolgokról de átugorható!
Ha egyáltalán nem tölt be akkor próbálkozz egy HR-rel, ha azután sincs se kép se hang szervíz.
-
lasarus1988
tag
válasz Petike125 #4014 üzenetére
1. 400*240 vagy 240*400 az Omnia felbontása
2. Ha nem csal az emlékezetem akkor még a 720p-vel is elboldogult, de ebben nem vagyok biztos
3. A windows mappából töröld ki a PowerON_szolgálatót.wav-ot illetve a PoweOFF_szolgáltató.wav-ot
4. Igen ilyen jelenséggel már találkozott más is, de nem emlékszem mi volt a megoldás. Keresd vissza.
SZERK.:
3. létezik egy néma fájl amit ha ugyanerre a névre nevezel át akkor azt fogja használni (utóbb világosítottak fel hogy ténylegesen nem törölhető, de felülírható)
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Hello,
a HR-rel valóban minden telepített alkalmazás, dokumentum és minden egyéb törlődni fog. Ha HR után sem oldódik meg (ha jól emlékszem a word probléma), akkor szerintem szerviz.
A másik probléma már sokaknál felmerült a fórumban keresgélve meglesz a megoldás, talán valamelyik program okozza. (Valami hasonló jellegű dologra emlékszem)
-
lasarus1988
tag
válasz colbert #4509 üzenetére
Én az Inesoft Phone 4.4-et használom. Eddig nem volt gond vele és S2U2 1.40-val is működik. Nem akad össze, nem késik a csengőhang és az elmulasztott hívást és SMS-t is rendesen jelzi. Lehet hozzájuk külön csengőhangot (mp3, wmv) rendelni, az emlékeztető időtartamát, gyakoriságát állítani. A hívó kijelzés is többféle lehet (softkey-es vagy anélküli, modern, classic). És ez csak az egyik opciója a programnak.
Van külön névjegyzék listája, hívásnaplója illetve egyebek.
Egyszóval: nálam működik, nekem tetszik, jó kis program!
-
lasarus1988
tag
Fogalmazzunk úgy, hogy fél óra nyomkodás után már ismerem azt a részét ami nekem kell!
Használati utasítást valószínűleg találsz a hivatalos honlapon, legalábbis kéne hogy legalább ott legyen!
Másrészről a proginak van Today alakja is, így egyből mindent elérhetsz. History, SMS, Phonebook és még a beállításokat is, de a Today részét is állítgatni lehet, mit jelenítse meg és mit ne.
-
lasarus1988
tag
Van egy Winterface nevezetű Today alkalmazás. Eléggé hasonlít iPhone-ra.
A másik az iFonz nevezetű program ami egy az egyben ugyanaz, mint iPhone today-e.
Az elsőt Google segít megtalálni, a másodikat i900.eoldal-on megtalálod!
kander:
STDict elvileg ingyenes szótár program PPC-re. i900.eoldalon ez is fent van, de én nem próbáltam ki, hogy onnan csak a szótárakat vagy a programot tölti le. Egyébként ez is Google lesz.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Én általában nagyon vigyázok a dolgaimra, ezáltal az Omniára, de nekem még mindig a GYÁRI fólia van rajta. Elől, hátul. (Mellesleg múlt év október közepén vettem az Omniát) Semmi gond nincs vele, nem jött fel és nem karcos a kijelző. De mihelyt újra kapható lesz a Brando fólia már megy is rá.
Holnap egyébként kipróbálom a Crystal Case nevezetű csoda tokot. Kíváncsi vagyok rá!
Arról az oldalról pedig rendszeresen az jutott vissza a fórumra, hogy ugyan megkapták a rendelők, de sok késéssel.
-
lasarus1988
tag
Nem kötözködésképpen de nem DCIM mappát látsz a felnyíló ablakban? Mert ha használod a fényképezőt, akkor automatán létrehoz a Storgae card-ra illetve a My Storage-ra egy DCIM mappát. Azon belül találsz egy 100Scan vagy valami hasonló nevű mappát és abban vannak a fényképeid!
Egyébként ezek mind fent vannak az i900.eoldalon, mint kezdőknek rész és mostanra már animált segédlet is a rendelkezésetekre áll
Sok sikert!
Jah és még valami. A mozgásérzékelő csökkentett fényerő mellett nem működik!
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Na most amikor az Omniát összedugod az asztali PC-vel akkor, mint említetted megjelenik a G meghajtó mint cserélhető lemez! Na a G meghajtóra pakold fel a cucciadat, ugyanis az a My Storage. Csak nem rija ki, hogy My Storage, hanem G meghajtóként kezeli. Ha felpakoltad rá a dolgaidat, szedd le gépről (hardver biztonságos eltávolítása!!!). Majd Omnián intéző és My Storage-on belül látni fogd a felpakolt dolgaidat!
Magyarázatként pedig annyit, hogy aktív sync. illetve mass storage mód teljesen különbözik. Az előbbinál látod a my...dolgokat a másiknál pedig eleve azt kínálja fel!
-
lasarus1988
tag
válasz lasarus1988 #4543 üzenetére
Na mivel már egy napja boldog tulajdonosa vagyok a Crystal Case nevezetű toknak, úgy gondoltam megosztom veletek pozitív élményeimet!
A tok teljesen passzentos nem lötyög, nem kotyog és nem recseg. Nem sokkal lett nagyobb a térfogat (tegyetek az Omniára egy 30cm vonalzót max annyival lett nagyobb minden oldalon). Elég strapabírónak tűnik, de érthető okokból nem fogom földhöz vágni a tesztelés miatt
A farmerzsebet elég jól viseli nem szedi össze a szöszmöszöket és könnyen el lehet rakni illetve elő lehet venni!Összegezve: pozitív csalódás, nekem bejött.
-
lasarus1988
tag
válasz #34784256 #5006 üzenetére
Nem tudom nektek hogy működik az S2U2, de nekem akármelyik verzió van fent csinál egy apró nem túl zavaró bakit.
Tehát ha van naptárbejegyzésem akkor időrendi sorrendben kiírja, de az elsőt duplán jeleníti meg. Nem túl zavaró hiba de ha van megoldás azt szívesen várom. (1.42-es verzió van fent éppen)
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
Hello,
akik Inesoft Phone 4.4-et használnak:
Valamiért egyik napról a másikra már csak a default skin-t jeleníti meg. Hiába állítom át Standard QVGA-ra nem hajlandó azt a skin-t használni? Valakinek valami tipp??
Volt beállítás előtt-után soft reset, újratelepítettem.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövő év tavaszára halasztották a Commandos Origins megjelenését
- Autós topik
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest