Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • v.attis

    őstag

    válasz Bengabe #1553 üzenetére

    Hajjaj! Még sokkal újabb központtal is!
    Egyik telepítésemen elkezdte a sziréna szabotázzsal, majd váltakozva 3 másik infra szabotázzsal ugyanezt. A szirénát letiltottam, azzal nem tudok mit kezdeni, az infrákat csereberéltem és a háromból 2 helyrejött, egy viszont az Istennek nem akart, még új infrával sem.
    Kábelek sértetlenek.
    Kiderült, hogy a telephelyen több alkalommal voltak villamos hálózati gondok, valamint villámcsapás is kb 70 méteren belül. Gyanítom kapott a központ egy sallert és valamiért dobja a hibás riasztásokat.

    Amit tehetsz:
    - nézd végig a kábeleket, kötéseket. Ha padláson megy, valami meg is rághatta. Ha 20 éve üzemel, akár rozsda vagy kilazult sorkapocs is lehet ludas, a központnál is.
    - ha le van csövezve, nézd meg nincs-e pára kicsapódás a csőben, ami miatt beázhatott akár a központ, akár valamelyik eszköz.
    - borulj térdre és adj hálát az égnek, hogy 23 éve működik. Ma már semmi nem bír ennyit.

    Gyanítom az öregedő vagy elektronikailag bizonytalan állapotú központok az ellenállásokat nem jól látják, mondjuk 2-3-4 KOhmosnak látják az 1-eset, emiatt téves riasztást érzékelnek. Legalábbis nálam a műszer szerint minden oké volt, mégis dobta a szabotázst.
    Én ilyen régi rendszert már nem javítgatok. Egyszer tettem ilyet, meg is bántam. A kábel érszálak már feketék voltak még a friss blankolásnál is el voltak színeződve. Szerintem nem éri meg már ezt pofozgatni...

Új hozzászólás Aktív témák