- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Vacsek=-
senior tag
válasz darál0w #1948 üzenetére
Nem értek a tuningoláshoz, megéri venni olyan procit amit lehet + hozzá a lapot most egy kicsit drágábban hogy később esetleg ne legyen probléma vagy nem?
Így nézne ki az új konfig:
Intel Core i5-2500 3300/6MB LGA1155 BOX
Gigabyte GA-PH67-UD3
Corsair 4096MB 1333MHz CL8 DDR3 - CMX4GX3M2A1333C8
Gigabyte GTX560 Ti 1GB - GV-N560OC-1GI
Chieftec 500W CTG-500-80P -
darál0w
Jómunkásember
válasz -=Vacsek=- #1951 üzenetére
igen.
ez teljesen jo összeállítás.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz -=Vacsek=- #1953 üzenetére
ez P67es lap, amit leírtál.
ha már 3 év, akkor Ks proci jobb lenne...2-3K a különbség...
ramot nem kell cserélned.
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz -=Vacsek=- #1955 üzenetére
P67es lap mindkettő...
-
@matthew@
őstag
Hi all!
Egy ilyen procin menne a cod Black Ops: Intel Celeron Inside e3400 LGA775?
Előre is köszi a helpet!
Ja még vmi: magfeloldás AMDnél garivesztéssel jár?Matthew 24:42
-
Dtomka
veterán
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem procit szeretnék cserélni most egy AMD athlon 64 x2 dual core 5400+ 2,80GHz-es van a gépben,és amit szeretnék venni az egy AMD phenom x4 1950e az érdekelne hogy melyik a jobb játékra
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
pcguru1
őstag
Senki?
Egy szép napon, mint a köd, a parancs elillan, És több ezer rendőr rájön, hogy velünk van. SZEBB JÖVŐT!
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Itt vagyok újra,most tudtam csak a géphez kerülni,lecseréltem a hűtőpasztát letakarítottam mind a hűtőt mind a processzor és újrakentem nagyon vékonyan(az előző adag nagyon sok volt,konkrétan összeragadt a proci meg a hűtő),egyenletesen szétkenve a procin,de sajnos semmi sem változott,ugyanúgy 55 fok,alapjáraton .Ha esetleg valakinek lenne valami ötlete,megoldása,azt megköszönném.
Üdv : BURN28[ Szerkesztve ]
http://kaphatoittkave.blogspot.hu/
-
-
jam123
csendes tag
Sziasztok!
A mostani x2 240-es 2,8GHz procimat szeretném lecserélni Athlon II X4 610E 2,4GHz re,
mivel tervezem egy Hd 6850 beszerzését.
Fontos a fogyasztás, ezért tetszik ez a proci, hogy négy mag és mégis 45w max.
A kérdésem: ugye ezt is fel lehet húzni 3 GHz környékére, ha kevés lenne a MHz?
Vagy ez gyenge és felejtsem el?J@M
-
darál0w
Jómunkásember
ha felhuzod, akkor egyből nem 45W lesz...
az "e"s procik abban különböznek a simátol, h gyárilag alul vannak feszelve vszínű adott orajelen a legkisebb még stabil feszre.
ergo ha emeled a feszt, akkor ugrik is a 45Wod...
viszont...egy sima procibol is tudsz "e"s procit csinálni.
#1978) BURN28 nem ezekre gondolok...
cpu , nb, cpu-nb elsősorban. biosban tudod megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
BURN28
tag
válasz darál0w #1980 üzenetére
Gigabyte GA-785Gt-UD3H, nem mutatja mi mennyi csak azt h normal,vagy auto,hiába nyomtam ctrl+f1-et úgy sem lehet elő hozni,de most a feszültségeket manual-ra raktam auto helyett és mindent hagytam normal-on.Visszaraktam a TT ventilátor és felraktam a c&q-t így most idle 41 fok.Stress tesztet everestben járattam 2 percig így lett 55 fok,utána kb 5 másodperc alatt újra 45,tehát most már jobban néz ki vagyis jó a helyzet.Ezek szerint az alaplap gondolta úgy hogy ide több fesz kell
Köszönöm szépen a segítséged!http://kaphatoittkave.blogspot.hu/
-
WARYOU11
csendes tag
Hi
EGY olyan kérdésem lenne hogy css hez melyik processzort ajánlanátok egy athlon 2 x2 250
athlon x3 445 vagy phenom x2 555 minimális hajtással.Mert most akarok egy kicsit újítani és nem tudom hogy érdemes e megvenni a phenomot ha elég az athlon mert csak css ez máshogy nem kell mert olyat mondtak hogy az órajel számít inkább -
darál0w
Jómunkásember
-
Yahoo
aktív tag
Sziasztok!
Kissé homályos a fejemben kép arról, hogy egy adott CPU hány Mhz-es RAM-ot képes kezelni? Mi ennek a rendszere? Köszönöm
-
nagyúr
AMD-nél K8-nál, K10-nél, másképp alakul a CPU és a RAM-ok viszonya, és más a Netburst, a Core2 és a Core-i architektúra esetében is. LGA775-nél, vagyis amiről érdeklődsz, nincs közvetlen összefüggés a RAM-ok és a CPU között, mivel a memóriavezérlő az északi hídban kapott helyet, nem a CPU-ban. A CPU és az MCH (Memory Control Hub) az FSB-n (Front Side Bus) cserél adatokat, így a CPU órajelgenerátora által adott frekvencián üzemel az FSB, amiből a CPU és a RAM-ok egy-egy adott szorzóval állítják elő a maguk frekvenciáit (EC - External Clock a CPU-nál, és effektív DRAM Freq a memóriáknál). Így a szorzókkal tudsz variálni, és nem okoz gondot a konkrét memóriaválasztás, mivel a megfelelő szorzó beállításával a DRAM freki könnyen beállítható. Más a helyzet természetesen, amikor tuningolni kezdesz, és a RAM max órajele korlátoz, de ez már más tészta.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Yahoo
aktív tag
-
nagyúr
-
pc-user
senior tag
Azt szeretném megtudni, hogy régebbi amd procis gépet "hangtalan, passzív hűtésessé" át lehet-e alakítani irodai intel-es gépek mintájára?
-
pc-user
senior tag
válasz darál0w #1999 üzenetére
Igen.
Az ötlet úgy jött, hogy a passzív hűtéses intel-es lapom meghibásodott és amd-s lapra cserélném, ha megoldható, hogy ez utóbbi ugyanolyan csendes legyen, mint az előbbi (na ezt jól leírtam )
Nem tudom, hogy kivitelezhető-e és nem melegedne-e esetleg túl?
Az amd proci: athlon 1600+ xp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs