- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Gyütt megen vmiféle frissítés a kameráhó'.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Latza
aktív tag
válasz Visormail #503 üzenetére
Nem tudom, valami tárhellyel kapcsolatos dolog lehet. Talán a belső és a külső (SD) összeakadt valakinek. (Nem ide tartozik, de pl. a tesóm telója (Alcatel) egyszer csak nem tudta elmenteni a készített fotókat. Reset lett a vége, meg is javult, talán itt is hasonló bug lehet a háttérben.)
[ Szerkesztve ]
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Búcsúzom, eladtam a telót a sógornak, kezdő androidos, face kell, meg wifi, és elvan a gyerek......
Karbantartani valszeg én fogom.(meg az összes telót a családban )
Mivel tartalék teló volt, ezért rendeltem helyette egy sziamiau 6-ost.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
mrszitya
senior tag
Módosított gyári MIUI kamera app:
A gyári, MIUI-s kamera alkalmazás kikapcsolt zajszűréssel. Határozottan jobbak: részletesebbek és élesebbek vele a képek. Feloldott bootloaderrel persze ezt az eredményt is simán és jelentősen überelni lehet, aktivált camera API2 segítségével, Google vagy Snap Camera-val.
Telepítés:
1. Letöltés a telefonra: link
2. TelepítésMegjegyzések:
a. Kiadás: v14 => MIUI 9 Global Stabil V9.6.1.0, Redmi 3S, 2018. augusztus
b. Ami NEM működik vele: mentés memória kártyára, panoráma mód, effektek, vízmérték
c. Ajánlott beállítások a gyári MIUI kamerához: link
Képminőség: kiváló, Automata fénymérés: Keret-átlag, Élesség: Alacsony vagy alacsonyabb -
mrszitya
senior tag
A gyárilag telepített alkalmazások eltávolítása zárolt bootloader esetén, PC-ről:
Xiaomi ADB/Fastboot Tools: PC-ről, néhány kattintással le tudja törölni a felesleges gyári appokat - root jog hiányában avagy feloldatlan bootloader mellett. Csak az USB debugging engedélyezése szükséges neki, ill. a driverek (plusz .NET framework 4.6 magának a programnak).
Biztonsággal törölhető appok, ha nem használjuk őket
Google appok: mint a Play Filmek, Youtube, Gmail, Térkép, Hangouts, Duo, Chrome, Drive, Google Pinyin, Play Zene
Facebook: Facebook services, Facebook system, Facebook app manager
Egyebek az alábbi listán (csak óvatosan): linkA program használatával óvatosan, feloldatlan bootloader esetén CSAK a gyári appok eltávolítására használjuk, az egyéb funkciói csak feloldott bootloader esetén aktiválhatóak!
[ Szerkesztve ]
-
mrszitya
senior tag
válasz lomposfarkas #509 üzenetére
Ezek saját gyártású képkivágások akarnak lenni, igen. Én úgy jellemezném, hogy egyszerűen borzalmasak a gyári képek, ill. úgy általában véve a gyári miui camera teljesítménye.
Lehet hogy a stock appban is visszavettem a fenti hsz.-ban említett módon az élesítést - már nem emlékszem, és azt vélted (vagyis nem vélted) felfedezni a virágokon.
Maga a hátlapi szenzor, ami benne van egyébként megegyezik a Redmi Note 4-ben is használt Samsung szenzorral. Talán a gyengébb SOC is az okozója a dolgoknak, de a Xiaomi "híresen" rosszul optimalizálja a saját kamera appját képminőség tekintetében. Redmi Note 4 is - bár az némileg jobban muzsikál gyárilag, de messze elmarad a képességeitől.
Az 5A esetében először az a gyanú is felmerült bennem, hogy hibás szenzorral kaptam esetleg, mivel a gyári app a kép egyes részeit mosta rendesen, a másik részeit nem vagy kevésbé. Ennyire a Note 4-ben talán nem rossz a hangolása, bár igaz ami igaz...
A bootloader feloldására várok, és majd megy fel a Google Camera. Csak mire megérkeztek az 5A-k, persze Xiaomi megint szigorított kicsit a feltételeken, így "kénytelen" voltam alternatív megoldást találni ideiglenesen a kamera ügyében.
Szülők számára majd, GCam-mel már több mint elég lesz ez a teló. -
Latza
aktív tag
válasz mrszitya #510 üzenetére
Érdekes, szerintem nem csinál rossz képeket (mármint az árkategóriájában). Úgy értem, nekem a gyári app normál zajszűréssel csinál olyan képet, mint itt a moddolt. Persze ideális körülmények között, jó fényviszonyok esetén. A színek mondjuk időnként (felhős időben) lehetnének élénkebbek, de az a durva homály sima állóképeken ami itt a fotókon látszik, nálam nem fordul elő.
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
mrszitya
senior tag
Árkategóriájában persze, de tud ez sokkal jobbat is.
Kedvetekért megnéztem azért a másik példányt (kettő van a családban), és visszaállítottam a gyári beállításait az appnak, de felesleges volt, tudtam előre. Pontosan ugyanazt csinálja az összes Xiaomi teló gyári kamera appja, ugyanaz a jellegzetes mosás. Ha kellően ideálisak a fényviszonyok akkor a gyári is tud egész szépnek mondhatót készíteni, de nekem ez édeskevés (mivel tudom, hogy sokkal többre képes). Viszont pont azért mertem megvenni őket családtagoknak, mert ennél sokkal többért sem kapni olyan telókat, amelyek ne véreznének el például a beltéri fotózásnál.
Ám a Qualcomm procis Xiaomik esetében, mind lehet aktiválni bootloader feloldás után az API2-t, és utána simán lehet a HDR+ móddal, a Google Cameraval bent is kellően minőségi fotókat készíteni. Legalábbis nő az esélye. (Haladóknak pedig ott a Snap Camera is pluszban, és annak a low light módja).Sajnos ehhez mindenképp feloldott bootloader szükséges, Xiaomi nem hajlandó alapértelmezetten aktiválni az API2-t, pedig egyetlen kicsi kódsor/paraméter az egész!
Hogy elhiggyétek, kellően ismerem a Xiaomi telókat - beleértve a kameráikat: Redmi 1S, Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4X a saját telóim, sorrendben. Aztán van egy Redmi 2, egy Redmi 4X, és pár hete egy-egy Redmi 5A a családban. Plusz az ismerősi körben még egy-kettő egyéb másik. Ezek mind az én javaslatomra... (Sőt, van egy saját cikkem a témában a logouton a kamerával kapcsolatban - még a Note 3-mal.)
-
KamuMazsola
őstag
válasz mrszitya #512 üzenetére
Ez így leírva mind szép és jó. Mutatnál két képet ami ugyanott, ugyanakkor készült a két telóval? Lehetőleg ugyanazokkal a beállításokkal (pl hdr, mert ugye az van az eredetiben is). Mert engem mindig érdekelt hogy tényleg jobb-e mókolás után a kamera, de még soha nem tudtam a saját szememmel meggyőződni róla. Valahogy olyan placebonak tartom. Én pl a teló fényképezőjét úgy használom, hogy előkapom, fókuszálok és katt. Szóval egy-egy ilyen kép is érdekes lenne a kétféle telóval.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
mrszitya
senior tag
válasz KamuMazsola #513 üzenetére
Egy konkrét teszt a Redmi 5A-val. Katt a képre a többi fotóért.
Saját tesztem még a RN3-mal: link
Google Camera portolással foglalkozó oldal képei: link
=> innen egy tökéletes példát be is emelnék (Mi A1): gyári kép vs. GCam
Próbálj meg egy templom vagy múzeumbelsőt lefényképezni, a lakásban valamit, és látni fogod a különbséget. Esti képekről nem is beszélve. Nappal, ideális fénynél a gyári sem mindig marad el különösebben a többitől. Ideálistól kicsit is eltérő fényeknél viszont nagyon sokszor használhatatlan eredményt hoz.
A különbséget max. akkor lehet jelentéktelenebbnek érzékelni, ha telefon képernyőjén hasonlítod össze az eredményeket, ill. full HD-nél kisebb felbontású asztali gépen/laptopon. 1280x800-as régi otthoni laptopon a gyári kamera képe is "fantasztikus" tud lenni például, sokszor csak a színek, dinamikatartomány árulja el a különbséget - JÓ fénynél készült képeknél.
Egyébként én pontosan ugyanígy szeretek fotózni, ahogy te és a legtöbb ember: "előkapom, fókuszálok és katt". Csak erre a célra én nem a gyári alkalmazást használom, sokakhoz hasonlóan.
-
KamuMazsola
őstag
válasz mrszitya #514 üzenetére
Ez pont nem az amit kértem. Azt mondod kezed ügyében a két teló, arra gondoltam kapok két képet. Gép előtt azért megnézem amiket linkeltél, de pont élesben véletlenszerűen jobban meg tudtál volna győzni, hogy érdemes ezért bootloadert nyitni, rootolni, meg mifene.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
mrszitya
senior tag
válasz KamuMazsola #515 üzenetére
Elhangzik többször a hsz.-aimban hogy még nincs nyitva a bootloader az új telókon, de ez teljesen mindegy is. Az új feloldási szabályok miatt, csak e hónap végén nyithatóak majd.
Ott vannak a RN3-mal készült saját összehasonlító képek, ahol pontosan ugyanott és ugyanakkor készültek a saját képek, amik pontosan azt demonstrálják, hogy miért érdemes nyitni. Nem "szép" képek, hanem a differenciát kellően kiemelő fotók és képkivágások. Plusz egy konkrét Redmi 5A teszt, és a GCam portok változásait napi szinten figyelő úriember oldala számos mintával, több telefonnal. Ennyi legyen már elég...
Nem kötelessége senkinek nyitni. Nem is veszélytelen, ha valaki járatlan a témában, de Xiaomi esetében kiválónak nevezhető a közösségi támogatás.
A kikapcsolt zajtalanítással operáló, módosított gyári szoftver kipróbálásához pedig semmilyen buhera nem kell. Én már azt is nagy előrelépésnek tartom, de az csak félmegoldás. -
Latza
aktív tag
válasz mrszitya #514 üzenetére
Hát igen, ezt én is észrevettem, hogy árnyékból napos rész fotózásakor durván világos lesz az ég, a többi részlet meg sötét marad. Persze a fókusz változtatásával javul valamennyire, de a linkelt tesztben tényleg segít a képminőségen a modding. Az előző HSZ-emen annyit módosítanék, hogy kipróbáltam beltérben (nem szoktam bent fotózni telefonnal) és tényleg borzasztó zajosak a felvételek.
Egyébként ez a moddolt kamera app rátelepül a gyárira, vagy külön programnak számít?
A Xiaominál hogy változik a rendszermódosítás (rendszerapp törlés pl.), utáni viselkedés? Úgy értem korábbi telómon töröltem rendszerappot és utána crc hiba miatt nem volt hajlandó többet a rendszert frissíteni. Amúgy nem volt baja, csak a rendszerfrissítéshez módosítatlan fájlrendszert akart volna.
Már öreg vagyok hozzá, hogy 2 naponta főzött romokat hajkurásszak (csináltam régen eleget...), úgyhogy nem kezdek kísérletezni, de a kamera appot kipróbálnám, ha nem csinál nagy kavarcot.Csak a rend kedvéért, van ilyen hozzászólás is a linkelt teszben...:
"Enabling camera 2 api , makes miui camera crash, video calling from dailer and using apps won't work."Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
mrszitya
senior tag
válasz mrszitya #516 üzenetére
Na jó, rábeszéltetek. A Note 4-gyel összeraktam egy gyári vs. Google Camera port összehasonlítást. Szürkületkor kezdve a fotózást, a végén már fél-sötétben befejezve (HDR-képek). Bónusznak betettem egy előlapi fotót is, Snap Camera vs. Google Camera vs. gyári. (Fájlnevekben, hogy melyik kép mivel készült).
https://www.mediafire.com/file/av7dnc4vke0ukbq/RN4_MIUI_VS_GCam.zip/file
A Redmi 5A-ban található szenzor típusa: Samsung S5K3L8 (főkamera), S5K5E8 (előlapi)
A Redmi Note 4-ben található szenzor típusa: Samsung S5K3L8 (főkamera), S5K5E8 (előlapi)(A Note 4/4X hátsóját Sony és OmniVision szenzorral is szerelték, de enyém Samsung. Tehát megegyezik az 5A-ban használatos szenzorral).
(#517) Latza
A moddolt gyári kamera nem írja felül a kamera appot, párhuzamosan települ, és például nem tud hozzáférni root hiányában a microSD-hez, nem megy a panoráma és az effektek, a vízmérték sem. HDR megy, és megjegyzi. Nem fog galibát okozni.
Az API2-vel kapcsolatban: a gyári app akkor omlik össze API2-vel, ha a rendszerfájl (build.prop), melyet módosítani kell egy sorral, nem megfelelő jogosultságot kap a művelet végeztével. Erre a RN3-as teszt hozzászólásaiban utalok is. A videóhívás lehet hogy szintén nem megy, de én azt nem használom. Van még egy paraméter, amit viszont ha beírunk a build.propba, akkor kényszeríti a gyári kamera appot a standard camera API használatára. Felteszem de nem biztos, úgy már nem fagyna ki. (Majd beírom a tesztbe ezt a paramétert is).
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
válasz mrszitya #518 üzenetére
Először az általad készített képeket néztem meg, az első három párból nekem részleteiben gazdagabbak tűnnek a mi kamerával készültek. Valahogy teljes méretre nagyítva a gcam olyan olajfestményes. Aztán a következő kettő inkább a gcam. A selfie kamerája nagyon "szépít" a telónak, bár világosabb a kép. Meg úgy általában a gcam mintha 1/3, vagy 2/3 fé-vel sötétebb lenne. A linkelt cikkben sem lettem meggyőzve. Igenis nincs akkora különbség, hogy érdemes lenne foglalkozni vele! Számomra placebo, bár butaság volna egy szoftvertől annyit várni, mint egy dupla méretű érzékelőlapka és hozzá való méretű objektivtől.
Kiemelném, hogy ez az én véleményem, ami gyökeresen különböhzet másokétól!Üdv.: KamuMazsola
-
mrszitya
senior tag
válasz KamuMazsola #520 üzenetére
Én egész másképp látom azokat a képeket. Egyetlen esetben volt versenyképes a gyári szoftver, de ott még majdnem világos volt.
Személy szerint, már lemondtam a külön, drága fotómasináról a GCam és a Snap Camera miatt. Ezt komolyan is gondolom.
-
shield
őstag
Sokan panaszkodtunk az automata fényerő szabályzásra. Hiába jöttek a frissítések az auto fényerő nem javult meg, nálam legalábbis nem.
Tegnap szükségem lett volna egy nagyítóra, ami nem volt kéznél. Gyorsan telepítettem a telóra egy nagyító app-ot, egyszer csak azt veszem észre hogy normálisan működik az auto szabályzás.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
ígyvanferi
addikt
A letöltött fájlok között megjelent egy "Mi Phone Tester" automatikusan frissül.apk nevű fájl. Ez mi ez? Miért töltött le ilyet nekem magától? Hagyjam ott, ahol van? Indítsam el?
-
Latza
aktív tag
válasz ígyvanferi #523 üzenetére
Szerintem ez a telefon beépített tesztprogramja lehet, amit a Beállítások\A telefonról\Kernel verziója menüpont nyomkodásával lehet előhívni. Hogy mitől lett ilyen nevű fájl, azt nem tudom - talán elfelejtette törölni.
Én reggel frissítettem manuálisan, nekem nem maradt utána semmi. Gondolom a letöltött fájlok közül törölhető. Ha kell neki, majd leszedi megint.Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen telefont, a munkám miatt kellett, munkás telefonnak. Viszont csak napközben van nálam, a műhelyemben van állandóan. Sajnos kicsit megdöbbentem, hogy se hívásátirányítást, se ütemezett be- és kikapcsolást nem találtam a beállításokban. Persze ettől lehet, hogy van benne ilyen. Segítsetek ebben nekem. Honnan tudom ezeket beállítani a telón? -
mrszitya
senior tag
válasz SamiCsillag #526 üzenetére
Ütemezett be/kikapcsolás: Beállítások / Akkumulátor / Akkumulátorhasználat / Fogaskerék-ikon (fent jobbra) / Ütemezett be- és kikapcsolás
Hívásátirányítás: Tárcsázó / Három vonal ikon (lent balra) / Hívásátirányítás
-
Debilon
addikt
üdv!
másnak is előfordult már, hogy a kijelzőn egy hosszúkás sárga folt jelent meg?
asszonynak van ilyen telefonja, és pár hete megjelent egy ilyen alakzatSuzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
MODERÁTOR
Üdv!
Épp ma írták. Bár ez Note 5, de gondolom ugyanaz a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz Intruder2k5 #531 üzenetére
igen, ilyen, pont ugyanezen a részen
akkor ez elmehet gariba, gondolom..
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
MODERÁTOR
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok!
Bocs az offért. Hol tudom azt megnézni a telón, ha egyáltalán meglehet, hogy milyen jelszót adtam meg egy regisztrációnál? Pl, facebook, regeltem a telón, de gépen nem tudok belépni, hiába adom meg a sztem ugyanazt a jelszót. Valami nyoma van ennek a telón? -
Latza
aktív tag
Megjött a MIUI 10 frissítés! (10.1.1.0 NCKMIFI).
Rendben felment. Pár grafikai változás történt, pl. ikonok ill. a lehúzható értesítési sáv külseje. A beállítások is mintha egyszerűsödtek volna.
Az automatikus fényerő hektikusabb mint valaha (korábban a nagyító app telepítésével tényleg javult), és az értesítési képernyőt sem lehet átugrani, hogy egyből a zárképernyő jöjjön be felébresztéskor (legalábbis még nem találtam meg a kapcsolóját). Amúgy az összes tisztítás, takarítás és optimalizálás után gyorsnak tűnik a teló.
De ez még ugyanúgy a 7.1.2-es Android júliusi biztonsági csomaggal. A következő nagy lépés majd a 8-as lesz jövőre.Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
MODERÁTOR
válasz SamiCsillag #534 üzenetére
Kérj jelszó emlékeztetőt az email címedre.
-
SamiCsillag
senior tag
válasz Intruder2k5 #537 üzenetére
Köszi, már megoldottam. A jelszó jó volt, csak nem email címet adtam meg, hanem a telószámot.
-
MODERÁTOR
-
Vigneau
félisten
válasz Intruder2k5 #539 üzenetére
Darabszámtól függően akár egy hét eltérés is lehet az adott szérián belül a frissítést illetően.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
MODERÁTOR
-
Vigneau
félisten
válasz Intruder2k5 #541 üzenetére
Pontosan. De hogy a konkrét beosztás miként megy végbe, számomra rejtély. De biztosan van benne valami logika.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
lomposfarkas
tag
"Megjött a MIUI 10 frissítés! (10.1.1.0 NCKMIFI)"
A szöveg szerint miui 9:
http://en.miui.com/download-338.html
A miui 10 még developerben van meg. -
gyulaszu
senior tag
válasz lomposfarkas #544 üzenetére
A családban lévő 5A is frissült.
Szerintem is 9-es MIUI még ez. A letöltés is csak 300 MB volt...gyulaszu
-
gabelli67
csendes tag
Sziasztok, már 1 hónapja próbálom feloldani a bootloadert, nem sikerül. Mindig azt kéri "csatlakozzak a hálozatra próbáljam újra" .Ti, hogy csináltátok?
Tud valaki tanácsot adni, hogy tegyek rá új ROM-ot, mert mindig azt írja, hogy nem sikerült.
Köszi -
MODERÁTOR
Ma nekünk is megérkezett az update...
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest