Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 Lite (pyxis)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz
Kerni62
üzenetére
Az minden téren jobb telefon, ha nem is klasszisokkal, szóval éreznéd a fejlődést. Android frissítést is fog még kapni. Viszont súlyra és méretre is nagyobb. Szóval érdemes váltani, ha a keret megvan rá, és a méret nem zavar. Ugyanakkor én inkább olyat néznék, aminek picit erősebb a processzora, az talán kicsit gyenge pontja a Note 10 Pro-nak. Mi 11 lite 5g mondjuk, vagy Realme GT Master Edition, ilyesmik.
-
gyépés
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Hát, tudtuk, hogy az következik, de így is szomorú...
-
gyépés
aktív tag
Használgatom egy ideje ezt az Android 11 alapú MIUI 12.5-öt, és kicsit jobban eszi az aksit, mint az előző, de nem vészesen. Eleinte merült, mint a Titanic, aztán kiderült, hogy a Viber a hunyó. Le volt lakatolva, mert a korábbi romon nem kaptam meg az értesítéseket máshogy, de így az új romon irdatlan sokat evett. Kiszedtem a lakatot, így alig eszik, és az értesítések is megjönnek, valszeg javítottak valamit. Hátha segít valakinek...
-
gyépés
aktív tag
Nekem is lejött tegnap este OTA-n a stabil (nem béta) V12.5.2.0.RFCMIXM rom. Eddig jónak tűnik, kicsit reszponzívabb, mint az előző, az akksi fogyasztást még nem tudom. Egy-két dolog kicsit másképp fut, de eddig nem rossz szerintem.
-
gyépés
aktív tag
Sajnos friss, ropogós tegnapi hír:
"07:20 pm (IST): The Android 11 updates for the Xiaomi Mi CC9, Mi CC9 Meitu Edition, Redmi Note 8 Pro, and Mi 9 Pro 5G could face some delays as Xiaomi says that they do not meet the company’s full internal OTA upgrade quality standards currently."
forrás
Szóval csináltak android 11 ROM-ot, csak szar lett.
-
gyépés
aktív tag
válasz
NoMagix
üzenetére
Én tavaly november végén vettem. Nekem is eddigi legjobb telefonom, csak minden frissítéstől félek, mert valahogy eléggé szór a minősègük, meg tényleg csökkent az üzemidő android tizen. Korábban 1,5 nap volt átlag, most már csak 1 nap. Nem változott pedig semmi más, nincsenek új alkalmazások. Én is gyári global 12-es MIUI romon vagyok.
-
gyépés
aktív tag
Nekem is elkezdte tegnap nem elküldeni az smseket. Letöröltem 3rd party tárcsázót, meg ki-be kapcsoltam a simeket, párszor újraindítottam, meg ilyesmik, aztán helyrejött. Tényleg zavaró volt, eddig nem csinálta.
-
gyépés
aktív tag
válasz
klaya86
üzenetére
Igen, ilyen áron ártottak a jó drága 10-es szériának. Amúgy is viszonylag hamar kivezetik a modelleket, így meg mondjuk pláne. Én tavaly év végén vettem a 6/128-as modellt 70k-ért. Most mit lehet ennyiért kapni? Feleségemnek majd 3 éves a Honor 8 telója, minden este imátkozok, hogy bírja még, mert ha feladja, fájni fog az utód ára...
-
gyépés
aktív tag
Nekem egy widget nem frissült, egy óra widget, egyik napról a másikra. Kiderült a widgetet rontották el egy frissítéssel, de pár napig szidtam a Xiaomit, mint a bokrot.
Tudom, nálad nem ez a baj, sajnálom, hogy így jártál a telefonnal. OP-t nézegetsz helyette? Én mostanság leejtettem párszor, szerencsére semmi baja, de gondoltam szétnézek a piacon, mit vehetnék, ha összetörne... Hát, úgy látom semmit. Méretben már ez is kicsit túl van a maxon, a feature set, minőség és ár figyelembe vételével egyszerűen csak sokkal drágábbakat találtam... Valaki tud ajánlani valamit? -
gyépés
aktív tag
válasz
e-newsee
üzenetére
Hardveresen nem tudok típushibáról, abban elég jó. Szoftveresen a Miui egy-két furcsaságával kell együttélni. Folyamatosan javítgatják egyébként, a Miui 11 android 10-es frissítésével (11.0.1.0) lett szinte hibátlan a rendszer, ami maradt inkább a Miui furcsasága, mint hiba. Jelenleg az AOD-n nem jelenik meg minden alkalmazás ikonja, nekem pl. a Teams nem jelenik meg egyedül, a többi app igen. A háttérben sokmindent becsukogat, be kell állítgatni aprólékosan az appokat, hogy a háttérben is rendesen működjenek, főleg amik a navigációt is használják. Ennek részben az eredménye, hogy az akksiidők is nagyon szórnak, van akinek 5 óra, van akinek 12 a képernyőidő. Meg ahogy olvasható feljebb kicsit fura az automatikus fényerő, néha nagyon leveszi a fényerőt. Ja, meg a szokásos: telefonáláskor feloldja a képernyőt néha és elkapcsolgatsz a füleddel.
-
gyépés
aktív tag
Van Fortnite is, akit ez tartott vissza a vásárlástól, most "szaladhat" a boltba. Persze csak maszkban.
-
gyépés
aktív tag
-
gyépés
aktív tag
-
gyépés
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezek már zsebszámítógépek telefon és kamera funkciókkal megtoldva. Én akkor vettem az első normálisabb okostelefonom, mikor kiderült, hogy kb. ugyanarra tudom használni, mint az asztali gépem, csak kisebb a kijelzője. Mivel a telefon meg a kamera nem érdekelt sosem. Vonalas telefonnal, fényképezőgép nélkül bőven ellennék most is, de beleépítették a zsebszámítógépembe.
Mindenkinek mást jelent egy ilyen eszköz. Van aki folyamatosan fényképez, videózik vele, neki inkább kamera.
Amúgy is errefelé halad a világ. A Tesla sem autógyátó, hanem IT cég, csak a cuccait egy autó funkcióival gyúrja egybe, úgy árulja. Épp azért van ennyi funkció mindenben, hogy ha valaki arra szeretné használni, használja arra, más meg ha másra akarja, használja másra. Lehet nem ideális, de lehet használni. -
gyépés
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Gondolom ez félrement, Klaya1986-nál látszott, hogy a torrent kliens a fő fogyasztó, arra utaltam. Bár szerintem a panaszkodókkal kellene ezt inkább közölni...
-
gyépés
aktív tag
Az android 10 jobb. Pláne, ha rögtön frissíted, mielőtt belaknád és nem frissítgeted később sem a gyári appokat alfa meg béta apk-kból, és kivárod, míg megjön a stabil verzió OTA-n. Így szuper.
A frissítés után az akksiidőm beesett kb. felére, de mostanra mintha magához tért volna. Megint 7 és fél óra képernyőidőnél járok és még 30 százalék van benne. Az AOD, a sötét mód meg az ujjlenyomat olvasó is sokkal jobb a 10-esben.
Ja, és a developer menüben NE kapcsold ki a MIUI optimalizációt! Olyan anomáliákat tud okozni, el sem képzeled.
-
gyépés
aktív tag
És igen! Az új AOD frissítéssel megjelennek az értesítési ikonok az appokból. A Viber és a Gránitbank appja is látszik már. Ez volt az utolsó dolog, ami hiányzott nekem belőle, most készült el a telefon.

-
gyépés
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Szerintem tölts le egy icon packet! A H2O-t ajánlom, szép lekerekítettek az ikonjai.
-
gyépés
aktív tag
válasz
norbuska82
üzenetére
Ahogy mások is írták, ha érzed/ki tudod használni a 9T kamerájában és procijában a többletet, akkor megéri a felárat simán. Meg persze a notch megosztó nagyon, sokszor az dönt.

Az én igényeimnek a 9 Lite is messze elég, ezért ezt vettem.
Ha a notchmentes design és a popup kamera nem hoz lázba, ahogy írtad, akkor a 9 Lite elég lehet neked is. Esetleg ha sokat játszol magas grafikai igényű játékokkal, abban is picit jobb a 9T. -
gyépés
aktív tag
válasz
norbuska82
üzenetére
Mindkettő jó telefon. Ár/érték arányuk is hasonló. Mi az, ami miatt nem tudsz dönteni?
-
gyépés
aktív tag
Lehet, hogy itt kevertek össze valamit:
- ...MIXM...: Gyári rom globál piacra
- ...EUXM...: Gyári rom EUs piacra
- MiuiMix: Custom rom, amit a kínai rom alapjaira építenek
Szerintem ti erre az utolsóra gondoltok, amiben jó a tárcsázó, meg van hívásrögzítés, mert a kínaiban ugye az a verzió van. zsola400-at kérdezzétek róla, ő az egyik tesztelője, ha jól emlékszek.De kicsit lemaradtam a válasszal. :)
-
gyépés
aktív tag
válasz
üzenetére
A fortnite volt az egyik játék, ami fontos neki, azt áruházból nem tudja. Akinek fontos a kompromisszummentes játék, az azért ne ezt a telót vegye. Lehet vele játszani persze, én is szoktam, de akinek nem férnek bele a kis megakadások highban, annak nem ez a jó választás. Amiket írtam, egyértelműen jobbak játékra. Csak mi 9t-t írtam, nem prot, már az is jelentősen jobb. A note 8 proról nem is beszélve. Ez a telefon egy nagyon jó ár/érték arányú, kiegyensúlyozott készülék. De pont a játékoknál célirányosan lehet jobb készüléket találni hasonló áron.
-
gyépés
aktív tag
válasz
i3odnar
üzenetére
PUBG mobile az megy rajta. A fortnite az áruházból hivatalosan nem elérhető rá, lehet apk-ból rá tudod rakni. Ha a játék számít, kicsit erősebb vasat keress! Olyan Honor 20, Mi 9T szint az, ahonnan kezdhetsz nézelődni szerintem, nem sokkal drágábbak. Esetleg a Redmi Note 8 pro vagy a Pocophone F1, de azok kamerában kicsit kompromisszumosabbak lehetnek.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nálam is megjelenik, pedig én nem csináltam visszaállítást. A memória kezelés sem tűnik rosszabbnak. Te azt hogy tapasztalod?
-
gyépés
aktív tag
Nekem a héten valamikor volt még 20%-om, és 9 óra 33 perc SOT volt addig. Majd csinálok screenshotot, csak az a baj estére nem nagyon jutok 40% alá, éjszaka meg töltök.
Nyilván használati szokásoktól is függ: nem játszok, főleg böngészek, e-bookot olvasok, meg mindenféle kis applikációk néha here drive, de max. fél óra. Ezzel ennyi SOT van általában. -
gyépés
aktív tag
Mondjuk a számozás fura, 11.3.4.0-ról vsszaléptünk 11.0.1.0-ra. Gondolom MIUI verziókon belül android főverziókhoz van kötve a sorszámozás. Vagy mi... De szerintem így is kicsit bénán jön ki.
-
gyépés
aktív tag
Nekem úgy tűnik hajszállal fluidabb lett a rendszer, de lehet csak belelátom.
Viszont az ujjlenyomat olvasó sokkal jobb lett: gyorsabb, pontosabb, nem villog, nincs semmi anomáliája... -
gyépés
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
3rd party AOD alkalmazások, letölthetőek a play áruházból. Az Always-on-Edge többet tud, nagyon sok minden paraméterezhető benne: mi, mikor, hol, meddig jelenjen meg a lezárt képernyőn. A NotifyBuddy csak egy pulzáló pöttyöt/formát tesz ki a kijelzőre, mint egy led, csak a kijelzőn, de ez is elég jól paraméterezhető.
-
gyépés
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ha visszaolvasol kicsit az értesítés megjelenítés nem az igazi a gyári global rommal. Az értesítési led hátul van, a tok takarni fogja, az AOD meg csak az alkalmazások egy szűk körénél jelez.
Az Always-on-Edge vagy a NotifyBuddy lehet alternatíva, ha működik, de nálam sajnos nem. -
gyépés
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Sajnos nekem is ezt csinálja a kezdetektől, nem is működött sajnos nálam sosem az AOE emiatt. Legújabb global van, rögtön első bekapcsolás után arra frissítettem a rendszert. Más minden frankó. Ez meg valamiért nem megy...
A fentebb írt NotifyBuddy sem megy, gondolom ugyanaz lehet a root cause. -
gyépés
aktív tag
Nekem is most azt csinálta, hogy jópár beállítást visszaállított gyári alapra, meg visszavett alkalmazásoktól jogokat. Nem mindenhol következetesen, csak pár alkalmazástól, meg pár beállítást. Egyik nap tudok fizetni nfcvel a boltban, másik nap nem, egyik nap nem rezegnek az értesítések, másnap arra ébredek, hogy rezeg a telefon mindenre. Ez csöppet zavaró azért.
És ez global rom... -
gyépés
aktív tag
Allways-on-edge alkalmazás valahogy nem működik. Beállítottam, hogy a miniallalmazások meg az óra mindig látható legyen, de csak a nagy fekete semmit látom, ha kikapcsolom a képernyőt. Előnézet az jó, de mintha magától nem indulna el, vagy ilyesmi. Kell valamit még beállítani a MIUI-ban is?
-
gyépés
aktív tag
válasz
Richie86
üzenetére
Notebookcheck-en fent van mindkettőről a teszt. A végén ne nézd a százalékot, az mindig az árat követi, nem jelent semmit. Ahogy a cikkben látom, kb. ugyanaz a két telefon, csak az egyik kisebb, kisebb akksival, a másik nagyobb, nagyobb akksival. Minden más, ami mindkettőben benne van olyan minimálisan különbözik, hogy érdemes csak a méret és az akksi alapján dönteni. Használatban nem tudom, ha az SE-ben tökéletes az AOD az lehet előny, de sajnos az SE-t nem nagyon ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4 Box processzor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest