Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kumite
aktív tag
Okos döntés. A két hátország összemosásával idővel messze a legtöbb szolgáltatást nyújtó platfrom(ok) lesz(nek).
-
Kumite
aktív tag
válasz MichaelSD #18 üzenetére
Szerintem meg mindketten nagyon nagy nyertesek lesznek.
ki vesz majd ezután nem Nokia WP7-es telefont? Max azok, akik gyűlölik a Nokiát, mint márkát.
A HTC, LG, és a Samsung együttvéve nem tud akkora háttérszolgáltatást felmutatni, mint a Nokia. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha most a fent említett 3 cégnél erős fejtörésbe kezdenek, hogy mégis hogyan oldják meg ezt a számokra igencsak kellemetlen együttműködést. -
Kumite
aktív tag
Ezzel én maximálisan tisztában vagyok. De az óriás cégeknek is időbe telik, mire felfejlődnek, nem is kevésbe. Arról nem is beszélve, hogy bár a Symbian utóbbi években lévő vergődése sokaknak nem ezt mutathatja, de a telkó-innovációs agyak többszöröse ül Nokiáéknál, míg a többiek inkább a jó iparos kategóriába tartoznak. Véleményem szerint.
Sőt, lehet a WP7-es Nokiák árát jóval lentebb tudják majd szorítani, vagy ugyanolyan áron nagyságrendekkel jobb minőséget és jobb szolgáltatásokat, ha a szabadalmak licenszelését a WP7 licenszelésére cserélik be, azaz nagyon felszínesen számolgatva ingyen kapják a WP7-et, cserébe az MS pedig nem fizet nekik a felhasznált szabadalmak után, természetes csak a Nokia WP7-ek mennyiségével arányosan.
-
Kumite
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #30 üzenetére
"az igaz hogy a nokia nagy cég, de úgy tűnik hogy még sem vágnak valamit [...] összehasonlítva a HTC-vel..."
Az Apple-t megértem, amikor azt mondod, hogy vágják a dolgokat.
De HTC-ék mit vágnak? Félreértés ne essék, ha Androidos telefont vennék magamnak, kizárólag HTC lenne, remek hardver (ahogy a Nokia sem panaszkodhat a hardverre 10ből 8szor), rajta egy (általában) up-to-date és egyben remek Android, 1-2 plusz HTC szolgáltatás. De azért ezred annyi munkát sem tettek bele a dolgaikba, mint a Nokia, még akkor is, ha az az 1000-szer annyi munka nem aratott nagy sikereket a high-end kategóriába.
(#31) MichaelSD: a háttérrendszereket csak egyszer kellett megcsinálni a Nokiának, az már kész van. Most már "mindössze" csak az OS specifikus összekapcsolást kell megírni. Érted, pl. egy facebook app-ot megírni porszemnyi méretű a facebok "megírásához" képest.
[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
1.
Csak a felső kategóriára lövik a WP7-et, idén le akarnak szállítani 150 millió Symbiant is.2.
Ez aztán végképp nem hiszem, hogy gondot fog okozni, ha relatíve tizedakkora gyártók is megoldották.3.
Dehogy megy a közös kalapba, kitesznek egy Nokia HUB-ot, vagy több HUB-ot, amiken keresztül a saját OVI szolgáltatásait lehet elérni. Ennyi. Pl. aki akar ingyen offline navigációt, az WP7 Nokia-t fog venni.Véleményem szerint a androiddal jobban járt volna a fragmentálható készülékkínálat...
"They've discussed Android a lot, but there was a sense that differentiation on that platform would have been very difficult for Nokia."
Pont ezt nem akarták. Elég egy haardverre elkészíteni a Nokia / OVI HUB(oka)t, nem fulladnak bele abba, ami egyszer már belefulladtak. És egyszer talán az Android is bele fog fulladni a nem is annyira távoli jövőben a Symbian mintájára... -
Kumite
aktív tag
válasz MLaci2009 #176 üzenetére
Nem tudom melyik fórumot olvasod, de biztosan nem ezt, vagy bármelyik másikat, ami ezzel a témával foglalkozik.
WP7-et pedig "csk" a csúcskategóriában használnak és arról nincs infó tudtommal, hogy egyedüli rendszerként-e, vagy jönnek még E7-01, N8-01 -ek, vagy sem.
Szerintem nem abban állapodtak meg a felek, hogy mostantól a csúcskategória csak WP7 lehet.Egyébként pedig sokmindenben jobb a Symbian, sokmindenben meg nem. Ami az egyiknek az erőssége, a másiknak a gyengesége. Egy szorosabb együttműködés során pedig mindkettő előnyére fejlődhet.
Azaz, ahogyan már korábban linkeltem is, Elop (marketingese / komminációs tanácsadója) -t idézve:
"Or this: Two bicycle makers, from Dayton Ohio, one day decided to fly."[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
Azt egy teljesen más ember mondta. Igaz, hogy "A Nokia" mondta, de nem Elop.
Egy olyan ember mondta, akinek a vezetése alatt bár igaz, hogy bőven nyereséges volt a Nokia, de erősen megindult a lejtő felé, a csúcskategória tortájából pedig jelképeset hasított ki. USA-ban meg emlékeim szerint kb. 2% alá csökkent a részesedésük.Tehát ne a Nokia, mint egyetlen személy kijelentésének tartsuk már ezt a gatyába hugyozást...
-
Kumite
aktív tag
válasz madstunt #212 üzenetére
"Könnyen lehet megint eladnak belőle 100 milliót idén, de mivel nagyon sok dolgot elkaszálnak (ld pl OVI store) így még kevésbé lesz vonzó az embereknek."
Aki a nagy market miatt vett volna telefont, az már rég letette a voksát Android vagy Apple mellett. Pár, nem számottevő %-ot fog ez eltántorítani új Symbianos telefon vásárlásától, akik a jó / megszokott kezelhetőségre, a márkanévre, a szépségre vagy az ingyen offline nevigációra pályáztak. Tehát akik meg egyébként is megvették volna idén a maguk kis kiszemelt Nokiáját -évente ~150 millió, azok közül 140 millióan e hír ellenére is meg fogják venni.
-
Kumite
aktív tag
válasz johny dragon #243 üzenetére
Megnéztem az általad említett oldalt, ahol a "Flip to silence" van 2 másik mellett kiemelve... Gondolom nem kell elmondanom, hogy a Nokia 50 nyelven kínál hangos, ingyenes, minőségi térképpel ellátott navigációt. Csak hogy egyet említsek a rengeteg más mellett.
Szép és jó a HTC, meg a saját UI, meg stb, de azért a Nokia szolgáltatásainak95%-tól fényévekre van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest