- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kpityu2
őstag
Őszintén szólva 4 magtól én is többet vártam. Igaz nincs nagy összehasonlítási alapom, a régi egymagos gépemnél gyorsabb. A működési időt illetően, pedig nehéz véleményt mondani, nyilván az akkukapacitás adott, a fogyasztás pedig felhasználásfüggő.
Nem futtatok 3D játékokat, a böngészők mennek rajta, tapasztalatom szerint wifi korlát van inkább. A YT videók gond nélkül mennek ha a router közelében vagyok, és egy két órás film végignézéséhez sem kell az aksit lesni.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Kobe
veterán
válasz kelzsoca #901 üzenetére
A rendszert meg nem volt alkalmam ujrarakni, de tenyleg erdekelne szakmai szempontbol, hogy a jelenlegivel mi bajnlehet. Hibas memoria, hatterter, filestruktura problema ? Csak azert kerdem mert anno hiba nelkul lement a frissites, semmi hibara utal jel nem volt, komolyan erdekelne h ettol fuggetlenul vmi elszarodhat e es az ujrakas megoldhatja-e. Mertnha nem akkor kethetente ujrarakosgatni a rendszert nem a leg felhaszlobaratabb modszer...
-
kelzsoca
félisten
Bármi lehet, erre innen a távolból nem lehet választ adni, sokszor-sok esetben megoldás volt már a teljes rendszer újrahúzása különböző tabletek esetén, ezért mindig ezt javaslom első körben.
Az, ha két hetente kell újrarakni a rendszert többnyire mindig user problémára vezethető vissza, a nem hozzáértés, vagy a hibás-bugos szoftverek használata okozhatja. Ettől függetlenül ritka esetben lehet ténylegesen a hardver is problémás.Ettől függetlenül én még javaslok Neked egy másik launchert a gyári stock helyett, pl: Nova vagy Apex launcher, mivel ha jól emlékszem, Te nem használod az app drawert, hanem mindent a főképernyőre pakolsz ki, vagy érdekes lehet még egy MIUI launcher is.
-
air
nagyúr
Egyik eszköz sem tökéletes. Mindegyikkel kell kompromisszumokat kötni valamiben. (Talán egy Tablet Z-vel nem, de ennek ugye ára van.)
Aki ennek a tablet-nek a hibái mellé nem tudja odatenni az árát, és az egyéb előnyeit, az inkább valóban adja el, és keressen egy jobb ár/értek arányú eszközt, aminek nincs még ennyi hibája sem.
Nálam is vannak kisebb-nagyobb akadások, kihagyások, de "van az az összeg, amiért korpásodik a hajam". Hogy a klasszikust idézzem.
A natív FB app pedig köztudottan egy rakás...
És a Skype sem a bug mentességéről híres. Kíváncsi lennék melyik eszköz képes ezt a két alkalmazást tökéletesen, párhuzamosan futtatni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kelzsoca
félisten
A probléma inkább az, hogy az értékesítő félinformációkkal dobálózik, nyilván nem fejtette ki (és Te sem kérdezted meg) hogy azt a három készüléket mi okból vitték vissza a boltba, mert a többség már 1db!! pixelhiba miatt is visszahordja a készüléket, ami egyébként nem is garanciális probléma, sem a B sem az A brand esetén, ha tabletről van szó.
Illetve megkérdezhetem, hogy végül mire beszélt rá a kereskedő?
-
kpityu2
őstag
válasz kelzsoca #915 üzenetére
Én is visszavinném 1db pixelhiba miatt. Elég idegesítő tud lenni. Persze aki eladja annak ez csak egy apró hiba, hiszen vannak ott jó pixelek is, de aki nap mint nap nézi...
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Arkhalon
tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani a tapasztalataimat és véleményemet ezzel a tablettel kapcsolatban.
Egy hete vagyok tulajdonosa ennek a gépnek, ez az első tabletem, így viszonyítási alapom nincs másik tablethez. Az első amit elhoztam sajnos hibás volt, rosszul volt össze szerelve és valamilyen alkatrész folyamatosan nyomta a kijelzőt belülről ezáltal egy helyen elszíneződés volt tapasztalható, nem is kérdeztek semmit azonnal kicserélték ( vagyis én is vissza vittem de ettől még nem rossz maga a tablet, csupán egy szerelési hiba volt).Amint megkaptam felraktam a 4.2.2-t, nem okozott gondot, ahogy le van írva a Wayteq hompege-n pontosan úgy ment végbe, egyedül a windows 7 szarakodott kicsit a driverrel de az sem volt vészes.
Sokat vártam, hogy milyen tabletet vegyek, néztem Samsungot, Applet, Nexust, sok tesztet olvastam és végül emellett döntöttem. Miért? Mert ár/érték arányban verhetetlen a piacon, megvan a softver támogatás, és nem akartam túl sok pénzt bele ölni. Hiszen ma a számítástechnikában olyan gyorsan fejlődnek a dolgok, hogy naponta jönnek ki új dolgokkal a cégek.Tapasztalataim: Szép kijelző, gyors hardver, jó akksi, jó összeszerelés. Nekem szépen fut rajta minden, nem laggol, nem akad. Ami negatívum hogy ha picit gyengébb a Wifi jel akkor már dobálja is el, vagy be sem tölti a Youtube videót. Pl, Alcatel OT995 telóm van, hát nem egy wifi bajnok, de ott ahol neki 1-es jele van a tabletnek pedig 2-s a teló még lejátsza a videókat a tablet pedig már nem (mind a kettőn szarabb minőség volt beállítva). Mobilinternet stick nekem simán megy a Huawei E173-al T-mobilos és kódot is kért.
Személy szerint én ajánlani tudom csak a tabot. Úgy gondolom hogy akinél nem működik rendesen, lefagy, akad az vehet bármilyen tabot mindíg lesz vele baja bármilyen gyártótól veszi is, talán ez alól az Apple kivétel, de hát az csillagászati összegbe kerül ehhez képest.
iPhone 6 Space Gray 16GB - iPad Air 16GB Black
-
törölt tag
Összességében én is csak ajánlani tudom ezt a táblagépet! Szerintem még bőven a vállalható kategóriába esik az apró hibajelenségekkel együtt is, nem beszélve az ár-érték arányról! Szerintem sokkal inkább magának az android rendszernek tudhatók be azok a hibák, amik előjönnek (kivétel, ha az összeszereléssel, esetleges gyártási hibával kapcsolatos problémáról van szó, ami azért prémium kategóriában is előfordulhat).
Sok táblagépem volt már (vagy két tucatnyi), köztük néhány gagyi és néhány prémium kategóriás is, de erre tudom azt mondani, hogy jó vétel volt! Lehet fikázni, vagy nem, de nekem bejött! (elárulom azért, hogy régóta gondolkodom egy Ipad4 retina 4G-n, de az árat gondolom mindenki sejti nagyjából! Kicsit sajnálom rá azt a pénzt, pedig megvehetném...Csak, hát az IOS számomra nem felhasználóbarát!-volt Ipad2-m!)
Egy szó, mint száz: szerintem jó vétel az xTab-100 QCR!!! -
törölt tag
Szerintem a teszt címe nem igazán helytálló: " sok a pixel, ez a gikszer"!
Javasolnám a: sok a pixel, ez nem viccel címet! -
kpityu2
őstag
Ez egy nagyon tuti rendszerinformációs, és rendszerbuheráló alkalmazás: Elixir
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
lst
csendes tag
Még az elején utánanéztem, hogy van-e valami ablakkezelő rendszer, de úgy tűnik, hogy nincs rá általános megoldás, és maga az ötlet egyelőre nem támogatott. A Samsungnak van rá egy egyedi megoldása, de ahogy olvastam, eléggé barkácsolás szintű, lassú és problémás.
Jobb híján van pár "floating" alkalmazás, amelyek egy saját kis ablakban futnak, pl. [link].
Én az airterm, aircalc és floating stickies alkalmazásokat próbáltam ki, ezek hasznosnak tűnnek. -
HUNNIA1920
őstag
Valaki tudna írni Android 4.2.2-vel készült, 1600*1200-ra visszavett felbontással egy Antutu 3.0.1-es pontszámot?
Köszönöm!"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
vertesy
tag
Sziasztok!
3-4 nap használt után a következő tapasztalataim vannak:
4.2.2.-vel teljes felbontással is elfogadhatóan működik (nem játszok vele, az igaz). 100MB-os PDF újságokat is tökéletesen, gyorsan kirenderel, folyamatos a lapozás. Gépelés csak egyes böngésző ablakokban gáz (pl. itt, ha nem a mobilra optimalizált verzióba próbál írni az ember). Szóval szerintem a tempó és a képernyő kezelés az árnak megfelelő.
A kijelző "üvege" már tapintásra is lágy, inkább plexinek tűnik. Nekem az az érzésem, hogy nagyon vigyázni kell majd vele (vagy figyelembe venni, hogy egy év után cserélni kell az elejét).
Ami viszont gáz:
13 óra "alvás" alatt közel 50% aksi fogyott... Lásd csatolt kép. A legnagyobb fogyasztó a készenléti állapot... Valami nagyon nem stimmel, majd próbálok állítani pár dolgot (bár ennél a gépnél pont nem nagyon van varia lehetőség).
A másik, hogy eldobálja a wifi - t. Az írja, hogy hatókörön kívül van a router, pedig a háttérben látszik a wifi analyser-en, hogy 65-70dB jelet érzékel. Van, hogy egy óráig is rendben van, utána meg egy perc alatt 3x is megszakad. Nekem ez valami szoftver bug-nak tűnik, mert jobb jelet fog, mint a Huawei Mediapad-om, pedig annak elég jó az antennája. És a router is tuti jó, 5 másik cucc vígan megy vele.
Szerintem ez a két hiba nagyon erősen rontja a használhatóságot :-(
És ami kimaradt a tesztből : a 16GB memóriából csak 2GB használható alkalmazások telepítésére. Ami azért gáz, mert még az Sd-re áttett app-ok is ide cach-nek (pl. a böngészők), úgyhogy erre folyamatosan figyelni kell és amit lehet át kell dobni az SD-re.
És hogy megéri-e az árát? Szerintem tök felesleges az ekkora felbontás . Sehol nem lehet kihasználni, egyik app se tudja kezelni. Több infó nem lesz a kijelzőn, csak kisebb darabokra van vágva :-D Szerintem normál használat mellett nem lehet meglátni a különbséget egy FHD kijelző és ez között (ha csak nem a pixeleket keresi valaki ;-) .
Ha egy icipicit még reszelnék a szoftvert, akkor tényleg jó lenne. Most kicsit olyan "majdnem jót vettem" érzésem van. De talán egy 4.3-as frissítés ezt is rendbe hozzá. Remélem azt könnyebb lesz feltenni, mert ez a 4.2.2 azért nem volt egy felhasználó barát módon megoldott dolog :-D -
kpityu2
őstag
Annál a 13 óra alvásnál azért nézz szét a rendszerben, mert nekem hét közben, amikor csak esténként olvasok egy kicsit, napokig bírja. Rengeteg szoftver van ami ébreszti a gépet. (Google szinkronizálók, Facebook Messenger push, a diagnosztikai és mérőprogik is folyton basztassák a procit, stb.)
-
khalox
őstag
Ez a wifi dobálás egészen típushibának tűnik, én néznék egy csatornaváltást meg egy packet size-t a routeren.
Amúgy meg itt a táblagépeknél úgy látszik két lépés előre, egyet hátra a fejlődés menete - ez most itt a Wayteq esetén a hátra... ennyi pénzért én nem leszek béta teszter (pedig tudom _annyira_ nem sok a 70000 Ft ilyen hardverért) - pedig a megjelenést beharangozó cikk és a fórumtémához kapcsolódó írás megjelenése óta nagy érdeklődéssel és kitörő lelkesedéssel végigkövettem az összes hozzászólást, és végül úgy döntöttem, hogy kösz, de nem kösz - és minden tiszteletem a segítőké, de tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
-
kpityu2
őstag
Még annyit szoktam megtenni, hogy a Greenify-al hibernáltatom a Facebookot és a Messengert, ezek igencsak aktívak. Persze ilyenkor nem kapsz értesítést sem az üzenetekről.
Itt egy cikk róla: [link]
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
Hátha valakit érdekel ilyen tapasztalat is. Tegnap felraktam a GTA III-at. Igaz, csak az alacsonyabb felbontáson próbáltam, de ott tökéletesen, akadásmentesen futott. Játékélmény: 10/10!
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
vertesy
tag
válasz HUNNIA1920 #924 üzenetére
-
Yoosku
tag
Hogyan tudom torolni az olyan google play altal telepitett alkalmazast, aminek az ikonja nem torolheto, alkalmazas kezelo nem tudja eltavolitani, es google play nincs eltavolatas gomb??
:-) ...Védd az erdőt, egyél hódot... :-)
-
kpityu2
őstag
Miután szombaton fél órával a boltok zárása után sikeresen kinyiffantottam a TP-Link routeremet, holnap vennem kell egyet. Ismer valaki egy jóféle típust?
-
kpityu2
őstag
válasz kelzsoca #945 üzenetére
Az egyértelmű, hogy N-es sőt, lehet hogy médiaszerveres is lesz (bár a Windows Media Player meglepően jól működik, MAC címre is lehet szűrni vele), csak valami típust kellene találnom.
Egyenlőre gyors megoldásként a TL-WR1043ND vagy a TL-WR841ND van a fejemben, mert két számtech bolt is van 200 méteren belül, és mindkettő a TP-Link-et nyomatja, de ha tudtok ajánlani valami határozottan stabilabbat (firmware update kilőve ) akkor lehet, hogy a hosszabb utat választom.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kelzsoca
félisten
Azért azt nyomatják mert olcsó, és a többségnek csak ez a lényeg, jópár tp-link megfordult már a kezeim között, de az alacsony áron felül, nem igazán tudok sok pozitívat mondani róluk, ez az én tapasztalatom, nyilván mindjárt jön 5 másik user, aki ezzel nem ért egyet, és a tp-link a csúcsok-csúcsa lesz.
Ettől függetlenül tényleg az N-est ajánlom, lehetőleg több antennás kivitelben.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz kelzsoca #948 üzenetére
Tudsz javasolni valamit esetleg? Nem akarok flameháborút, de ha a TP-Link-et ekézitek akkor nyilván van jobb a tapasztalatotok szerint. Amúgy a 3 antennás jobb mint a két antennás?
-
air
nagyúr
válasz kelzsoca #948 üzenetére
Egyetértek. Az olcsó TP-Link hulladék. A 1043-as már egy épkézláb darab, mint az ára is mutatja. De ennyiért már Linksys-t is kapsz, ami a Cisco belépő brand-je. A Cisco-t pedig hálózatos körökben nem kell bemutatni.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest