- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forestjo
senior tag
válasz mkRoland #247 üzenetére
Köszi a választ, olvastam már az ezőzőt is. Valaki írta, hogy nem jó a hangminöség, te erre irtad, hogy a három pólus lehet a probléma? Vagy rosszul értem?
Vagy nincs ilyen különbség?Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
válasz Anett *-* #249 üzenetére
Szia! Nem tudom, hogyan tűnhet el a naptári bejegyzés, hacsak nem törölted véletlenül. Nekem is van most már ilyenem. Azt kipróbáltad már, hogy mennyi bejegyzést tud kezelni? Az előző OT800-as csak 27 bejegyzést engedett a naptárba, remélem ez a bővített memóriájával, többet is tud.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
mkRoland
senior tag
válasz Forestjo #251 üzenetére
Szia!
Tök őszintén mondom, hogy nincs ilyen telefonom, sőt, eddig kb. 1 percig volt a kezemben ez az árában és hardveresen is szimpatikus készülék, az is csak kikapcsolt állapotban, tehát a topic legkevésbé kompetens válaszadója válaszol neked. Viszont korábban figyelemmel kísértem még néhány topicot, és ott hallottam ezekről a hangminőség-beli gondokról, emiatt gondoltam, hogy portolom ide is az ottani tanácsokat, mert nagy valószínűséggel hasonló problémákat okoz a hasonló felépítésű hardver.
Azért ha kipróbálod, visszaírhatnál, hogy itt is áll-e a helyzet. Amúgy a Vodafone 845 topicjában jellemzően Sokol-rádió minőségről beszélnek, ha a telefonba egy 3-pólusút dugsz, amire eddig 2 megoldást javasolnak:
1, zene-/rádióhallgatás közben headset/füles kihúzása és újravisszacsatlakoztatása
2, a 3 pólusú csatlakozórész 4 pólusúvá konvertálása (akár egy gyári konverter beiktatásával, akár némi bimanuális ügyeskedés révén).
Sok sikert hozzá![ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
válasz Jamcsabi #250 üzenetére
Az, hogy másik firmware feltolható a telefonra, azt már jelenleg is biztosra vehetjük (főleg, mivel hardveresen nem csak nagyjából, hanem 100%-ban megegyezik a másik rátöltésre váró firmware-rel). A kérdés az, hogy milyen hardveres és szoftveres kiegészítők kellenek hozzá. Régebben pl.: a mind újabb biztonsági elemekkel ellátott Sony-Ericssonokra is csak fizetős eszközökkel lehetett más firmware-t tölteni, egy részükhöz még Box is kellett... aztán szépen lassan kijöttek az ingyenes programok és pár éve már ott tartunk, hogy a gyárilag hozzáadott adatkábellel, egy freeware programmal meg egy pár percnyi google-zással egy v630i-re bármikor tölthetsz w660i-firmware-t (tudom, mert nekem is van 2 ilyen telefonom). Valószínűnek tartom, hogy hamarosan ennél a készüléknél is elérhető lesz valami hasonló, az egész azon múlik, hogy mennyire lesz népszerű ez a készülék azok számára, akiknek van lehetőségük rá, hogy egy ilyen software-t megírjanak és kidobjanak a netre.
Amúgy attól, hogy a készülék hálózatfüggőségét feloldod, még nem biztos, hogy magától frissíteni fogja a brandelt software-t a gyári Alcatelesre![ Szerkesztve ]
-
Forestjo
senior tag
Azt még ezen is sikerült elcseszni, hogy a diktafon felvételnél nem kapcsol ki a világítás! Ekkora kijelző fogyasztása nem kevés egy fél órás felvételnél.
Nekem van egy régi kazettás Walkman fölesem, ami 3 pólusú (nem fülbedugós), az Alcatelen halk, de a gyáritól így is szebben szól. Az eredeti Walkmannel azért persze szebben muzsikál.
Azt olvastam, hogy egy komolyabb fülessel a minőségen túl, a hangerő gond is megoldódik. Ezt ki próbálta már?[ Szerkesztve ]
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
Forestjo
senior tag
Ja és a használatija szerint, ahhoz, hogy az asztalt át lehessen rendezni, hosszan kell nyomni a vidgetet, de akkor nekem mindig csak a kis piros x jön be, a kikapcsoláshoz. Hogy van ez?
A másik kérdésem, hogy mivel lehet kitenni a készenlétire nem csak az órát, hanem a dátumot is? Mert nekem az óra csak a jobb felső sarokban, kicsiben van meg, de dátum nincs.
-
Csabiiiiii
csendes tag
Szevasztok
Nekem az a probléma merült fel, hogy nem ismeri fel a gépem a telefont. Mi lehet az oka?
Előre is köszi -
Csabiiiiii
csendes tag
Nem lehet az a baj hogy nincs mem.kártya benne?
Mert már jól érzékeli de viszont amikor rámegyek az f-meghajtóra azt írja ki hogy helyezzem be a lemezt -
Jamcsabi
tag
válasz Csabiiiiii #263 üzenetére
Az Alcatel PC Suite 7.0.2 és a One Touch Upgrade nevű program telepítése nálam megoldotta ezt a problémát.
-
mkRoland
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok most azokhoz, akik esetleg próbálták már a telefont arra használni, amire én is szeretném majd.
Először vázolom az alapszitut, aztán majd kiemelem a kérdésemet.
1, lusta dög vagyok
2, szeretek laptopon filmet nézni
3, ilyenkor a laptopomat messzebbre helyezem magamtól, kb. 2-3 méterre
4, olykor szeretnék visszapörgetni, hangosítani, halkítani, szünetet beiktatni a film közben
5, lusta dög vagyok (mint az 1,-ben, de ezt ki akartam emelni)
6, emiatt az eddigi Sony-Ericssonjaimat használtam a laptopom távvezérélésére Bluetooth-on keresztül
A kérdésem a következő: lehet ezzel a telefonnal távvezérelni PC-t a vezetéknélküli technológiák valamelyikével (wifi/BT)?
Amennyiben igen, akkor az hogyan működik? Az érintőkijelzőn jelenik meg pár gomb, vagy a teljes QWERTY-gombsor mindegyik gombja beprogramozható valamire (nekem ez utóbbi lenne az igazi, mert a KMPlayer rengeteg hasznos tulajdonsága így kihasználható lenne)?
Köszönöm a válaszaitokat![ Szerkesztve ]
-
kosa0107
csendes tag
Sziasztok na elmondom hogy hogy kell youtubot nézni rajta először is főmenü--> beállítások--> kapcsolatok--> streaming--> T-streaming--> frofil szerkesztése--> adatfiók--> GPRS--> T-mobile WAP--> Ok és utánna a kész és mentés!ennyi és már tudtok is youtubot nézni! nekem is ez volt a baj!
És akinek Halk a telefon az írja be ezt *#364463# utánna audio--> normal mode--> speech--> 16 level setting utánna az értéket írjátok át 255-re(ez a max ennél lehet kevesebb is) utánna Ok utánna kétszer vissza utánna igen! És már is a duplája a hangereje a telefonnak!
Remélem tudtam segiteni!!
És ha a headset halk akkor ugyan ez csak headset mode--> speech--> 16 level setting utánna az értéket írjátok át 255-re és a headset is hangosabb lessz de lehet kevesebb is mert maxon egy kicsit torzit!:S -
Jamcsabi
tag
válasz Csabiiiiii #266 üzenetére
A telefon hivatalos honlapjáról: [link]
-
Forestjo
senior tag
A naptárban nagy kegyesen be lehet állítani, hogy ne vasárnappal, hanem hétfővel kezdődjön a hét. De ebben az esetben a billentyűzárkor a tegnapi napot írja ki. Nem tudom hogyan lehet ezt kikerülni? Valaki írt olyant, hogy kiveszi az aksit, de ahhoz ki kell kapcsolni a telót, ha meg kikapcsolom, akkor a naptár minden eseteben visszaáll vasárnapra! Ez mindenkinél így van?
Tényleg elfelejt beállításokat - lehet, hogy nem is tudja gyárilag megjegyezni? Ezt sem javítja egy frissítés? Én tudom, hogy lehet frissíteni ezt is, írták is már néhányan, hogy megcsinálták. Én is megcsináltam a OT800-al még hajdanán, de az ugye nagyban más rendszer, nem voltak meg ezek a hibák, hiszen pl. ott csak vasárnappal kezdődött a naptár. Na szóval, az a kérdésem, hogy javították-e ezt?
-
Jamcsabi
tag
válasz Forestjo #274 üzenetére
Az Alcatel hivatalos szoftverfrissítő programja segítségével telepíthető legfrissebb szoftver verziója: 010 03G
Szerintem ez ugyanaz a szoftver, ami eredetileg is telepítve volt a telefonon, amikor megvásároltam. Ebben is jelentkezik az általad említett naptár probléma.Ami zavar még engem, hogy nem tudom lenémítani az alacsony akkufeszültséget jelző hangot. Néma üzemmódban is hangosan jelez...
-
Ricardo
titán
Megnyomkodtam egyet a T-nél. A fogása nem rossz, az arányai is jók, de a kijelző érzékenységétől nem voltam eldőlve. Általában nem érzékelte elsőre a dolgokat. Nem egyszer volt, hogy többször rá kellett nyomnom az adott ikonra/feliratra mire reagált.
[ Szerkesztve ]
-
mkRoland
senior tag
A Nokiánál erre azt mondanák, hogy nem bug, hanem feature!
Eszerint a videó szerint egész jól el lehet lenni vele...[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Forestjo
senior tag
Az elején nekem is ilyen volt, de többszöri érzékenység beállítással (amit a hangerő hosszú nyomásával bármikor meg lehet tenni) és kis gyakorlással, egész jó lett. Nagyon érzékeny lett, bár tényleg tanulni kell, hogy nyúlj hozzá. Viszont gyenge körömmel (is) kiold a billentyűzár és általában nagyon kellemes a használata. Nem jellemző a lassúság, sőt.
Azoktól kérdezném, akik túl vannak a frissítésen:
A naptár javul-e az újabb verziókkal? Vagy bármi változás, ami miatt értelmét látták a frissítésnek?
Nekem egy nagyobb műholdkép letöltése közben ma du. totál lefagyott. Csak aksi kivétellel gyógyult meg, addig "fatal error", vagy micsoda volt kiírva, teljes fényerőre kapcsolva magát, amit egyébként a OT800-hoz hasonlóan ez is meg tesz böngészés közben, majd visszaáll a beállított értékre, ha ráhagyod. Azt nagy képet egyébként előtte és utána is megnyitotta már nem egyszer, remélem nem lesz gyakori nála.[ Szerkesztve ]
-
doncortio
senior tag
válasz Forestjo #281 üzenetére
hali skacok!
na, kinéztem magamnak egy ilyen telót és lenne pár kérdésem mert én szeretném elég sok mindenre használni
1.: elvileg a kicsike tud e-book file-okat kezelni, de jó-e a szoftver, érdemes-e lecserélni?
2.: opera minit lehet feljlettebb verzióra cserélni? (5ösről) vagy nem éri meg?
3.: kéne egy program is amivel tudok office-fájlokat kezelni (word, excel, stb), haverom BB-jén QuickOffice van, annak van JAVA-s verziója?
4.: régen Mio Mitac A501-esem volt, dundus (szipp, beledobtak vele a tengerbe a haverok ) azon WM 5.0-volt és emlékszem kellett rá pár program, hogy avi-t divx-et nézhessek és halgathassak minél több formátumú zenét. erre is kell külön program? (hamár méretes a képernyő )
5.: minden JAVA-s progit kezel? Ugye nem fognak a játékok kidobni nekem egy billentyűzetet (nyilakkal, 2 funkciógomb, stb) mint a Samsung olcsó érintősein (5230,corby,stb)??
6.: tudtok pár jó kis játékot JAVA-ra? Tower Defense, stb, szóval pár perces ökörködések a szabadidőben? Én a Doodle Jumpot most nyűvöm a mostani telómon, istenkirályIsten veled Steve, nyugodj békében!
-
Forestjo
senior tag
válasz doncortio #282 üzenetére
1.: elvileg a kicsike tud e-book file-okat kezelni, de jó-e a szoftver, érdemes-e lecserélni?
2.: opera minit lehet feljlettebb verzióra cserélni? (5ösről) vagy nem éri meg?1: Kiváló az e-olvasója. Sok funkció, jól olvasható, stb.
2: Gyárilag a 4.2-es van fent, de én is az 5.1-el használom, nagyon jól viszi.A többit nem használom, arról majd mások tán többet tudnak mondani. Tartok tőle, hogy irodai alkalmazásokra egy okos-mobil megfelelőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Dixi83
csendes tag
nekem olyan kérdésem lenne ha tudna valaki segíteni hogy:
a wifije szerintem jól müködik bár közel kell lenni a routerhez,legalábbis tapasztalat
én külföldön szállodákban szoktam használni mikor ingyenes wifi van!némelyikbe müködik is!
de ha ingyenes wifi van,kapcslodik is hozzá térerő is van,de csak akkor ad jelet a router ha a kezdőlap megjelenitése után átirányít egy a szálloda által csinált oldalra és ott regisztrálsz,na most a laptop az ezt is csinálja,de ez a telefon nem megy automatikusan erre az oldalra,és ha beirom a címet akkor se nyitja meg mert amig nem regisztrálok addig nincs jelnem tom h érthető ahogy leirtam,de ehhez kéne vmi segítseg,ha tudtok
a hangerő szabályozás én is megcsináltam audio is headsetet is szól mint a barom
kössz -
Jamcsabi
tag
-
Eszto0
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ez igy jo e ha igy netezek:
Menüben wifi csatalkozok és kész és rámegyek a WAP ra és ott netezek pl.facebook.ebuddy stb.? Vagy másra kell rámenni? ez igy nemjo? még azt is szeretnám h van alapbol az a nagy F betű(facebook) a menüben és ha rámegyek kiirja h akarok e biztosan mert lehet h pénzem fog kerülni? menjek arra h igen ha csatlakoztatva van a wifi? -
Forestjo
senior tag
Ha netezés közben, a kijelző felső szélén, középen halványan azt a jelet látod, amit hangsúlyosan ráfestettek a kijelző jobb sarka fölé egy kis wifi felirattal, akkor biztos hogy WIFI! És az ingyenes.
-
Forestjo
senior tag
válasz Jamcsabi #285 üzenetére
Akkor kb. 4-5 hónapig árulják, nem is olyan rossz. A frissítést a gyártó utána is nyomhatja, nem? Csak kérdés, hogy az elődje (OT-800) kapott-e újat azóta egyáltalán? Igaz, annak nem volt ennyi gondja. Jó, ez se sok, láttam én már sokkal rosszabbat is.
Csak az a baj, hogy ez nyilvánvaló, minden példányon elrontott hiba!
[ Szerkesztve ]
-
factoryx
csendes tag
Helló mindenkinek.
Lenne pár kérdésem a telefonnal kapcsolatban.
Lehet e több időpontot beállítani az ébresztőóránál?. ( fél 5 kor kelek és szükségem van legalább 2-3 időpontra hogy fel tudjak kelni)
A zenelejátszónál a tekerés mennyi pontos, mondjuk egy 2 órás mixnél?
s mennyire "csikaródó a kijelző illetve maga a burkolat?
Köszönöm a válaszotokat. -
Jamcsabi
tag
válasz factoryx #289 üzenetére
Igen, jóval több, mint 2-3 időpontot be lehet állítani.
A beépített zenelejátszónál a tekerés pontos, azonban 10-20 másodpercet is várni kell, hogy elinduljon a zene tekerés után. Lehetséges, hogy másik lejátszó telepítésével ez a probléma megoldódik.
A burkolat és a kijelző elég masszív, nem lehet panasz rá. -
Jamcsabi
tag
válasz Forestjo #288 üzenetére
Természetesen a gyártó folyamatosan frissítheti, de te a gyártó szoftverét nem tudod feltenni a telefonodra. Csak a T-Mobile által megpiszkált szoftvert tudod telepíteni, a T-Mobile meg sajnos nem biztos, hogy követi a gyártó frissítéseit.
Ha valakinek esetleg sikerül frissíteni a szoftvert ennél a verziónál újabbra: 010 03G
akár a T-mobile szervizben, akár a hivatalos szoftverfrisssítőn keresztül, kérem jelezze itt a fórumban![ Szerkesztve ]
-
Jamcsabi
tag
Egyébként próbáltam frissíteni a telefonon található 1.99-es verziószámú Palringo szoftvert (ugyanis a jelenlegi legfrissebb 3.14.x verzióval már az MSN-ezni is lehet), azonban mivel nincs hitelesítve, ezért nem telepíthető a telefonra.
Írtam ez ügyben az Alcatel vevőszolgálatának.
Ezt a válszt kaptam:Sorry that we can’t sign any programs downloaded by end user. It may cause legal issue.
Solutions:
1)Please ask the customer to install another msn client
2)PLease the customer ask the operator to help for sign If the customer is the contractor with operator.
3) A tricky way is to change some text strings in the JAD file and JAR File. Then it can detour the security mechanism. Please ask the customer to search it on the JAVA BBS.Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!Aki tudja miként kell a JAD vagy a JAR fájlokat megváltoztatni, kérem segítsen!
-
Faun
csendes tag
SIM hálózat nem elérhető. Kapcsolódik wifin keresztül? IGEN!
Sim kártya nélkül használom a telefont, és minden restart után be kell állitanom a java hálózatot a fent emlitett beállitással, mert nem enged fel a kicsike enélkül. Mindig sim-re rakhatja magát? -
rongaucho
tag
Sajnos pár napja eltűnt a T-mobile kínálatából, pedig pont ilyet akartam venni...
Lesz valami hasonló? -
bencurio96
tag
sziasztok! ezt a telefont nyertem meg az alcatel nyereményjátékon, olvasgattam a fórumot, a telefon nem jött még meg, de addig szeretnék képben lenni vele
valaki nem tudna linkelni egy olyan hozzászólást (nagyon kevés időm van és lesz, nem tudom végigolvasni, pedig csak 300) ahol leírnak egy véleményt meg azokról a dolgokról írnak, amik fontosak egy új felhasználóknak, amiket meg kell csinálni, hogy jól működjön, stb.
„Hogyan lehet megállítani Messit? Lelőni nem lehet ugyebár, így aztán meg kell akadályozni, hogy átvegye a labdát” – morfondírozott a találkozó előtt Rio Ferdinand.
-
-
rongaucho
tag
Köszi a választ! Ha jól értem, a T-mobile Move egy belépő szintű Androidos készülék lesz, de drágábban, mint az új Hauwei U8500. És még drágább is lesz a Hauweinél, ennek így nem sok értelmét látom.
A Vairy Touch II 990 Ft-ért azét bevállalható, ha olyan embernek akarom, akit nem érdekel az android, gps stb., csak egy normális érintőképernyős telefont akar?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Samsung P510 - Automata flip - Ritkaság - Motoros nyitás-csukás
- Nokia 8110 4G - Bontatlan - Új - DualSIM - GPS - WIFI - Hotspot - Banántelefon -
- Motorola GLEAM Plus WX308 - ÚJ - Kinyitható - Nyomógombos
- Nokia 8310 - A mini mobil - 2001
- Samsung E500 - Kinyitható divatmobil - OLED - Arany és Bőr - LaFleur
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest