Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grawens

    senior tag

    Nekem 2db 46-os LTE van, mindkettő hibátlan, ebből az egyiken cseréltem kijelzőt kerettel.

    Az én meglátásom az, hogy nem hardveres hibáról van szó, mert akkor sokkal több eszköz érintett lenne. Kicsit átgondolva a dolgokat, próbálva összefüggést találni a meghibásodott példányok között, nem tudok másra gondolni, minthogy a készülékházba bejutó nedvesség okozhatja a problémát. Ezért van az, hogy a légnyomás szenzor az első elhalálozó, ugyanis a szenzor membránja a legérzékenyebb a nedvességre. Én személy szerint még az esőcsepptől is védem.
    Szóval gyenge pontot keresve 3db lehetséges pont kerülhet szóba, ahol a nedvesség bejuthat.
    1. A kijelző és a készülékház között. (Nem annyira valószínű, mert egy ragasztó fólia és egy ragasztott gumigyűrű is jelen van).
    2. Hátoldali fedél és a pulzusszenzor, valamit az usb port. (Nem annyira valószínű, hacsak a szenzor üvege nincs eltörve, vagy felválva, továbbá ha a fedél nincs elrepedve, eltörve).
    3. Funkció gombok. (Szerintem itt a legvalószínűbb).

    Okfejtés:
    Nem találtam róla fotókat, így készítettem.
    Készülékház


    Gombszerkezet


    Szóval, a felső képen a nyomógomb háza, az alsó képen pedig az látszik, hogyan van felépítve a gombszerkezet. Lényegében a gomb szárán elhelyezett rugó nyomja a kék színű szilikongyűrűt a készülékház falához, amiben nyomásra csúszkál a gomb szára. A rugó ellenállása érezető a gomb megnyomásakor is. Namármost nem kell műszaki zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjön az ember arra, ez a felépítés "tiszta" körülmények közt nem hogy 5ATM víznyomást nyomást nem tud visszatartani, de a gombház kialakítása miatt ottragadt nedvesség a következő gombnyomáskor szintén jelen lesz. Ugyanakkor még nem említettem a gomb alá bejutó és lerakódó szennyeződések amik megtartják a nedvességet a parányi szilikongyűrű köré, gombnyomáskor akár mögé kerülve simán a készülékházba jut, ugyanis a gomb szára enyhén lötyög a készülékház gombfuratában.

    Szóval jól hangzik ez a "vízállóság", de elég ha csak az izzadság ráfolyik a gombra és rákerül a gyűrűre, a kicsapódó só hazavágja a nedvesség szigetelést. Sorolhatnám még.

Új hozzászólás Aktív témák