Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz cavao29 #25917 üzenetére
Nem az androiddal van a baj, az optimalizálva van rendesen. nexus 7-re pl. most kijött frissítés (4.3) jobban van optimalizálva, érezhetően simább mint 4.2.2-vel.(ez kb abban nyilvánul meg hogy mostmár ritkán sem akad meg, akármit csinálok nem lagol be, 4.2.2-vel még előfordult itt-ott) Tehát nem az androiddal van a baj. Samsung féle touchwizzel még a gs4 is beakadhat. Inkább ez a baj, na meg hogy van 58328423 telefonjuk és mindegyikre kéne frissítést csinálni..
Rocky975: Én törölném őket, nem jók semmire.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Absolon1988 #25935 üzenetére
Gyári androidost. (cm-ben ez az alap, piszok gyors)
-
törölt tag
válasz Gery15 #26034 üzenetére
06/21 óta semmi új, kivéve az omx-et amit csak zippel lehet feltenni. Csak az ui hullámzást megoldhatnák már, mert nem hiszem el, hogy nem lehetne pár nap alatt megcsinálni hogyha rendesen nekiülnének. Xperiakon meg s3 minin elvileg nincs ilyen gond.. meg ez amúgyis nem a gpu feladata? Az meg mali400, ami s2/3-ban is van pl.. ott sincs ilyen gond..
-
törölt tag
Istenbarma fejlesztők nem elkezdtek dolgozni a cm10.2-n? Há' dehogynem.. Nem kell aggódni, ubuntu touch is tervben van, nehogy befejezzenek akármit is
-
törölt tag
válasz Piloss #26101 üzenetére
Nem érint negatívan, azon kívül hogy el van keseredve mert nem kapott meg egy fórum titulust... Előnye annyi lenne, hogy használhatná az xda build szerverét, de mivel van már jenkinsük nem értem mi kínjuk van. (jenkins is ugyanaz kb...)
Meg vicces, ilyet írnak, hogy majd ha találnak egy megoldást a problémákra (wifi tether, ui hullámzás, stb) akkor majd kijavítják. De nem is keresnek megoldást, csak várják hogy szájukba repüljön a sült galamb..
Polomaa:Persze, nagy húzás lenne, de még egy androidot se tudnak megcsinálni, nemhogy ubuntu
Root: Felteszed sd kártyára a root.zipet és stock recoveryből flasheled. [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eastsider #26201 üzenetére
De.
Más: Nem tudja valaki, hogy galaxperia romban hogy lehet megoldani, hogy ne fagyjon ki naponta többször is? Pl. képernyőt lezárom, mikor legközelebb feloldanám nem a feloldóképernyő jön be, hanem az ahol lezártam. (pl. böngészőbe, vagy kezdőképernyőn) Ilyenkor csak akksi ki-be segít emiatt váltottam megint cm-re.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi, amint lesz rá időm meg is lesem
Igen, néz(t)em én a githubjukat, és egy nagy vicc. UI hullámzást is egyszer meg tudtak csinálni már majdnem jóra (kivéve játékok) azt is elcseszték és azóta se tudják megcsinálni. Látszik is, hogy csak lutriznak aztán vagy sikerül vagy nem, de igazából ők se tudják mit csinálnak Amúgy meg megnézed a többi eszközt novathorral (xperiák, s3 mini, ace 2) ott is folyamatosan haladnak, ezek meg.. kijavították az omx-et, kiadták vele az új nightlyt, hát persze hogy nem megy az omx benne
Githubjuknál csak a sok xda-s angol nyelvtan bajnok a rosszabb, már bele se merek olvasni hozzászólásokba mert a hajam égnek áll, google fordító köröket ver a legtöbb emberre angol (nem)tudására, meg amikor nem is értenek hozzá és angolul sem tudnak, na az csúcs.. (csak mert elvileg egy angol fórumról lenne szó, elvileg..)
-
törölt tag
válasz martin555 #26286 üzenetére
"ja, olvastátok hogy a galaxy 4 procijában van valami ami csak a BENCHMARK progik esetében fut 100%-on, egyébként csak olyan 500 mhz-en?
http://blog.gsmarena.com/samsung-exposed-to-be-cheating-on-benchmarks-with-the-octa-core-galaxy-s4/"Az angolodra még gyúrj egy kicsit szerintem
-
törölt tag
válasz flash- #26301 üzenetére
Cm10 mire épül? Egyébként source-built.
Egyébként wifi tether és bt tether nem biztos, hogy megy, az ui hullámzik, főleg játékokban. (vsync hiánya) Mágneses szenzor elvileg szintén nem megy.
Egyébként messze jobb mint akármelyik stock alapú rom (stock jb-k, lightjb, pure vanilia, fmod, csoki féle romok, harshjelly,stb)[link] + a 4.1.2-es gapps is kell hozzá, ha kell play store, gmail, gmaps, stb. google appok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az hogy sikerült?.. Most sajnos nem tudok rootolt stockra visszamenni és kiszedni, de egy XXLPY-s boot.bin-t tudok csak adni, az is stock... csak nem egészen az ami LQE-hez jár..
Egyébként az első amit megnéznek az a vízjelző, tehát tök mindegy mivel adod oda, én poénból rádobnék egy CM-et ( )Egyébként ha nem a kijelzőt kell cserélni akkor annyira nem lehet drága (bár így sem olcsó az biztos), mivel egybe van az üveggel az szokott rohadt sokba kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz notmiami #26415 üzenetére
Elég a factory, esetleg system format.
A nandroid az backup, de ilyenre neked nem lesz szükséged.
a510: Gyönyörű. Azt a lapot szerintem egy az egyben cserélni kell, de a többi része a telefonnak lehet, hogy hibátlan ettől függetlenül. Csoda hogy elindul..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nelsonmanian #26511 üzenetére
Igen, de az ui hullamzas ugyanugy megmaradt. Amugy hasznalhato, de cm10.1rol erezheto a visszalepes. Sok kicsi sokra megy annyival tud tobbet, a cm10.1nel es a regebbi cm10nel, hogy megy a video. Elsején azt irta a pali, hogy 1 napon belul cm10.1et is kiadja ezzel a fixel. A braziloknál lassabban telik az idő
-
törölt tag
válasz nelsonmanian #26513 üzenetére
Hát nem vagyok vele megelégedve, de sok más lehetőség nincs...
Ami kicsit zavar, hogy a rezgés jóval erősebb mint stock romon (ez mondjuk hívásnál nem hátrány)
Ami jobban zavar az a bt/wifi tether, az nem megy, pedig utazásnál különösen hasznos lenne nexus 7-re osztani, ilyenkor mindig visszarakok egy stock backupot.
Videófelvétel nem megy (még?) bár eddig csak 1-2* jött volna jól. Videólejátszással nem tudom mi van, youtube megy, de ha annyira filmet akarok nézni akkor ott a nexus, így engem ez nem izgat
Ami viszont elég komoly gond az az ui hullámzás.. ("flicker", bár az nem egészen ezt takarja..) emiatt sok játék pl. temple run, granny smith szinte játszhatatlanul hullámzik, de a menüben navigálva is zavaró, mert olyan érzést kelt, mintha be-beszaggatna..
Meg mondjuk az egész romra/sourcera ráférne egy tisztogatás, meg optimalizáció.. Mert ígyis jó, de ennél sokkal jobb is lehetne.
Összességében? Használható, stocknál mindenképp jobb lehetne, de a sok kis hiba is sokra megy, hogy rontsa az összképet. Mostanában csak telefonálásra használom, meg néha 1-1 képet lövök vele, arra ez a legjobb rom, nem fagy le, nem tölt évekig, de aki komolyabban használja a telefont, esetleg játékra, annak lehet nem ez a legjobb rom.Arról nem is beszélve, hogy más novathor eszközökön már rég megoldottak ezek a problémák, csak itt szerencsétlenkednek.
-
törölt tag
válasz flash- #26523 üzenetére
A data és a cache partíciót törli, igen. Nem kell dalvik cache, mert az a data partíción van.
Most megnéztem, S3 minin minden megy cm10.1-ben, xperia solán, u-n, p-n, go-n csak a wifi és bt tether nem megy. Sehol nincs olyan bug hogy hullámzik az ui, meg nem megy egy csomó dolog.. csak itt vannak ilyen fasza "fejlesztők".. Ace II-n az omx és a gps nem megy, de a többi dolog ott is megy..
Gepesz: Magyar független rom i8160-ra
Jelentősége nem hiszem hogy van, ha a szervíz rakta fel, és a ram is 624-625mb, de ha nem vagy biztos benne rakd fel a linkelt romot, az a magyar XEH régiós rom, elvileg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na akkor ki lehet jelenteni, hogy s advancera nincs fejleszto...
Olyan ember akar xdan rec. Dev. Lenni, aki 10 nap alatt egy nightlyt nem tud megcsinalni??? Javitasokrol stb-rol nem is beszelve, azt megcsinalta mas, de meg azt sem tudja rendesen hasznalni, lasd xperia gralloc. Vicc.. De ha ezt neki mondom akkor meg meg van sertve a sok brazil/indiai.. Hogy nem ertekelem a munkajat. A mijét?? Xda-ra is felesleges felnezni, mert el van arasztva irastudatlan analfabetakkal. Fejlesztes meg nincs..
Es nem a novathor a hibas... S3 minin minden megy, xperiakon csak wifi es bt tether nem. Itt meg csak a kifogas. -
törölt tag
válasz Logeeen #26688 üzenetére
Miféle munkáját? Nem csinál semmit, mindent más javított ki, ő meg csak rosszul átmásolta.. Meg akkor ne legyen olyan nagyra magával, ha csak hobbiból csinálja, pár napja is ott sajnáltatta magát hogy nem kapott RD-t. Mire fel kapott volna? Hogy 10 nap alatt nem tud egy nightlyt megcsinálni? Amiben olyan fixek vannak, amikhez neki semmi köze, mert mások csinálták meg azt is? És akkor erre olyan büszke?
Az előző hsz-emben meg csak tényeket írtam..Akkor mégegyszer.. nem az a gond, hogy lövésük nincs mit csinálnak, hanem az, hogy odáig vannak magukkal, hogy ők így úgy fejlesztők, meg tiszteletet érdemelnek.. közben egy nagy nulla amit letettek az asztalra. Meg lehet nézni a githubjukat, hogy mit is takar(t - mert mostmár nem is tudnak újat kiadni) nightly. Kivesznek 2 üres sort, hozzáadnak 1 üres sort, kitörölnek egy csomó fölösleges readmet, kész a nightly. A következő nightly miből áll? Kitörlik azt az 1 üres sort, hozzáadnak 1 üres sort, visszateszik a törölt readmet, kész a nightly. Szerintem ez nekem is menne Innentől meg millió+1 "howto" van, hogy hogyan tovább.
Ingyen csinálják, csak a donate to me az azért nem maradhat le
-
törölt tag
válasz karldergroße #26816 üzenetére
Milyen romot/kernelt használsz?
-
törölt tag
válasz nelsonmanian #27019 üzenetére
Már egyszer kérdeztem, de most újra.. mi a baj a fájlkezelővel? Azzal modemefs és efs mappát másolod sd kártyára és kész..
Vagy ez túl egyszerű?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nelsonmanian #27026 üzenetére
Nem tőled, még régebben mikor felmerült az efs dolog.
"De a kedvedért úgyis elmentettem, hogy ne legyen felesleges a hozzászólásod. "
Bearanyoztad a napom
Neked legalább működik a telefon, én feltettem egy stock romot és nincs preloadom, folyamatosan gapps, phone, és mindenféle fc-t kapok, szabad ég alatt borzalmas a térerő, épp hogy hívni tudok, de már nem értem azt, hogy a másik fél mit mond..Emellett appok el és előtűnnek a launcherben.. Tudom hogy lehetne megoldani, csak most nincs időm megint odinnal szórakozni.
-
törölt tag
válasz Restan #27110 üzenetére
Csak szólok, hogy a youtube/videó szaggatása elő fog jönni (custom kernellel is előjött) nálad is Az szoftver hiba a samsung jb-ben. Akksi ki-be megoldja. Mert kilépni nem fogsz tudni, csontra kifagy..
Gyári billentyűzetet is meglehet szokni, én go keyboardot használok. Azért, mert restore után a telefon úgy döntött csak félig rakja vissza magát, így hiányzik a widgetek nagy része, a böngészőből textúrák, hiányzott a billentyűzet is, csak hanggal tudtam nagynehezen kinyögni, hogy go keyboard apk, mert a play store sem működik. (megnyílik aztán rögtön bezárja magát, + fc gapps) De valószínű hogy ha majd felrakok egy rendes romot akkor arra is leszedem, mert sokkal jobban tetszik, jobban személyre lehet szabni. De a gyári sem vészes.
Csengőhangot nem tudom, nekem mindig volt az alap kínálatban olyan ami nekem megfelelt.
Bill. nem csak a skype-nál van úgy, szinte minden programnál így van. Nem hiszem, hogy azon az 1 centin sokat látnál egyébként..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az is csak egy módosított stock rom, tehát a memóriakezelésében nincs különbség, csak szépen ki van takarítva így pl. random samsung folyamatok nem indulnak el a háttérben.. mert nincsenek is a telefonon. De ha van ami helyettesítse, skype, facebook, stb. akkor ugyanúgy megtelhet.
A cm más, de az meg csak hozzá nem értők szedett-vedett romja.. (ha azt írják megy a hang, akkor menjen, nem az, hogy van amikor van hang, van amikor nincs, mert az kurva előnyös, ha hívnak és rájövök, hogy már megint nincs hang...) Gyorsabbnak gyorsabb, csak ha egy hozzáértő csinálná, már egy hónapja tökéletesen működő, szemét mentes lehetne.. Ezek 2 hónap alatt csak rontottak a romon
Tehát a rammal sok mindent nem tudsz kezdeni, az meg fog telni, ilyen az android. Ha nem szaggat akkor ne figyelj rá, ha szaggat akkor megpróbálhatsz custom kernelt, romot. (pl. cocore + fmod)gyuszmó: Az általad telepített appok a google play-ben látszódni fognak. (saját alkalmazások) De akár a képernyőmentés (home+power) is jó lehet erre a célra. Ha a rootot kerülöd, akkor is érdemes a beállításokban letiltani a felesleges dolgokat. (custom kernelt lehet root nélkül is használni )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz killer1203 #27219 üzenetére
Nincs, csak az androidon egy touchwiz by samsung. Az bizony lefoglal ennyit, s2-3-4-en is, csak ott kevésbé látszik az 1-2 giga ram miatt. Nem árt néha újraindítani a telefont, mert minél tovább megy egyhuzamban, annál jobban telik a ram, csak tudnám, hogy mivel. Pl. bekapcsolás után űrítéssel lemegy 270-80-ra is, de 2-3 nap múlva már csak 350-re...
-
törölt tag
Igen, de én csak telefonálásra használom mostanában. Ráadásul ez már úgy ki van takarítva, hogy csak a leglényegibb dolgok maradtak meg.. Ha valaki használja, akkor simán felmehet jóval többre. Mondjuk ez az amit nem értek, hogy mitől. Az oké, hogy valami elindul és fut a háttérben, de ezt bezárhatom. Max újra megnyílik. De mi az, ami csak úgy megeszi a ramot?
-
törölt tag
válasz gyuszmó #27275 üzenetére
Nem valószínű, hasonló dolog csak angolul van, az is csak a youtubeon belül jeleníti meg a szöveget, de az is ritka nagy baromságokat ír ki többnyire.(asztali youtubeon "valamelyik" gomb) Szerintem nincs ilyen program, ami ráadásul magyar is lenne. pláne, hogy még le is kéne menteni..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most erre mit mondjak.... Mondja hogy akkor rakj fel logcatet, mert az nem eleg, hogy beirod hogy szar. Rakok logcatet, erre irja, hogy tok felesleges, tudtak rola hogy nem megy a kamera de azert kiadtak igy... De en vagyok a hibas ezert is
A tobbi user meg... Kerik hogy irja le valaki milyen az uj nightly... Leirtam hogy szar, lassu, nem megy a kamera, erre megint en vagyok a hibasKezdem azt hinni, hogy itt valami szemelyi kultusz ovezi a 'fejlesztoket'
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest