- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz imélcim #9149 üzenetére
Szia,
Más készülékek topikjaiban is volt már ez téma, ha "jó" szögben fotózol a fényforrásokhoz viszonyítva, akkor bármilyen készülékkel tudsz ilyen (tükrödőzéses, a fényforrásokat máshol is megjelenítő) fényképet készíteni, ez nem hiba, hanem egyszerű fizika, a kamera kialakítása, illetve összetétele miatt.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz imélcim #9154 üzenetére
A véletlenen múlhat(ott), ha más telefonokkal nem fotóztál olyan szögben, hogy adódjon a jelenség, de vannak olyan Huawei, LG...stb. telefonos topikok, ahol szintén szó volt erről, meg ilyen fényképeket is töltöttek fel, mert mások is találkoztak a jelenséggel.
-
legenda
-
legenda
válasz icecave #9184 üzenetére
A Spotify passz, azt nem használom, de úgy általánosságban nem tapasztalom, hogy a bluetooth kapcsolat többet fogyasztana, a csatlakoztatott óra mellett a készenléti idő sem rosszabb, ha a házimozihoz csatlakoztatom a telefont és használom, akkor sem kér többet, sőt!
Lehet, hogy tényleg csak a Spotify nincs rendesen optimalizálva az új főverzióra.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Anulu79 #9196 üzenetére
Wipe Cache, vagy ha nem segít, akkor + Wipe data/Factory reset, a.k.a. gyári visszaállítás.
A külsős alkalmazásokat is érdemes ellenőrizni, elég, ha csak csak egy nincs rendesen optimalizálva az új főverzióra, már az is okozhat ilyen problémát.
A 9-nek nem rosszabb, legalább olyan, de inkább jobb az akkumulátoros üzemideje, mint a 8.1-nek - mondanám, hogy szerintem, de mások is írtak itt ilyen tapasztalatot, még olyan is van közöttük, aki 8.1-en kevésbé volt azzal elégedett.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #24536576 #9206 üzenetére
Arra a régiókódra és addig adhat ki esetleg 8.1-et, amelyikre és ameddig nem jelenik meg a 9, már ha lesz ilyen, mert régebben, korábbi telefonoknál akadt néhány egy rövid ideig, de itt csak a 9-et látom ömleszteni.
Valahol érthető mondjuk, hogy többségében nem is nagyon akarnak párhuzamosan két verziót folyamatosan fejleszteni és aktualizálni.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Anulu79 #9208 üzenetére
Te tudod, én nem tudnám le ennyivel, mert sokan írták, hogy jobb 9-en az akkumulátoros üzemidő, mint 8.1-en volt - meg én is ezt tapasztalom -, ezért nem a kettőtök esete a normális.
Az akkumulátoros statisztikában sincs árulkodó jel, hogy valamelyik (külsős) alkalmazás vagy folyamat többet ténykedik adott tekintetben a kelleténél?Silent77: A Speciális funkciókon belül van olyan opció, hogy animációk csökkentése, próbáltad már azt bekapcsolva?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Szia,
A Kedvencek listát (is) onnan szinkronizálja le, ahol a névjegyek tárolva vannak, így érdemesebb és talán egyszerűbb is lehet ott szerkeszteni, a Google...stb. felhő webes felületén, de ha a telefonon akarod, akkor minden kívánt névjegybe belenyitsz, majd csillagozás eltávolítása.
A Google webfelületén egyszerűbb, mert nem kell megnyitni adott névjegyeket, hanem csak a csillagozott névjegyeknél rányomni a csillagra, úgy el is távolítódik.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz sanyijedi #9276 üzenetére
Lesz jobb nálad is, ha kideríted, hogy melyik (külsős) alkalmazás vagy folyamat akaszkodik bele az Android System érájába és orvoslod azt valamilyen módon.
Hiába a gyári visszaállítás és bármi más, ha utána telepítésre kerül egy problémás, optimalizálatlan vagy más kapcsolódó gondokkal küzdő külsős alkalmazás, vagy "nem megfelelően" kerül beállításra valami a Google szekcióban.
Nálam bő négy éjszaka kellene hozzá folyamatos 4G(+) és bluetooth kapcsolattal, hogy 14%-ot merüljön készenlétben, mert egy éjszaka maximum 3% szokott lemenni.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz icecave #9297 üzenetére
Nem karcolódik könnyen, én nem használok fóliát, sem fix tokot és 5 hónap alatt nem keletkezett rajta karc vagy bármilyen sérülés. (Más kérdés, hogy az elmúlt héten csak egy pillanatra nem figyeltem a telefonra az ismerőséknél - mellettünk volt letéve a készülék a tatyójára, mert előtte pont mutattam azon valamit a havernak -, a kislánya beviharzott a szobába és odacsapta hozzá, majd áttolta azon a fémből készült játékát, aminek nyoma maradt, egy 1 mm-es horzsolás keletkezett a kijelző egyik oldalán a lekerekítésen. Nem annyira látható szemből a lekerekítésen, ráadásul eléggé alul is van, de engem tudatilag zavart, ezért eladtam és vettem egy újat, teljesen azonosat az előzővel még színben is, csak ez már nem TMH, hanem XEH. Nem kértem ugyan, de erősködtek ismerősék és anyagilag kárpótolva lettem.)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #56573440 #9307 üzenetére
Szia,
A nem EU-s készülékekkel a gyártói hivatalos/szerződéses szerviz nem foglalkozik, hanem a forgalmazóra hagyatkozhatsz csak.
Ha EU-s és van hozzá megfelelő számla, akkor egy évig vihető a a gyártói hivatalos/szerződéses szervizbe, de díjmentesen csak kijavításra, a második évben már arra sem.
Amennyiben hivatalos hazai viszonteladónál történik a vásárlás, úgy 12 hónap teljes körű és további 12 hónap korlátozott (a készülékre vonatkozik csak, a tartozékokra nem, mint például a töltő, USB kábel, fülhallgató) jótállás érvényes a gyártói hivatalos/szerződéses szervizekben.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Vodafone (VDH) februári frissítés tölthető.
Már csak a Telenoros hiányzik a hazaiak közül.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Plazmacucci #9387 üzenetére
Varázsolni is lehet már.
-
legenda
válasz tylerddd #9381 üzenetére
Egész jól működik, nekem is kiszűrt már néhány problémás telefonszámot, illetve így tudtam előre, hogy mire számítsak, de ha van időm és olyan a kedvem, akkor fogadom a hívást, már csak azért is, hogy töröltessem a számomat a nyilvántartásukból.
-
legenda
Betettem az összefoglalóba a frissítésekkel kapcsolatos változáslistákra irányuló linkeket (minden hazai CSC-vel kapcsolatban).
-
legenda
válasz Mo Bill #9406 üzenetére
Szerintem simán engedd rá a frissítést, nem kizárt, hogy úgy is jól fog működni utána is.
Amennyiben problémát tapasztalsz, első körben csak egy wipe cache, az semmi olyan fontos adatot vagy beállítást nem töröl, ami számodra hiányozhat később, de sok hibát képes orvosolni.
Végszükség esetén kell csak gyári visszaállítás, ha a wipe cache sem segít.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Mo Bill #9413 üzenetére
Igen, adott már ki februári biztonsági frissítést is a Telekom, adott tekintetben ők voltak ebben a leggyorsabbak.
Az összefoglalóban megtalálod a kapcsolódó hivatkozásokat, ahol lehet ezeket ellenőrizni.ToomyC: Én egyelőre semmire, de kiderül majd, hogy akarom használni adott célra, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Mo Bill #9415 üzenetére
A leírás szerint biztonsági frissítés csak, bár én az első 9-esen sem tapasztaltam problémát.
fRooStzzZ: Nem kell mindent kikapcsolni, csak amit nem használsz és tényleg felesleges.
Van azért több Google és Samsung folyamat és szinkronizáció is, amik alapértelmezetten engedélyezve vannak, de nem feltétlenül szükségesek.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz baladam86 #9427 üzenetére
Régebben volt egy lépcső a kijelzők fogyasztása tekintetében, de egy ideje, illetve ilyen szinten már nincs, legfeljebb annyi, hogy az S10+ magasabb fényerőre képes és az (is) elvihet némi többletet a fogyasztás tekintetében.
Plazmacucci: Szerintem a GSM Arena tesztek jók, azonos feltételek mellett készítik, én évek óta rájuk merek hagyatkozni.
-
legenda
válasz Plazmacucci #9432 üzenetére
Többet tud az S10+, több fogyasztó van benne, nagyobb fényerőre is képes kijelzője, így reális nagyjából az arány.
A Mate 20 Pro esetén is órákat lehet például azzal nyerni az akkumulátoros üzemidő tekintetében, ha kikapcsolásra kerül az UDFP, mert az jóval többet fogyaszt, mint a korábbi típusokban használt verzió.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Pedig úgy igaz, sőt, sok telefont 7, 8, 9 hónaposan is úgy adtam el, hogy fényben nézegették a kijelzőt (is) és nem találtak rajta karcot, hiába nem használtam fóliát.
Elég sok telefonomnak az új tulaját megtalálni a fórumon különböző topikokban, leírták már néhányan, de akkor biztos nem hinnél nekik sem...[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Plazmacucci #9466 üzenetére
Bizony, a Chrome esetén különösen örülnék annak én is, de csak eljön majd annak is az ideje.
LosBlancosrm: Pont most olvasom néhány topikban (Mate 10 Pro...stb.), hogy valakinél működik azonnal, de nem mindenkinél.
Mondjuk azt nem tudom, hogy a Messenger verziója kinél melyik például.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz #24536576 #9472 üzenetére
Mint kiderült, profil kérdése is, sokan úgy oldották meg, hogy ha a sajáttal nem működött, akkor beléptek másikkal, vagy regisztráltak egy tartalékot és abban megcsinálták a korábban linkelt cikkben leírtakat, utána a sajáttal visszalépve, ott volt már a lehetőség.
-
legenda
válasz Kingfisher1 #9507 üzenetére
Ha maximum, vagy nagyon közeli fényerőn megy és javában egy statikus felület, ráadásul a színek is a problémásabbak közül, akkor hosszabb távon nem tesz jót, javasolt néha mást megjeleníteni.
-
legenda
válasz #24536576 #9524 üzenetére
Persze, hogy be, csak nem mindenkinél szokott/fog.
Ájfan: Nem igazán lehet így eldönteni, mert csak te ismered a használt fényerőt, a beállításaidat, a háttérben futó, szinkronizáló...stb. alkalmazásokat és folyamatokat.
Nekem 2 nap használat mellett is 8 óra feletti kijelzős üzemidő jön ki, de az az én fenti feltételeim szerint - pedig azon belül sem mindenben spóroltatom a telefont, a 4G(+) és bluetooth például folyamatosan megy.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz baladam86 #9537 üzenetére
Ténylegesen nem annyit, lásd a korábbi kapcsolódó hozzászólásokat.
Az 512 vagy a 128 GB eleve sokkal kevesebb ténylegesen - de ez minden más tárra is igaz, legyen az HDD, SSD, memóriakártya...stb. -, mert például az 512 GB-osnak írt az valójában 512.000.000.000 byte, ami átszámolva ~477 GB, ha ehhez mérten nézed belakás előtt a szabad tárat a telefonon, akkor látni fogod, hogy a rendszer mennyi foglal valójában, a írt 41 GB-nak csak a töredékét.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Valami pörgeti az Android rendszert, nagyon nem annak kellene elől lennie.
Hiába sajnos a gyári visszaállítás, ha csak egy problémás külsős alkalmazás, téma...stb. telepítésre kerül utána, ami nincs megfelelően optimalizálva, vagy egyéb okból többet ténykedik a kelleténél, ráfeküdve a rendszerfolyamatok valamelyikére.
Látszik, hogy ha nincs telefonálás - ami közel megfelel a kijelzős üzemidőnek -, sem pedig kijelzős használat, akkor is húzza valami a rendszert és azzal az akkumulátort.Ájfan: Tényleg kipróbálhatnád egy rövid ideig tisztán, téma és egyéb játék...stb. nélkül, ha úgy nincs gond, akkor egyesével visszatenni a korábban használtakat, hátha úgy kibukna, hogy melyiknek a telepítése után kezdődik a gond.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
A letiltósdiban nem annyira bízok, mert ha olyan kerül letiltásra, ami hiányzik a rendszernek vagy valamelyik folyamatnak, esetleg alkalmazásnak, akkor utána folyamatosan keresni fogja, úgy pedig több lehet a kár, mint a haszon.
Én úgy csinálnám, ha problémám lenne, ahogy korábban írtam, gyári visszaállítás, mentést nem visszatenni, használni úgy, ha nincs gond, akkor pedig egyesével vissza a korábban használt külsős alkalmazásokat, mindegyik után tesztelni kicsit, ha nincs probléma, mehet a következő és így sorban, csak kibukna végül, melyik telepítése és használata után kezd el jobban fogyasztani, noha így kicsit macerás és hosszadalmas - sok külsős alkalmazás esetén-, viszont jó eséllyel kiszűrhető a probléma forrása.Nem sok külsős alkalmazást használok, csak a Telekomét, a K&H Bankét, a Huawei Egészséget az okosórához és nagyjából ennyi - a többi mind Samsung és Google -, ezekkel biztos nincs gond, mert nagyon jó az akkumulátoros üzemidő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Túra és kirándulás topic
- Robotporszívók
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- xDefiant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok