- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszili8
aktív tag
Én megnéztem szegeden a mediában,de itt még 140, pedig asszem 2 db van.Tudom,hogy csak westendben volt az akció,csak kíváncsiságból megnéztem,szvsz annyiért nagyon jó vétel,bár én ennél is jóval olcsóbban vettem igaz használtan.Szerintem az S2-nél sokkal jobb,bár a kamera ott tényleg jobb,de azt is még 120k körül árulják,nemsoká azokat is kisöprik sztem,most hülyeség lenne olyat venni szvsz.
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
palesz53
senior tag
válasz szponzor #5400 üzenetére
milyen gari van azokra a gsm boltos telókra? vagy milyen gsm boltra gondolsz?
nem vitatom, hogy a 4 magos szörnyek előrébb jár(hat)nak - de pontosan miben is? újabb fejlesztésű a proci, talán - de csak talán! - kevesebbet fogyaszt, és egyenlőre mi is használja ki azt a "maghalmazt"? ez egy lehetséges jövő, az meglehet...
másrészt arra is kíváncsi leszek, hogy mikor fognak azok a telók megkapni egy új android főverziót...ja, és ebből is jön majd egy 1,5 GHz-es órajelű, ha jól emlékszem nem a jelenlegi ti omap procis darab...
[ Szerkesztve ]
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
assemble
addikt
"Kérdeztem, hogy miért kerül ennyibe, amire az volt a válasz, hogy kb. senki nem veszi, mert nincs annyira reklámozva, mint a többi teló és mivel régen ott állnak, ezért kisöprik a készletet."
Hat talan ha 140k helyett 100k-ert vagy legalabb 120k-ert adtak volna, tobben kapkodtak volna. Ahogy eszrevettem, az MM alapvetoen kb az egyik legdragabb ilyen jellegu bolt itthon, ertekesebb dolgokat ha veszek nem is szokott felmerulni mert szinte mindig joval dragabb mint mashol. Legfeljebb neha van valami jo akciojuk, amiert erdemes lehet bemenni. Mondjuk ez utan a 80k-s akcio utan banom hogy nem szoktam ott csak random maszkalni, gondolkodas nelkul vittem volna...
-
Tompo92
senior tag
válasz hallerlaller #5404 üzenetére
Tudom, de én nem használok touchwiz-t. Csak megemlítettem hogy volt benne egy két beállítás amit hiányolok a Holo-ból ennyi
tgb,palesz53: Nekem nagyon új dolog még ez az Android téma, hangya f@sznyit sem értek hozzá, mondhattok itt "recoveryt" "slukk romja" meg hasonló szavakat nem értek belőle semmit. Egyenlőre úgy vagyok ezzel a rootolással ,hogy pihentetem de ha egy kedves jelentkező leírná nekem részletesen ,hogy hogyan és mit kell csinálni nagyon szívesen venném.
Ismét egy "kezdő" kérdés: Ha rootolom telefonom(Galaxy Nexus) attól még a kezelő felület nem fog változni(marad a holo)?, (apple nyelven mondva) csak egy jailbreak elést végzek a telefonon, magyarán törés van rajta, amivel ugyan úgy mint ios-en, ingyen alkalmazások,játékok stb stb?(nem az ingyen alkalmazások miatt törném fel, kinőttem már a játékokból) csak egy igényes telefon környezetet szeretnék kialakítani amit ha jól értelmezek rootal tudom megcsinálni és tgb szavaival élve: összefosnám a bokám az okosságok láttán. Ezekre az okosságokra én is kíváncsi vagyok
Javítsatok ha rosszul informálódtam volna -
törölt tag
válasz Tompo92 #5406 üzenetére
rootként rendszerbeállításokat tudsz módosítani, esetleg összebarmolni a rendszert. a hozzászólásaidból én azt látom, hogy neked nem kell root. tegyél fel valamilyen más launchert a play storeból, aztán módosítsd kedvedre.
magyarán törés van rajta, amivel ugyan úgy mint ios-en, ingyen alkalmazások,játékok
nem. androidon ez másként működik. amíg "egyszerű felhasználóként" használod a telefont addig te csak a /data mappába "tudsz" írni (igazából oda sem), oda töltődnek az alkalmazásaid a beállításaid is ott vannak.
a root egy felhasználó, a unix rendszerek mindenható ura. neki mindenhez van jogosultsága, minden fájlt tud olvasni, írni, törölni.
namármost rootolni többnyire azért szokás mert pl. az ember a telefonjával együtt kap egy zsák számára érdektelen és törölhetetlen, akkunyúzó alkalmazást. ezt az előtelepített alkalmazásokat (ugyanúgy mint a hülye felületeket mint pl touchwiz) előszeretettel használja minden gyártó. ezen előtelepített alkalmazások törléséhez root jogosultság kell. szerencsére a galaxy nexuson vanilla android van, mindenféle szemét nélkül.
néhány másik ok amiért rootolnak az lehet az overclocking, custom rom használata, tűzfal, adblock, esetleg 2.3-ig képernyőkép készítés.ha te csak más dizájnt szeretnél, márpedig eddig azt írtad, akkor neked csak egy más launcher kell. nézz körül play storeon van néhány, pl.: apex, nova, go, adw, mihome, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Tompo92
senior tag
válasz #53667584 #5408 üzenetére
Értem, és köszönöm a gyors ,részletes választ, valóban nincs szükségem root-ra ezek szerint.
Én nem a kinézeten szeretnék változtatni, csak egyszerűen hiányoltam egy két beállítást amit úgy gondoltam rootal meg lehet oldani: pl: kezdőképernyő lapjainak módosítása, menüben az ikonok helyének változtatása és egyéb apróságok.
De kezdem megszokni szóval nem lesz probléma.
Köszönöm még egyszer -
törölt tag
-
palesz53
senior tag
válasz Slukkica #5407 üzenetére
na ne röhögtess!
amúgy nagyon babán megy ez a 6-oska... ahogy xs-en is szoktad...
tényleg az ipv6 támogatás az a romból marad ki? ha beállítom, elszáll a 3g...Tompo92 - root = rendszergazdai hozzáférés...
mivel ha jól értem a bootloader sem mond most még túl sokat, akkor:
amikor rootolod, elszáll minden beállításod... cserébe utána bármit elmenthetsz a megfelelő progikkal (beállítások, programok, adatok, sms stb stb), amit bármilyen probléma esetén simán visszarakhatsz anélkül, hogy egyesével mindent újra kéne pakolnod... remélem sikerült elég egyértelműen fogalmaznom...slukk-rom - slukkica kolléga főzött romjai, amivel lecserélhető a gyári jb...
jb-re apex vagy nova launcher a legkedveltebb (bár a go több beállítást adna, de sajnos mára túlbonyolították...)
[ Szerkesztve ]
-
Zolesz007
őstag
válasz Tompo92 #5406 üzenetére
Azért ízelítőnek leírnék a bokafosós dolgok közül is párat:
- a lehúzható értesítési sávra mindenféle (WIFI,3G,Zseblámpa, stb) kapcsoló rakása.
- felső értesítési sáv kinézetének teljes variálása (óra,akksi ikon,térerő, stb)
- alsó navigációs sáv testreszabása (színek, gombok kiosztása, mérete)
- Témázás (és itt kompletten kell érteni (bl beállítások kinézete, betüstílus rendszer üzenetek színei, tablet mód stb)
- millió más dolog.Kezdd el olvasgatni az első HSZ-t ha érdekel a téma. Majd meglátod, hogy neked mennyire lesz egyszerű, vagy bonyolult a dolog. (de ha Iphone-on ment a jailbreak akkor sztem itt is megy majd a dolog)
Ja és még valami
(az ingyenességhez): Beállításokban kell engedélyezni az "ismeretlen források"-at azután már bármilyen APK(ezek a programok) fájlt telepíthetsz fájlkezelőből...Fold 5
-
BDave
őstag
Piszok szerencse, gratula!
(#5409) Tompo92: szerintem se kell neked rootolni ahhoz a telefont, hogy 1-2 kényelmi funkciót használhass, sőt, még launchert se tennék/tettem fel, pedig nekem is kényelmesebb lett volna 2 képernyőt kiszedni. De annyira nem zavar és annyira nem befolyásolja a rendszer működését, hogy tök lényegtelennek tartom, hogy most hány képernyő van használatban. Az ikonhalmazt pedig úgy oldottam meg, hogy a kezdőképernyőn betettem mappákba a fontosabb alkalmazásokat.
-
szponzor
senior tag
válasz palesz53 #5403 üzenetére
Ez a baj, hogy ezekben a boltokban bolti garancia van (gondolok itt az XXL GSM-re, ujgsm.hu-ra, Nextel-re). Emiatt félek onnan rendelni Galaxy Nexus-t, viszont 120-140-et nekem nem ér meg ez a telefon és fehéret szeretnék, amire sehol sem fogok találni gyári garanciát.
Hogy mivel jobb egy 4 magos telefon? Én kb. egy-másfél évre veszek telefont és akkor nem biztos, hogy ez elég lesz. Nem vitatom, jó hardver van benne, de 120-at nem ér, mint ahogy pl. Sony Xperia S sem.
Abban igazad van, hogy ez a telefon nagyon jó szoftveres támogatottságot élvez, ezért is akarok a Nexus vonalon maradni.Azt írtátok, hogy OMAP 4470-nel jön majd elvileg a felújított GN. Az új GPU-t és magasabb órajelet jelent, de gondolom, hogy akkor annak az ára lesz kb. 160 szerintem. Az meg szintén sok nekem egy telefonért és itt nem csak a Galaxy Nexus-ra gondolok, hanem hogy egy telefonért sem adnék 160-at.
szerk.: Play-en 350$, ha jól emlékszem. OK, hogy itt soha nem lesz annyi, de ez 75E Ft. Ha egy az egyben váltom euróra, akkor 98E Ft-ra jön ki, annyit még kiadnék egy hivatalos garis Nexus-ért.
[ Szerkesztve ]
-
palesz53
senior tag
válasz szponzor #5417 üzenetére
a 350 usd-s áron nincs áfa... meg vegyél hozzá szállítási ktg-t, meg vámot, és erre az egészre számolj áfát, majd nézd meg a végösszeget (mondjuk vegyünk egy 40 usd-s usps-es szállítási módot, a dollárt kerekítsük 220-ra, és a fenti számolás eredménye 115e... nem mondom, lehet hogy olcsóbb szállítási mód is elérhető, de 18-20 usd alatti semmiképp, másik végletként lehet akár 80 usd is... és akkor még a gariról nem szóltam...)
az usa-beli árakkal csínján bánjunk, mert azok ott érvényesek, idehozatva másként néznek ki a dolgok...egy az egyben euróra váltásnál is számolj még egy 15-20 €-t szállításra...
itthoni boltnál meg fizetni kell az eladót, rezsit, adókat, járulékokat... és ekkor még csak nullszaldó - élni is kéne ezen felül vmiből...[ Szerkesztve ]
-
FragMaster
addikt
válasz purcigeorge #5325 üzenetére
Ha rövid ideig látszik az nem gond és nem is beégés, ez is amoled sajátosság. Szóval no para
hallerlaller: az igen, úgy látszik futtatják már ott is ki...lehet tényleg jön az utód soha nem látott csöndben?
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
BDave
őstag
válasz FragMaster #5419 üzenetére
"lehet tényleg jön az utód soha nem látott csöndben?" Akkor arról miért nem írnak sehol és hogy lehet az, hogy előbb tudná meg egy műszaki bolt, mint a szaksajtó (nem csak a MA-ra gondolok)?
-
KFeri22
tag
Üdv! Hosszas keresgélés után arra az elhatározásra jutottam, hogy Nexus-ra cserélném szeretett Defy-met. A német MM-ban jelenleg 319 Euro a Nexus. A kérdésem az lenne, hogy a yakju és a yakjuxw verzión kívül lehet e más különbség a német telefonban. Vagyis, hogy kaphatok-e olyan készüléket, aminek a használatával itthon gondom lehet. Remélem érthetően kérdeztem
-
agyhalal
aktív tag
Reggel óta folyamatosan zölden világít az állapotjelző LED és párszor újraindult a telefon. Mindezt úgy, hogy semmi alkalmazást nem telepítettem rá tegnap este óta. Van valami tippetek, hogy mi okozhatja?
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
KFeri22
tag
Szia! Az EU-n belüli garancia kérdésében lehet futok egy kört, de ha esetleg nem lehet "honosítani" akkor sincs túl nagy probléma, mivel a lányomék elég gyakran ingáznak. Ezért szállítási költség sem lenne és kb. a legolcsóbb itthoni bolti garis áráért meglenne.
Az esetleges használattal kapcsolatos problémák érdekelnének.
A hardveren kívül nagyon vonzó ez a szoftveres támogatás, ez a " rom-dömping " -
Dzsuri89
őstag
válasz agyhalal #5423 üzenetére
Világít vagy villog az állapot jelző LED?
Szerintem tuti, hogy valamilyen alkalmazás okozza ezt, ami beakadt.
"Mindezt úgy, hogy semmi alkalmazást nem telepítettem rá tegnap este óta."
Akkor mégis raktál rá valamit este, elég az. Nézz szét azok az alkalmazások között, amiket este raktál fel, mert ha eddig nem volt ilyen, akkor elég gyanús.Kapcsold ki, majd vissza a telefont, aztán nézd meg, hogy javult-e a helyzet.
-
agyhalal
aktív tag
válasz Dzsuri89 #5425 üzenetére
Folyamatosan világít. Előtte halványan, kéken világított és egy reboot után jelent meg az erős, folyamatos zöld fény. Most leszedtem minden alkalmazást amit ritkán, vagy egyáltalán nem használtam, de így sem szűnt meg. Reboot és akku kivétel sem oldotta meg a gondomat.
Ahogy visszarakom az akkut, egyből el is kezd zölden világítani. Most elindítottam csökkentett módban, de ugyanaz az eredmény.[ Szerkesztve ]
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Dzsuri89
őstag
válasz leslien #5426 üzenetére
Nálad ha jól látom az aláírásodból, akkor főzött rom van a készüléken, úgyhogy simán lehet az a tettes, mert nálam a gyári romon ilyet nem tapasztaltam.
(#5427) agyhalal
Csökkentett mód nálad mit takar?
"Ahogy visszarakom az akkut, egyből el is kezd zölden világítani."
Ezzel azt akarod mondani, hogy már a boot képernyő alatt is világít zölden?
LightFlow van a telefonon?
Érdekes egy jelenség mindenesetre. Végső esetre egy gyári visszaállítást próbálnék, ha így sem, akkor szerviz, de bízzunk benne, hogy a topikból valaki még tud tanácsot adni, hogy mit csinálj a készülékkel.[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz palesz53 #5418 üzenetére
Afa tenyleg nincs rajta, egyebkent a tobbi koltseg amit irsz az legfeljebb akkor terhelne ha direkt az USA-bol akarnad idehozni eladni.
Gondolom Kinaban gyartjak ezeket mind, onnan az USA-ba szallitani a Samsungnak szerintem semmivel nem nehezebb, mint mondjuk ide, plane mivel egy ekkora gyartorol van szo, ami kb mindenhol jelen van a vilagon. A kinti 350 USD-s arban ugyanugy benne van a Samsung minden koltsege (beleertve a szallitast is) es benne van az elado haszna is, a rezsi (ami kint mondanom sem kell hogy sokkal dragabb mint itthon), adok, jarolekok, gyakorlatilag minden az AFA-n kivul (amibe kint a 8%-aval megint nem rokkansz bele, de ha csak az afa-bol adodna az arkulonbseg, nem 140 ezerert adnak itthon hanem max 90), kint megis tudjak 350 dolcsiert adni ugy, hogy abbol a Samsung is jol jarjon, az elado is jol jarjon es megerje neki arulni, es a vevo is jol jarjon. Szoval vegso soron az arbeli kulonbseg valodi oka szerintem egyszeruen annyi, hogy itt valahogy az ilyeneket joval dragabban el lehet adni... -
palesz53
senior tag
válasz assemble #5431 üzenetére
azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az usa egy majd 300 milliós piac, mi meg 10 milliós... ott elad mondjuk 1 millió db-ot, itt meg mondjuk 5000-t... és gondolom mindkét piacon keresni akarnak vele...
no, de mi örüljünk neki, hogy megengedhettük magunknak egy ilyen remek kis teló!
-
Superbad
tag
Sziasztok! Tervezem egy Nexus vásárlását és olvastam a tesztben, hogy fényképező képessége nem valami ütős. A 4.1-el változott ez valamennyit?
-
Tompo92
senior tag
Értem srácok köszönöm a sok felől érkező válaszokat már teljesen értem hogy ,hogy lettek értve a dolgok.
Majd a későbbiek folyamán valószínűleg rootolom a készüléket.
Egyenlőre ismerkedek még az androiddal. -
Superbad
tag
válasz Dzsuri89 #5435 üzenetére
Köszi @Dzsuri89 @leslien !
Most már olyan árban megy a telefon, hogy úgy gondolom megéri megvenni.Kijelzőjével is minden rendben van? Egyáltalán, ti ajánlanátok megvételre egy Optimus 2x után?
Abban sajnos beleszaladtam olyan hibába, hogy ledobál a gsm hálózatról. SIMkártya csere sem oldotta meg a problémát. -
Dzsuri89
őstag
válasz Superbad #5438 üzenetére
Bátran merem állítani, hogy ezt a telefont nem bánnád meg, ha megvennéd, legyen bármilyen telefonod előtte. Okés, hogy a kamera annyira nem nagy dur, mint az SII vagy SIII-ban, de a rendszer meg a kijelző az nagyon ott van. Nem igazán kéne más telefon helyette, ha még ingyen adnák se, max a következő Nexus.
-
Superbad
tag
Na akkor már csak el kell adni a 2x-et.
Kedvenc boltomban 90-ért láttam, de mint ha lenne valahol 85-ért is nexus. -
Tompo92
senior tag
Viszont megtörném azt a mondatomat ,hogy "kinőttem a játékokból" igaz tényleg kinőttem,
de melyikőnk nem nosztalgiázna egy kicsit, értem ezt a gta 3 nevezetű játékra.
Leszedtem playböl egy Black market nevezetű programot amivel ingyenesen lel ehet szedni egy-két játékot, közte a gta 3 at is, ami történetesen nem indul el, de utána olvastam és egyenlőre nem működik nexus-on viszont még tovább olvasgattam és ezt találtam.
tehát működnie kéne csak kérdés hogy melyik verziónak ebben kérném a segítségeteket.Egyénként mellékesen hozzá tenném hogy mi értelme a play-nek ha maga a play árusítja a back market et amiből ugyanazokat tudom leszedni csak ingyen logikátlan szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Tompo92
senior tag
válasz Superbad #5441 üzenetére
Én 75-ért vettem makulátlan nexust dobozzal és minden gyári tartozékkal.
Egyébként vele is beszéltem és megállapodott volna 75 be velem szerintem probáld meg.
Próba szerencse! -
törölt tag
válasz Tompo92 #5443 üzenetére
Van működő GTA3, és ezt a verziót kell letöltened.
És hogy mi értelme a marketnek? Hát az, hogy van aki vásárol is. Nekem pl. egyetlen egy warez appom sincs. Közel 100 alkalmazásom van megvásárolva. Van olyan amit megvettem a humblebundle keretén belül is és a marketen is csak azért, hogy támogassam a fejlesztőt, mert nagyon tetszett a játék amit csinált. Küldtem már támogatást ingyenes, nyílt forráskódú alkalmazás fejlesztőjének is. Nem olyan drágák ezek az alkalmazások, hogy ne tudnánk megfizetni. Egy sör árán vihetőek.
[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz Tompo92 #5443 üzenetére
GTA3 szerintem mar joideje kompatibilis a teloval es ahogy tudom a legfrissebb verzioja teljesen jol fut rajta.
"mi értelme a play-nek ha maga a play árusítja a back market et amiből ugyanazokat tudom leszedni csak ingyen "
Amirol beszelsz, az warez, ami ezen a forumon tudtommal nem kivanatos tema.
De a miertre azert valaszolok: a Play-re bekerulhet gyakorlatilag barmilyen program, nincs szinte semmilyen kozponti ellenorzes (legfeljebb ha virus van benne akkor vagjak ki) igy siman elkepzelheto hogy van olyan program fent amivel konnyeden le lehet warezolni jatekokat. Attol hogy ezt meg tudod tenni, ez a tevekenyseg egyreszt illegalis, masreszt moralisan nem fair a fejlesztokkel szemben akiknek abbol jonne a beveteli forrasa hogy megveszik a programot. Ha mindenki ugy allna hozza mint te, semelyik fejleszto nem kapna penzt, igy senki nem tudna foallasban fejleszteni ra, igy nem lennenek minosegi programok ra. Ez kb olyan, minthogy a valosagban sem muszaj dolgoznod, besetalhatsz egy bankba egy pisztollyal is. Persze kicsit tulzo pelda, mert a warez azert nem pont olyan mint a lopas, onmagaban tole nem lesz kevesebb senkinek ha peldaul amugy sem venned meg. De ha mar ilyet csinalsz, az a minimum, hogy meghuzod magad es nem vagy ra buszke - szerintem.#5444: gondolom erre sem gyari gari van...
-
knyitogato
őstag
Hat en csak most olvastam, hogy 80k volt a teló a Westendben. Elkeserít, hogy lemaradtam róla Nem tudtok hasonló akcióról?
-
Slukkica
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest