Hirdetés

 • mukibuci

  MODERÁTOR

  Igazi business-class lett a vf 345, a nokia elbújhat az e72vel :D

  Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

 • itsmeyeah

  tag

  lehet,hogy nem a legjobb,de én szerintem veszek egyet :D

  beats by dr Dre füles kapható nálam

 • DemonDani

  PH! addikt

  Miért nincs Voda345 teszt? a kutya>%?=meg Ezt kell legközelebb megszavaztatni a néppel :D
  Kéne azé

  asd fgh jkl éáű

 • murkika

  fanatikus tag

  én is így vagyok vele, második telónak tök jó :D
  volt egy t-mobile vairy textem csak sajna eladtam, de azt nagyon szerettem, valszeg ez ugyanaz kamera nékül, de 5k-ért még a hülyének is megéri :D

 • DemonDani

  PH! addikt

  Mjuk inkább ne lenne szines a kijelzője :( egyrészt még olcsóbb lenne másrészt teljesen felesleges egy nagyon rossz minőségű szines monitorral felvértezni

  asd fgh jkl éáű

 • kaller1

  PH! nagyúr

  Azon az 1.8 inch-es kijelzőn élmény lehet az olvasás. :D

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • Rusi

  senior tag

  Nyugalom, a hosszú élet ritka. Egyébként magam is meghökkentem eme kütyü láttán, ugyanis ez annyira "új", hogy magánál a Vodafone-nál egyelőre nem is kapható, a Corában bukkant fel legelőször. Amúgy szinte biztos, hogy a Vodafone kínálatába bekerül, volt korábban pár készülék, amelyet bejelentett a szolgáltató európai forgalmazásra és ez is köztük volt. Amint lehetőségünk lesz beszerezni egyet, lesz róla teszt.

 • kaller1

  PH! nagyúr

  Ez egyik ismert hirdetési oldalon leleményes emberek már árulják is, potom 10k-ért... :D
  SIM nélkül, természetesen.

  .::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

 • Mulderpapa

  senior tag

  A Tesco-ban már láttam a múlt héten 8k-ért.
  Majdnem vettem egyet, de aztán elolvastam a specifikációját... :)

  Persze ennyi pénzért simán megéri, annak aki sokat ír, mondjuk smsezős másodtelefonnak.

  "Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"

 • amanoba

  őstag

  LOGOUT blog

  hát de pofás ez 5K-ért!
  vmi xtra van a specben?

  Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

 • Mulderpapa

  senior tag

  FM rádió, kamuhívás.

  Itt a teljes spec.

  "Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"

 • Micuir_M

  tag

  Péntektől lesz a Tescoban is. Én veszek egyet, tudom, hogy semmire sem jó, de tetszik. Ez már beteges?

  http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=micuir_m

 • PhoneManiac

  újonc

  Addig is, amíg az okosok meg nem írják a hivatalosat, itt van az én személyes tesztem.

  Teszt: Vodafone 345 Text

  Bevezető, külső:
  A jelenleg legolcsóbb teljes billentyűzetes telefon a hipermarketekben szerezhető be meglehetősen baráti áron, Vodafone Vitamax kártyával. Maga az ötezer forintos árcédula már sejtetni enged dolgokat a telefon tudásával kapcsolatban, de ne menjünk ennyire előre, hiszen az előítéleteinket érhetik még meglepetések.
  A készülékre rápillantva elsőre az „apró” szó ugrott be. Ezt érthetném egyrészt az 1,8 colos kijelzőre is, de még inkább a gombokra. Az apróság ráadásul még pillekönnyű is, mivel fémet csak olyan helyeken tartalmaz, ahol ez kikerülhetetlen.
  A telefon tetején található nyílás a nyakpánt rögzítéséhez és innen lehet lepattintani a hátlapot is, amely nem különösebben nehéz művelet, de felettébb kellemetlen. Részben ez köszönhető a hátlap vékonyságának, másrészt pedig annak az érzetnek, hogy a feszegetés hatására kettéreped.
  A kijelző körül viszonylag vastag fekete keret található, egy nagyobb kijelzővel bizonyosan esztétikusabb lett volna, de akkor azt a pénztárca bánta volna. Mindemellett elviselhető a minősége. A felbontás ugyan alacsony és a betekintési szög sem az igazi, de a gyárilag eltárolt képekkel egész kellemessé varázsolható a főképernyő, köszönhetően, hogy 65 ezer színű TFT-ről lenne szó. A kijelző felett elhelyezkedő hangszóró semmiféle díszítést nem kapott, csendesen bújik meg középen. A kijelző alatt található az egyik márkajelzés a kettőből a Vodafone logó és felirat képében.
  Kapunk két szoftveres gombot, valamivel távolabb és lejjebb a hívásfogadás és az elutasítás gomb található, amely egyben a bekapcsoló is. A telefon előlapjának középső részén terpeszkedik a navigációs billentyű, amely négyirányú és itt található az OK gomb is, felirat nélkül. Innentől a terep a qwerty gombsoré, amely inkább műanyag érzetű, mintsem gumi, de némiképp tapad az ujjakhoz.
  A gombok kicsik, ugyanakkor határozottan kell őket lenyomni, ezért a mellégépelés nem jellemző. Hangsúlyos a billentyűzár, amely egyben a szóköz és a karakterváltó gombja. A gombok háttérvilágítása kék és meglepően homogén a teljes felületen. Még a navigációs billentyű is kapott egy vékony kék karimát. A kijelző alattiaknak azonban nem jutott.
  Az alsó részen bal oldalon kapott helyet a mikrofon. A bal oldalon fent helyezkedik el az üzenetírás dedikált gombja. Elvégre ez a telefon fő funkciója. A másik oldalon mini USB csatlakozó található. Az oldalsó matt rész kivételével a fényes műanyag uralja a telefont.
  A hátlapot szinte már említeni sem kellene kinézet szempontjából. Sima, ujjlenyomatgyűjtős plasztik egy Vodafone felirattal és egy kitüremkedő logóval, amin aztán az egész billeg az asztalon.

  Tudás

  A névjegyzék összesen 100 nevet képes tárolni, ami elég kevés. Némi gyógyírt jelent, hogy a kártyán lévő nevekkel együtt is mutatja, ha akarjuk. Ezen felül minden egyes kontakthoz a szokásos név és szám kombó mellett az otthoni számot, e-mail címet (minek?), munkahelyi telefonszámot. Emellett minden névjegyhez egyéni csengőhang állítható be és csoportokba is rendezhetjük őket. Az SMS-ek tárhelyét csak százalékban jelzi, így ebből nem vonnék le következtetést.
  Szöveges üzeneten kívül más küldésére nincsen lehetőség, ezekből viszont támogatja a hosszú üzeneteket és a hátralévő karakterek számát is nyomon követhetjük. Összesen 612 karakterből gazdálkodhatunk. Sablonból egészen szokatlan mennyiség áll rendelkezésre, melyek kategóriákra vannak osztva és szerkeszthetők is.
  A telefon testreszabhatósága a kategóriához képest óriási. A navigációs billentyű mind a négy irányához választhatunk funkciót és a kijelző alatti gombokat is tetszés szerint állítgathatjuk. Egyedül az oldalt lévő dedikált gomb nem változtatható. Ehelyett a gomb helyett viszont jobban örültem volna hangerőgomboknak, de erre a feladatra sajnos csak a navi gomb használható.
  Ébresztőből összesen három darabot kapunk, melyeknél beállítható, hogy egyszer, naponta, vagy a kijelölt napokon jelezzen. A szundi ideje nem változtatható, fixen 4 perc, de legalább van.
  Profilokból összesen öt áll rendelkezésre. A beállítási lehetőségek nagyon részletesek. A telefon képes rezgés és csörgésre ill. rezgés majd csörgés üzemmódra is.
  A repertoárt színesíti a havi naptár, amelybe ezúttal jegyzeteket is írhatunk. Külön teendők menüpont is van, ahová szintén felvehetünk időzített bejegyzéseket. Továbbá rendelkezésünkre áll hamis hívás funkció, számológép, valutaváltó is.
  Az alkalmazások között találhatók a játékok és az FM rádió. A játékokról nem érdemes túl sok szót ejteni. Egyszerűek szörnyű hangokkal társítva. A rádió már sokkal kellemesebb. Elméletileg képes RDS funkcióra is, az állomásokat gyorsan és könnyen hangolta be és képes az automatikus váltásra is. Nagy hátrány, hogy a gyári fülessel egyrészt csak elviselhetően szól, másrészt még halk is. Sajnos ez nem csak a rádiót érinti, sem a csengőhangok, sem a beszédhangok nem túl erősek. Zajosabb környezetben már igencsak fülelni kell, hogy egyáltalán kivegyünk bármit is a partner szavaiból. Kár érte.

  Összegzés:

  Mindent egybevetve ötezer forint átadásáért egy egészen használható telefont kapunk, amely testreszabhatóságával és beállítási lehetőségeivel a komolyabb készülékek színvonalát idézi. Az akku üzemidejéről jelenleg még nincs információm, így ennek alapján nem értékelhetem, de feltételezem, hogy átlag használatban 3-4 napig is elmehet.
  Nagy piros pont jár a mini USB csatlakozóért, mert így akár számítógépről is tölthető. Ugyanakkor háttértár és szinkronizálás funkciók nincsenek, meg kell elégednünk a gyáriakkal, amelyek között éppúgy vannak elviselhetők és kibírhatatlanok is. Ezt mindenki döntse el a saját ízlése alapján.