- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace owner
addikt
Ez nagyon jó! Már én is gondolkoztam valami ilyesmi fabrikálásán. Csak épp kifogyott a fekete fehér patron, de majd biztos kipróbálom
Galaxy Fold 4
-
Male
nagyúr
Érdekes írás, jó, hogy van ilyen segédprogram is (lehet korábban is volt, de én nem ismertem)... pár éve akartam csinálni egy nagy posztert egy A2-es méretűről (teniszező, a célméret pedig az életnagyság volt)... a scan megvolt (kb 700MB-os TIFF), csak éppen a darabolásnál elakadtam. Eleve szétvágni nem is olyan könnyű, de még ehhez társult, hogy a képszerkesztők is nehezen viselték ezt a méretet... ha akkor ismerem ezt a programot...
Nem tudja megnyitni... "DIB Allocation Failed"
Na még próbálkozom[ Szerkesztve ]
-
deter
aktív tag
Ennél jóval egyszerűbb megoldás a nyomtatók gyári megoldását használni. A legtöbb nyomtató gyári meghajtójában van poszter nyomtatás funkció.
-
engusz
veterán
Egyszer láttam egy hasonló megoldást, de ott nem szabályosan voltak elhelyezve az A4-es lapok, hanem egymásra tolva, látszólag rendszertelenül. Ám mégis kiadta a képet. Az sokkal jobban tetszik, de még sosem találtam rá a megoldásra. (És most a képet sem találom.)
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
-
addikt
Nagyon király!!!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
hodostamas
addikt
Hasznos! vagy 6 éve egy csomót csináltam, igaz én csak 4 a4-es lapot ragasztottam össze. Mondjuk akkor rendelkezésre állt egy színes lézer nyomtató, ami egész jó minőségben nyomtatott
Eljárás tök ugyan ez volt, annyiban volt más, hogy először összeragasztottam a képeket hátul méretre, aztán utána adtam neki a sima folyékony ragasztót.Mai napig ott vannak a falon
-
Saccco
nagyúr
Egészségedre!
(#2) Male:
A PosteRazor oldalán a Marketing résznél fel van sorolva egy pár hasonló program."Similar programs
Do You miss a feature in the PosteRazor? Try out the programs from this alphabetically sorted list:
[Ace Poster] [BookPrint] [Digital Camera Poster Creator] [PicMaster] [Poster] [Poster Buddy] [Poster Print] [Poster Printery] [Posteriza] [PosterPrint] [PrintExpander] [PrintGhost] [ProPoster] [Rasterbator Desktop] [Rasterbator Web] [SKS Poster-Drucker] [Tiler] [Wall Photo Maker]"
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Hát, nem tudom, te mennyiért veszed a fotópapírt és a festékpatronokat. Mindenesetre ezt profi minőségben, maszatolásmentes kivitelben, vagdosás nélkül kb. bruttó 6000 Ft alatt megcsinálta volna neked egy plakátnyomda.
Én anno festővászonra nyomtattattam ki egy általam (ingyenes programmal) generált fraktált.
Ez drágább, bruttó 16ezer négyzetmétere - a kép kb. fél négyzetméter volt. Összeszögeltem neki egy léckeretet, ráfeszítettem a vásznat, és örülök magamnak.A tej élet, erő, egészség.
-
Saccco
nagyúr
A fotópapírt mint lehetőséget írtam. Személy szerint szakrajzlapot használtam. A cél egy háttér egyszerű díszítése volt. Ezért is nem fotópapírt vettem hozzá.
De, ha már árakkal is dobálózunk.
- A 10 db szakrajzlap került darabonként 12 Forintba, tehát akkor összesen 120 Ft. Ez az egyetlen, amit direkt emiatt vettem.
- A ragasztó Pattex Palma Fa 750grammos volt anno pár éve 1620 Ft, irgalmatlan nagy adag, erre most alig valamennyit használtam fel. Egy pillepalack kupaknyit mondok akkor már sokat is mondtam.
- A nyomtató patronjaiba igazából nagyon nem harapott bele. Egy Epson Stylus D88-am van, találtam elfogadható áron patront, ez 400Ft/színt jelent.Másrészt szeretek vagdosni/alkotni.
szerk:
Megnéztem mennyiért lehet fotópapírt venni.
Félfényes már van 900Ft/25lap, így darabja 36Ft.
Márkás (HP) fényes meg 1500Ft/25lap, így darabja 60Ft.
Kevésbé márkás (Acme) fényes meg 2000Ft/50lap, darabja 40Ft.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
total90
veterán
... és nem olcsóbb elmenni egy nyomdába, ahol akkora méretben nyomod, amekkorában akarod és a minőség is pöpec lesz? Csak, mert van egy fotós klub, ahova járok és történetesen most lesz kiállításunk és 25€-ért 1 m2 festéket nyomnak ki kiváló minőségben
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Saccco
nagyúr
A #11-es hszben leírtam.
Páran nem értik, hogy itt nem is annyira a kép a lényeg, hanem hogy te csináltad.
[ Szerkesztve ]
-
xKacsax
aktív tag
Az ötlet remek, a megvalósítás szintén, és a cikk is részletes. Kedvet kaptam én is hozzá. Azt hiszem csinálok majd egy hasonlót.
Verba volant, scripta manent.
-
raidx
őstag
Hajdani HP Deskjet 920C nyomtatóm szoftvere is tudott posztert nyomtatni. Kellet neki a kész méret és azt felosztotta A4-es méretre átfedési keretekkel, ahogy régen árulták is.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
KisDre
senior tag
A háttér háttere Jó lett
KisDre.artstation.com
-
Pukkancs
aktív tag
Csinálok egy pónisat.
-
sing1ep1ayer
őstag
Nekem tetszik a végeredmény, de kíváncsi lennék a plakátnyomdás árakra. Látom sokan mondogatják, hogy az olcsóbb lenne, de valaki esetleg egy konkrét cég árlistáját is belinkelhetné bizonyítékként.
-
Saccco
nagyúr
válasz sing1ep1ayer #20 üzenetére
Kicsit keresgéltem, ezt találtam:
Az árak:
Szabvány méretek:
50 x 40 cm 2080,-Ft
70 x 50 cm 3640,-Ft
100 x 70 cm 7280,-Ft4:3 arányú képek:
40 x 30 cm 1250,-Ft
60 x 45 cm 2810,-Ft
80 x 60 cm 4990,-Ft-------------------------------------------
Ezek után jelzem, hogy ez nekem nem került ennyibe. Oké nem fotópapírra csináltam. Konkrétan 245 Ft-ért vettem kétoldalas ragasztót, amit nem csak ide tudok felhasználni, valamint 10 A4-es lapot kemény 120 Ft-ért. Ragasztóm volt, festék a gépben volt.
Nem mellesleg jól szórakoztam az elkészítés közben.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Zsír, ötletes cikk
Mondjuk én úgy csináltam, hogy asszem ACDsee-vel nyomtattam többlapos módban panorámát (sajátot, ld. az aláírásomban ) , és simán átfedés nélkül ragasztottam össze.
Aztán persze azóta se raktam ki a falra, mertnem érek rálusta vagyok :SEgyébként alapanyagnak valót lehet találni az oldalamon sokat
@ sing1ep1ayer : Olcsóbb? Melóhelyen nyomtatott képek, otthon magad összerakod, annál mi olcsóbb?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
rep3at
őstag
Szép munka, ügyes vagy.
Forward thinking. كرر
-
Gude
senior tag
Türelem játék,de megéri !
Ha leöltétek az utólsó vadat,ha kivágtátok az utólsó fát,ha megmérgeztétek az utolsó folyót,majd rájöttök,hogy a pénzt nem lehet megenni. -indián mondás-
-
afterburner_
őstag
hp részemről is felejtős, töltögetéssel még nem is lenne drága de hamar megnyuvad a fej. viszonyításképp , egy canon fejjel 5000 oldal a4 fotót (szövegből 50e oldalt is bírnak 2-3 év alatt) lazán ki lehet nyomni
igazából a papír ami sok ha utángyártott tintával nyomtat az ember, mert az a jobbak 30 ft-tól kezdődnek / A4, tinta meg töltögetéssel 6-8 ft/a4 és akkor sokat mondtam.
én is gondolkoztam hasonló megoldáson, van is a célra egy a3-as printerem, csak sosincs időm kinyomtatni a képeket
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
JR.CSé
senior tag
UhhSzeretem az ilyen home made dolgokatMég a héten kipróbálom eme módszert
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
chabeee
aktív tag
hát ez nagyon király
-
kpal
nagyúr
Szép.
-
Jarod1
addikt
Gratula, Szép munka!!
-
DemonDani
addikt
ennél azért a google legelső találata is olcsóbb oo 4-5k között van a 70x100 de ratyi papírra amilyenre te is toltad 2900
Attól függetlenül elszánt vagy, maga az ötlet nem egy spanyolviasz de az hogy elég elvetemült voltál a megvalósításhoz az dicséretes
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
mrcrnl
tag
Mi árulunk egy olyan nyomtatót, amivel ha jól emlékszem 1.4x30 méteres maximum méretben lehet nyomtatni akár öntapadós papírra, és még kontúrt is tud vágni. Csak hát otthoni felhasználásra nem gazdaságos, mert így használtan 1.89millió Ft +ÁFA.
-
Saccco
nagyúr
-
olbaidhun
őstag
Hiánypótló, már rég kerestem egy ilyen írást!
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
daninet
veterán
én eddig ArchiCAD-el daraboltam szét a dolgokat, annak eléggé fejlettek a nyomtatási funkciói, ugyanígy tartalmazza a több lapra darabolás funkcióját
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szabifotos
senior tag
Ha valaki még olcsóbban, kényelmesen többet akar nyomtatni akkor megéri még a CISS rendszer használata. Én is próbáltam már posztert nyomtatni, pont a ciss-sel való nyomtatás olcsóságából kifolyólag.
-
wikings2
őstag
Ezt a sok "egyszerűbb ha bemész a boltba és megcsináltatod" hozzászólást...
Fel sem merült bennem a cikk olvasása közben hogy mennyibe kerül ez a dolog, mivel nem erről szólt a cikk. Rengeteg csináld magad cikk van ahol az árakkal elszálnak és egyszerübb lenne bemenni mondjuk egy számítógépházért a boltba mint hogy fából építeni 2x drágábban vagy hasonlók....de egyik csináld magad sem az anyagiakról szól , mellesleg itt még pénzről sincs szó mivel otthon van patron meg lap meg penge meg ragasztó és ennyi... nem kell ide vászon meg más faszság...
Már készül is a 3x8 lapos diablo 3 tyrael poszter a falra köszi szépen[ Szerkesztve ]
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon jó lett!!! Majd egyszer biztos hogy fogok készíteni egyet!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
veterán
Hasznos írás, köszönjük!
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
De azt egy mezei ACDsee is tudja...
@wikings2 : Én is építek fából házakat - mondjuk az első darabok nem lettek túl jók, de egy Codegen háznál így is szebek, és egyedibbek - a legrágább eddig 6000Ft volt, mármint anyiért vették meg, és kerestem rajta...
Mondjuk az utolsó darabot meg nem akarja megvenni senkiDe abban is igazad van, sokszor arról szól, hogy vagy magad akarod csinálni, vagy tényleg olcsóbb, vagy egyszerűen csak egyedi igényeid vannak.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Saccco
nagyúr
"Fel sem merült bennem a cikk olvasása közben hogy mennyibe kerül ez a dolog, mivel nem erről szólt a cikk."
De jó, hogy valaki érti is a dolog lényeget!
[ Szerkesztve ]
-
szonti
aktív tag
Arra gondoltam kipróbálom ezt a technikát, az érdekelne, h félfamentes rajzlapra jó volna ezt nyomtatni? Az elég fehér és sima felületű, ami aggaszt, h lehet túl vastag a papír és összetételnél nagyon látszódna. Erről van vmi vélemény esetleg? Illetve egy nagyobb papírra ragasztanám össze a darabokat, milyen ragasztót tudnátok ajánlani, ami nem teszi hullámossá a papírt?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Jó cikk!
Nekem annak idején volt szerencsém színes lézeren nyomtatni. Akkoriban paint-el oldottam meg. Nem volt klassz megoldás, de a semminél jobb. Ennek akkor marhára örültem volna!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest