Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz öregpapa #2887 üzenetére

    Magisk telepítéshez nem kell custom recovery, ha gyári rendszert akarsz rajta üzemeltetni akkor úgyis mindegy. A gyári ROM írja vissza a recovery-t egyébként, boot-kor. Az OnePlus 8T (kebab) készüléknek van hivatalos TWRP-je, sőt, van XDA-n külön thread-je is [itt]. Android 12-re úgy néz ki még nincs meg a decrypt (átolvasva az említett XDA thread-et) de lesz gondolom. Addig tudod használni Magisk telepítésére a fastboot-al visszarakást PC-ről vagy az átnevezett Magisk APK -> ZIP-et addig felteszed egy USB pendrive-ra és használod OTG-ről vagy használsz egy microSD-t amíg TWRP-ből felteszed (Magisk topik összefoglaló-ban minden benne lesz a telepítés menetéről valamint mivel Android 12-höz nem jó a jelenlegi stabil Magisk V23 így Magisk Canary-t kell használnod Zygisk-el amihez a Magisk topik összefoglalóját még nem frissítettem mert cutting edge dolgot nem írok bele.. de a topikban le van írva minden: [ezt], [ezt] valamint még [ezt] ajánlom figyelmedbe).

    A hivatalos TWRP leírásában benne van az is, hogy amit ítt írtál és tapasztalsz az miért van - ugyanis virtuális AB rendszerű a készülék:
    OnePlus 8T is a Virtual AB device with dedicated recovery partition. So, flashing TWRP will not mess with root or boot partitions, unlike the true Virtual AB devices like Pixel 5, Poco F3, etc.

    A telepítés menete is le van írva:
    fastboot boot twrp.img -el bebootlolod a TWRP-t majd flash-eled a TWRP ZIP-et. Ez majd megpatkolja a recovery-t de mivel csak virtuális AB és van külön recovery így igazából a fastboot flash recovery twrp.img is megy. Ehhez kelleni fog az image is és a ZIP, a hivatalos letöltő oldalán megtalálható mindkettő (lehetőleg azonos verziót tölts le).

    AOSP Extended a ROM amit használni akarsz de abból hivatalosat nem is látok, de gyanítom azért mert nincs is megoldva benne "rendesen" hogy a banki appok mehessenek, valszeg' nem megy át a ROM SafetyNet-en se, talán még a SELinux se enforced. Az úgy nehéz ügy lesz.. mindenesetre Magisk topik összefoglaló és a fent linkelt hozzászólások meg fogják oldani a dolgot szerintem.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák