- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Szerintem ez túl van lihegve. Legalább 1 évig hajtottam egy R9 290-et egy 350-es FSP-vel (a CPU ugyanaz, mint akkor) és az is csak egyetlen játékban, jól meghatározott helyen (többször futottam bele, de ott sem mindig történt) okozott, de nem lefagyást, nem képhibát, hanem simán lekapcsolt a táp. Tudtam, hogy kevés (lehet) a táp, de FSP, bírja és nem sokat játszom. Aztán kellett családtagnak egy gyengébb gépbe egy táp és vettem magamnak a mostanit, ez 500W, szintén FSP, ezzel még sosem fordult elő ilyesmi (a CPU és VGA - ez azóta cserélve lett gyorsabbra - is kicsit meg van pumpolva, előbbi 4.3GHz-re, itt még nyáron is hűthető léggel, utóbbi csak egy szolid 2100-ra). A tápegység, ha kevés, és normális minőségű, inkább kikapcsol, nem program lefagyást és képhibákat okoz.
-
Kansas
addikt
válasz
#00137984 #11 üzenetére
Ne viccelj már, ha ezzel a táppal 350W-ot vesz fel a falból, akkor a 88-89%-os hatékonysággal számolva 310W körüli a tényleges fogyasztása a konfignak... ehhez használ 500W-os tápot... mégis mennyire kéne túltervezni, minimum duplára, hogy ne a tápra gyanakodjál? Vagy annál is jobban?
"Ezekben a gamer konfigokban erős procit és videókártyákat tesztelgettél" - nem, nem tesztelt se erős procit se erős videokártyát, fogyasztás szempontjából semmiképp: a VGA-k fogyasztása 75-160W TDP, a prociké sem éri el a 100W-tot(65W ill. 95W TDP kategória), játékok alatt tán még a 60-at sem, ráadásul kifejezetten VGA-limites beállításokat használt.
Arról nem is beszélve, hogy pl. a Navi kifejezetten szar driverekkel indult, és bár rengeteget javult, még most sincs ott, ahol a megjelentekor a Polarisok voltak stabilitásban... -
-
Sundesz
addikt
Lehet igazad van, de konnektorból mérve 1660 Ti-vel (mással nem mértem) max 220W-ot fogyasztott a teljes konfig. Játék közben meg 75 fps-re lockoltam, akkor pl F1 2019 alatt sokszor el sem indul a ventilátor.
Nvidiaval újraindulás és fagyás nem volt, csak kidobás az asztalra. Az 5600 XT indult újra, illetve csontra fagyott. Előtte volt 1600X mellett RX 5700, ami szerintem együtt többet fogyasztott, főleg a proci miatt, de ott nem volt gond.
Most egy Thicc II 5700 XT-t van a gépben, konnektorból 350W a peak, itt már tényleg necces.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest