Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsoltika11

    tag

    válasz spilbi #6990 üzenetére

    Természetesen nem rosszindulatú, és a személyem elleni "kiröhögés" volt ez, hanem inkább amolyan "hogy lehetséges ez hogy egy csúcskészülékben nincs HDR" szerű kacaj. Meglepődtek és kiakadtak. Úgyhogy ezért nem szakítom meg velük a kapcsolatot. :) Ha kiröhögnek mert elütött egy kocsi aztán lebénulok,na az már ok hogy új barátokat keressek. :) Amúgy erre azt válaszoltam nekik hogy írjatok emailt a Nokia/MS párosnak és kérdezzétek meg őket ;] Egyszerűen csak meglepettek voltak.
    Értem tökéletesen azt amit írsz, igaz is, nyilván meg van határozva hogy egy kategórián belül mik azok a dolgok amiknek lenni kell és mik azok amiknek nem. A csúcskategória elvileg azt jelenti hogy "minden". A 1020, és azon belül nézzük csak a kamerát, az abszolút csúcskategória. Nem csak márkán belül, hanem magát az iparágat is nézve akár. Ez a kamera egyedülálló. Ez pedig azzal jár hogy minden benne legyen. Ha tegyük fel a hardveres korlátok miatt 4k-t és 1-2 funkciót még nem kap, de HDR-t sem? Ez bizony tényleg nevetséges. Igazából a röhögés az MS-nek szól. Itt jön az, hogy ugye egymás után gyorsan 3 képet kell készíteni és el is menteni, a 1020 pedig egyet is 2-3 másodperc alatt képes, ami elég sok. A nagy felbontás, és hogy 2 képet is ment. A teljes felbontásút és egy abból redukált kisebbet, és ezt együttesen menti. Ezért a sok idő.. és a nem bivaly hardver miatt.
    De mi történne akkor, ha úgy kapna HDR-t a 1020, hogy olyan módban automatikusan csak jóval kisebb felbontásban fotózna, vagyis kisebb méretben, mondjuk 5MP-ben,nagyobb felbontás nem is lenne választható, ez kevesebb adat is, és ezzel már meg tudna bírkózni.

Új hozzászólás Aktív témák