- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz ADAMOOOO89 #23498 üzenetére
Amúgy ha tényleg nagyon makulátlan és szép minden szempontból akkor én szerintem lennék olyan elvetemült hogy többet is adjak érte ha épp ezt a típust keresem
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Frozzy
őstag
Sziasztok!
van egy ilyen telefonom és érdekelne, hogy hogyan tudnám signozni egyszerüen és könyedén? vagy esetleg kikerülni, hogy signozni keljen
köszi a választ!
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
B1T3
addikt
válasz Frozzy #23502 üzenetére
Szignózáshoz kellenek bizonyos fájlok, de sajnos most pont nem tudok olyan oldalt mondani, amely működik is, és kell hozzá. Kikerülni főzött ROM-mal lehetséges.
-
Storms
őstag
üdv
ilyen telefont szeretnék venni, C6-om volt előtte kamerán kívül ez miben más?
Szép képeket lehet vele csinálni?ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Zsolto
őstag
válasz Storms #23504 üzenetére
Szia!
A C6-nak faja billentyűzete van, nem? Az 5800lassabb és butább is, a szoft sokkal régebbi rajta, az érintős billentyűzetet gyűlölni fogod, a memóriája rendszeresen elfogy, tisztítani nem lehet, csak hard resettel. A fotóit pedig nem szeretem, hidegek, néha kékes-lilás árnyalatuk van, nem jó nézni őket. Persze ha nincs fény, akkor zajosak is, de ez várható. Emellett a fényképezője lassan éled, lassan fókuszol, szóval én nem szerettem, szinte sose használtam fényépezőgépnek. Gyakran le is fagyott fotózás után, ilyenkor a kép is odalett. Dokumentum-videózásra valamivel jobban használható.Ez csak az én véleményem, biztosan lesz, aki majd másként nyilatkozik.
Feltettem ide pár képet, hogy megnézd.
Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
Prego
senior tag
-
B1T3
addikt
válasz Zsolto #23505 üzenetére
Nem feltétlenül lassabb és butább az 5800 szvsz (hardveresen megegyezik, ugyanaz a 434 MHz-es ARM11 proci, illetve ugyanúgy 128 MB RAM van benne). A fényképezőgép rendszeres lefagyása nem természetes, Nálad lehet valami hiba szerintem. (A képek nem teljesen mérvadóak, mert nem 3,2, hanem 2 megapixelesek.) Persze mindezektől függetlenül jobb véleményem szerint is a C6.
-
Storms
őstag
Tudom hogy a C6-jobb hisz az az utódja...De akkor rosszul kérdeztem. Tudom hogy nincs rajta billentyűzet, és hogy 3.2 -es a kamera. De néztem pár képet a neten ami ezzel készült és szvsz nem túl rosszak, és ha jól láttam rá lehet tenni a C6-os szoft-ot is. Azért is kérdeztem mert a C6-ra nincs keretem igy ezt néztem ki és gondoltam megkérdezem ki milyen véleménnyel van róla.
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
Zsolto
őstag
válasz Storms #23508 üzenetére
Az 5800-ban is dupla ledes a villanó, zseblámpának tényleg szuper. A picasán a képek csak 2 Mpixelesek, de a színük és a benyomás, amit keltenek, mérvadó, úgyse nézi senki 100%-os nézetben őket, csak monitoron. Úgy meg nincs különbség.
Tudom, hogy a kamera-fagyás nem természetes, mégis előfordult, pedig semmi hekkelt rom nem volt a telómon, a pár hónapja kijött legfrissebb szoft volt rajta, telenoros függőséggel.
Amúgy egy nagyon jól használható kis telefon, nekem másfél évig volt meg, ami sokat jelent: sokáig nem is gondoltam másra, mert nagyon "gömbölyű" cucc: jól szól kihangosítva, finom felbontású a kijelzője, sok mindent tud, jó az Ovimaps navi, klasszul szinkronizált az Outlookkal, ráadásul ott van a Nokia Mail szolgáltatás, ami gyakorlatilag push mailt csinál bármilyen fiókból havi 1 ficcsért, olyan, mint a BlackBerry, ezt is nagyon szerettem benne.
De lassú volt, néha kínosan, ezért a végére már bizony bosszantott, meg hát meguntam, mi tagadás.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Zsolto #23509 üzenetére
Viszont a videó minősége amit készít (sztereoban) ráadásul az brutálisan szép nem csak visszanézve , de PC-re kötve Media Player Home Cinema-n is.!
Nagyon szép felvételeket lehet vele csinálni ideális körülmények között, és bizony sokkal drágább társai közül sem mindegyik tudja ezt így ilyen minőségben
A kijelző típus meg tudomásom szerint hivatalosan: Nokia N hd
Nem véletlenül adták neki ezt a nevetAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
tyll30
tag
Valakinek van ötlete mitől lehet hogy a navigációnak barmit beírok mindig azt írja nincs találat offline módban ?
Helymeghatározás módszere beépített GPS re van állítva! -
ultio
aktív tag
válasz tyll30 #23511 üzenetére
Arra figyelj, ha egy előző keresés vagy használat másik országban volt, mint ahol éppen keresnél, akkor automatikusan abban az országban keres.
Példa: ha legutoljára magyarban használtam és szlovákiai címet keresek most, soha nem fogja megtalálni, csak ha beírom az országot is. És fordítva is.Nekem ennyi ötletem van.
rasti rusti
-
eurolac
senior tag
-
Zsolto
őstag
válasz tyll30 #23511 üzenetére
Az Ovimaps frissítés után csinál olyat, hogy elfelejti a korábban már fennt lévő térképeket, velem is előfordult a nyáron, hogy csak NÉmetországban vettem észre, hogy az indulás előtt megfrissített Ovimapsben egyetlen térkép sincs
-
ultio
aktív tag
válasz Zsolto #23515 üzenetére
Na ugyan így jártam én is.
Igaz nem Németben, de minden úgy tűnt, rendben vannak a térképek.
De rutinosan csak ránéztem és lám, nincs térkép.
Újból letöltés és most már van.Ugyanakkor mindezek ellenére én elégedett vagyok az ingyenes navigációval, amire érdemes, lehet, kell használni, nekem tökéletes.
rasti rusti
-
Andre90
tag
Üdv Mindenkinek!
Érdekelne, hogy kijött-e olyan Custom Rom a telóra, amivel kicsit feljebb lehetne piszkálni az órajelét, mert már fájdalmasan lassú szegényke. Illetve ha ilyen nincs, tudtok-e olyan Custom Rom-ról, aminek a v60-as szoftver az alapja?
Üdv: Andre
-
ultio
aktív tag
Sziasztok!
Járt már úgy valaki, hogy a Nokia útvonaltervező nem tervez hosszabb (300 km) távra? Csak tervez, tervez, majd elfogy a memóriája és kész. Rövidebb (100-150 km) utakat szépen tervez.
Mi lehet vajon a gond?
u.
rasti rusti
-
Zsolto
őstag
Nálam előfordult bizony. Legalább 35 MB szabad memória kell neki a normáls működéshez. Lődd le a felesleges kacatokat, uninstalláld, ami nem kell, majd indítsd újra, nézd meg, mennyi szabad helyed van.
Ha a teló újraindítása sem segít, akkor nincs más hátra, mint a hard reset. A memóriája úgy megtelt egy-két hónap alatt, hogy akármit csináltam, elfogyott, és normális módszerekkel nem tudtam kitakarítani. A fájlkezelők ebben nem segítenek, hozzáférhetetlen helyeken gyűlik sok szemét.
Gyalu után 70 MB körül volt a szabad memória, és nagyon óvatos telepítgetéssel is lement 45-re, mire mindent feltettem. Ez kezd apadni lassacskán, és a hosszabb távú navigálásnak bizony kevés a 30 MB alatti szabad memória. Sajnos általánosan igaz, hogy pár havonta érdemes újratelepíteni, mert elfogy a memória, ami nem csak a navit akasztja ki.Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home
-
ultio
aktív tag
válasz Zsolto #23519 üzenetére
Na kezd elegem lenni ebből a Nokia telefonból.
Nekem bőven van 35 mega szabad helyem. Ha több mint 50 mega volt, akkor is csak tervezett, tervezett, majd elfogyott a memória.
Letöröltem a Nokia Mapsos cuccokat, majd vissza, de semmi változás.Marad a hard reset, de nem nagy kedvem van hozzá. Egyáltalán nem telepítgettem tele a telót, mégse megy a navigáció, csak rövid utakra.
rasti rusti
-
ultio
aktív tag
Biztos, hogy a navigációs programmal van gond, de mi lehet a probléma?
Max. 100 km-ig tervez, utána csak számol és számol, majd elfogy akármennyi memória. Egyébként 100 km-ig jól és gyorsan tervez. A műholdakat is hamar megtalálja a beépített gps-el is.Másik gondom jelenleg, hogy ha bemegyek a Beállításoknál a Telepítőfájlok menübe, akkor nagyon sok idő után kihoz egy listát régen telepített programok telepítőfájlaival, de törölni nem igazán lehet, mert lefagy a készülék egy rövid időre, sőt ha feloldom, akkor a kijelzőn marad a kulcs ikon és semmire nem reagál a képernyő.
Kész káosz ez a telefon és hard reset után. Bár lehet, hogy a memkarit is formázni kellett volna, mert jött vissza róla elég sok progi. De a telefon viszonylag tiszta lett. Meg azon is gondolkoztam, hogy visszaállításkor csak a névjegyeket és a naptárbejegyzéseket érdemes visszatenni, mert ha más beállításokat is visszapakol, akkor majd semmit ér a hard reset. Jól gondolom az utóbbiakat?
[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
ultio
aktív tag
Használom.
Ha 55 mega ramom van, akkor is elfogy előbb-utóbb a memória. Nem hiszem, hogy ez a gond. Valami a navigációs szofttal lehet. Csinálok még egy hard resetet, de úgy, hogy a memkarit is formázom és meglátom. Ha akkor se lesz jó, akkor maradt a szerviz.rasti rusti
-
pimmi
senior tag
Sziasztok, egy olyan gondom lenne, hogy sms-t küldök, mondjuk a parkolás miatt, utánna belépek az elküldött üzenetek mappába, és ujra küldeném más szöveggel, mert már nem parkolok, de a aszámot fejből nem tudom , de nincs olyan opció hogy szerkeszt, egy egyszerübb nokiámon van ilyen , erre tudtok valamit ?
Rég használlom a telót de most jött elő, mert mostanában sokat parkolok róla. -
Nova96
őstag
Üdv apám meg kért másoljam ki a telefonról a számokat de, 404 nem fér rá a simre hogyan lehetne másképp?
-
ultio
aktív tag
Na jó lett a telefonom.
Csináltam egy hard resetet és egy memkari formázást is. Most már hosszabb (300 km-es) utakat is tervez gond nélkül és az egész telefon gyorsabbnak, stabilabbnak tűnik.Valóban megéri a hard reset, de csak úgy van értelme, ha előtte a memóriakártyát is formázzuk, illetve az adatok visszatöltésénél csak a névjegyeket, üzeneteket, jegyzeteket, naptárbejegyzéseket kell visszaállítani, a beállításokat, programjellemzőket nem, mert akkor úgyanúgy visszajöhetnek a korábbi hibák is.
Elég sokáig tartott, mire feltettem minden progit és beállítottam a telót, de tényleg megéri szerintem, még akkor is, ha nincsenek bajok a telefonnal, mert érezhető a gyorsulás, stabilabb működés.
rasti rusti
-
ultio
aktív tag
válasz Zsolto #23533 üzenetére
Én is nagyon örülök . A netezés pl. valami irtó jó lett a legújabb Opera Minivel. Gyors, stabil, tényleg használható netezésre nyugodtan.
De azt továbbra se értem, hogy a nokiás navigáció közben miért fogy el a memória . Ezt csak a navigációs programnál vettem észre.máshol nem.
Elindul 45 megával és meghatározhatatlan idő után kiírja, hogy elfogyott a memóriája, majd akár abba is hagyja a navigálást.
Ha bezárom a programot, akkor nagyon kevés memóriát ír ki a RAMblow, ami max. 20-22 megáig megy fel, és csak ki-be kapcsolás után lesz megen 40 fölött.
Ennyit tudna ez a készülék?
Lehet másik navigációs progit kellene használni, bár én szeretem nagyon a gyárit, mert egyszerű.[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
janos666
nagyúr
Vett mostanában valaki jó minőségű, gyárilag 5800-ra vágott kijelzővédő fóliát?
Ami most van rajta, az elég drága volt, de bírta egy évig, valami hasonlót szeretnék, csak nem emlékszem sem a márkájára, sem arra, hogy hol vettem, és sok a gagyi szar, ami egy hét alatt elkopik...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Zolinho1026 #23536 üzenetére
Nem hiszem, úgy látom ez az Invisible Shield körülveszi minden irányból. Ez nem olyan... Csak a elülső felületére ment rá, de ott körbekeríti az alsó gombokat és a felső hangszórót, szóval pont az 5800-ra van lemetszve, nem nekem kellett kivagdalni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Zolinho1026
tag
válasz janos666 #23537 üzenetére
Ebből is van olyan ami csak az előlapot, pontosabban a képernyőt fedi csak le.
Ebből a Screen Coverage az.Loxone and Loxberry superuser
-
janos666
nagyúr
válasz Zolinho1026 #23538 üzenetére
Kösz, rendeltem is egyet.
-
Louloudaki
aktív tag
buék posztnak leírnám nektek a tényfeltáró 5800 töréstesztemet: 6 emelet zuhanás után kövön taccsant egy nagyot, hátlap leesett, akksi ki, előlap keret letört, lcd és előlap kifittyedt, maga a ház és lcd is enyhén banánszerűen meghajlott. első szívroham és összelapátolás után nosza próbáljuk bekapcsolni, hátha... lcd ezerfelé repedve de világítása volt, felhívva csengőhangot hibátlanul tolta, gombok működtek, úgyhogy fel is vettem, mikrofonja hibátlan, csak a hívót nem hallottam, mert kiesett a kis hangszórója és nem került meg. kamera + ledes vaku is fotózott. szereztem egy alaplaphibás donor telcsifont, ezermester ismerős kipótolta belőle a sérült részeket, és hibátlanul működik minden! nokia minőség rulez
-
Prego
senior tag
válasz Louloudaki #23540 üzenetére
Lájk
Melyik verziójú firmware volt rajta?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
B1T3
addikt
Szép.
-
janos666
nagyúr
Vicces, pont most értelmeztem én is újra a topic címét, ahogy láttam van új hozzászólás: "...bár törve nem". Én épp azt akartam beköpni, hogy az enyém már rég törve van ... software-esen. Te pedig épp jöttél bejelenteni, hogy a tiéd már szó szerint darabokra tört.
-
janos666
nagyúr
válasz Zolinho1026 #23538 üzenetére
Ajaj! Vettem kettőt, felraktam őket, és ez egy okádék.
Mindkettő olyan, mint egy műbőr táska vagy kabát, olyan térbeli textúrás, "bubis izé". És félek körömmel nyomkodni az apró ikonokat, mert olyan, mint ha örökre belevésődne egy körömhúzás, és kellemetlen érzés is, hogy nagy a súrlódása.
Miután feltettem az elsőt az egyik telefonra, és láttam, hogy ilyen műbőr textúrás (de még hagytam száradni), akkor nézegettem a másik fóliát még a papírján, és már ott is ugyan ilyen tapintású bőr textúrás volt. Aztán feltettem a másik telefonra is, és ott már picit szebben néz ki a telefonon, de alapvetően ugyan olyan kaka...
Azóta száradtak tegnap délutántól ma délig, az előbb az egyiknek már küldtem egy kis hajszárítós meleget is, de semmi, ez ilyen... ez szarabb szarabb mint valami 200Ft-os kacat, amit havonta kell cserélni, de addig legalább lehet használni a kijelzőt.
Lehetséges, hogy két gyári hibásat kaptam? (Kétlem hogy hamisítvány, nagyon komoly a csomagolása.)
-
jonnyjoker01
veterán
válasz janos666 #23545 üzenetére
énnékem myscreen protector van, és 3-4 hónap után vettem észre 1 hajszálkarcot, szal elég jó ([link]) Ezen belül egy Crystal és egy anti-reflex típusút vettem, az anti reflextől kissé homályos a kijelző, de nem karcolódik és a fényt sem veri vissza annyira, mint a crystal, ami szintén alig karcolódik, de kristálytiszta kijelzője van.
Üdv. Johnny
-
G-Vas
csendes tag
Az én Nokia 5800-m ma romlott el.
Reggel várom, hogy felkeltsen, de nem keltett. Ki volt kapcsolva, és amikor próbálom bekapcsolni, rezeg egyet és nem csinál semmit. A T-Mobile-nál vettem 2010.05.08-án, szóval idén májusig van még rá garancia. Az lenne a kérdésem, hogy annak ellenére, hogy felraktam rá a v60.-as szoftvert szerintetek megcsinálják garanciában? Úgy tudom, hogy külön van garancia a szoftverre, és magára a telefonra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest