- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATM_automata
őstag
A LogMeIn egy érdekes állat. Kíváncsi leszek a végeredményre. Én használok logmeint a munkámhoz. Kb 70 gépet felügyelek és fizetősbe megvettem a logmein centralt is, amiért 200 eurot kérnek.
Eddig, bár fizetős volt örömmel kifizettem ezt az árat egy korrekt szolgáltatásért, mely megkönnyíti az életemet. Sajnos a magyar piac nem teszi lehetővé, hogy mindenki kicsengesse a gépenkénti kliens árat is, így ha ez valóban fizetős lesz, akkor búcsút kell neki mondani.
Érdekes dolog még az is, hogy kb úgy magyarok, mint azok, akik anno 56-ba leléptek és már azt is tagadják, hogy anno jártak nálunk. Ha nyilatkozni kell, akkor megy a duma, hogy ezek magyarok ám, amúgy meg egy Tom nevű csávó szokott felhívni valami amerikai számról és vele kell angolul megbeszélnem minden évben, hogy akarok-e hosszabbítani vagy sem. Se egy magyarul beszélő csóka, se magyar support semmi nincs...
2010-ben egyszer sikerült beszélnem egy magyar csókával, valami Farkas Ervinnel, aki kb annyira volt segítőkész, mint egy apeh ellenőr, aztán a második levélben már le is lettem passzolva ennek a Tom gyereknek.
What else?
-
Snoop-y
veterán
Akkor vegre latnad hogy fizetos userkent vannak alternativak az uzleti levelezesben es meg a sajat domainedet is hasznalhatod.
Ha a gmail fizetos lenne 1 nap alatt kikukaznam a sunyiba...New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
pzstm
titán
nekem is ilyen bajom van...semmi időm nincs átállni TV-re minden gépen, de most mégis be kell szuszakolni valahogy,y mivl nem korrektül sok időt hagytak....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
vzozo
senior tag
-
félisten
válasz arnyekxxx #105 üzenetére
Nekem se tetszik az ilyen diktátumszerű, hétnapos megoldás -- de pontosan miért is várjuk el bárkitől is, hogy ingyen szolgáltasson valamit???
Lehet érvelni, hogy az neki miért jó (reklám, későbbi fizetős ügyfelek, stb.) -- de elvárni tőle, alaptalan.Én egyébként kifejezetten ellene vagyok az ingyenes megoldásoknak, sokkal jobban szeretem az olcsóakat. El tudnék pl. képzelni egy időalapon fizetett remote desktop szolgáltalást, ami a valóban eseti, magánfelhasználóknak érné meg.
De a LogMeIn Free-t és a TV-t is számos helyen látom cégeknél futni, ami azért gusztustalan.
A TV magáncélra egyébként teljesen jó és ingyenes -- akinek nem elég, az vélhetően már nem egészen privát keretek között használja. Nem mellesleg portable változata is van, a PortableApps-on belül ráadásul frissül is magától.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
vzozo
senior tag
válasz arnyekxxx #105 üzenetére
Alapból nem, és ezt te is tudod. Ugyanakkor bárki 2 perc alatt összedob egy szkriptet, ami lekérdezi a WAN IP addresst, és megjeleníti a képernyőn. Ez eddig pipa. Kérdés a routeren való portnyitás, amivel ugyan nincs tapasztalatom, de úgy vélem egy egyszerű UPnP példaprogrammal is meg lehetne valósítani.
Tehát akkor ott tartunk, hogy az elvi lehetőségek adottak, csak "szép" formára kell gyúrni. Néhány óra programozási meló, amit én nem fogok elvégezni, mert nem vagyok kóder.
De akkor ez is pipa. Igaz én inkább használnám valamelyik chat-alkalmazás desktop megosztó funkcióját, mivel ahhoz egy szalmaszálat sem kell keresztbe tenni, ottvan, működik.
-
-
vzozo
senior tag
válasz kraftxld #109 üzenetére
1x kell megírni, utána 1 katt rajta. Miben lenne más a használhatósága ahhoz képest, mint amit a kolléga kérdezett, és válaszoltam neki?
Bocs, az kimaradt, hogy esetleg hozzon létre egy dedikált RDP júzert, és tegye is be a megfelelő lokális csoportokba. Kb. újabb 2-3 sor kód.
-
arnyekxxx
veterán
-
Aztán meg a felhasználó néz nagyokat mikor kiírja a gép, hogy bocsi zárolva van, miközben mutatnád neki távolról, hogy miképp kell megoldani a képernyőjén lévő aktuális hibát. Arról nem is beszélve, hogy ha másik felhasználóval lépsz be RDP-n akkor kivágja az épp bejelentkezett emberkét. Ja, de előtte a vezérlőpultban is engedélyezni kéne az RDP-t, bármilyen okos tűzfalprogram megfoghatja, hopp a helyi hálón van egynél több gép is, akkor melyikre is forwardoljuk a 3389-es portot, de jövő héten a router már másik belső ip címet ad neki, stb stb stb....
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
vzozo
senior tag
válasz kraftxld #112 üzenetére
Azért te is érzed, hogy ezek egy része kifogás. Nyilván nem gond a lokális IP cím, mint ahogy RDP helyett van távsegítség is, ami nem dobja ki a felhasználót. A tűzfal kezelésére pedig megintcsak megvannak a megfelelő Windows API hívások.
Jó, jó, értem én, nyilván én vagyok most a rosszfiú. Valaki kért androidos/szifonos klienst, adtam, erre lett más kifogás. A végtelenségig lehetne folytatni.
Illetve továbbra is azt mondom, hogy egy skype-pal mindenféle bohóckodás nélkül meg lehet oldani.
-
arnyekxxx
veterán
Tehát gyakorlatilag ha a másik fél nem programozó, akkor nem lehet megoldani. Mancika nem áll neki scriptet írni.
Azt nem igazán vágom, hogy képernyőmegosztással hogy lehet kiváltani távoli vezérlést (az, hogy diktálom szkájpon Mancikának, hogy mire kattintson és mit írjon be, az nem igazán tűnik XXI.sz-i megoldásnak)
"része kifogás"
Nem kifogás, ezek azok a dolgok ami miatt nem müködik egyszerűen a dolog, szemben a céprogramokkal, amikkel ezen problémák egyikével se kell megküzdeni, és mondjuk a TV-nél 1db picurka portable program futtatása - ami még ITanalfabétagamma Mancikának se mission impossible (teszteltem) - elég hozzá
[ Szerkesztve ]
-
-
vzozo
senior tag
válasz arnyekxxx #114 üzenetére
Srácok, igyatok meg egy kávét, mert látom nehezen megy a szövegértés így reggel!
Nem a másik félnek kell programozónak lennie, hanem EGYSZER, EGY valakinek kell megírnia a megfelelő szkriptet, majd azt átnyújtania Mancika számára. Nehéz ezt megérteni, ugye?
Screen sharing: nem ismerem a skype-ot, én Lyncet használok, és ott van "vezérlés átadása" is. Szerk.: egyébként sok esetben bőven elég már, ha látod, hogy mi van a képernyőn, és az alapján szóban osztogatsz 1-2 jótanácsot.
Egyébként pedig eleve csak egy alternatívát mondtam, amihez semmit sem kell telepíteni, és 10+ éve használom. Ha ti tudtok jobbat, egyszerűbbet, akkor hajrá, ez nem harc, nem kell legyőznünk egymást, nem akarlak meggyőzni titeket, használjátok egészséggel az egyéb 3rd party programokat.
Szerk.: kraftxld - valóban nem, családtagokban kimerült, és lehet szerencsés vagyok, de RDP-vel, telefonon szóban, skype-on eddig mindig sikerült mindent megoldanom. Más supportált felhasználóim pedig nincsenek, mert nem olyan munkakörben dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem keresem, ismerem. Próbáltam, pontosan tudom, hogy mekkora fostaliga (volt a kipróbáláskor) a RDC pl. OS X alatt, nem véletlenül döntöttem anno a LogMeIn mellett. Másrészt pedig kérlek ne magyarázd meg, hogy nekem mi a jó ill. kényelmes megoldás erre a célra.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
arnyekxxx
veterán
"Méghogy egy hlye megy szembe. Mindegyik"
EGYSZER, EGY valakinek kell megírnia a megfelelő szkriptet,
Megírta már valaki ezt a világmegváltő szkriptet ami TV-é varázsolja az RDP-t? Kalandvágyból rányomtam a gépemen a távoli segirség kérésére, fél perc szüttyögés után kaptam az arcomba valami tenyérnyi hibaüzenetet, hogy valami gond van. Mancika biztos sokat tudna kezdeni vele.
"én Lyncet használok, "
Tehát tereljük át a világot a mindenki álltal ismert/használt skype-facebook rendszerből valami különleges kliensre, ez is lehet egy egyszerű kényelmes módszer.
"Egyébként pedig eleve csak egy alternatívát mondtam,"
Mondhatjuk, hogy az ökrösszekér alternatívája a személygépkocsinak ráadásul évezredes előnye van személyszállításban, tippem szerint mégse egy kétökrös parkol a házad előtt.
-
Snoop-y
veterán
válasz kraftxld #115 üzenetére
Mondjuk nem kotekedeskeppen de mindenfele elborult tuzfalak mogotti gepeken, hogy lehet akar egy logmein is telepitve? Te pont nagygepes halozatban dolgozol ott miert nincs erre protokoll es jol bejaratott tavsegitseg program? Illetve ha van akkor gondolom nem free verziok vannak telepitve mert az IT koltsegnek ezek egy kb merhetetlen reszei.
Masik fele ha egy tuzfal normalisan van beallitva akkor te aztan local adminkent is kattingathatsz es telepithetsz barmit az hot ziher hogy nem fog kimenni a tuzfalon... ( de sztem ezt te jobban tudod nalam is )
Szoval havernak segitseg stb alapon barmit fel lehet telepiteni a sok alternativa kozul ami ingyenes es biztos mindenki meg tudja talalni a magaet.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
félisten
válasz arnyekxxx #111 üzenetére
Nagyon egyszerű: félrekattintottam. Telefonról írtam és a jelek szerint félrecsúszott az ujjam. Bocs.
Egyébként egyetértek Veled.
A LogMeIn akciója nagyon nem rokonszenves számomra se, különös tekintettel a "mindig ingyen lesz" ígéretükre. Ez a lépésük így elővezetve etikátlan és undorító.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy elég nagy divat azt feltételezni, hogy az ingyen szoftver valahogy jár -- akár üzleti felhasználásra is. A neten olvasgatva és a munkám során is lépten-nyomon ezzel találkozom.
-
félisten
A LogMeIn nem olyan, mint a TeamViewer, hogy tűzfal mögül azért működik, mert tulajdonképpen belülről indítja a kommunikációt és a szerverrel társalog, így a tűzfal nem beazonosítatlan beérkező kapcsolatot lát?
Egy szigorú tűzfal persze mindent blokkol, de TV-ztem én már tényleg működő, ellenőrzött védelem mögül.Üdv: MaCS
-
Snoop-y
veterán
Hat nalam ez nem mukodne pedig nem paranoias uzemmodban van a gep.
Mostani winekben van mar outbound rule is a tuzfalon. Tehat ha normalis uzemmodban van a gep akkor ha egy programra nincs meg a kifele szabaly akkor defaultbol blokkolja azt a kapcsolatot ( hiaba mondjuk a 25-os vagy 80-as portot hasznalna a program ami nyitva van )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
félisten
A gépre telepített tűzfalon engedélyezni kell a kapcsolatot (gondolom, a Windows sajátján is -- nem ismerem), de mintha a router tűzfaláról lett volna szó, ami egységsugarú felhasználás esetén eltakar, de belülről nem szigetel.
Igazság szerint sajnos nem igazán értek hozzá, úgyhogy szívesen fogadom a kioktatást.
-
Lomha 8V
addikt
Sajnos túl kicsi piac vagyunk ahhoz, hogy számításba vegyenek minket. Ez különösen annak tudatában fájó, hogy magyar vonatkozású cégről van szó.
-
addikt
Valakinek valami rendes alternatíva?
impcremote-ot nézegettem, de faékTeamViewer használgatnám, nincs valami jobb?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest