- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Mobil flották
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gonosz15
aktív tag
"Viszont még egy kinai mobil sem kapott ajánlott plecsnit."
Nem-e?[ Szerkesztve ]
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Sly Bp.
addikt
Szia! Nem tudom hogy hozták össze hogy ajánlot !
papi77 (#55)
Joga van eldönteni persze csak majd ne csodálkozzon rá ha valami elromlik benne és nem lehet megjavítani! Vagy megpróbálja eladni nem lesz aki megvegye? Rossz befektetés a kisgyereknek lesz jó késöbb csak játszani! (Szerintem)[ Módosította: philoxenia ]
-
iknight
senior tag
Milyen az a két év hivatalos gari? 1 év muszály mert anélkül nem lehet hivatalosan árulni, de mi a 2.év? Nemrég vettem nagyapámnak egy Panasonic rádiót 2 év garival, csak az apró betűs részben van benne, hogy a 2. év gari az csak arra vonatkozik, hogy garantálják, hogy még 2 évik lehet hozzá kapni alkatrészt. Ezen felbátorodva szétnéztem kicsit az otthon lévő garilevelek között, és általában az 1 éven túl, csak softveres garit vállalnak, illetve a szervizköltség ingyenes, csak az alkatrészt kell kifizetni, vagy forditva szóval ilyen dolgok vannak.
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
-
Sly Bp.
addikt
Elmondtam a véleményem az első beírások között!
knight (#63)
Téged csak támogatni tudlak! És egyetértek veled![ Módosította: philoxenia ]
-
iknight
senior tag
Ezt nem csak konkrétan erre a tipusra irtam, hanem úgy általában könnyen dobálóznak az emberek a 2 év garival, holott sok esetben a 2. év gari szinte semmit nem ér. A másik meg mit ér a 2 év gari, ha nem tudod használni mert állandóan szervizben van? A másik meg nem a telón vagyok felháborodva, mert még összességében, még talán jó is elhetne, bár szerintem ennyiért már a samsung is kínál 2 simes mobilt, legalábbi s nem sokkal drágábban. Engem az háborit fel, hogy azért kapja a plecsnit, meg az elismerést mert fejlődik, mikor egy softver frissitésen kivül szart se változott az elmúlt években.
A másik dolog, pedig az hogy az érintőképernyős telók 80%nál ami először tönkre megy, az az érikntő kijelző, és talán az is az az alkatrész aminek a hibájának a kijavitásának a kötelességét a leginkább eltudják susmukolni a szervizesek, a szakszerűtlen használat stbstb miatt, és ha ez egy ezen a téren komoly múltal rendelkező márkánál gond lehet, akkor egy kinainál?[ Szerkesztve ]
-
copin
őstag
Mint zsák a foltját. A szerkesztésgombot pedig sokan nem ismerik.
-
Stehe
aktív tag
Én mostanában gondolkodom egy 2simes teló választásán, és a 3 Samsung modellt leszámítva nincs nagy választék. Van viszont egy csomó kínai telefon, iPhone klóntól kezdve a Nokia klónokon át egész az SE klónokig! :-) És meglepő, de nem írnak róluk rosszat, sőt! Ebben a modellben én a Gprs-t hiányolom, így sajna felejtő. De egy fémvázas, 2 Simes, hosszú üzemidős teló 2 év garival sztem megéri. Ha belegondolok h. a régi Siemens telóimmal mennyit szenvedtem, azoknál ez meg nem lehet rosszabb. :-) A Samsungok meg eléggé túl vannak árazva, az egyetlen érintőképernyős modellje 80k körül van, mondjuk nekem semmi szükségem érintőképernyőre, csak összehasonlításképpen.
-
iknight
senior tag
40-45 között megkapod hivatalos garival a samsung d780-t és a c5212-t is mindkettő kétsimes. Azért azt az 5 ezret megéri, hogy nem egy sitentudja milyen akármivel vagy, és a megjelenése is vállalható, nem úgy néz ki mint egy kinai piacos cokorkatartó telefon.
-
RaveForce
veterán
van benne GPRS.
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Kérlek a tetszett plecsnin ne vitatkozzunk. Tervezzük bővíteni a plecsnikínálatunkat, pont az ehhez hasonló félreértések elkerülése végett, addig is hadd tisztázzam, hogy a "Tetszett" mit jelent: ez nem olyan, mint az "Ajánlott" vagy a "Különösen Ajánlott", melyek azt jelentik, hogy a készülékek minden szempontból jók. Tetszettet szoktunk adni arra is, ha a készülék valamely része innovatív volt, ha fejlődést mutat az elődeihez képest, ha valamely hozzá tartozó szolgáltatásrendszer elismerésre méltó. A MyPhone-ok garanciarendszere önmagában is elég lenne arra, hogy az _összes_ kapjon egy plecsnit, ilyet sem a Nokia, sem a Samsung, sem senki nem tud. A 6691 pedig azért kapott plecsnit, mert ez volt az első olyan kínai készülék, amivel úgymond mertem utcán telefonálni. Ez persze kicsit szubjektív, de hidd el, közel félezer telefon tesztelése után van némi rálátásom a dolgokra. Kérlek fogadd tehát el a plecsnit, értem az érvelésed, sok észrevételedben van igazság, de összességében én akkor is jogosnak érzem a tetszettet.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
iknight
senior tag
Értem a dolgot, de kérdem én miért kell azért plecsnit adni mert van gari? Szerintem ez egy alap elvárás, kb mintha egy autóank van kereke... De ezzel az érveléssel szinte minden telefonnak lehetne tetszett plecsnit adni, mert avlami újat mindben lehet találni, ha mást nem hát a formályában. Én nem mernék mondjuk telefonálni vele, mert a hátulja olyan rendkivül ronda, ami pont telefonáláskor látszik, hogy az valami hihetetlen.
Az a félszáz kicsit túlzónak tűnik számomra
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
azért az nem igaz h minden telefonban lehet újat találni, még a formájában sem, rengeteg tucat készülék van tucat kinézettel
nameg a telefon és garancia összefüggése se vmi pontos az autó és kerék között, akkor már inkább telefon és hátlap és autó és kerék, mivel autókra is van garancia..„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
szak33
csendes tag
Elsőre a Samsung L700 ugrott be róla
Egyszer majdcsak eljutnak addig hogy saját designt alkossanak... -
RaveForce
veterán
olvasd el az előző myphone-os tesztet, ezekre nem ilyen "mezei" gari van mint egy samura pl
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
iknight
senior tag
válasz RaveForce #80 üzenetére
Speedshop-s gari, ha veszel a speedshopnál pda-t stbstb azokra is ugyan az van, és érdekes mód például a HTC-nél ezt senki nem emlitette. De az Asus P320-nál is ugyan ilyen gyári gari van, fel kell hivni az adott számot és küldik a futárt, annak a tesztjében sem volt ez nagy szám, de más cuccoknál is van igy... Nemértem, hoyg ő e miatt kap tetszett plecsnit, máshol meg megsem emlitik.
[ Szerkesztve ]
-
iknight
senior tag
Egyébként pedig a garancia szubjektiv dolog, az hogy itt két év futáros gari van rá, az nem a teló érdeme és nem is a kinaiaké, hanem a Speedshop-é(illetve ha ott mást veszel arra is lesz ilyen gari), ergo, ha más helyen veszed nembiztos hogy lesz rá, és ahogy pl egy Nokiánál sem firtatja senki, hogy milyen gari van rá, meg mit miért, nem értem, hogy miért ez az elsődleges szempont a telefon megitélésénél. Talán mert más jó pont nincs is? Nekem úgytűnik, és egyre inkább, hogy a mobilarénán valamiért nagyon fel akarják futtatni ezeket a kinai telókat, állandóan mindenféle klónokról van benen szó, egyre inkább "fényezik" őket, tradiciónális gyártók készülékét, sok esetben leszolják stbstb, amivel épp baj nem is lenne, de minden szemponból keresztbe lenyelnék ezeket a kinai vackokat és mégis kapják a tetszett plecsnit meg stbstb...
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Rossz befektetés
Egy mobiltelefon mióta befektetés? Az fogyasztási cikk bőven. Mindenki a szükségleteinek és anyagi lehetőségeinek megfelelően költsön ilyesmire és akkor nincs semmi gond..
#64 E51 jóval többe kerül mint ez 2 év garival.
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
glutamin
őstag
A legtöbb szürkeimportból behozott kínai telefonra semmilyen, vagy gyakorlatban kevéssé érvényesíthető gari volt. Erre most van 2 év ténylegesen érvényesíthető garancia. Innetől kezdve egészen más megítélés alá esik egy ilyen készülék.
Én üde színfoltnak tekintem ezeket a készülékeket. Valóban nem érik még el az ajánlott kategóriát, de már most sok egyedi funkció van, ami az európai telefonokban még nem elterjedt (több SIM, TV tuner, érintőképernyő stb.)
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
bigmasterg
addikt
Kedves csájnamobil ellenesek, jobb lesz, ha lassan leveszitek a szemellenzőt, mert Kína /talán sajna/ itt van,jön, fejlődik. A világ egyik legnagyobb gazdasági hatalma, előbb-utóbb úgyis az lesz, hogy minden második ember kínai mobillal fog szaladgálni... (vagy nem, de tuti, hogy nem kicsit fejlődnek és fel fognak nőni a nagy gyártók szintjére)
-
niti
aktív tag
válasz bigmasterg #85 üzenetére
Én pont emiatt ellenzem őket. Annyi gyár ment tönkre, mert az emberek az olcsó kínai termékeket választják inkább... Legalább egy ilyen terméknél, mint a mobil, amit azért a legtöbben nem vesznek havonta, lehetnénk annyira körültekintőek, tudatosak, hogy nem veszünk kínait. Legalábbis én így látom, még akkor is, ha nincs közvetlen érdekeltségünk. Ez ilyen elvi dolog nálam. Ráadásul azt is gondolom, hogy csak addig fognak viszonylag színvonalas dolgokat gyártani, míg a többieket ki nem ütik a nyeregből. Viszont az igaz, hogy a 2 sim nyújtotta előnyöktől nehéz lenne eltekinteni. Előbb- utóbb hátha a többiek is ráeszmélnek, hogy meg lesz szorongatva a torkuk, és villantanak valamit.
-
iknight
senior tag
A samsungnak is van 2 simes telója, hasonló árban igy nem értem, hogy egyáltalán hogy kerül szóba alternativként az embereknek ezek a telefonok. TV tuner az tényleg hiány, de talán azért mert európában nem elterjedt még a digitális műsorszórás, de az lg-nek is van olyan telója, és asszem a nokiának is az n77. Bár egyik sem ide szánt. Érintőképernyő az megint mindenben van. De amit már itam is, az a nagy gyártóknak is általában a leginkább meghibásodó, legrövidebb élettartamú alkatrésze amit egy telefonba tesznek, igy a egy kinai akármi nemtom...
Nemtudom ettől miben más a megitélés, attol még ronda, és kétes minőségű, stbstb, a másik meg. Szóval más megitélés, mert végre a kinaiak is megpróbálják betartani a tövényeket? Tényleg dicséretes, csak ez alap dolog, nem a meglétét kell dicsérni, hanem a hiányát elitélni.
A másik apróság pedig amin érdemes elgondolkozni, hogy 2 simes, ergó 2 telefonnyi hivást fogsz lebonyolitani egy telefonról, ami azzal jár, hogy intenziven használod az akkumulátort akkor az valszeg nem lesz hosszú életű, és én a speedshop honlapján sem láttam hozzá kapható akkumulátort, és ha ez véletlenlü igy van akkor kellemetlen, hogy kidobhatod a telód 1 év után ha véletlenül tönkre megy az aksi, merthogy volt már nekem felső kategóriás meg mindenféle telóm, de olyat még nem láttam ahol az aksira is 2 év gari lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Felhívom a figyelmet a szerkesztés gomb használatára!
Különösen iknight, és Sly Bp. fórumtársaknak!
-
iknight
senior tag
válasz philoxenia #89 üzenetére
Ha megnézed majdnem mindegyik hozzászólásom volt szerkesztve, ami különvan az azért van külön mert két különbező személy hozzászólására válaszolok.
-
Sly Bp.
addikt
válasz philoxenia #89 üzenetére
Szia! Renben majd elolvasom amit írtam és ha hibát találok szerkesztem!
-
niti
aktív tag
-
Timyyy
őstag
Jesszusom hogy néz ez ki és mi ez a menü? Kinek szól ez, gyerekeknek? Áh de még nekik se jó, mert még nekik is jobb ízlésük van... pff Kína beterít minket már...
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
iknight
senior tag
Azért Korea meg kína nem ugyan az. Korea inkább hajaz japánra mint kínára... Pl Samsung, Lg mind onnan van és nagyon jó cuccok, a felső kategóriás cuccaik mind ott készülnek, és nem hagynak kivánni valót maguk után. Japán-Korea-Tájvan is hozza szerinetm az európai mércét, hiszen Tájvan is pl a HTC amire még a legnagyobb rosszindulattal sem elhet azt mondani hogy szarokat csinál, és hogy nem álná meg a helyét bármelyik pda gyártóval szemben minőségre, bár szerintem mindnél jobb. Vagy az Asus laptopom, nálunk hivatalosan 500e körül árulták üzletben, már kifutott gondolom az érdeklődés hiányában, de pl angliában még mindig kapni, az is Made in Taiwan, de bármelyik dell vagy akár sony mellé is tenném akkor is megállná a helyét a minőségben. Igazából ez szerintem hozzá állás kérdése, hogy melyik cég vagy akár nemzet termékei hová vezetnek. Az európai a drága csúcs, kina vállalta az olcsó szart. A többi ázsiai ország amiket emlitettem pedig lassan lenyomják az európai gyártókat, minőségre pl a Nokia N szériás modelljei és azok minősége szerintem sok esetben hagy kívánni valót maga után, amit pl a samsung omniára nemigazán tudok elmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest