-
Mobilarena
..:: Motorola Atrix 2 ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
az mitol van egyebkent, hogy az atrix2-m teljesen be van lassulva?
sokszor a kepernyozarat is masodperces kesesekkel szedi le.
Neha telefonalasnal a szamokat kesleltetve uti be....
Ennek azert gondolom nem sok koze van a memoriaigenyes uj programokhoz...A google maps elinditasa es mukodesre birasa meg tobb, mint 1 perces muvelet. De ezt mar megszoktam.
Mi az oka a lassulasnak?
Miket ellenorizzek a telefonon? -
chris-v
senior tag
válasz attiati #9803 üzenetére
Sajnos egyre jobban hardver igényesek az appok és ez okozza a lassulásokat. Kezd kevés lenni a telefon ereje.
Még régebben valaki írta, de lehet más fórumon olvastam, hogy ha nincs fenn a google play és társai, akkor a telefon nem lassul be. Magyarul egy főzött romnál nem kell feltenni a ggaps-ot (a google csomagot). Elég csak ha az amazon app store fent van, onnan is le lehet minden appot szedni ami kell és nem lesz lassulás."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
attiati
veterán
válasz chris-v #9804 üzenetére
1.es ez befolyasolja a telefonalas elotti szambetarcsazast es belassitja a kepernyozar leszedest? esatobbi...
2.allandoan fut a google play, hogy lezabalja mindig a telefont?
3. le tudom szedni a google playt mahinalas nelkul?
4. mivel lehetmegnezni a telefon szabad eroforrasait?
meg egyaltalan mit nezzek? lehet, hogy tul sok program fut egyszerre a hatterben. -
chris-v
senior tag
válasz attiati #9805 üzenetére
1) Ha fut valami a háttérben ami a processzort használja kicsit jobban akkor igen, belassítja
2) Nem tudom pontosan hogy fut a play, de a frissítéseket keres időnként talán valami hiba van
3) Nem tudod leszedni. Azt tudod csinálni, hogy felteszel egy cyanogenmod rom-ot, amiben nincsenek benne a google szolgáltatások és utána nem is rakod fel a gapps-ot vagy más google csomagot.
4) Vannak appok amivel lehet monitorozni a telefon energia fogyasztását és erőforrásait, de nem tudok javasolni semmit, sose használtam ilyenekt.
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Aureal
senior tag
válasz attiati #9803 üzenetére
Jó a diagnózisod!
Nálam 1,5 éve ez van, főleg ha a böngészőben facebookozik vki rajta. Lezabál mindent az erőforrásokból + ha csak home gombbal letesszük pihenni az appokat és nincs rendes kilépés, néha úgy csonttá fagy az egész szoftver, akku felfő, hogy a power gombra sem reagál -> telep kivesz...
Sajna nincs jól optimalizálva erre a hardverre már se az os., se az appok!
Ha érzem hogy kezd beállni a rendszer, akkor ki-bekapcs segít, de egyrészt ez kényelmetlen, másrészt egy gmaps után is ugyanúgy zokni lesz pár percen belül, úgyhogy ez valóban kevés már így 2015 végén mint tela. (Nálam pl. ezen a fórumon is hogy nyitva van a böngiben, forrósodik az akku, ja, meg ha virusirtó is van fenn, az is behúzza olykor a kéziféket a Motyorolának!)floratm:
Hardveraprón van 20-ért most A2. Lehet hogy 3 tallérral van modernebb noname ma, de hogy az se húzza 1 évnél tovább majd, ilyen téren a tök mindegy kategória sztem.
Tescos tabletet meg az vesz 10-ért, aki nem tudja minek az...Ha már itt tartunk, Edigitalnál 16 akcióba az Asus Memopad 7 "refurbished" változatban. Ha szerencsés vki, egy jó darabot is kifoghat vele netezni, 1 év gar hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
nem értek az androidhoz, de a telefonálási funkciók és a képernyőzár miért lassul be attól, hogy egy-egy app memóriaigényes lett?
Hogy lehet úgy kilőni az appokat, hogyha bezárom (nem használom), akkor ne maradjon a memóriában?
Egyáltalán ott maradnak?
A háttérben futó appokat az alkalmazások / futó résznél lehet megnézni?
itt azt írja, hogy 561MB foglalt, 280 MB szabad (nektek mennyit ír?)
Ha itt összeadom a futó alkalmazások memóriaigényét, akkor kb 250mb jön ki. Mi foglalja a többi 300 MB-ot? Hol tudom megnézni az összes memóriában futó alkalmazást?Az pl normális, hogy a kamera fut (19MB-ot foglal)? Pedig "bezártam"...
-
attiati
veterán
innentől kezdve éppen a memóriakezelés a téma
Teljesen feleslegesnek érzem én is új telefon vételét, miközben ugyanazt az 5 programot használom évek óta.
Nem kell se facebook, se semmi varázslat.
Erős túlzással olyan, mintha a windows belassulása miatt mindig új gépet vennék. -
attiati
veterán
köszi a tippet
találtam róla két leírást
[link]
[link]
Bele se gondoltam eddig ebbe, csak bosszankodik az ember a telefon lassulása miatt és a végén már fele időt bír az aksi is.Miközben csak egy memóriakezelő kellene és nem kell új telefont venni.
(mert a telefon szerintem még a mai napig jól néz ki, kijelző mérete is elég)[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Hát igen, ez a Greenify is akkor megy ha rootolod a telát!
Nekem még arra se volt sose időm meg türelmem, hogy normálisan lementsek minden adatot az A2-ről ami idáig felgyűlt mióta megvan (nem fotók meg zenék, hanem app testreszabások, jelszavak, könyvjelzők...). A rootolást meg 943x elolvastam már, de egy kukkot nem érteni az egészből 3 műegyetemi diploma nélkül.
Apámnak Nokia C5-je van. Backup = usbre rádug, szoftverbe meg syncronize oszt cső! -
attiati
veterán
Leszedtem az időjárás widget-et és kikapcsoltam az animált hátteret. Már ez rengeteget jelentett.
-
Aureal
senior tag
válasz attiati #9814 üzenetére
Nekem sose volt ilyesmi a desktopon, még ikonok sem! Pár app csoport van az alsó gyorsindító soron, mint gmail, browser, youtube, kamera, galéria, jota jegyzettömb, a többire ott az applikáció menü, úgy is minden oda települ. + van egy screen filter app, ami még csökkenti a kijelző háttérfényt 40%-al este v sötétbe, de mondom, 2 nap után vagy huzamosabb facebook után restart, mert másképp még a kêszenléti képernyő is kiírja, hogy az alkalmazás nem válaszol! Kevés az A2-nek így az erőforrás.
-
attiati
veterán
szerintem egyértelmű, hogy az FB öli meg
sosem telepítettem fel, de ha ez igaz, akkor nem is fogom
nézd meg mennyit zabál neked, és hátha van helyettesítő program a FB app-ra
-
chris-v
senior tag
válasz attiati #9816 üzenetére
Létezik facebook lite, én azt használom. Sokkal kevesebb vas kell alá, mint a normálhoz.
-
Aureal
senior tag
Én nem tudom, de mióta felraktam ezt a Greenifyt, egyfolytába jönnek a hibaüzenetek hogy youtube nem válaszol, ES explorer nem válaszol meg olyan dolgok sorra ami el sincs indítva. A tela meg jobban le van lassulva mint bármikor. Gmail app percekig csak fehér üres képernyőt ad milyen már?!
[ Szerkesztve ]
-
Sanyig4
tag
Uraim!
Kijelzőmön érdekes hiba jelent meg:
Elképzelhető hogy összeköthető azzal hogy leejtettem a telefont, igaz nem túl magasról.
Találkoztatok már ilyennel?
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Régi probléma:
Néha az A2 fogja magát és megnémul, akarom mondani, matatok rajta s mikor oda érek hogy a hangszóróból hangnak kéne szólnia, tök néma! (pl. zene lejátszás, video lejátszás, youtube vagy más webes audio tartalmak...)
Ez a megvételétől kezdve, hébe hóba random előjövő probléma a Motinál legnagyobb bánatomra, s ilyenkor mindig egy ki/bekapcs oldotta meg a helyzetet, egészen máig! Ui. most véletlen rájött a barinőm, hogy ha bemegy a beállítások/csengőhangokig, ott bármelyikre rápacsizva újra megjön a hang az összes audio alkalmazás számára.
Nem hiába no! Mindig tanul az ember![ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
Úgy alakult, hogy én is lecseréltem az Atrixot.
A fórumon azért még itt leszek. Igaz mostanság nincs is nagy forgalom erre felé, ahhoz képest, hogy régen győztem olvasni, annyi hozzászólás született.
De hát nem mai készülék, sajnos eljárt felette az idő.
Gondolkozok rajta, hogy lehet eladom, de nem tudom megéri-e, mert túl sokat nem lehet érte kérni. Pedig a ritkábbik fehér ME865 változat. Na majd meglátomAz új telefon majdnem egy Xiaomi Mi4i lett, de nem mertem bevállalni, úgy hogy nem fogtam még kézben, így egy fekete (igazából indigókék) Samsung A5 lett a vége.
-
Aureal
senior tag
válasz chris-v #9824 üzenetére
natessêk Samsung!
A 2007-ben vett Sharpomat most is használom mint állandó telefon. Akkor mi is van egy 2 éves dual magos smart phone motyorolával?!
Szánalmas!
3 hasznánált kereskedésbe én is bevittem... Azt mondták: "ja! Motorola? Nem kell mert eladhatatlan..."
Ez sztem igazolja önmagát![ Szerkesztve ]
-
winbox
senior tag
Sziasztok!
Én csak annyit akarok mondani, hogy 1 éve odaadtam anyukámnak az Atrixot, amit én előtte 2 évig használtam és már 1 évesen vettem használtan neten. ME865 volt. Azalatt romolgattam össze-vissza, majd mielőtt anyukámnak odaadtam, felment rá az akkori legújabb CM 11 4.4.4-es kitkattel. Azóta nyüstöli, használja rendesen, youtube-on néz filmet rajta, facebook, messenger, netezik és a mai napig teszi a dolgát, pedig ennyi idős telefonokat azért ezek az appok gyilkolni szokták... Igaz, hogy nem olyan szélvész gyors, de azért gyorsnak lehet mondani, és ezt hány 4 éves androidos telefonról lehet elmondani? Annyi baja volt, hogy a belső tárhelyet nem látta cm 11 alatt, ezt egy 16-os sd kártyával megoldottam, neki mindenre elég ennyi, plusz a proximity sensorral is baja volt, mert ha hívták vagy hívott valakit kikapcsolt a képernyő és nem jött vissza, fagyogatott alatta. Így hát xposeddel kinyomtam a proximityt, azóta ha hív vagy hívják bekapcsolva marad a kijelzője, de így tökéletesen megy neki fagyás nélkül.
OFF:
Én helyette Nexus 5-öt vettem, de a lolli annyira kiábrándító volt kinézetileg és bugos(értetitek, a google akkori referenciatelefonján bugos volt a saját rendszere) volt, hogy fél év után meguntam a romolgatást és kipróbáltam magam az iPhone-ok világában, egy 5S lett belőle, amit azóta nyüstölök és igaz, hogy van előnye és hátránya, de számomra az előnyök sokkal jobbak, nagyon megszerettem. Tudom persze, hogy nem egy árszint és több másik telefont is tudtam volna abból az árból venni, egyébként nem sokkal került többe, mint az akkori Nexus 5, de nagyon megérte. Én szerettem az Atrixot is nagyon, a sok romolást, de mikor ráuntam a Nexus 5-nél és időm se nagyon volt ezekre, az iPhone tűnt a legjobb választásnak és az is lett. Már nem követem a Nexus 5 fórumát, de nemrég olvastam, hogy a marshmallow 6.0.1 elég jó lett rá és nem is bugos. Remélem sokaknak még mindig megy az Atrix és ilyen szerencsések vele, szerintem anyukám még 1-2 évig tuti használni fogja, és a következő telefonja is minimum bír majd ennyit![ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Haveromnak mutatom a varázslatos Atrix2-t mennyire bugos és le van lassulva már.
Webfelületen elindítok egy beágyazott youtube videó lejátszást... semmi!
Oké. Nézegetünk oldalakat, alkalmazásokat, nagyjából döcögnek. Kb. ¼ óra múlva tela lerak, elég volt. Dumálunk stb, majd hogy már vagy 10 perce nem foglalkozunk az Atrixszal, standby módban elkezd ordítani belőle a youtube!
Nézzük, böngi bezárva, youtube kliens el se volt indítva, taskmanagerben mindent kilövünk, a videó kép nélkül csak hangban, továbbra is szakadatlanul megy. Jó, mondom dögölj meg és lenyomom a wifit is a telán, kész nincs net kapcsolat. Böngi cache töröl, s ehhez képest még vagy 6 percig tolta gondolom RAM-ból!
Gratula Motyorola! -
attiati
veterán
mostanában szórakozik a képernyő bekapcsoló gomb, sztem érintkezési hibás lesz.
Át lehet programozni valahogy, hogy ne a felső gomb legyen a bekapcsoló, hanem bármi más?
Alkatrészt csak ebay-ről tudnék rendelni, kb 5000 ft postával usából.
Vagy szervizben 8000 ft szereléssel együtt. Az egész telefon meg ér vagy 15e ft-ot.Ötlet?
-
105kacsa
őstag
Ha esetleg valakit érdekel jó ár-érték arányú tablet akkor ajánlom figyelmetekbe második címlapos írásom.
ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
attiati
veterán
mi a legfrissebb android verzió, amit 0 szakértelemmel fel tudok tenni a telefonra?
(lehetőleg magyar billentyűzet támogatással)frissítéssel összes app-ot újra kell telepítenem?
Vennék egy xiaomi miband 1s-t, és ahhoz elvileg minimum 4.4 kell.
Egyelőre még kihúznám ezzel a telóval.[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Használja még vki ezt a telefont?
A miénket megörökölte unokahúgom, de természetesen derekasan szenved ő is vele.
Gyári böngi olyan elavult hogy alig kezeli le normálisan a tartalmakat neki (pl. beágyazott videókat el sem indítja stb...) és kb. minden percben kilép és összeomlik.
A googleplay folyamatosan panaszkodik hogy nem válaszol, de van hogy pl a fényképalbum galériát vagy más alkalmazásokat órákig tart mire megnyitja, desktopot is 1-2 perc mire home screenre teszi! Régen egy ki/bekapcs segített rajta, de ez már csak fél óráig megoldás vagy addig se.
Töltőn meg teljesen megdöglik, az összes program kazalba összeakad, az érintőfelület megbolondul és össze vissza indít magától progikat vagy pl. alul érintve a képernyőt egy fölül lévő ikont aktivál.Én már jó ideje nem használom, sosem volt a kedvencem a hülyeségei miatt, de hogy 3 évesen ennyire hányadék módon szar legyen egy okos telefon, hát a 10 éves symbianos vagy javas teláim nem ennyire gázak mai napig!
-
Aureal
senior tag
válasz rum-cajsz #9835 üzenetére
Oxi, de ez 3 éves, nem volt rootolva hekkelve stb, csak a gyári andro fut rajta, Avast mobil védelemmel, semmi extra nincs rátelepítve, sőt gps, időjárás app, facebook stb. le van pucolva a desktop screenről, tehát a lassító alkalmazásoknak esélyük nem lenne. Ennek ellenére a "google play nem válaszol" üzenetek rendszeresek ahogy néztem. Vagy pl. van olyan is már un.húgom elmondásából hogy a képgaléria nem tud egy képet sem megnyitni, mert nincs elegendő tárhely a memóriakártyán. Ránéztem, 200 MB szabad hely volt, belső tárhely meg 1 giga fölött amit nem is használ a tela, de csak úgy kérdésként, nem a RAM-ot kéne használnia egy fotó megnyitásához?
Szóval ilyen jól van megírva rá az OS, hogy még a hibaüzenetben is félrebeszél! -
attiati
veterán
az lehet, hogy az atrix 2 éppen a 4g hiánya miatt szenved vonaton utazás közben a mobilnettel?
Anno telekom topikban kérdezgettem, hogy esetleg a vonaton utazás sebessége, vagy a vasúti elektromos hálózat kavarhat e be vidékre utazás közben egy egy vasúti szakaszon. De úgy, hogy egyáltalán nem volt net fél - 1 órákra, míg más vidáman mobilnetezett. Akkor ez valószínű készülékfüggő volt, és egy másik telefonnál megoldódik?
még egy kérdés:
Atrix 2 fényképezője milyen, ha összehasonlítjuk egy mai 60e ft-os telefonnal? Sosem volt még atrixon kívül másom.[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
válasz attiati #9837 üzenetére
A net lehet a 4g miatt. De lehet, hogy aki netezett az más szolgáltatónál van mint te és neki volt mobil net, ott ahol a te szolgáltatódnak nincs.
Fényképezője teljesen rendben van, sőt a videó is, hisz az atrix tudja a full HD-t."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
attiati
veterán
válasz chris-v #9838 üzenetére
ezek szerint akkor nem törvényszerű, hogy egy mai középkategóriás 60-100k közötti teló jobb képeket csinál?
Szolgáltató ugyanaz volt, egyszer rá is kérdeztem egyik utasnál, és neki ment, nekem meg 1 óráig semmi.
Anno a nyugati vasútvonalakon jó, ha a 4 órás út felében volt net. Érdekes módon ha megállt a vonat, akkor nagyobb eséllyel volt. -
chris-v
senior tag
válasz attiati #9839 üzenetére
Lehet, hogy az adott szolgáltatónál, csak LTE (4G) volt csak elérhető az adott szakaszon, amit ugye az atrix nem tud.
Kép készítés terén nagy a szórás, van hogy drága telefon rosszabbat csinál mint egy olcsóbb. A kínaik fényképkészítéséről már nem is beszélve. Én Samsung A5-re cseréltem az atrixot, 82-ért vettem és minimális a fényképek közötti különbség. Sajnos nincs ugyan arról készített képem, hogy lehessen látni a különbséget. Sőt az atrix kevesebb fénynél jobb képeket csinált. Viszont sokkal lassabban fényképezett az atrix mint az A5.
Szóval azért mert régebbi egy telefon, attól még lehet, hogy jó képet készít, lásd Nokia 808 (2012)."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Aureal
senior tag
Használ vki még A2-t?
Opera, Opera Mini beáll mint a szög, semmit se csinál aztán meg kilép az alkalmazás!
Egyre használhatatlanabb már ez a tela... -
Sanyig4
tag
Érdekel valakit egy hibátlan, karcmentes, tökéletesen működő Atrix 2?
Céges telefon miatt felesleges már, ha van rá igény eladó.
-
chris-v
senior tag
válasz Sanyig4 #9843 üzenetére
Hirdesd meg itt a hardveraprón, vagy a jófogáson.
Egyébként csak azért nehézkes eladni, mert mindenki azokat a telefonokat ismeri amit a szolgáltatók árulnak és azokra keresnek. Samsung, Huawei, LG, Lenovo, stb. Motorolára alig keres valaki, ezért mindenki vitte lejebbe és lejjebb az árát, pedig nem az ár volt a probléma, csak az ismeretlenség.
A hirdetés címébe írd bele, hogy Samsung Galaxy 2 és akkor rákattintanak"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Aureal
senior tag
Foglalkozik még vki itt ezzel a telefonnal?
Ha nullára gyalulják és utána az utolsó elérhető legfrissebb androt vissza akarnák tenni rá ami még elérhető volt a telefon os frissítő setupjából, azt hol lehet most rá megtalálni, lévén nincs már Motorola és így a támogatás is = 0! -
meszi3
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
szerintetek mennyit ér ez a telefon használtan?
10e-ért hirdettem hónapokig, senki nem vitte el.
Most elvinnék 5-ért, de annyiért meg már sajnálom, mert tartalék telefonnak aranyat ér.
Gyakorlatilag semmi használható telefont nem adnak aprón 5ezerért. Ezzel meg szerintem el lehet lenni 1-2 hetet, míg megérkezik egy új teló, ha baj van. -
chris-v
senior tag
válasz attiati #9847 üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem ismerik, ezért nem is keresik és ezért nincs is nagyon értéke.
Én 5-ért nem adnám el, szerintem a 10 teljesen reális ár, sőt!
Galaxy S2-vel volt annak idején pariban, szóval azon az áron kellene mozogjon."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
meszi3
tag
válasz attiati #9849 üzenetére
Ugyanígy jártam Én is, van egy szép folt a kijelzőn, kutyának sem kell Beraktam fiókba, bármikor jó lesz ha hirtelen kell egy tartalék telefon.
Amúgy aki használta ezt a telefont tudja, hogy 8-10-et simán megér most is, de lévén, hogy Európában nem forgalmazott teló, totál ismeretlen, attól meg mindenki ódzkodik, és sajna nem találsz rá vevőt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest