- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
decoati
aktív tag
Automata fehéregyensúlynál szoftveresen kell kitalálni mi az hogy "fehér"; ha a téma nagy mértékben tolódik valamilyen szín felé, ráadásul a fehér sem fehér pl. a megvilágítás miatt, az automatika tévedni fog.
Ugyanaz a gép ugyanannál a témánál százszor is pont ugyanúgy/ugyanannyit fog tévedni.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
Tuninger
addikt
Szerintem a vakus fehéregyensúly bonyolult egy téma, hiszen mindegyik gép trükközik a képi paraméterekkel, hogy a szemnek kellemesebb képet, vagyis a valóságtól eltérőt mutasson. Az óra esete: Azért más színű mindegyik kép, mert adott távolságból mindegyik gép vaku fényereje különbözik. Ha kevesebb fényt ad egy vaku akkor a környező tárgyakról vaku által villantott visszavert fény színe is beleszól a fehéregyensúlyba.
Jó példa erre hogyha DSLR + külső vakut-t használsz, és a vakut felfele állítod derítés céljából, ÉS a plafon mondjuk barna színű, akkor a megvillantott téma is kap egy barnás tónust.
Tovább gondolva:
a., számít a vaku fényereje a tárgytávolság függvényében.
b., számít hogy a LED/Xenon/Normál vaku milyen "színű fehérrel" villant. (értelemszerűen a Xenon és a sima Vaku áll a legközelebb a normál fehérhez)
c., számít hogy az AWB hogyan tudja lekezelni a saját vaku színhőmérsékletét (a saját SGS II-őm szörnyű ebből a szempontból), főleg ha más megvilágítás is van a képenÖsszefoglalva: automatika legyen a talpán ami normális WB-s képet tud fotózni sötétben.
Megjegyezném hogy a kültéri képek fehéregyensúlyával jellemzően nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
-
balazs1022
őstag
Nem rossz teszt! vakus képeket még néztem vna. Huawei-nek téll van vmi az optikájával h olyan, de sztem nem kéne még leírni, hiszen msot jön majd a Ascend D1 és a D quad amibe már javítva lesznek a P1 hibái.
Itt van néhány tesztkép ami ascend D1-el készült: http://tu.pcpop.com/all-817021.htm
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #409 üzenetére
A kép jobb alsó sarkában lehet 100%-os nagyítást elérni
-
motoflug
őstag
Nagyon jóóó lett!
-
decoati
aktív tag
válasz Tuninger #408 üzenetére
logikus végülis
nem tudom mi a pontos metódus, de egy időben játszottam azzal hogy a nyers kép másolatát kicsinyítettem, ráraktam egy hatalmas Gauss-szűrőt, levettem róla a világosságot, így megkaptam a kép kiátlagolt színezettségét, amit invertáltam, visszanagyítottam, és additív overlay-ként ráraktam az eredeti kép színcsatornájára.
Az eredmény: főként referenciapont nélküli éjszakai kültéri/színes lámpás beltéri (lassan csak olyan van) képeknél ott is tökéletesen be tudta húzni a fehéregyensúlyt, ahol minden más automatika (hw/sw/ps) megbukott. Persze ez is tud bakot lőni, de azért sokszor nagyon jó volt látni ennek a nagyon egyszerű, és teljesen automatizálható trükknek az eredményétcsalád, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
Radeon_5
aktív tag
-
Lirion
addikt
Csatlakozom azokhoz, akik szerint befért volna az N8 is. Már csak azért is, mert ma már meglehetősen jó áron hozzá lehet jutni és akinek a kamera fontos a telefonban, annak jó alternatíva lehetne a többi 150k-s telefon mellett, miután kamerában még mindig veri a mezőny 87,5%-át.
-
decoati
aktív tag
válasz Radeon_5 #413 üzenetére
nem tudok sajnos mobilt amiben lenne, bár ez nem csoda (a tájékozatlanságom miatt ) Valaki tudja hogy a 808-ban van-e?
(amúgy már én sem kínlódok ilyenekkel, ez is vagy 10 éve volt, egy Fuji S5000 kompakt hiányosságai hozták ki belőlem az állatot)[ Szerkesztve ]
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
bigmasterg
addikt
Kíváncsi leszek, hogy mikor hozzák ki az első olyan telefont, amely képes lesz a RAW file-ok mentésére is.
(így is vannak már akik mobil képeket utómunkáznak, de még többen effekteznek.) -
klívlend
tag
Tetszik a teszt, alapos és igényes!
-
ZeroLimit
tag
az iPhone 4S kamerája ilyen gyenge lenne ??? ennyire kevés a funkciója ??
-
ZeroLimit
tag
Nokia 808 PureView szerintem az a legjobb a felsoroltak közül már mind kamera alapján
-
boletus
aktív tag
válasz arnyekxxx #424 üzenetére
Hmmmm. Van benne valami.
A célfotó dönteni nem tudott a második helyről.
Nem vette figyelembe,vagy nem akarta amit Te észrevettél. Ráadásul nem is egy "célfotós" volt. Mi lehetett a céljuk? Megosztani a második helyet? Egy"szájfonnak"nem szabad harmadiknak,vagy - urambocsá ! - negyediknek lennie? ! -
Pikkolo^^
addikt
válasz Quasi_modo #428 üzenetére
Nem
-
gusthy
veterán
...zárójelben jegyezném meg, hogy az Olympusnál még a PureView is fényévekkel hátrébb van, amíg a telefonokba nem raknak normális optikát (márpedig a súlyeloszlás miatt ez nem egyszerű feladat), addig hiába akárhány a megapixel. Persze nem mondom, hogy nincs fejlődés, kétségtelenül van.
-
Yany
addikt
Nem is a súly a legnagyobb gond, hanem a méret. Egyszerűen nem is értem, hogy a sokat sírt "nagy szenzorhoz nagy géptest kell" problémát hogy tudták ennyire durván leküzdeni a Nokiánál. Hogy-hogy ők és nem egy optikában és fotótechnikában sokkal jártasabb cég (pl. Canon, vagy Nikon) fejlesztett ki mostanra egy ilyen megoldást. Na igen... ezt hívják innovációnak.
Egyébként úgy látom, hogy azon még senki nem tünődött itt hangosan, hogy ha ezt tudja a PureView telefon szabta hendikeppel, akkor mit tudhat ez a technológia szabadabb geometriával, pl. egy csúcskompakt testben, vagy adj' Isten, egy MILC-ben...
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
arnyekxxx
veterán
-
emre33
addikt
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
S e t h
nagyúr
-
-
emre33
addikt
-
Yany
addikt
Az a poén, hogy ekkora többlet-pixellel még a rázkódás-kompenzáció is megoldható lenne hardveresen. Csak ahhoz meg brutkó cpu/gpu kéne, hogy valós időben feldolgozza, vagy rögzítés után a nagyobb felbontású videóból (pl. 2560x1440) stabilizálva csinálhatna 1920x1080-at egyfajta postprocess-ként.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Olasz5
csendes tag
Sziasztok!
Csupán egy apró kérdésem lenne, a Motorola készülékek ennyire elhanyagolhatóak avagy, miért nem kerülnek be sosem az összehasonlító tesztekbe? Értem ezalatt azt, amikor töréstesztnek vetettétek alá a telefonokat, akkor is rejtélyes módon kimaradt a Defy, míg itt is tudna szép számmal jelen lenni a Motorola elég csak Razrt avagy az Atrix 2-t említenem de még sincs. Ennek az volna az oka, hogy ennyire gyatra minőségű, mondhatni csapnivaló képeket készít, amit kötve hiszek avagy, ilyen nehéz hozzájutni egy ilyen teszt erejéig az amerikai cég eme készülékeihez?
Várom válaszotokat!
Üdvözlettel, Balázs!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest