- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
toki71
csendes tag
Hát a szerda nem jött össze de a hétre ígérték ... ha más nem, akkor neten rendelem meg.
-
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Két hete vettem egy P560 pda-t.
Sajna már többször kiírta, hogy kevés a memória, nem tudok több programot indítani.
Nem tudom ezt miért csinálja. Amit lehet, pedig a flashbe telepítek, és olyan sok program nincs is a gépen.
A tárolás memória fogy nagyon gyorsan. Ha ez megoldódna, akkor nagyon klassz kis pda lenne. De így.... akkor semmi értelme a 2 gb belső flashnek, mikor a tároló memória friss telepítés után csak maga a windows 31 mb -ból -28-at hagy. Magyarítás után, 25mb.
Még egy-két progi és máris csak 13 mb van. Aztán kicsit használom netezni és már csak 5 mb, aztán már sír is a memóért.
Mit lehet csinálni, hogy ez ne legyen.
Előre is kösz a segítséget.
Üdv Karicsek -
karicsek
aktív tag
válasz Viktor0610 #953 üzenetére
Ok. Köszi. Ezt is kifogom próbálni. Bár az spb pocket plus-t használom, és mellette az mbutton nevű progit. Ez valóban bezárja a nem használt programot,
Amit, igazán nem értek az az, hogy adott egy másik típusú pda, 64 ram, 128 rom.
Ugyanazok a programok és annál van 95 mb-ból 73 mb szabad tároló memória, és 54 mb-ból 39 mb szabad program memória, még nálam csak a 31 mb-ból 13 mb szabad tárolás 54 mb-ból, 37 mb szabad program memória van. Ezek magasak nekem. Persze, hogy utána, ha futtatok még valamit akkor már nincs tartalék.
Vagy , szintén egy másik pda 64 ram, 256 rom, szintén ugyanazok a progik. Ott 140 mb szabad tároló memória van a 170-ből és 24 mb szabad program memória az 53 mb-ból.
Így ez a 2 giga flash memória teljesen értelmetlennek tűnik számomra, ha a tároló memória így elvész.
Megnyitottam egy flash oldalt a neten és máris csak, 7 mb-lett a szabad.És ez így fogy pillanatok alatt. Olyan mintha a ram és a rom adatok fel lennének cserélve, bár tudom ez nem lehetséges.
Sajna ez a pda így nem nagyon élvezhető. Lehet megkérdezem a szervízt, ők mit mondanak.
Köszönöm a segítséget.
Üdv Karicsek -
Sz.Gergő
csendes tag
válasz karicsek #954 üzenetére
A flash memória pont olyan, mintha az SD kártya mellé még be lenne téve egy másik 2Gb-os memória(mintha 2db kártyát lehetne belerakni, csak ezt nem lehet kivenni).
A flash memória is pont úgy "viselkedik", mint az SD, a pda nem tudja másképp használni.
Ennek a memóriának pont azért van értelme, mert a másikba nem szerncsés túl sok mindent pakolni.
Mint írtad: 95Mb-ból 73 szabad, tehát 22 foglalt (viszont nem leget máshol adatot tárolni, csak az SD-n). Ennél pedig 31MB-ból 13 szabad, tehát 18 Mb foglalt. (tiszta matek)
A Start -> intéző -> Windows -> Temporaty internet files -ból törölheted a fájlokat (mint a sz.gépen).
Üdv. GergőU.i.: Bár az igaz, hogy rakhattak volna bele egy kicsit nagyobb memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
toki71
csendes tag
Maradt a netes rendelés. AV Planet-től. ( ez nem reklám akart lenni ) Szerintem jó áron. Csütörtökre ígérkezett be a futár remélem ide is ér.
-
toki71
csendes tag
Megvan ... most küzdök vele ... ismerkedek ... nem egyszerű igy elsőre.
-
toki71
csendes tag
Net beállítva .... nincs közben töltőn .... programot még nem raktam fel. Olyan segítséget kérnék ( biztos le van írva már ) hogy milyen HASZNOS progikat lenne érdemes feltelepíteni ( és az miben segít nekem ) hirtelen ennyi ....
-
toki71
csendes tag
TCPMP és a Total Commander PPC változata telepitve lett ... de a wktask az nem megy ... ha valaki tudna segiteni azt megköszönném.
-
MODERÁTOR
-
toki71
csendes tag
válasz Viktor0610 #963 üzenetére
nem tudom telepíteni rá .... vagy már telepítettem?? Filmet, zenét csak kártyára tudok felrakni??
-
toki71
csendes tag
A programoknál a már említett TCPMP és a Totalcomander van meg ....
-
MODERÁTOR
-
toki71
csendes tag
válasz Viktor0610 #967 üzenetére
Ott nincs a wktask neve .... de nem is akart feltelepülni .... valamiért ....
-
Gloob
addikt
Kiír valamit a telepítésnél? Milyen kiterjesztésű file-t töltöttél le? Pl. ami nekem van az cab kiterjesztésű, és azt nem a PC-n kell futtatni aktív szinkron mellett. A cab file-okat fel kell másolni a PDA-ra és ott kell őket elindítani. A PC-n csak az exe és az msi kiterjesztésűeket kell futtatni. Lehet hogy ez a gond. Egyébként mennie kell, mint már Viktor is írta. Ha a programok eltávolításában nem találod akkor nem is települt fel. Próbálkozz vele és sikerülni fog.
Üdv GloobSamsung Galaxy A52S
-
Sz.Gergő
csendes tag
Ahogy Gloob írta: csak próbálkozni kell! Nekem volt olyan program (nem ez), amelyikkel kb. 2 hétig szórakoztam, mire rendesen feltelepült és elindult.
Kitartást! Egyszer csak sikerül!
Üdv. Gergő[ Szerkesztve ]
-
Gloob
addikt
Hogy mit érdemes feltenni az nagyban függ a felhasználó igényeitől. Mire akarod használni, és akkor annak megfelelő progikat kell feltenni rá. Nekem van fent rajt pl időjárás előrejelző, skype pda-s változata, opera böngésző, navigáció, rendszer karbantartó szoft, egykét kisebb játék, egy sokat tudó számológép, meg még egyéb más. Lényeg neked kell eldönteni mire akarod hogy alkalmas legyen.
Üdv GloobSamsung Galaxy A52S
-
toki71
csendes tag
Köszönet Gloob-nak a sok segítségér ..... nagyon köszönöm neki itt is.
-
TomBond
aktív tag
Ki milyen biztonsági másolat készítő programot használ? Olyan kéne ami teljesen vissza tudja állítani az eredeti állapotra ha esetleg lemerül az akksi.
Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64
-
cssandor
csendes tag
Hello!
Két problámám van a géppel:
1.
dzoli1 #481 postjában leírtak szerint beállítottam az igo-t és a russat. Működik is mindkét progi, de csak a soft-resetig. Utána mindkét progit újra kell állítani. Van erre már esetleg valami ingyenes megoldás?
2.
Egy Planet wrt-414 routerhez szeretném csatlakoztatni a PDA-t, fel is épül a kapcsolat, a routernél is látszik a kliensek között, de semmi adat nem jut át. A titkosítást és a MAC szűrés kikapcsoltam, úgy se megy. 2 másik hálózatra is gond nélkül csatlakozik.
Lehet hogy nem kap IP címet?
Keresgéltem a beállításoknál de nem találtam hol tudnék adni neki kézileg IP-t.
Hol tudom megnézni hogy milyen IP-t kap?
A wifi beállítások/hálózati kártyák-nál van 8 féle kártya, melyiket kell ezek közül beállítani? -
qwer11
csendes tag
Sziasztok topik lakók!
Most lettem boldog tulajdonosa egy P560-asnak! Kérdésem az lenne lehet e a telefont kihangosítani vele az autóban! Esetleg segésd szoftware-val?
Válaszokat előre is köszönöm!
üdv:
q -
need
addikt
sziasztok..
igaz nem tartozik a témához csupán csak a kiváncsiságomat szeretném kielégiteni
nagyon tetszik a mionál hogy közlekedés alkalmával jelzi a készülék a lámpás kereszteződéseket.
szeretném tudni hogy ez egy poi lenne vagy maga a készülék szoftvere jelzi a dolgot..?
ha POI lenne akkor ezt a "közlekedési lámpákat átlehetne-e ültetni más milyen készülékbe.....?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
OLE-3
tag
Ha iGO-t futtatsz rajta, akkor azok elvileg nem lámpás kereszteződések amiket mutat, hanem útbiztonsági kamerák a lámpában vagy a közelében. A lámpában a piroson való áthaladást rögzíti (?), a csomópontok felett pedig sebességet is mérhet. Jobb lassítani kicsit amikor jelez
-
need
addikt
-
Grillo
őstag
Én is vettem egy ilyen kütyüt, és megelégedéssel használom. Navigációra és ArcPadhez is kitűnő.
Azonban lenne egy kérdésem. Lentebb olvastam, hogy a WeFi-t ajánljátok Wifizéshez. Fe is raktam, viszont nem találom, hol írja a MAC-címet. Itthon szűri a router, és emiatt kéne. -
Gaskin
aktív tag
Bocs, de azt hiszem, egy kicsit "elképzelted" a dolgokat. Az ami tetszik neked, az nem mio specifikus, hanem IGO fícsőr. És mivel a Garmin szoftver véletlenül sem kompatibilis az IGO-val, ezért nem hiszem hogy bármi sanszod lenne ennek az "átültetésére". Arról nem is beszélve, (egy kollega ugíe már megénekelte) hogy ez nem a kereszteződésekről, hanem a sebességmérő kamerákról, illetve azoknak egyes típusairól szól..
-
ImI888
csendes tag
sziasztok!
szeretnék egyet kérdezni:
Lehet volt már kérdés itt a forumon, a P560-omon nem tudom az ephemeries fájlt letölteni. a pda szinkronizálva van, usb kapcsolat működik...
azt írja ki: Hiba: Küldés hiba!segítségeteket előre is köszi!
-
szatocs
őstag
Jáj, most hívott anyukám, hogy nyertünk egy ilyet Penny - s nyereményjátékon
Jobban tetszett volna az autó, de hát ne legyünk telhetetlenek. Sajnos csak csütörtökön érek haza, hogy megtapizzam, kifaggassam.=== Szatocs ===
-
Grillo
őstag
Nekem elsőre leszedte, de aztán azóta nem tudok sem frissíteni, sem netezni USB-n keresztül sem. A Wifi sem jött össze, pedig próbáltam úgy is, hogy kiiktattam a MAC-filtert.
-
OLE-3
tag
Ma voltam az LCP Systems-nél ROM-ot frissíteni. Garanciában megcsinálták és most már nem kapcsol be éjfélkor.
-
need
addikt
ez csak 1 ötlet volt..!
probálkozom a POI-kkal és már tudtam olyat össze hozni hogy a veszélyes vasúti átjárokat jellezze előre!
Tudtam már olyat is csinálni hogy jelezze hanggal pl. a Mol kutakat.
Mindezt persze Garminra!a PIO Plázán van mindenféle okos dolog és azokbol csináltam!
ekkor jött az ötlet a lámpás kerszteződések dolog...igy keveredtem ide
viszont persze minden müködik rendesen és jól a Garminon sebbeségmérő kamera térfigyelő, buszsávos kamera!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
deeze
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt 1 hétben elolvastam az összes hozzászólást és ma kapom meg a készüléket. Kìváncsian várom, nålam milyen problèmák merülnek majd fel. Természetesen a tapasztalatokat majd megosztom![ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tetted meg!
-
djbozso
csendes tag
Hali
Olyan gondom lenne, hogy az eszköz WIFI-n keresztül csatlakozik a routerhez, viszont a lapokat nem jeleníti meg, ill. letölteni sem tudok, pl: Ephemeris fájt szerettem volna.
Mi lehet a probléma? -
Gloob
addikt
És tényleg csatlakozik vagy csak gondolod? Kiírja a today-on hogy csatlakozva és a router "neve"? Egyáltalán mit ír ki, miért nem tölti le a file-t? Az IP cím kiosztás jó? Automatikusan DHCP-n keresztül kap IP címet vagy kézi kiosztással? Azért ez így egy kicsit kevés infó hogy nem tudok letölteni, és nem jeleníti meg a lapokat.Titkosítás van-e a routeren?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
Gaskin
aktív tag
Mivel páran megkerestek már priviben ebben a témában, így azt hiszem néhány Fórumtárs hasznosnak találja ha közreadok egy talán érthető, „szájbarágós” leírást az avi-k átkonvertálására/optimalizálására PDA-ra.
Az egész „mókára” azért lehet szükségünk, mert ha az eredeti nagy avi file-t akarjuk lejátszani, akkor a film akadozhat a pda-n, illetve értelemszerűen nagy helyet foglal a flash kártyán, így érdemes a PDA-ra optimalizálni a nézendő film felbontását/méretét/hangminőségét.
Na akkor a folyamat:
VirtualDub-ot használok, ami elvileg ingyenes progi. Avi-t betöltjük, aztán VIDEO menü, FILTERS, majd Add gomb. Ott kiválasztani a RESIZE filtert. Ez a felület elég egyértelmű. Filter mode-nál lehet kísérletezni, hogy melyik filtert használjuk. Én rendszerint a Precize bicubic 0.75-öst szoktam beállítani. Az átméretezési méretnél figyelni kell rá, hogy az új oldalak aránya egyezzen az eredeti film source-éval, és nyílván igazodjon a 320*240-es kijelzőhöz. Vagyis tipikus esetben kb. egy 320* 178-as avi-t kell majd csinálni ha az oldalarány pl. 1.8 az eredeti filmnél. Na ha ez megvan, akkor azt kell beállítani, hogy milyen kodekkel tömörítsünk. VIDEO menü, COMPRESSION. Kodeket kiválasztjuk (én xvid-et használok, mert jól tömörít), felkonfiguráljuk, ami xvid esetében csak annyit jelent, hogy beállítjuk a minőségi szintet, vagy(!) a bitrátát. Alapból 4-es a Quality beállítás. (de ez a kodek verziójának fv-ében változhat) Ezt én át szoktam állítani 5.2-re kb, de nyílván a minőséget és a file méretet ez fogja meghatározni, így tetszőlegesen változtatható. Aztán már csak annyi kell, hogy FILE menü, SAVE AS AVI. Aztán negyed/fél óra kb, és kész a cucc. Persze ha érdekes, akkor feliratot is lehet ráégetni a filmre, vagy használhatjuk az újabb TCPMP playert, ami támogatja a felirat file-okat is. Smi formátumban!
Még pár finomság a VDub-hoz;
Hogy ha magasabb minőséget akarunk elérni azonos kódolással, akkor két részletbe kell csinálni a kódolást. Ami annyit jelent, hogy lesz egy elemzési folyamat is, de saját tapasztalataim szerint úgy néz ki, hogy megéri. Sokkal szebb az eredmény. A művelet csak annyiban változik, hogy mikor pl az Xvid-nél beállítjuk a minőséget/illetve a tömörítési fokot, akkor felette egy combo-ban ki lehet választani, hogy hány lépcsőben csinálja meg a filmet. az "1st" vagy valami hasonló annyit jelent, hogy csak elemzést csinál elsőre, és a "2st"-ben csinálja meg a kész filmet, a kioptimalizált frame-ekkel.
Amúgy még annyit lehet érdekes, hogy ha nem a VDub-ot, hanem a VDubMod-ot használunk, akkor van egy stream menü, benne meg látható a betöltött film hangsávja. Ami szerencsétlen esetben éppen egy 5.1-es hang is lehet, ami kódolás után is lehet vagy 500Mb. Vagyis nagy lesz a végeredmény, a hatalmas hangsáv miatt! Na itt jobb klikk a hang stream-en, aztán full processing mode, aztán (talán) aktívvá válik egy compression menü is, amiben meg "mpeg3 Layer" és jobb oldalon kiválaszthatjuk a hang tömörítést. Itt már választható a legjobb minőség is akár. Így a hangsáv tutira nem lesz nagy a film mellett. A Pda hangszórón úgy sem érvényesülne az eredeti „hájend” hangminőség.
Jó mozizást mindenkinek!Ui: Tudom van jópár célszoftver is erre az egészre, de saját tapasztalataim szerint ilyen tömörítést ilyen minőségben csak hasonlóan aprólékos módszerrel kaphatunk. Persze ha valaki tud egyszerűbb/hatékonyabb megoldást, akkor ne fogja vissza magát.
Ui2: Az esetlegesen elkövetett hibákért elnézést mindenkitől.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest