Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz #90933760 #16961 üzenetére

    "És akkor egy ládába befér az összes cuccom. "

    ez csak megkötésekkel lehet igaz.
    Az me chest alapvetően egy nagy láda, aminek a kapacitását a bele helyzett storage cell definiálja egy darabot tudsz adni neki, viszont mindegyik cell csak 63 különböző item tárolására ad lehetőséget. minden új típusú item amit beleteszel az harap egy nagyobbat a tárterületből, tehát ha 63 féle itemmel töltöd meg, akkor jelentősen csökken a tárolókapacitás. pl egy kő az üres 4k-s cellből lefoglal 33 byte-ot. egy stack kő csak 40-et. ha mögé teszel egy darab homokot egyből 73 byte, ha egy stacket akkor megáll 80-ban.

    az alap ae rendszer úgy néz ki ha nem chestezel (szerintem hülyeség mert az alap rendszer se vészes) hogy:

    energy acceptor. ez látja el árammal a rendszert. adsz neki tápot, onnantól a gépek jelentős része egymás között képes lesz majd azt továbbítani vagy a kábelein mehet tovább.

    me drive: mehet egyből az acceptor mellé direktben, 10 storage cellt tudsz beletenni. az már úgy kellemesebb még ha 1k-s mindegyik, a játék elején elég lesz.

    me glass cable - fluix. az az alap, a többi színezés most még fölösleges. ezt a drive egyik oldalára ráteszed, ez az alap kábel, ennél vannak jobbak is majd.

    me crafting terminal: erre kattintva kell majd látnod a drive-ban lévő cellek tartalmát, kapsz 3x3-as crafting grid-et, kérdőjelen a neiben shiftklikkelheted a recepteket bele és feltölti a rácsot ha megvan hozzá minden, ha nem akkor látod mi hiányzik. a calbe-re tudod letenni.

    ami ezek után jön az meg inkább művészet. ez az egyik legkomplexebb mod, a kábelek csatornákra vannak osztva, amit mondtam rendszer maximum 8-at tud kezelni, tehát pl 7 drive és 1 terminál, mert minden ami kommunikál az foglal egy csatornát... ha az kifújt, akkor bizony bele kell szaladni a controlleres játékba, és ott már érdemes videókat nézni, mert leírva elmagyarázni, példákkal az itt vagy 50 oldal lenne.

    érdemes ráfeküdni mert pl autocraftingból a legjobb a cucc, brutális tárolókat lehet építeni, minden automatizálható vele, de tudni kell hogy hogyan és főleg miért :D vannak bus-ok amikkel a többi géppel lehet dolgozni, pl export busban megmondhatod hogy mit tegyen be a gépbe, import bussal visszahúzod az ae-be, stb... jóság de nagy mélységekbe itt nem fogunk tudni belemenni.

    "Na és akkor a másik amit nem értek a tesseract. Szóval ebből kell kettő egy a házban rákötve áramra és az ME-re, meg egy a quarry mellé? És akkor átteleportál mindent? Bármekkora távolságban?"

    ha egymás mellett van az áram és az me rendszer is, akkor elég egy tesseract a házba. egy tesseract egyszerre tud áramot, itemet és folyadékot is kezelni. a házban bekonfigolod hogy az áram az küldve legyen, az item fogadva, a folyadékot meg mindegy mert nem lesz rajta. adsz neki egy frekit, pl 1-est, és annyi. a quarry oldalán belövöd hogy itemet küldjön, energiát fogadjon, és 1-es frekin megy. innentől ez távolság és dimenzió független. netherből lávát, deep darkból quarry-t bármit. annyi kell, hogy chunkloadolva legyen a terület, tehát pl a quarry ha nem vagy mellette akkor is dolgozik, mert abban van "beépített". a házadba is kell egy chunk loader, vagy world anchor, attól függ mi van a packban, és ha nem vagy a közelben akkor is tudja fogadni a cuccot a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák