Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikooo

    addikt

    A 6.0 akkumulátor problémáihoz szólnék hozzá.

    Sokan (köztükl én is) sokat várunk el az új rendszertől, akkumulátor sziten is. Főleg az App Standby és a Doze funkcióktól.

    A Doze megakadályozza az alkalmazások folyamatos hálózat elérését, szinkronizálását stb, ezzel takarít meg nekünk energiát miközben a telefon nincs használva. Sajnos ahoz, hogy a Doze "bekapcsoljon" a telefonnak fizikailag nyugalmi állapotban (értsd, stabil felületen) kell lennie, ezután 20-30 perccel kapcsol be a Doze.
    Ez szerintem elég buta döntés volt a Google -től, melóban a zsebemben van a telefonom, nem használom órákon át, de mivel a telefon mozog, ezért a Doze -t el is felejthetem. Ezt szerencsére az új Android verzióban javítják. (Amit nem értek, hogy éjszaka miért merül ugyan annyit mint LP alatt, ha hozzá sem nyúlok a telefonhoz, ott fekszik az asztalon).
    Szerk.: Gondolom az alkalmazás fejlesztőjének alkalmaznia kell a kódot, hogy az alkalmazást "kilőhesse" az OS.

    Az App Standby figyeli a telepített alkalmazásokkal kapcsolatban a használati szokásainkat és amelyiket bizonyos ideig nem használjuk, az alkalmazás nem küld értesítést vagy nem szinkronizál, azt inaktívvá teszi (mint a Greenify).
    Ez sem működik kellőképpen, ha benéztek a Beállítások - Fejlesztői Opciók - Inaktív alkalmazások menüpont alá, ott láthatjátok melyik alkalmazás került hibernálásra. Én egyet sem találtam, mindegyik aktív volt pedig van olyan alkalmazásom ami megfelel a fenti feltételeknek.

    Nem hibáztathatjuk az LG -t mivel a Google megszabta az OEM -eknek, hogy ezeket a funkciókat érintetlenül emeljék át a saját rendszerükbe.

    A v20a rosszabb volt nálam mint a v20d, ebben a verzióban akkumulátorral kapcsolatos hibákat javítottak, amikor feltelepítettem max 1% -ot merült egy délelőtt alatt, máskor 10+, ez kb 2 nap után visszaállt és hasonlóan rossz eredményt produkált mint v20a -nál.

    Szerintem nem lesz rá javíás, mert a most érkező frissíésben csak a márciusi biztonsági csomag és a "kijelző érzékenysége feloldás után" lett javítva.

    Ez van :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák