Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Liar

    tag

    A towelroottal nem megy minden telón a root. Az enyémen sem sikerült, pedig nem könnyen adtam fel. Lehet hogy van valahol magyar leírás is, de én nem találtam, így a sorstársak kedvéért leírom magyarul, hogy mi az alternatíva. (XDA leírás alapján... [link])

    ROOT SD-kártyáról

    Összefoglalóan: egy ext2-re formázott memóriakártyára kell másolni egy update.zip-et, majd azt recoveryből fel kell telepíteni.

    LÉPÉSEK (szinte mindent lehet más programmal, módon, stb, de nem fogom ezeket felsorolni, csak egy konkrét megoldást mutatok):

    1. Memóriakártya előkészítése
    1.1. Fogsz egy memóriakártyát, amin nincs semmi, vagy nem baj, ha ezután nem lesz, mivel lemásolsz mindent róla a gépedre. (Ugyanis az eljárás során minden visszaállíthatalanul törlődik róla.) Beteszed egy kártyaolvasóba és mehet a PC-be.
    1.2. Telepítesz egy MiniTool Partition Wizard Home Editiont innen: [link]
    1.3. Telepítés után elindítod a MiniTool, azt választod hogy Partition Wizard. A Drive-oknál kiválasztod a memóriakártyáét, majd rákattintasz a Delete ikonra, majd a Create-ra. A File Systemnél kiválasztod az Ext2-őt, és fölötte a Create as rész átállítod Primary-re, ha nem az van beállítva. Leokézod ezt az ablakot és rákattintasz az Apply-ra. Ezután a memkártya sebesség és méret függvényében elmehetsz a kis- nagy dolgaidra.
    1.4. Kész a kártya, viszont a géped nem látja, ezért telepítesz egy Ext2Fsd-t innen: [link]
    1.5. Telepítéskor úgy állítod be, hogy az Ext2 partíciókat írni is akarod, nem csak olvasni.
    1.6. Telepítés után elindítod és a betűjelet nem viselő linux partíción jobb egérrel kattintasz és arra, hogy Change Drive Letter. A megjelenő ablakban adsz egy olyan betűjelet, amit jelenleg egyik partíciód sem visel.
    1.7. Ha ezekkel megvagy, akkor már látja a megadott betűjelű meghajtóként a géped a kártyát. (Nálam a Total Commander nem annyira szereti, szóval Intézőből dolgoztam ezután.)

    A dolgok nehezével itt már kb. megvagy...

    2. Update.zip a kártyára
    2.1. Letöltöd innen az update.zip-et, majd felmásolod a kártyára: [link]
    2.2. A kártyát tedd a telefonba és kapcsold be.

    3. Irány a Recovery mód
    3.1. Ha még nem tetted, a telefonodon bekapcsolod a Fejlesztő opciókat. ( Beállítások - Általános - A telefonról - Szoftver adatok és Cikkszámot elkezded nyomogatni, amíg azt nem mondja, hogy Fejlesztő vagy...)
    3.2. A Beállítások - Általános - Fejlesztő opciókban bekapcsolod az USB hibaelhárítást.
    3.3. A telefont rádugod a PC-re és türelmesen megvárod, amíg drivereket telepít. (Én nem telepíttetem semmit külön, Windows 8-amon minden külön varázslás nélkül felment minden. Ha te nem vagy ilyen szerencsés, akkor telepíts egy LG Suit-ot, az, ha igaz, felteszi a drivereket.)
    Közben figyeld a telefonod kijelzőjét, mivel az első USB Debugging kapcsolatkor engedélyezni kell, hogy a PC hozzáférjen. Érdemes kipipálni, hogy jegyezze meg, hogy igen.
    3.4. Ha sikerült a kapcsolat, akkor töltsd le az ADB Multi Toolt innen: [link]
    3.5. Csomagold ki és indítsd el az Adb.exe-t.
    Miután elindult megjelenik egy lista a lehetőségekkel, nyomj egy 4-est (Adb shell), a megjelenő oldalon nyomj egy Entert, és megjelenik a shell. Ide pötyögd be ezt:
    reboot recovery
    majd Enter.
    Ez után a telefon újraindul Recovery módban,

    4. Rootolás
    4.1. A Recoveryben a hangerő fel-le gombokkal navigálhatsz. Lépj arra, hogy 'apply update from external sdcard' majd válaszd ki a ki-bekapcs gombbal.
    4.2. Az SD kártyáról válaszd ki az update.zip-et, majd amikor megkérdi, hogy tényleg-tényleg-e, akkor nyugodtan mondd, hogy igen.
    4.3. Amikor végzett, akkor válaszd ki a reboot system now-ot.
    4.4. Az újraindított telefonra telepítsd fel a SuperSu alkalmazást a Play-ből, majd valami RootCheckerrel ellenőrizd, hogy sikeresen rootoltál-e.

    Ha minden oké, akkor az SD-kártyát visszaparticionálhatod Fat32-re, avagy amire akarod, mert a következő root-ig valószínűleg nem lesz rá szükséged Ext2-re... Ha csak nem akarod a programjaid mind az SD-re telepíteni, de az már egy másik történet... [link]

    A leírtak működnek, de ezért semmi garanciát/felelősséget nem vállalok. Ha valaki kételkedik, akkor inkább ne csinálja, mivel a kételkedése azt jelenti, hogy nem érti, hogy mi-miért történik a lépéssor végrehajtása közben, és akkor inkább ne akarjon root jogot magának. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák