Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Touch-ko

őstag

válasz sokol #88 üzenetére

Elolvastam a harmadik linket elsokent. Gratulalok, hogy 2 nap utan talaltal 3 linket, es nem sajat fejedbol szedted ossze az allitasaidat. Ha fejbol tudtal volna irni, akkor listat irtal volna egybol es nem 2-3 nappal kesobb 3 linket. Bar egy csomo dolog nem pontos a linkeben.. Erre reagalnek:

Kezdenem a Mac-es abraval. Hogyan lehet olyat irni, hogy a Windows-bol loptak otleteket, amikor a Windows sokkal kesobb jelent meg, mint a Mac OS 1.0?
    Raadasul teljesen egyertelmu, hogy a Windows honnan szedett otletet..
    Az eger is a Xerox-tol szarmazik, es tobb konyv es dokumentumfilm szerint is az Apple fizetett erte. Igy az O tulajdonaba kerult. Ugyanez ervenyes a grafikus OS-re.

Terjunk az az iPod-ra:
    mp3 lejatszok mar leteztek az iPod elott is. Erdekes, hogy az elso modellben nem volt clickwheel, az csak a kesobbiekbe erkezett. Am ennek ellenere egy Dieter Rams design is felkerult. Ive elmondasa szerint is szereti Rams munkait es nagyon jo baratsagban vannak.
    Azert, mert ugyanazt a stilust kovetik mind a ketten, attol meg nem lopasrol van szo.
    Ezt bizonyitani is tudom:
    Empire state building Art Deco stilusban epult. Gondolom tudod melyik epuletrol beszelek. Az Art Deco egy epiteszeti stilus, nekem nagyon tetszik maga a stilus.
    Nehany ezer merfolddel keletebbre talalhato az Arsenal stadion, ami szinten ugyanebben a stilusban epult. Sot az Apollo szinhaz is Londonban. 3 epulet ugyanabban a stilusban. Pont ugy, ahogy az iPod es a Rams radioja. Akkor az Arsenal stadionja is lopasnak szamit, mert a NYC-ben talalhato egyik legszebb felhokarcolo epiteszeti stilusaban epult?
    Mellesleg ha olvastal volna Rams-rol, akkor tudhatnad, hogy Rams nem neheztel Ive-ra es a mai napig jo baratok..

A kovetkezo az iPhone kepe:
    Leirjak azt, hogy ,idezem:
    "Samsung F700 was released almost simultaneously with the iPhone 3"

Milyen volt az iPhone3? Mert olyan kapasbol nem is letezett. Ismet teves informacio..
    A Samsung pedig nem kerhette a pinch to zoom-ot sem. Raadasul azt felhozni, hogy a Samsungtol lopott az Apple, hat az tobb mint szanalmas es vicces:)
    Nezd mar meg, a Samsung telefonjait az iPhone elott es utan..
    A multitouch technologiat az Apple megvasarolta, ergo nem lopta. Ha elmesz a boltba es fizetsz valamiert, vagy ha elmesz a boltba es fizetes nelkul hozol el valamit, akozott oriasi kulonbseg van.
    Az Apple lopta az ikont? Komolyan mondod? Ezek melle pedig betenni a Samsungot? Lattal mar Samsung telefon ikonokat mielott az Apple beperelte volna oket? Nem. Ebbol fakad ez a tudatlansagod is..

iPad: bevallom itt mar nem nagyon erdekelt a lista, mert tele van inkorrekt, hamis es teves informacioval.
    Nem az Apple talalta fel az iPad-et, ezt mindenki tudta. Ok ujrafeltalaltak es beletettek az olyan technologiakat, amik egy sokkal felhasznalobaratabb eszkozt biztositottak.

Es vegul leirnam a velemenyem, erre kerlek ne 2-3 nappal kesobb reagalj.

Az iPod nem az elso mp3 lejatszo volt. Elotte is leteztek mar. Volt is meg 2004 kornyeken..
    Am miert az iPod utan jelentek meg az iPod-dal azonos kulseju eszkozok? A Samsung Yepp pl hatalmas iPod koppintas volt.

iPhone: az iPhone elott is leteztek okostelefonok. Nekem is volt, hasznaltam erintos A1000-es Motorolat is, SE-t is.
    A nagy ceqgeknek volt 10 evnyi lehetosege, hogy az iPhone-hoz hasonlo eszkozt mutassanak be. Am ezt senki sem tette meg. Az Apple megtette sikererre vitte az iPhone-t, majd a tobbi ceg elkezdett iPhone-hoz hasonlo telefonokat kesziteni. Samsung, motorola, HTC, SE, mindenki. Vajon miert mindenki az iPhone stilusaban keszit a mai napig telefonokat? Ne mond, hogy nem lenne mas irany, mert az iPhone elott is volt, sot lehetoseguk is lett volna ezt megalkotni az iPhone elott.

iPad: ugyanez ervenyes. Az iPad elott is voltak tabletek, a kutya nem vette oket. Legalabbis ekkora mennyisegben nem. Aztan az iPad bemutatasa utan a tobbi gyarto is elkezdett tableteket gyartani. Vajon miert nem keszitettek egy igazan felhasznalobarat tabletet az iPqd elott? Lett volna idejuk, lehetoseguk, penzuk ra. Valamiert ezt a kategoriat is az Apple tette igazan nepszeruve.

Mac: Gondolom tudod, hogy a Mac-ek elott milyen szamitogepek voltak. A Mac nagyban hozzajarult ahhoz, hogy a mai szamitogepek ilyenek legyenek. Am terjunk ki az eger felhasznalasara:
    Ha az Apple szerinted "lopta" az egeret, akkor az osszes tobbi ceg vajon mit csinalt?

Tehat a 3. Linked amit nagyon ajanlgattal elolvasasra tele van hamis informaciokkal..

Remelem nem lett tul hossu a kommentem.

Új hozzászólás Aktív témák