Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassi
őstag
+1, szerintem is így van. Lásd: [link]
"A műszaki védelmi eszközök engedély nélküli megkerülése (valamint az ahhoz szükséges eszközök és szolgáltatások hozzáférhetővé tétele) tilos, s e tilalom megszegői ellen a szerzői jogi jogsértés következményei – ide értve a büntetőjogi szankciókat is – alkalmazhatók."
Nincs itt semmi kivétel biztonsági másolat esetére.
-
Cassi
őstag
Az a törvény egy általános valami, csak bizonyos feltételekkel alkalmazható. A biztonsági másolat készítéséhez biztosan nem törhetsz fel semmit, nem változtathatod meg az adatokat. Ha az internetről letöltesz egy feltört verziót abból a filmből, amit megvettél, az nem minősül biztonsági másolatnak. Stb-stb.
Egyáltalán, van az összes ilyen cucc körül egy nagyon vastag szürke zóna, ahol senki sem tudja, mit lehet pontosan, még a jogászok sem. Csak tényleges perek eredményéből kiindulva lehet valamiféle támpontokat találni.
Mostanában jó néhány játékot vettem a G2A-n, mélyen a Steam-es árak alatt. Semmi gond nincs velük, a cég az EU-n belül van regisztrálva. Én úgy értelmezem, hogy ez az egész "legális", talán némi szürke beütéssel. A Steam fellépne ellenük, ha másképp lenne, sőt beszüntethetnék a kulcsok kiszórását is. De nem teszik, ami arra utal, hogy ez a helyzet megfelel nekik, például mert jó reklámnak vagy beetetésnek.
-
Cassi
őstag
Nem készíthetsz, mert ahhoz fel kell törnöd a védelmet. A törvény csak akkor ad lehetőséget biztonsági másolatra, ha azt jogsértés nélkül tudod megtenni.
A védett digitális anyagokat nem lehet úgy gyűjteni, mint a régi könyveket. Pár év után így vagy úgy kuka, ezt tudomásul kell venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest