Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- IFA 2024: A Timekettle új fordítógépe már közel van ahhoz, amire várunk
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Képgenerálást kínál az új Warhammerhöz a soron kívüli AMD Software
ph A szimplán Preview csomagként kínált fejlesztés Fluid Motion Frames 2 technikára épít.
-
Roppant kecses lesz az S25 Ultra
ma Farag a Samsung a méreteken, mégsem kurtít a komponenseken.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tkulcsar
kezdő
Számomra mindig elképesztő hogy az Apple abból a pár darab csúcstelefonjából képes annyit eladni, mint más gyártók a sajátjaikból az összes kategóriát beleértve. De lehet ez csak nekem fura, ha használnék iPhone-t biztos megérteném de nem bírtam sajnos 1 hétnél tovább
"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem lehet tudni róluk hogy valódiak-e" (Petőfi Sándor)
-
joey04
titán
És még csak most rajtol a X
-
opr
veterán
Hat igen, ha mast nem, azt mindenkeppen el kell ismerni, hogy az apple marketingben, termekelhelyezesben (vagy hogy hivjak), portfolioban egyszeruen zsenialis, konkretan nincs parjuk az uzletagban.
Most az, hogy ki mit gondol a termekeikrol ilyen teren irrelevans (mielott barki a hsz-em flame-elesre szeretne hasznalni es olyat latni benne barmelyik oldalrol, amit en nem irtam oda).
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
whatwhatwhat
aktív tag
Na nem mintha ez bármilyen téren értékelendő dolog lenne. Valóban zseniális, az ő szemszögükből. És valóban nincs párjuk. De önmagában az, hogy bármit eladnak a népnek, nem értékelendő. Sőt, ha nincs mögötte jó termék(és most nem feltétlenül mondom azt, hogy nincs), akkor ez konkrétan egy káros dolog.
Szóval a lényeg, hogy egyet értek veled. Csak kiemelném, hogy szerintem ezek pusztán ténymegállapításnak jók. Ettől nem lesz "jó" egy vállalat, csak sikeres. De ha jól értelek, ezt te is valahogy így gondoltad.
-
stutga
tag
válasz whatwhatwhat #4 üzenetére
Ami sokkal vérlázítóbb, az az amit a pénzzel csinálnak: semmit.
Legalább ez lenne, de nem. Csak ulnek rajta.
-
opr
veterán
válasz whatwhatwhat #4 üzenetére
Attol fugg, mi a nezopont. Egy vallalat az egy olyan ize, aminek a letezesenek a celja a profit. Vannak neki eroforrasai, amiket mozgosit a profit erdekeben, aztan ezt vagy jol csinalja, vagy nem.
Ha ebbol a szigoruan szemelytelen es nyersen logikus nezopontbol nezzuk (azaz kb befektetoi szemszogbol), akkor egy vallalat akkor jo, ha sok a profit, van fejlodes, van stabilitas. Ilyen szempontbol az apple ma az egyik, ha nem A legjobb ceg.Masik, emberkozelibb nezopont, ha a termekek minosege, elerhetosege, hasznalhatosaga, ergonomiaja, stb alapjan nezunk egy ceget. Itt az a problemam, hogy ceg =/= termek, jo cegeknek is vannak szar termekei, es rossz cegeknek is vannak jobban sikerult termekeik. Szoval, hat igen, ebbol a nezopontbol mar szubjektiv a dolog, En konkretan nem vagyok odaig az apple termekekert, tehat ebbol a szempontbol szerintem nem jo ceg, de van, akit pedig nagyon jol kiszolgal, az O szempontjai szerint pedig nagyon jo ceg, aztan innen mehet is a flamewar.
Egyebkent en ezt altalaban ugy latom, hogy en ceget, mint olyat csak torvenyesseg / termeleknyseg / profit / stabilitas / munkakorulmenyek szerint vizsgalok, termek szerint nem.
A termekeket kulon vizsgalom, kategoriajukban. Hogy peldanal maradjunk, peldaul szerintem a regi mbp (a touchbar elotti) egy netto zsenialis gep, az uj meg a kategoriaja (pro) parodiajanak is rossz / keves / nevetseges / szanalmas.
Masik pelda: az iPhone nagyon nem nekem valo, de tokeletesen meg tudom erteni azt, aki azt valasztja, mert jo minosegu, gyors, megbizhato keszulekek, es sokszor a funkcionalitas es a testreszabhatosag hianya egyszeruseghez es intuitivabb kezelofelulethez vezet, es finoman szolva ertheto, ha valaki ezt tobbre ertekeli, mint a bizgeralhatosagot, akkor is, ha ez nagyon nem en vagyok.Szoval, igen, kb az, mint amit irtal, csak kicsit jobban kifejtettem, nehogy valaki felreertse es belekosson.
stutga #5: Lehet csak en vagyok teljesen retardalt, de ez miert idegesit konkretan teged? Reszvenyes vagy, es orulnel osztalek kifizetesnek, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Hegasus
senior tag
mint cég zseniális amit csinálnak, de egy életre elég volt a termékeikből, max akkor szerzek be újra egy-két dolgot tőlük, ha majd fejlesztek is apple termékekre, de azt is csak a sarokban tartom majd és akkor nyúlok hozzá ha muszáj.
(#7) dz1989:
[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
kbyte1024
veterán
Volt egyáltalán olyan hogy nem brutál nyereséggel zárt? Nem hiszemvárható volt hogy kaszálni fognak, és még jön a karácsonyi roham!
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Szakiii
addikt
Jó lenne már kicsit csökkenteni a samu és apple piaci részesedését. Felhasználók szempontjából biztos hogy nem jó ez így, de gondolom az emberek nagy része aki most applet használ örül és tapsol hogy az ő márkája így teljesít, pedig ez nagyon nem oké így hosszú távon.
-
Szakiii
addikt
Egyébként fura hogy ezek számok alapján a legnagyobb tömegcikkek között az iphoneok vannak. (telefonos témában) Azért ez tényleg elismerést érdemel ilyen árnál viszont ezzel arányosan csökken is az egyedisége nem is kicsit.
-
Kiss Tamás
csendes tag
Valószínűleg 8,5 milliárd dollár akart lenni.
-
Wesder
félisten
Ki gondolta volna?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
őstag
Ha az USA vezetésének lenne egy hangyafasznyi esze, akkor megegyeznének az Apple-el, hogy minden külföldön parkoló pénzt vigyenek az államokba, cserébe nem kell leadózni, viszont cserébe az Apple vállalja, hogy azt az összeget, amit nem kell befizetnie adóba, zöld beruházásokra költi az államokban. Sok milliárd dollárról beszélünk, ami már igen is számítana.
-
atike
nagyúr
Van aki meglepődött ezen a híren?
-
opr
veterán
válasz Cingáriusz #15 üzenetére
Ja, persze... Mar az ajanlattol olyan rohogogorcs kapna el az egesz board-ot, hogy mentovel kene elszallitani oket.
Ha egy picit belegondolsz, rajossz, miert."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tibee86
veterán
Nem semmi, és a X hogy meg fogja ezt még fejelni.
-
Ádám16
addikt
Egyetértek.
Animojira fejleszteni nem hiszem, hogy dollarmilliok kellettek, de a 4. ugyanolyan iphone dizajnhoz sem.
Az iX akkor lett volna igazán ütős, ha tavaly jelenik meg, de ezt a kávamentességet (szélesebb körben) már idén ellőtte a Samsung.
Annyi mindent lehetne még fejleszteni az Apple termékek esetén is, és semmi... -
nobeige
tag
Hogy skerült idekeverni a Huaweit?
2017 első félévében 70 millió darab telefon 16 milliárd dollár értékben. Ez 228 dolláros átlagérték készülékenként.
Az Apple most azt jelentette, hogy 46,67 millió iphonet adott el 28.8 milliárd dollár értékben a naptári 3. negyedévben. Ez 617 dolláros átlagérétk.Nagyon nem egy pálya ez a Huaweinek az Apple-el. De még a Samsunggal sem.
Ezt a játékot nem darabra, hanem dollárra játsszák.
http://www.zdnet.com/article/huawei-reports-15-percent-revenue-surge-for-h1-2017/
https://www.apple.com/newsroom/2017/11/apple-reports-fourth-quarter-results/
-
pusszycat
nagyúr
Pedig az Iphone 8 egy bukta.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Mr.Silkó
veterán
A cikkben szereplő képen a X marha jól néz ki fehérben.
[ Szerkesztve ]
-
atis123
tag
Hát azért eléggé számít az a darab. Mert almát ritkán veszel a Huawei vagy Samu mellé és vica-versa. Az hogy x-nek huaweit- meg samut csak 2-300 dolcsiért tudsz a kezébe nyomni, még egy almát 6-ért az már részben más kérdés.Ha az egyikkel tele van, a másik jó részt nem kell. Nyilván nem kizárólag van így de szerintem a nagy átlag egy telefonal szaladgál.
[ Szerkesztve ]
"Nincs az elbaszva, csak másra lesz jó!"
-
dave987
aktív tag
Én azért furcsállom ezt a növekedést, mert többször is olvastam hogy nem annyira veszik az i8akat mert Xre várnak. Az meg csak tegnap indult vagy mikor...
-
pusszycat
nagyúr
"46,67 millió iPhone-t és 10,3 millió iPadet értékesített, szolgáltatásokból pedig 8,5 millió" már csak szoroznod kell...
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Én az embereket nem értem igazából.
Most az almásoktól függetlenül, legyen szó bármelyik gyártó termékéről, számomra elképesztő, hogy milyen sokan adnak ki minden évben 200-300 ezer forintnyi összeget akár csak egy új telefonért, amikor a "régi" funkcióinak is kb. 10%-át használták.
Az, hogy ezt a hajlamot a cégek képesek meglovagolni, az teljesen érthető, hisz mi is ezt tennénk a helyükbe.
Az is érdekes, hogy azok is veszik, akik meg sem engedhetnék maguknak. Ott figyel a zsebben a 6S, csak éppen használni nem tudja, mert már kimenő hívás tiltás van rajta, és 40-50K elmaradás.
Persze ezért sem a lehet a gyártókat hibáztatni, sokkal inkább felelős érte a mai társadalmunk.
Mindazonáltal mindenkinek kívánom, hogy legyen boldog úgy, ahogy akar, és ha ez kell neki, hát rajta!
-
pusszycat
nagyúr
válasz antikomcsi #29 üzenetére
Hány forintos a telod?
-
válasz pusszycat #30 üzenetére
Szolgáltatótól van. 10 hónapig kellett havi 4.000.- Forintot fizetni, a szintén szolgáltatótól lévő 2011-ben vett S2-t váltotta le, egy éve ami 20.000.- Ft. volt.
Bár nem értem, hogy ez miért érdekes?szerk:
Nem kellett drágább tarifát választani, akkor hagytam volna a csudába.
[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
válasz antikomcsi #31 üzenetére
Mert sokan vannak akik vizet prédikálnak és közben bort isznak,de itt most ez nem áll fenn.
-
Eclips21
őstag
válasz antikomcsi #29 üzenetére
Hat az tuti hogy nem kpra veszik itthon a telefonok 90%at ismerosom is rendsteresen megveszi az uj samsungot kerdezem mennyi volt jon a valasz 50ezer ja mag havonta meg 30 de azt mar nem realizalodik az agyaban viszont ha egyben kikene adnja 300at nem venne o se minden evben.
En kpra vettem 6s plust es par napig nem aludtam xD rendesen xD
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Hah amilyen drága az X, nem kellett sokat eladniuk a magas bevételhez
adms.hu | UI Designer
-
addikt
Ha ennyi telóból ekkora profitot termelnek akkor a haszonkulcs elég magas
Ez mind az alma használók zsebéből vándorolt odaMagic 6 pro, Huawei watch Gt4, iPad Air5 M1,
-
CMST2015
tag
adót benyelték................. minek fizetni
-
pusszycat
nagyúr
válasz janeszgol #42 üzenetére
Külföldön nincs élő ember aki a 8-ast választaná a 10-es helyet. Ki néz pár 100$-t? Én is a 10-est venném ha valaha is érdekelt volna az Iphone.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy J3 (2017) Duos
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 8T 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen