- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- A Watch7-tel debütálhat a Samsung vércukormérője
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Polestar Phone
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- MG4 menetpróba
Hirdetés
-
A Video AI lehet a One UI 6.1.1 ütőkártyája
ma Vagy hogy fogja a mesterséges intelligencia manipulálni a mozgóképeket?
-
Premier előzetesen a Wrath: Aeon of Ruin konzolos változatai
gp A PC-s változat után a minap PlayStationre, Xbox-ra és Switch-re is elérhető lett a program.
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
Üdv!
ezt komolyan gondolod vagy csak bolondozol??? :
''rájövünk, hogy kidobott pénz az ablakon, ráadásul nem tudjuk, mit iszunk. ''
nem tudom ''pénzbedobós, céges'' automatán mit értesz de egy kapszulástól ezerszer jobb egy alap automata (igaz az nem 12e de szép használtak vannak 30-50-ig) és frissen darál kávét, AHOL LÁTOD MI VAN BENNE ellentétben a kapszulással ahol a kávétartalomtól is nagyobb a 'hozzáadott' '''''''érték'''''
megnézném a segítőkész kollegák mit javasoltak de nem gondolom, hogy ezt...
egy POD-os gép nagyságrendekkel jobb (oké ez is drágább) de kevesebb szemetet iszol meg cserébe.
nembeszélve, hogy nem vagy egy gyártóhoz kötve a saját szabvány miatt... olcsóbb is stb...
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz Döglött Róka #24 üzenetére
tényleg nem értem, hogy miért kellene szétszedni és kotyeszban lefőzni...
egy kotyeszban frissendarált kávé is nagyságrendekkel jobb NEKEMbodrik11:
nos attól tényleg jobb lehet.. az instant a halálom!
bááár sajna a kapszulát közelebb húznám az instanthoz mint a valódi kávéhoz :/a Kávé topikban ezek is ki lettek tárgyalva...
és nagyon egyhangú véleményeket olvasok
sokan gondoljuk ezt egyformán
tehát legolcsóbban a legjobbat talán egy kotyogóval, egy kézidarálóval, 0-4 hónapos pörkölésű, minőségi(bb) alapanyagból lehet elérni!
sőt vannak nagyon olcsó alternatív eszközök... filter, aeropress stb...
igaz az ökölszabály szinte mindenhol a frissen őrlés...
a kotyesz ebben is toleránsabb mert az megeszi jószívvel a bolti 'téglákat' is
viszont a kávé minősége érződni foggombnyomásig leegyszerűsített gépek a POD és automata gépek (pl egy saeco vagy quick mill) itt is frissen történik a darálás és a kávék minőségét is mi döntjük el (fontos, hogy minél drágább kávét rakunk bele, annál több pénzt dobunk ki a zaccal -DDD.. a kioldódás nem túl hatékony a nem megfelelő őrleményfinomság és a tamperelés miatt...
ebben a ligában indul ugye a kapszulás is..
s végül a karosgépek külön minőségibb darálóval... (eszpresszó esetén)
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
a nespresso és illy kapszulák sokaknak ízlenek!
tele vannak olyan aromákkal (mesterséges, végletekig kikisérletezett ízfokozókkal) amikért a konkurencia ölni tudna!
a kotyogósoknak is van pár trükkje, hogy ne égesd agyon a kávét (ezek sajnos hasonlóan képesek égetni a kávét mint a szarvasi féle gőzzelfőző-égető klasszikus gépek)
ezek a csersavgyárak
a rendes nyomás és alacsonyabb hő nem kivitelezhető így a kávéból az aromákat, olajokat nem tudja kioldani viszont az összes haszontalan keserű savakat igen... ez az igazi feketeleves!kotyogóval nagyon olcsón lehet kávézni
pl. egy Bialettivel lehet jókat készíteni és tizenezer pénz...
ráadásul kb örökélet, csak néha kell tömítést cserélni...
el lehet indulni vele daráló nélkül is, de garantált, hogy mindenki beszerzi hozzá idővel a kis kézihajtányt...[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
tele van mindennel ez szinte biztos!
sajnos az előredatált kávék is (minőségtől, ártól függően persze) tele vannak mindenféle töltelékanyaggal... kicsit feldúsítják, hogy növeljék a tömeget
erről is volt cikk, hogy megvizsgáltak kávékat a tartalmukkal kapcsolatban... érdekes olvasmány.. (én elrettentőnek találom)
ami a legoptimálisabb, hogy szemesen vesszük, abba nem rakhat faforgácsot stb...
viszont az arabika/robuszta arányt simán behazudhatja (már amelyik egyáltalán foglalkozik ezzel)
ahol ezt is feltüntetik, netán a kávé fajtáját az már eredmény!a legjobb viszont ha megbízható, sőt itthoni ismert pörkölőktől vásárolunk!
itt ugye minden paraméter ismert lesz:
fajta, A/R arány, pörkölés ideje, intenzitása, ajánlott elkészítése is akár...uhh, most olvasom vissza, szépen kiokoskodtam magam
a kávé topikban ha bővebben érdekel valakit a kávé akkor ott biztos sokféle véleményt lehet olvasni....[ Szerkesztve ]