- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdx
őstag
Hozzáteszem, hogy az xperia z1 tudott ilyen vagy ennél jobbakat is este, és nem kellett tartani másodpercekig egyhelyben a telefont. Szóval vakítanak a fejlődéssel rendesen, de olyan istenigazából a kamerák terén nincs előrelépés, mert a szoftvert direkt nem teszik mögé, hogy majd a drágább készülékbe jó lesz...
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
-
veterán
-
CJ4567
nagyúr
válasz sityupityu #12204 üzenetére
Nincs fent, de a 12195-ik hozzászólásban linkeltem az alkalmazást.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
gerenda110
aktív tag
sziasztok!
Telekom p10 frissültAz élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
jzsolt11
tag
Sziasztok! Valaki találkozott olyan hibával, hogy a Google hangfelismerést nem lehet beállítani? Kéri, hogy mondjam ki h "Ők Google". Mondom de nem történik semmi csak karikázik. Mintha nem ismerné fel mit mondok. Pedig korábban már be tudtam ezt állítani ezen meg más korábbi telefonomon is. Valaki pls segítsen.
Samsung Galaxy S20 / Samsung Galaxy Tab S5e / Galaxy Watch4 LTE / Asus Vivobook S15
-
veterán
-
CJ4567
nagyúr
válasz sityupityu #12211 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, Oreo-n működik, Nougat-on nem.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
veterán
-
jzsolt11
tag
válasz gacsoi #12214 üzenetére
Pedig a magyar szöveget is simán megértette, amikor google-ön akartam valamit keresni. Nyilván a voice command-ek nem működnek magyarul, de a bediktált szöveget fogta, csak elé kellett mondanom a varázsszavakat. A hangnál beállítottam elsődlegesnek az angolt, de mégse megy. De ez szerintem nem attól függ, hogy milyen nyelvre van állítva, mert minden nyelv esetében ugyanazt kéri, hogy "Ok Google", meg ugyanazt is mondom 😀
Csak azért lenne jó, mert így lezárt képernyőről is gyorsan rá tudnék bármire keresni, nem kell gépeléssel bénázni. Nem egy nagy érvágás, ha nem működik, de azért néha jól jönne...Samsung Galaxy S20 / Samsung Galaxy Tab S5e / Galaxy Watch4 LTE / Asus Vivobook S15
-
Harcsai
senior tag
Bajövő hívásnál pie alatt sem lehet vakut villogtatni?
Pie-n megszűnt a hívó nevének beolvasása?[ Szerkesztve ]
iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
veterán
-
xcsabo
senior tag
tudja valaki, hogy hogyan lehet belépni oreon-n az otthoni hálózatba?
a fájlok mappa alján lévő hálózati környezet beállítása érdekelne.....
fel kell venni felhasználónak a telefont valamelyik gépen? -
Veron
addikt
válasz sityupityu #12220 üzenetére
Én is így tudom, de úgy értettem a kolléga szavait, hogy neki Pie van. Meg is lepődtem.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Harcsai
senior tag
Ne haragudjatok! Természetesen 8as droid van. P20pro forum helyett irtam ide.
Elb...m. Bocsi!iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12225 üzenetére
"Ne haragudjatok!" - semmi gond, de ha már ide tévedtél, megírhatnád, hogy mi a helyzet bluetooth audio (itt a média hangerő és a külső eszköz hangerejének szinkronizálására gondolok) és task kezelés (Orux Maps, Locus) ügyében. Ha, egyikben (de főleg utóbbiban) nincs változás, akkor hajunkra kenhetjük a "pitét".
-
Harcsai
senior tag
válasz <Adamsky> #12226 üzenetére
Nem biztos, hogy értem a kérdést, de ha jól nézem, p20pro android 9en nem tudom külön szabályozni a média és a bluetooth eszköz hangerőt. Gyakorlatilag egy skála van.
A gps-es problémával én nem találkoztam. Sosem használtam ilyen programot.[ Szerkesztve ]
iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12227 üzenetére
"Nem biztos, hogy értem a kérdést ... " - ezek szerint nem követted itt a topic-ban az ezzel kapcsolatos nyígásomat. Annyi baj legyen!
Ezt próbáld ki kérlek!
1. Csatlakoztass össze bt.-n egy fej- vagy fülhallgatót a telefonnal (olyat, amin van hangerő szabályzó)
2. Indíts el valamilyen zenét, videót (a lényeg, hogy legyen hang)
3. Vedd le a telefonon a hangerőt 0-ra
4. Tekerd fel a a fej- vagy fülhallgatón 1/2, 1/3 vagy akár max. hangerőre
5. Írd meg, hogy mit hallaszui: természetesen a bt-s cucc lehet akár egy kis hangszóró is, a lényeg, hogy legyen rajta hangerő állítási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
Harcsai
senior tag
válasz <Adamsky> #12228 üzenetére
Továbbra is p20 próról beszélve(bár gondolom ez ebből a szempontból tökmind1), de semmit.
Már értelek. Ha a telefonon leveszem a hangot, hiába állítom a bluetooth eszközön, az néma.
Mint line in esetén. Telefon maxon, hangszórón szabályoz. Nincs szinkron.iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
_CICAFIU_
aktív tag
Megjött a 382-es frissítés független dual simesre. Changelog szerint csak a decemberi biztonsági javítás.
Huawei P30
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12229 üzenetére
Köszi!
" ... p20 próról beszélve(bár gondolom ez ebből a szempontból tökmind1)" - így van, mindegy. Sajnos - tapasztalatom szerint - ha valami ilyen alacsony szinten el van cseszve, akkor az minden készüléket érint.
"Ha a telefonon leveszem a hangot, hiába állítom a bluetooth eszközön, az néma." - ez, igen szomorú. Esetleg azt nézd majd meg kérlek, hogy a "developer options"-ben találsz-e olyat, hogy "disable absolute volume"
Én már csak abban reménykedem, hogy legalább a memória-kezelésen változtattak (majd írok privátot az esetleges teszttel kapcsolatban)
(#12231) smiti
"Kétkedve gondolok bele lesz-e egyáltalán Pie." - nagyon úgy tűnik, lesz. Ahogy menyasszony írta, a beta tesztelés már folyik. Én inkább az értelmében kétkedek. Mi értelme egy új rendszernek, ha megörökli az elődje hibáit? Engem - csupán - az, hogy az "About"-ban 8-as helyett 9-est látok nem boldogít. -
veterán
-
janeszgol
félisten
Üdv!
A hétvégén beugrok a klubba. (Pontosabban vissza, mert ideiglenes cégesként P10-et kaptam. Az öcsém feleségének 1 éves készülékét veszem meg.)
Majd elolvasom a hozzászólásokat szűrve, illetve néhány lapot vissza.
BÚÉK![ Szerkesztve ]
-
Tomi8822
tag
Üdv, valaki találkozott már olyan jelenséggel hogy alkalmazások közt lépked, vagy elfekteti a telefont, és többször előfordul hogy lefagy a képernyő, majd újra indul a launcher, és utána működik. Gyári launcher többször vissza állítva gyári állapotra semmi javulás.
-
wdx
őstag
válasz Tomi8822 #12240 üzenetére
Hát ennek nem így kéne működnie. Eddig ilyen csak más gyártmányú készüléknél fordult elő, vagy nem gyári rendszerrel. Úgyhogy ott valami gond van. Vagy valamelyik program csinálja, vagy maga a rendszer nem gyári.
-
veterán
-
dualcore
őstag
válasz Tomi8822 #12240 üzenetére
Nekem két-3 alkalommal volt már. Nem tudtam kötni semmilyen alkalmazáshoz. Másfél év alatt 2-3 alkalom. Viszont mikor szinte azonnal kapcsoltam ki a bt-t, majd azonnal be a wifit (állapot sáv) akkor többször laggolt több másodpercre is. Mióta ilyet nem teszek nincs gond, igaz az sem volt rendszeres de az többször volt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kicsit off, de Huawei téma - nyár óta tényleg, semmilyen Huawei telefonhoz nem adnak ki bootloader nyitó kódot?
Tegnap egy ismerősöm egy bootloopos telefonnal keresett meg (P8 lite), Fastboot-ban már látta a PC, amikor semmilyen OEM kód igénylő oldal nem jött be a linkeken.. Utána kezdtem el híreket olvasni. Tényleg 3th party megoldásokkal lehet csak ügyeskedni..? :S
Nekem 1-1.5 év kiesett, nem akartam gyáriról lelépni, így nem is követtem ilyen fórumokat, híreket.. de ez most szíven ütött, régen sokat foglalkoztam ilyesmikkel.."... and I hope you have a great day!"
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pető bá' #12244 üzenetére
Tényleg volt egy határidő (valami június vagy július X.) ameddig hivatalosan lehetett kérni. Sőt! Egész pontosan úgy volt, hogy valamikor talán május tájékán egyszer csak nem működött az oldal, aztán - gondolom a nagy népfelháborodásra - egy átmeneti időszakra megnyitották. De, ennek már vége, és tudtommal nincs rá hivatalos lehetőség (csak ilyen 3rd party, fizetős, vagy működik, vagy nem megoldásokról hallottam).
Na, közben megtaláltam az egyik hírt ezzel kapcsolatban.Egyébként szinte nem telik úgy el hónap, hogy ne érezném a root hiányát. Jó lenne, de eddig türtőztettem magam (a 3 év gar. és - még működő - terméktámogatás okán). De, ha lenne mondjuk official TWRP és egy igazán jól működő - szintén official - Lineage ....
Azért érdekel majd, hogy mire jutsz, szóval ha máshogy nem, akkor privátba jöhet az update
-
<Adamsky>
nagyúr
Hmmm.... lehet nem kell már olyan sokat aludni ...
EMUI 9 starts hitting global Huawei P10 units
... mondjuk a kommentelők szerint fele se igaz. Én is picit korainak érzem (nemrég indult el a beta teszt)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz <Adamsky> #12245 üzenetére
Mivel céges telefon, így nagyon nem erőltetném az ügyeskedést a P10 esetében szerencsére a rendszer sem indokolja, hogy szoftveres hibák miatt váltson az ember.
A P8 Lite pedig elment szervizbe, szerencsére két sarokra van egy Huawei szervizpont, így nem erőltettem az unofficial megoldásokat - az unlock kód áráért megcsinálják. Elvileg holnapra kész lesz
Csak a nosztalgia miatt szomorított el egy kicsit, még az előző Xiaomi telefonomon is kipróbáltam ezt-azt (Redmi 3 Pro), amikor valami miatt úgyis újra kellett telepítenem a rendszert, akkor megesett, hogy váltottam romot isItt viszont felmerül a kérdés - van még olyan gyártó, ami engedi a BL nyitást? Mert a Xiaominál is rémlik valami hasonló.. ott is igényelni lehetett kódot, de nem tudom az változott-e.. Samsungom 5-6 éve nem volt, LG soha - a mainstream márkák hogy állnak a kérdéshez?
/Tudom, Googlezzam ki, de hátha van valakinek személyes élménye, véleménye.. amúgy is már elég késő van /
Egyrészt megértem a termékek "védelme" miatt, a gyártó a sw-rel garantálja a készülék működését, és semmi haszna nincs számukra a mögöttes közösségnek, ROM-oknak - de egy időben a geek-ebbek körében egy jól moddolható telefonra nagyobb volt az érdeklődés, és híre volt azoknak a telefonoknak, amik mögött volt közösség, és "főzött romok" (micsoda kifejezés )
Az első androidos telefonomra a gyári 667Mhz-es órajelű CPU-hoz készült olyan kernel, ami stabil 1200Mhz-et tudott, de emlékeim szerint létezett 1400-as is, de azt már nem mertem feltenni Az is igaz, hogy ekkor még komoly gondok voltak szoftveresen, emiatt volt érdemes moddolni, proci órajelet rángatni.
Szóval régi szép idők.. /OFF
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
cicaslany86
aktív tag
Visszajött ma a telefonom a szervízből (jan.2-án adtam le, emelem kalapom a tmx gyorsasága előtt), szellemképesedéssel vittem be. Kijelzőt, akkut, alaplapot cseréltek. Azt tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor kameramodult is cserélnek, vagy az külön van? A hátlapot meghagyták, de nem tudom, hogy meddig bontják ilyenkor, mennyire kezelik külön, mert pl. LG-nél az is benne volt. Csak nem én mentem érte, így még megvizslatni sem tudtam, meg hát megkérdezni sem.
-
wdx
őstag
válasz cicaslany86 #12249 üzenetére
Emlékeim szerint külön van, de nézd meg az ifixit-en; google: P10 disassembly ifixit. Vagy youtube-on.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest