- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Nem kell meglepődni, hogy a Nokia rossz telefont készít (már lassan Microsoft). Ugye volt olyan idő, amikor világelsők voltak nyomógombos (hagyományos) telefonok készítésében. Mind szoftveres mind hardveres fronton. Most is csinálnak telefonokat, de egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy korábban alapnak számító funkciók, tulajdonségok mára elmaradnak a telefonokból. Nincsenek meg azok a részletes beállítások mint régen, nincs meg az a minősgé mint régen vagy csak egyszerűen illogikátlan az egész. Mintha az olcsóbb telefonjaikba (hagyományos nyomógombosat mondom) extra lenne az ami régen alap volt mindben.
Azért mondom ezt mert szüleimnek idén cserélve lett a telefonja. Olyat akartam, aminek a kijelzője nagy, jól látható, nagyok a gombok, de nem buta nagyi telefon (szóval anyémék nem hülyék, csak nem jó a szemük). Anyám egy Nokia 515-t kapott, faterom meg egy Nokia 225-t. Csak példának, az 515-ben be lehet állítani hogy aki hív kitegye a fotóját, DE CSAK PICIKÉBEN! Nem lehet beállítani hogy teljes képernyőn legyen, csak kisujj körömnyi méretben lehet, ennek meg így pont semmi értelme.
Apám 225-ösében meg a menübe belépve első menüpontok a facebook, twitter, skype meg a kur..annya cuccok, amire biztos soha a büdös éltben nem lesz szüksége. Hát a kedves Nokia nem engedi hogy a menüpontokat átvariálja a kedves tulajdonos, ami van azt kell szeretni!
Szóval a Nokia nem azért lett a mostani időszak egyik fos gyártója mert nem tud haladni a korral, hanem mert az eddigi minőségből is leadott de súlyosan![ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Degeczi
nagyúr
Már a Nokia E51, E52 is csak pici képet volt hajlandó kitenni a hívókról (pedig ha már egyszer szép színes kijelző, amin még csak nem is böngészget az ember, akkor legalább ennyi értelme legyen - különben monokróm is megtenné), de ott legalább külső alkalmazásként létezett a Full Screen Caller, amivel át lehetett hidalni ezt a hiányosságot
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy a gyári zenelejátszó app egész egyszerűen nem hajlandó elindulni?
Rányomok, elsötétedik, egy pillanatra úgy tűnik, mintha belépne, majd azonnal visszadob a kezdőlapra. Frissítés, újraindítás megvolt, és még mindig semmi... Valakinek valami ötlet? Esetleg tipp valami használható alternatívára a gyári helyett? -
La Magra
tag
válasz #03372544 #558 üzenetére
Nálam május 22-höz ragaszkodott mindenáron, de aztán kikapcsoltam az automatikus dátumozást és beállítottam kézileg, utána megmaradt.
Arra viszont nem emlékszem, hogy amikor először akartam indítani a zene alkalmazást, akkor még a májusi dátum volt-e... Na de ha esetleg igen, akkor ezzel egy életre kilőttem magamnak ezt a programot, vagy mifene? -
patya276
csendes tag
A Windows Phone 10 (vagy ahogy olvastam lehet, hogy Windows Mobile 10 lesz a neve) ki fog jönni az 530-asra?
ZTE Arizona/SonyEricson Xperia X8/Alcatel OT 995/Nokia Lumia 530
-
feriapu
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy miért nincs az "érintés" beállításai között a duplakoppintásos képernyőfelébresztés? -
La Magra
tag
válasz La Magra #568 üzenetére
Na, asszem megvan a zenelejátszó hibájának oka: nincs a telefonban SD kártya!
Én naiv, úgy gondoltam, attól még a belső memórián tárolt számokat csak le kéne játszania, de megnéztem az áruházban a zene app "alkalmazásigényeit", és ott bizony fel van sorolva az SD kártya... ez azért finoman szólva szánalmas szvsz.DE! Ha a fájlkezelőben kattintok a telefonon tárolt zenére, akkor azt mégis a gyári zene app nyitja meg, igaz, borzasztó fapados kinézettel. Olyan "okos", hogy könny szökik a szemembe...
[ Szerkesztve ]
-
alex devil
senior tag
Helló, hogyan kell a névjegyeket beszinkronizálni a gmail névjegyzékbe? A fiókot hozzáadtam a szinkronizálásra rányomtam. De nincsenek meg a nevek, a facebookkal sikerült.
[ Szerkesztve ]
S23
-
Devas
őstag
válasz rafanadal #516 üzenetére
Ez érdekes, mert a munkatársam is vett a nejének egy 530-ast (Telekomtól asszem) és ugyanez a panasza.
Lehet SIM kártya hiba? Öcsédé is Telenor-os kártya? Másik SIM-foglalatba próbáltad rakni esetleg?Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
G viktor
tag
Mikor jön T-mobilos 530-ra a Denim frissítés?
-
anonimus25
tag
sziasztok gondolkodom egy ilyen telon mert ennyi pénzért szerintem megéri.akinek van az is leirná esetleg hogy érdemes e megvenni?
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
törölt tag
válasz anonimus25 #578 üzenetére
Elég jó, fürge kis készülék.
Van ingyenes netet nem igénylő navigáció ez plusz pont.
A kamera szerintem használhatatlan bármire is villanó sincs hozzá.
Játékot nem próbáltam, az alap funkciók teljesen jól gördülékenyen működnek rajta.
A kijelző nem a legjobb, görgetésnél van egy után húzása, ha nem figyeled nem zavaró.A hátlap nekem felül mindkét oldalt mocorog egy kicsit pedig csak egyszer lett levéve mikor betettem az akkumulátort meg a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
anonimus25
tag
válasz #03372544 #579 üzenetére
köszönöm hasonlo árba lestem kézüléket nem igazán találtam nyerőt,jelenleg a kert nem engedi majd késöbb,a telo nem éltbevágoan fontos.haszáltat nem akarok meg a neten is sok sajnos a lehuzós népmüvészeti agyagedény aki palira akar venni mindenkit
[ Szerkesztve ]
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
patya276
csendes tag
A játékokra sincs semmi panasz! Nagyon szépen visz mindent. 😊 Annyi a probléma, hogy az 512mb RAM miatt lassabb a betöltés ideje mint egy 1Gb-osnál de én a Windowsnak teljesen elegendőnek tartom ezt a RAM mennyiséget is. Ezelőtt Androidoztan évek óta és ugyan Ennyi RAMmal halálosan lassúak voltak azok a telók de ez nagyon gördülékeny
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
A játékokat át lehet rakni sd kártyára?Mert tesómnak is ilyen van, és kevés a teló tárhelye. -
patya276
csendes tag
válasz IMIIKE1998 #582 üzenetére
Konkrétan az áthelyezésről nem tudok, hogy lehetne, bár ez sokat nem jelent, mert kezdő WP-s vagyok, de az biztos, hogy ha bemész a Beállítások->Tárterületsegéd-be akkor ott be tudod állítani, hogy az új letöltések,képek...srb hova metődjenek le autómatikusan.
[ Szerkesztve ]
-
lion2323
csendes tag
Sziasztok!
Én is vásároltam egy ilyen "csodát" a tré-nél.
Pár kérdésben szeretném a segítségeteket kérni!
1. Nem tudom megnézni,hogy kivel mennyi időt beszéltem...
(hívás-név melletti ikon-előzmények)
Ha rányomok az adatra,akkor rögtön tárcsázni kezd,nem pedig az időt mutatja...
2. WP8.1-nek alapból tartalmaznia kellene a Word Flow keyboard-ot,de a
(beállítások-billentyűzet-speciális menüpontban nincs ilyen lehetőség,amit ki lehetne pipálni.)
3. Az automatikus elforgatás nem minden esetben működik.
Böngészőnél pl igen,facebook,sima üzenetírás nem. Ez miért van?
4. WP-nál is ki kell/lehet lépni az alkalmazásokból,mint droidnál,hogy ne zabálja a memóriát a háttérben?
5. Csak nekem van 5-ös térerőből szinte bárhol 3-as?
(lakásban eddig minden telefonomnak full térereje volt...)Bocs a sok kérdésért,de hátha van köztetek valaki,aki tud rá válaszokat.
Köszi! -
ricsip
addikt
válasz lion2323 #584 üzenetére
1) hosszan tartsd nyomva a kérdéses bejegyzésen, és a felbukkanó menüben részletek
(tudom, anti-intuitive de ez van, jobb mint előtte amikor még egyáltalán nem is lehetett ezt elővarázsolni)2) magyar billentyűzetre nem csinálták meg (és sok más sem működik Magyaroroszágon v. magyar nyelv esetén, itt a teljes lista: http://goo.gl/l50H14 ). Adj hozzá egy USA-angol billentyűzetet, és nézd meg utána annak a beállításait. Voila, ott lesz az a wordflow. Végül egy csendes k.a-t mormolj el Redmond irányába
3) Minden program írója egyénileg eldöntheti, akarja-e a forgatással járó GUI plussz tervezés terhét magára venni, vagy azt mondja 1 álló felület lesz csak, és a
parasztkedves felhasználó forgathatja ahogy akarja, akkor is csak az álló tájolást rajzolom neki.4) Ha kilépsz mindig sajátmagad, felszabadul a RAM és nem kell a flash storage-ot gyilkolnia a swap fájl írkálásával. Ha nem lépsz ki, csak váltogatsz közöttük, az OS gondoskodik a saját kénye-kedve szerint a memóriahiány probléma megoldásáról. Fontos: a vissza gomb csak háttérbe teszi a programokat, nem kilép belőlük. A kilépéshez vissza gombot sokáig kell nyomni, és onnan kell X-el bezárni v. lehúzni. A store-ba felkerült múlt héten sunyiban egy Field Medic nevű app a Microsoft-tól, abban lehet látni a szabad memóriát. Elég látványosan 0 közelében van az 512 RAM-os telefonokon, ha akár 1 IE browser is fut.
5) a telefongyártó úgy kozmetikázza a térerő ikont, ahogy akarja. Amíg van vétel, tudsz telefonálni, megy a mobilnet is gyorsan, addig nem érdemes azzal az ikonnal foglalkozni. Hívás közben is alacsony? Szokása a wp-nek vmi "energiatakarékos" módba tenni a rádiós modemet inaktív időszakra, de ha hívás jön/megy, akkor meg hirtelen felugrik max-ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
patya276
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a fizetős alkalmazásoknál ez a "kipróbálás" mit takar? Egy bizonyos ideig ingyenes aztán perkalsz ha használod, vagy pl. Játszhatsz 15percet egyszerre, vagy hogy? Eddig nem volt Windowsos telóm így nem tudom ezt és nem mertem kipróbálni Nehogy elmenjen szüleim számlájáról random a pénz.(14 vagyok)
-
-
Bjørgersson
félisten
Ha nem fotózni vagy játszani szeretnél rajta, akkor szerintem megéri az árát, persze attól is függ, mennyiért vennéd. Édesanyámnak most vettünk egy ilyet karácsonyra, és stabilabb, gyorsabb rajta a rendszer, mint az utólag kiadott 8.1 az én 520-amon.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
vil BVB09
csendes tag
Sziasztok karácsonyra kaptam az 530 valaki tudja hogy lehet a böngészőről játékot letölteni
-
vil BVB09
csendes tag
Tudtok ajánlani valami jo jatekot
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3820
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 79%/p3819
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest