- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkapók a Vivo S20 Pro specifikációi
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Honor Magic V2 fél év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukac7
tag
nem az n73 szallitasa kezdodott meg?
-
marcee
addikt
Hoppá! Eddig ez a teló elkerülte a figyelmemet, pedig a tudása nagyjából az én igényeimnek felel meg. Már csak az a kérdés mennyibe kerülhet?
Szerk: Illetve, hogy mennyit bír az aksija.
[Szerkesztve]\m/
-
joshua7
veterán
A nagy teljesítményű Nokia Nseries multimédiás számítógépcsalád legújabb tagja...
Mivan?Semper Fi
-
Adrián29
aktív tag
Csak arra még nem jöttem rá,hogy lesz-e benne DVB-H Tv tuner ....
-
DTF
aktív tag
Van vmi lenyeges kulonbseg a Nokia N93-as es a Nokia N73-as kozoyy azon kivul, hogy az N93-mal lehet ''tevet nezni'', nagyobb felbontasu a videolfelvevoje (vagy nem?) es optikai zooms?
DTF
-
AS
félisten
Én támogatam a kifejezést. De inkább Multimédiás ezköznek nevezném. persze ez hülyén hangzik.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Adrián29
aktív tag
Csak lehessen már kapni
Lecsapok rá.
Gondolkoztam az se p990i-n de anyit csúszik már,hogy nem várom meg.remélem a nokiával jobban járok..
Üdv -
Adrián29
aktív tag
Szerintem lassan totálisan helyénvaló lesz ez a kijelentése....
-
MODERÁTOR
Ma kezembe került a készülék dummyja...
Hatalmas!!!
Nehéz!!!
Hiába a nagy tudás, én biztos nem vennék ilyet, még ha volna is rá pénzem...Xiaomi 13T
-
Adrián29
aktív tag
válasz Viktor0610 #28 üzenetére
francba totál elbizonytalanodtam....
Lehet,hogy csak meg kéne várni az SE P990i -t.. -
Zoltanfi
senior tag
válasz Viktor0610 #28 üzenetére
A p990i sem kissebb
De ez legalább többet tud.. -
Zoltanfi
senior tag
P 990i: 114 x 57 x 25 mm
N93: 118.2 x 55.5 x 28.2 mm
Szóval nem nagy a kölönbség -
S e t h
nagyúr
mikor lesz teszt vagyis mikorra várható?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
foregister
tag
Egy gyors teszt részemről:
Címem: ''A Nokia nagyot alkotott: High-End önvédelmi eszköz''
Több mint egy napja vagyok tulajdonosa ennek a készüléknek.
10.0.025 firmware (2006.07.12.) RM-55, magyar menüvel, magyar garival (papír szerint egy, elvileg 2 éves).
Tudtommal eddig a gsmdepo.hu kezdte el az árusítását 2 év magyar garival.
Nos hol is kezdjem: nagy. Nem egyszerűen nagy, hanem NAGYON nagy. Én aki SonyEricsson párti vagyok már 4. éve mégis áttérek e mobil használatára és csak a tudása miatt.
Külső: kézben fogva nehéz és nagy. Próbáltam hátha lehet összehajtott módban is fogadni a hívásokat, mert széthajtva picit égőnek tartom egy ekkora készülék kézbentartását, nem is beszélve róla, hogy 1km-ről virít, hogy igen én telefonálok. Örülnék ha valaki megoldaná ezt, hogy összehajtott állapotban is lehetne fogadni a hívásokat egy okos kis programmal. Egy biztos, sajnos le kell cserélnem a 3 éves öves trendi, designer mobiltartómat. Kár érte, de lehet, hogy megéri ;)
Tényleg mindazt tudja mait leírnak a tesztekben és azokat nem is akárhogyan. számomra az egyik legfontosabb a fényképező és kamera volt benne. Ne várjunk túl sokat, sötétben természtesen zajos a kép, de ezt egy zajszűrővel (Paint Shop Proban van egy geyklikkes változat) utólag meg lehet oldani. Csak igen, utólag. A készülékhez adott 128 MB-os MiniSD-vel 6 percnyi videoanyagot lehet felvenni. És itt kezdődött el az ámulatom. Tény h nem hozza a DVD-handycam-ek minőségét (sem), de egy mobiltól igenis szép teljesítmény. Az autofocus viszonylag korrekt bár szokott tévedni (félprofi nikonom is téved...) a vaku csak egy villanásra villan (egy tizedmásodperc) fel amikor fényképez és valóban akkor amikor kell. A készülék oldalán lévő flash gomb nyomvatartásával amúgy lehet világítani a telóval összecsukott állapotban is. Nekem az első éjszakán is nagyon hasznosnak bizonyult. Összegezve kép viszonylag rendben, márha utómunkákat is csinálunk. Aki fotózással foglalkozik, úgyis hozzászokott
Az önkioldó között található egy 2 másodperces önkioldás is ez pont azért, hogy elkerüljük a képek bemozdulását fényképezésnél. Hasznos tud lenni, csak mindig be kell állítani. Rendelkezünk ám képstabilizátorral ami valóban az aminek hallatszik, eddig probléma nélkül végezte a dolgát. Meg is jegyezném, hogy a belső kamera akkor lesz akítv amikor normál módba kihajtjuk a telefont... és az istenért sem tudom a 3 megapixeles kamerára átvinni a képet. Arról se feledkezzünk meg h fényképezés után ha visszahajtom normál kihajtottba a telót akkor egyből belső kameranézetre vált. Eddig nem tudtam megszokni, hogy fényképezés után megnyomjam a piros letevős gombot így sokszor bámulom magamat vga felbontásbana képernyőn
Még valamit akik szövegek fényképezésére akarja használni a fényképezőt az nagyon jól jár. Macro mód nélkül is remek felvételeket lehet csinálni. Amúgy ne várjon senki fényképezőgépeket megszégyenítő beállításokra
Mivel nem voltam soha sem symbianos, ezért csak azt tudom mondani elsőre bonyolult a menü, majd miután kiismertem azt mondom, hogy nem logikus (nem úgy mint a SonyEricsson, de ki mihez szokott hozzá) és rájövök, hogy egyértelmű dolgokhoz milyen mélyre kell ásnom. Nekem átláthatatlan. De ez én vagyok, szokni kell.
Nagyon fagyogat. Nem viccelek, a firmware még nagyon bugos, aztán lehet csak a magyarokat tisztelték meg ezzel, de tudtommal semmi köze a lokalizációnak ehhez (PDA-s vagyok tessék megbocsátani a tudatlanságomat). A WLAN-t véletlenül se kapcosljátok be, főleg ne állítsátok 1 perces frissítésre mert totál megbolondul a gép. Eleinte nem tudtam miért fagy le vagy indul újra magától (oldalra elmosódik a kép... és restart), de miután kikapcsoltam a wifit (wlan-t) egyből visszagyógyult és nem csinált újraindításokat eddig csak egyszer (koppkoppkopp). Remélem ezt orvoslják, mert van aki nyár után a wifiből akar élni.... Eddig még nem volt módom élesben kipróbálni a wifit.A wifi nem kikapcsolható (ehhh...), magyarul eszi az akksit (igaz nagggyon minimálisan), de a keresés felfüggeszthető, ezáltal olyna mintha kikapcsolva lenne és a saját hálózataidat egyből felismeri.
Eddig nem voltam 3G-s így nem tudom hogy ez egy bug vagy feature, hogy egy helyben ülve hol érzékeli a 3G-t hol nem, egy biztos: a net gyors lett tőle.
E-mail-t elküldeni amit az előző telóm nem tudott (különböző protokollok miatt) ez simán megbírkózott ezzel könnyítve üzleti életemet
Igen, TV-re lehet kötni, én már meg is néztem egy kisebb filmet így és meg kell hagyni nagyon jó feature ez. Prezentációk esetélben nagyon jól jön, mivel a képet tökéletesen a képernyőhöz igazítja akár 4:3-ba akár 16:9-be is. Pazar.
Netböngésző nagyon f*sza amint elkezdesz böngészni megjelenik egy kis egér kurzor amit a navi gombokkal lehet irányítani. Az oldalakat többé kevésbé szépen jeleníti meg és korrektül, bár valamiért a flash-sel nem bírkózik meg amikor külön flash nézegető is van... :S
Mivel én jegyzetelésre is hazsnálnám ezt a kis okosságot és már PDA-mhoz vettem egy thinkoutside bluetooth billentyűzetet féltve keztdem el a hivatalos symbian telepítőt (Symbian 60 2-höz). Persze, hogy nem ment, mivel a nem 3. verziós programok nem is futnak. Ez majdnem olyan mint a Windows Mobile 5 volt anno: várni kell, hogy kijöjjenek hozzá a dolgok. Majd egy kis utánaolvasással azért rájöttem, hogy bezony van nokia bluetooth billentyűzet is amit feltelepítve kb 80%-ban tudtam használni a már meglévő wireless kütyümet, navigálásra, sms írásra, valamint kipróbáltam az officesuite2-t. Ment. Nem 100%-osan, de alap funkciókat elvégzi (magyarul a karakterek beírását).
Van rajta pár játék 2 nagyon látványos 3D-s játék. Igaz ezek nem hoznak lázba lévén az aximom is képes volt erre, igaz magasabb órajelen. Tudtommal az n93-ban egy 300mhz-es proci ketyeg... kícváncsian várom amúgy azt a verekedőjátékot amit pár hónapja már mutogatnak aneten n93-ason.
Amit nagyon nem szeretek benne az az h becsukva sehol nem kapok választ affelől, hogy működik-e vagy lefagyott. A külső kis kijelző ugyanis fél perc után kialszik ezzel bizonytalanná téve engem, hogy a már említett sok újraindulás és lefagyás miatt miben van most épp a telefonom.
E gyors áttekintő után egy méggyorsabb összegzés:
(Nekem) kell, mert sokat tud és jópár hónapig tuti ez lesz az egyetlen high end telefona piacon, bár nem ezért tartom meg Hirtelen, mintha picit keveset tudna a telefon, de a mindennapi életben tudom, hogy jól fog jönni az a rengeteg funkció amit belepakoltak, mondhatni mindenből a legjobbat kapta amit ma el lehet érni, kivéve a hsdpa-t, persze ne vegyük TÚL komolyan ezt a kijelentésemet. Nekem ezekre a funkicókra szükségem van és ameddig nem jön ki egy iGO szintes navigáció (mind grafikailag mind lefedettségileg) addig bizony a PDA is marad, pedig ez a ''telefon'' egy alsó-közép kategóriás pda-nak már elmenne amin elvileg futhatna az iGO. Reméljük programilag sikeres lesz a készülék.
Ne feledjük nemrég jött ki hivatalosan így csak kevesebb bugot tartalmaz mint az előző prerelease verziók, így a fagyások és az automatikus újraindulások elkerülhetetlenek. Remélem, minél hamarabb jön egy korrektebb firmware.
Amivel szerintem sosem békülök ki az a nagysága. Persze ha oldalra hajtjuk ki a kijelzőt máris kényelmesebb de úgy telefonálni nem lehet... Egy biztos: önvédelmi eszköznek sem lenne utolsó, nem hiába választottam ezt címnek. Ha nem lenne nagy szívből szeretném (mint az előző telóimat), de így csak egy munkaeszköz.
Majdnem 200e Ft-ért jól gondolja meg aki venni akar egy ilyen telót, hogy VALÓBAN szüksége van ilyen funkciókra, vagy megelégszik, ha mindezen eszközök (fényképező, kamera, PDA, médialejátszó...stb.) külön-külön vannak nála.
Ha bármi kérdés van megpróbálok rá válaszolni.
A gépelési hibákat tessék elnézni nekem, fáradt voltam.Az igen az nem nem
-
Atomgeszi
veterán
válasz foregister #33 üzenetére
WOW!! Grat a telóhoz! Esetleg egy pár képet, meg videót tudnál linkelni, amit a telóval csináltál??! lécci!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Jégkokó
veterán
válasz foregister #33 üzenetére
Hát nem tudom de szherintem max csak akkora lehet mint az N90 es méretben legalábbis ugyan akkora szerintem.Viszont ami furcsa számomra, hogy bugos a szoftja a telónak, mert eddig nekem akármennyi nokiám volt annak egynek se volt ilyen jellegű problémája szerencsére.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
S e t h
nagyúr
Én is köszönöm a tesztet valamint én is csak annyit kérdeznék még ,hogy tudsz e linkelni képeket és esetleg videót is?
-
foregister
tag
Bocsi srácok. Eddig csak személyes képeket készítettem, de itt:
http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=46777&page=29 tökéletesen reprezentálják a mobilt.
Amúgy a fagyások abbamaradtak, amióta kivettem az active sync-et és most a wlannál sem omlik össze.
Amúgy egy valami nem értek: ugye ebben a telóban symbian OS 9.1 van de év vége felé jön majd ki a 9.2. Nekem lesz lehetőségem akkor frissíteni 9.2-re netalán jövőre 9.3ra? Elvileg a hardver felépítésem megengedi mert 330MhZ-től tudják kezelni a 3 D-s grafikát ezek az SymbianOS 9.2-esek és tudtommal ennyi van az N93-ban is.
Igazán ez a frissítés nekem pont a stereo füles és az otthoni firmware upgrade miatt lenne jó, mivel SE telóm frissítését is már így végeztem minden gond nélkül és nincs kedvem bejárogatni nokiához frissítgetni.Az igen az nem nem
-
Digital
addikt
Mit ér a tudás,ha a telót bevásárlókocsiban kell magad után húznod...
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Atomgeszi
veterán
válasz foregister #38 üzenetére
Jó képek. csak sajnos ezek itt összevissza kicsinyített képek. Csinálnál majd te is a sajátoddal?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Athos07
senior tag
válasz foregister #38 üzenetére
Sajnálom, hogy le kell lombozzalak, de eddig mindenhol azt olvastam, hogy ezek - mivel nem ''javítások'' hanem teljesen új verziók - nem lesznek újratelepíthetők. Mint ahogy egy v8.1-re sem lehet v9.1-et felrakni, még ha tudná is kezelni az adott konfigurációt.
''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''
-
foregister
tag
Nah ez az, de azért ott komoly verzióugrás volt: 8.1 és 9.1. Azért egy 9.1 és egy 9.2 között nincs akkora különbség. Bár akkor felmerül a kérdés hogy a 9.2-re írt programok nem lesznek telepíthetőek 9.1-re? Bár akkor mindenki 9.1re fejleszt... bár 9.2-nél vannak lehetőségek. Azért reménykedek... Végülis még van fél évem és a garancia nem egy hanem 2 éves
[Szerkesztve]Az igen az nem nem
-
marcee
addikt
-
Athos07
senior tag
A v9.x-ek kompatibilisek egymással, de nem a v8-v7-v6-okkal.
Az N92 minden bizonnyal megjelenik, bár már arról mesélnek, hogy készül az utódja.''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''
-
foregister
tag
Mindennek készül az utódja. Az meg nyílt titok, hogy a legtöbb N szériás készülék (főleg az N9-esek) tulajdonképpen publikusan megvásárolható tanulmánytelefonok, magyarul ezek mintájára készülnek majd az utódok, persze kisbeb méretben és nagyobb javításokkal.
Amúgy hihetetlen bugos ez a telefon. Íme egy lista mikor (általában lefagy vagy újraindul):
- nincs lenémítva és érkezik hívás (általában nem midi-s hangoknál)
- nincs néha hang hívás fogadásnál vagy kezdeményezésnél csak a restart segít.
- netezés közben
- mászkálás a menüben (jele: ha eltűnik a gombok megvilágítása vagy csökken a kijelző háttérvilágítása)
- SMS írás közben
- Restart közben lefagy olyankor elem ki és vissza.
- Csak úgy: ülök TV-zek mellettem a mobil, kb. 1 órája nem is nyúltam hozzá. Egyszer csak látom, hogy a külső kijelzőn megjelenik a nokia logo (azaz újraindult).
- Filmnézés közben: épp elaludtam a filmen mikor újraindult a Nokia üdvözlő-csengésre keltem fel... kb azóta használom csak némábana telefont.
Furcsa, hogy eddig kamera módban soha nem fagyott le (koppkoppkopp) és egyszer sem volt gond amikor szórakozni voltam amikor ott igazán igénybe volt véve (SMS, telefon, kamera, net).
Amúgy bug-zása ellenére egészen megkedveltem, könnyű használni, gyors a menüje (ahogy hallom meg láttam vannak lassú symbianok) fasza a böngészője és ez legalább müxik a BT billentyűzetemmel ami nagyon sokat segít a munkámban.
Ami a legjobban zavar még mindig (restartokon kívül): nem ad semmi életjelet magáról (villogó ledekkel vagy bármivel) ha össze van csukva, ami a SE-nál nem zavart (mármint a készenlét), de az legalább nem fagyott le csak a kezdetekben ;)
Amúgy fura h más tesztekben ezekre miért nem térnek ki?! Csak megemlítik, hogy nem túl stabil. Ez már jóval túlmegy a ''túl stabil'' határán az instabil felé és csodálkozom, hogy ez senkit sem zavar. Vagy csak engem tiszteltek meg ezzel? Pedig dobozos, retail változat és a legfrissebb firmware van benne.Az igen az nem nem
-
S e t h
nagyúr
pleae pár saját képet
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ASUS notebook topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.